Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #79673 üzenetére
Könyv nem 27%-s áfájú. De EU-n kívülről és Új-Zéland esetén 67,16 NZD esetén kell áfát és a szállító eljárási költségét fizetni. Volt akinek nem kellett könyvre fizetni, mivel nem kértek értékigazolást és így nem derült ki hogy egy 28000 Ft értékű orvosi könyv.
-
kuyarashi
őstag
válasz PitkyePadvan #79676 üzenetére
Azért várd meg mit ír a topikgazda!
Én Amcsiból nyertem meg egy licitet (véletlenül). Az ár elég jó, de ha hazaszállítást kértem volna és levámolták volna, akkor már necces lenne. Szerencsére meg tudom oldani kinti ismerőssel a hazajuttatást.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz PitkyePadvan #79673 üzenetére
Szerintem nem tudod kiszámolni, hogy megvágják'-e. Mindig úgy érdemes kalkulálni, hogy levámolják és akkor nem ér csalódás. A hatóságok hivatalosan eleve kötelesek megvámolni, tehát nem érdemes arra számolni, hogy nem így lesz és ezzel kitenni magad az idegeskedésnek.
Én úgy szoktam kiszámolni ilyenkor a végösszeget, hogy összeadom a vételárat és a szállítási költséget, utána felszorzom 31%-al. Általában a 30-31%-ba biztonságosan belefér a váltás és az ÁFA. A vámköltségek pedig fix 3.500 Ft lesznek.Kérlek javítsatok, ha valamit nem jól írtam!
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78996 üzenetére
Ha nem kéred az eBay közbelépését akkor február 3-án lezárul és nem kapsz semmit.
Szóval most Ask us to step in and help. Mert csak hiteget.
Nem kell jótékonynak lenni, majd beszedik tőle a pénzt, mínuszba is mehet a PayPal számlája, mert te megkapod. Mi van ha az állítólagos nyaralása közben történik vele valami? Te akkor is megkapod a pénzed.
Én maximum 5 napot várok a reakciójára.[ Szerkesztve ]
-
anadroid
senior tag
válasz PitkyePadvan #78700 üzenetére
Visszaadja a pénzt, és ha mégis megjönne, akkor megígéred, hogy újra kifizeted neki. Erre vár választ, ha megkapja tőled a beleegyezést, akkor indítja a visszafizetést.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Topikgazda
Visszakapod a pénzed, de ha mégis megérkezik akkor légy szíves fizesd ki. Ez a lényege annak amit írt.
-
senior tag
Valszeg arra próbált utalni, hogy visszatérítik a pénzt (we can refund the amount), de ha esetleg megérkezik a csomag, akkor kifizeted nekik az árát. (once you receive the product after that you will pay us back).
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78606 üzenetére
De írtam hogy előfordulhat hogy nem ő rakta fel újból, hanem megújult a hirdetés, mert eleve az most az alap beállítás.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78603 üzenetére
Egyedi készítésű és teljesen egyforma? Van neki másológépe.
Mi a problémád?
Téged ez nem érint és annyit adnak el valamiből, amennyi van nekik.Nem a tied lett eladva, hiszen az szállítás alatt van.
Mivel december 19 a várható érkezés időpontja és azután van 30 napod reklamálni, ha nem érkezne meg, te időben vagy.
Ha nem kapod meg, akkor visszakapod a pénzed, annyit amennyit fizettél érte. Nem kell kipótolnod a mostani árra sem.De egyébként tényleg igaz, hogy annyit változtatott 2018-ban az eBay, hogy ha nincs külön jelölve, akkor automatikusan megújulnak a hirdetések, gondolom nem olvasta el az értesítőt és a hirdetés feladásnál is elkerülte a figyelmét "kivenni" a pipajelet.
Nem hazudik, csak figyelmetlen volt.[ Szerkesztve ]
-
gyulaszu
senior tag
válasz PitkyePadvan #78603 üzenetére
Szerintem mindenki annyiért árul bármit, amennyiért akar...
egyébként ez a Te vásárlásodat hogyan érintette (negatívan)?gyulaszu
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78309 üzenetére
Nincs + költséged, ha a bankod kérne érte akkor lenne, hiszen a PayPal felületén keresztül fizetsz kártyával, úgy mintha a boltban a kártyaterminánál fizetnél, ott is csak a bank terhelne költséget rád.
-
bl4ze
veterán
válasz PitkyePadvan #78282 üzenetére
És kiemelten kezelt ország, szóval tüzetes vámellenőrzésre lehet számítani.
.:. bl4ze .:.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78282 üzenetére
Még nem EU tag. Az árától függően lenne áfa és a terméktől függően esetleg vám.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78257 üzenetére
Volt valami nyomkövetési száma hogy ezt az állítását ellenőrizd?
Most akkor az a helyzet hogy az "ügyedet" le kell zárnod.
Indítottál egyet hogy nem érkezett meg, két lehetőség volt a megoldásra, abból ha választod valamelyiket akkor a probléma megoldva, így zárandó.
Az újraküldéssel mindig ez a gond, mivel lezárult, ezért arra nem lehet újat indítani és nem is tarthatod nyitva, mert született megoldás.
Ha PayPal-on keresztül fizettél akkor ott még lesz lehetőséged ha nem érkezne meg, de az eBay-en csak ha pénz vissza és újból megveszed akkor indul egy új védelmi lehetőség. -
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78255 üzenetére
30 nap után automatikusan zárul. Miért kellene nyitva hagyni? Mi volt az oka a visszaküldésnek? Mert ez nem az eladó hibája, felesleges szívatni, hiszen ő elküldte meg is érkezett csak nem lett átvéve.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74497 üzenetére
Az eBay nem lép közbe, te kérheted a segítségüket szeptember 6 után ha az eladó nem válaszolna, az hogy elküldte az már válasz, azt nem kell kierőszakolni az eBay segítségével. Szeptember 27-ig Nagy-Britanniából még gyalog is ideér. De akkor mindenképp vége.
A 3-5 nap nem veszi figyelembe a Magyar Posta tehetetlenségét, lesz az 8-14 nap.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74493 üzenetére
Akkor elsőként az Összefoglaló, 4. b) eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van
Van egy magadott idő amikor meg fog jelenni az a lehetőség ami itt van leírva: 4. c) Az eBay case továbbvitele eBay döntéséig, ha nem tudtunk megegyezni az eladóval.
Ha az eBay azt mondja hogy küldd visszakapsz címet, amít célszerű az eladóval potosítattni, 5 munkanapod van feladni, ha vissza kell küldeni.
De van amikor nem kell, mert az eladó lemond róla, akkor hamarabb megkapod a pénzed.
Visszaküldéshez információ Összefoglaló, 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek.
Nem olyan drága és 9300 Ft-ig visszakapod a PayPal-tól
Ha megkapja a terméket 6 napon belül vissza kell adnia a pénzt, ha ez nem történik meg újból kell kérni az eBay segítségét.
A postaköltésg visszakapásához segítség Összefoglaló, 17. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja -
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74476 üzenetére
Aki ezt írta az rosszul tudja a "máshol".
Az eBay-en valóban nem lehet újra indítani.
Ha bezárod akkor nem fog ez a link eltünni a vásárlásnál a PayPal számlatörténetben ahol ezt kezdeményezheted.Nagyon sokszor van úgy, hogy az eBay-en nem segítenek és csak ez marad. Én is többször kerültem ilyen helyzetbe, az eBay-es vásárlói védelem helyett a PayPal-on tudtam az ügyet megfelelően rendezni.
De ahogy gondolod, akkor ne zárd le és kérd vissza a pénzt. De akkor írj az eladónak, hogy ne küldje el, mert te így döntöttél.
Egyébként meg is kérdezheted a valakitől, hogy mi volt a konkrét szituáció ami alapján ezt állítja, mert van aki keveri azt hogy nem a PayPal-on belépve fizetett és így ott nincs neki vásárlói védelme.
Nem tudom mennyi eBay vásárlásod van de amikor ott lejár a védelmi idő, akkor a PayPal-on a számlatörténetben a link erről a fenti képen láthatóra vált:[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74472 üzenetére
Nincs korlátozva, bizonyos esetekben a vásárlói védelem biztosítása maitt az eladók csak 21 nap múlva férnek hozzáá a pénzükhöz, addig ott van a PayPal egyenlegén. Akkor is így van, ha te nem reklamálsz, ha rdenben van amit a vevő megkapott.
Valójában az eBay 30 napos vásárlói védeleme nem annyira használható az idő rövidsége miatt
Továbbra is azt javaslom ha bizonyítja hogy elküldte, akkor az eBay-en zárhatod az ügyet.A sok request, case az árthat neki amikor az évente esedékes minősítést csinálja az eBay, hangsúlyozom a sok, pár darab ahol még el is fogadja a vevő indokait, nem igazán számít.
Nem bonyolultabb a PayPal dispute, ahogy írja szerintem még a 21 nap ketyeg neki hártrafelés a pénz hozzájutáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74455 üzenetére
Ha feladnak egy postán valamit mindenhol van a mi feladóvevényünkhöz hasonló tartalmú "nyugta" vagy valami.
Külföldön is kell elszámolást adni, számlát nyugtát ha valahol fizet valaki.
Jó egy kép is a már "bérmentesített" (az ottani posta rátetet a címkéket) küldeményről amin látszik hogy nekd küldve meg a ynomkövetési szám.
Én szoktam szólni az átvevő postásnak, hogy majd leszeretném fényképezni ha mindent ráragasztott. Valószínüleg ez náluk is működik. -
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74453 üzenetére
Írd meg neki, hogy természetesen zárod, de ez a feltételed.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74448 üzenetére
Kell a játék vagy a pénz? Azt döntsd el. Ha feladja és elküldi neked az ottani feladóvevény képét akkor lezárod. Mivel remélhetőleg PayPal-on keresztül fizettél ott is él a 180 nap vásárlói védelmed.
Ha pénz kell akkor meg megírod neki, köszi, ne küldje el újból a játékot.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74438 üzenetére
Ez a legjobb módzser nyoma marad és ha itt van megegyezés, nem kell az eBay segítségét kérni, ilyenkor az a lenne második lépés.
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #74435 üzenetére
Összefoglaló, 4. b) eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest