Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem kell zárnod.
Maga a folyamat az, ha elfogadja hogy visszaküldöd akkor neked 5 munkanapon belül fel kell adni és az eBay felületén be kell írni a kapott nyomkövetési számot, persze egy külön üzenet hogy elküldve RX999999999HU számmal, az praktikus.
Miután feladtad, rögtön kérheted a PayPal-tól a postaköltség visszatérítést, de azt célszerű visszaküldened amit utoljára kaptál, nehogy a visszaküldési határidőből kicsússzál.
Hivatalosan a refund azután jár ha ő átvettem, bár van eladó aki nem szokta megvárni -
Üdv!
Tanácsot kérnék, a korábbi dologgal kapcsolatban.
Vettem egy amerikai eladótól 1 hónap különbséggel 2 db övcsatot.
A második rendelésnél is ugyanazt küldte, mint az elsőnél, így most kettő van belőle.
Jeleztem neki, de csaknem akarja megérteni, hogy kétszer küldte el ugyanazt, pedig a csatolt képek, dátumok, cikkszámok szerintem elég egyértelműek.A lényeg, hogy legutóbb ezt írta:
"Which buckle do you want to return? You purchased two different buckles. Send the disputed item back to us for a refund."Mit írjak neki, hogy melyiket küldöm vissza? Vagy csak annyit írjak, hogy rendben és akkor a problémás csatot visszaküldöm? Mindkettő ugyanannyiba került.
Gondolom, ilyenkor zárnom kell a request-t, és feladom postán a csomagot. Utána el kell küldenem neki a postai igazolást a feladásról, vagy a nyomkövetési számot sima üzenetben, és majd ezután kapom vissza a refund-ot?
-
Természetesen van követés, mivel ajánlottként küldted, de miután elhagyja Magyarországot a közvetítő postai logisztika, majd a fogadó ország postája írja be az információkat a nemzetközi postai adatbázisba, az hogy a Magyar Posta oldalán található, általunk is lekérdezhető nyomkövetési adatbázisba mikor kerül frissítésre az függ a mi Postánktól.
-
batagy
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Sziasztok!
Az LVS kezdetű csomag május 17-én érkezett Belgiumba.
Azóta eltelt 2 hét és 1 nap.
A mai napig nem kaptam semmilyen értesítést.Világos, hogy Belgiumtól nincs nyomon követve, de mégis, mikor lenne az ésszerű várható megérkezési dátuma?
Jól beszívatnak, ha ellopják a postások, mert szükségem lenne rá. És most júl 3-ig semmit nem tudok tenni, akkortól kérhetek refundot. Nyomorék magyar posta!
-
cbmfan
senior tag
"Hi Dear sir madam we did not receive any item, can not track where is the item please confirm . we need part asap.. if you have any other tracking # please send us"
hétfőn adtam fel. egyet találhattok, hogy honnan van.
-
Spet
addikt
Nos, feladtam postán, kedden.
Jeleztem az eladónak szerdán (nem volt csatolva se tracking number, se semmi fénykép, én hagytam le véletlenül).
Tegnap paypal-on elindította a visszautalást.
Ennyire megbízható ember vagyok?
Illetve elindíthatom paypal-on a posta visszaigénylést?
-
celafat
aktív tag
Vettem az ebayen egy 2gb-os memoriakártyát 750 ft-ért. Megkaptam, leteszteltem és kiderült, hogy hibás (gondolom inkább hamis). Mindössze 80 mb lenne használható, a fennmaradó 1,8 Gb használhatatlan írásra-olvasásra. Írtam az eladónak, aki azt mondta, hogy hajlandó visszatéríteni a vételár felét, de többet nem, mert sokba került neki a szállítási költség. A resolution centerben meg az az első kérdés, hogy miért szeretném visszaküldeni. A visszaküldés nyilván sokba kerülne, de azt meg nagyon utálom, ha megpróbálnak átverni. Van rá valami mód, hogy visszakapjam a vételárat és ne kelljen visszaküldeni a kártyát?
-
blountex
senior tag
Írtam az eladónak, hogy megvásároltam tőle a terméket, meg-e kapta a pénzt meg hogy elvileg mára kellett volna beérni a csomagnak.
Ha 1-2 napon belül nem jelezz vissza akkor intézkedek.
Egyébként igen, tényleg kaptam egy emailt a törlésről, amiben van is benne pár instrukció, majd azokat végigkövetem, illetve ránézek itt az összefoglalóra is, ha valami nem tiszta akkor jelentkezek. -
blountex
senior tag
Érdeklődnék, az alábbi problémával kapcsolatban:
Vettem Ebayről egy terméket május 22, ki is fizettem, láttam hogy a bankkártyámról lement a pénz, az utolsó beérkezési idő pedig mai nap lett volna, de a csomag nincs sehol.
Csekkolom az ebay-t, közben látom hogy az eladó törölte a hírdetést.
Ránézek a paypal-ra és látom, hogy függőben van a dolog? Ez mitől lehet?
Eddig akármikor vásároltam sose kaptam függő bejegyzést....
Kérdezzek rá az eladónál hogy megkapta-e a pénzt, vagy tulajdonképpen ilyenkor mi a pontos teendő és az összeget hogy tudom visszakapni ha elvileg nem érkezett meg az eladóhoz?Köszi
-
AtHoS
nagyúr
válasz
juliabrilke
üzenetére
Szvsz. pont ugyan úgy, ahogy kínából érkezőre

-
juliabrilke
veterán
Szép estét mindenkinek!
Izraelből érkező csomag után kell fizetni vámot, áfát, meg kezelési vackokat?
-
válasz
tbalint3
üzenetére
A vevőknek jár a vásárlói védelem, ha úgy küldené egy vásárolt dolog ellenértékét ahogy te írtad akkor az nem lesz neki. Az eladó nem kényszerítheti erre a vevőjét a PayPal szerződési feltételei szerint.
Meg mint írtam, a kereskedem egyik alapszabálya, hogy a költségeinket tartalmazza az eladási ár. Így valójában teljesen mindegy hogy mennyi a jutalék, eladóként nem én finanszírozom, csak befizetem amit a vevőre áthárítottam.
-
Köszönettel venném ha kulturált hozzászólásokat lehetne olvasni.
A trágár, vulgáris és obszcén szavakat legyetek szíves hanyagolni.
Gondolom ez nem olyan nagy kérés, csak egy nyilvános fórumon mutatjuk be magunkat a hozzászólásainkkal. -
tbalint3
tag
válasz
∂яσнυη
üzenetére
Ha nem ebay-en megy a dolog, akkor írd meg neki, hogy "friend"-ként küldje a paypal utalást.(Németeknél ez egyébként bevett szokás, és 100%-ban meg is értem őket)
Ha ezt nem akarja akkor én szemrebbenés nélkül hozzáadnám a postaköltséghez a 160usd +5%-át.
Az nem normális, hogy ezt is az eladóval fizetteti meg a szarrágó paypal. Nemzetközi iban és belföldi utalásnál is mindig az indító fél a költségviselő. -
cbmfan
senior tag
"The buyer closed the return" - LOOOOOOL
epic fail
lap megy gyűjteménybe, ebből is örök emlék lesz. -
cbmfan
senior tag
na most van elegem teljesen idióta amcsikból. eladtam egy Tyan S2462 lapot két procival, hűtőkkel, 3 Giga ECC-s memóriával. két hete jön levél, return requested, hibás termék blablabla, szokásos. kértem képeket, semmi, csak vagy pénz vissza azonnal, vagy küldi vissza. egy órája hozta postás, csak a lap procikkal, ami így néz ki:

én egy tökéletesen működő, ép lapot küldtem, erre ez az állat kitörte LPT csatlakozót, beforrasztott másik VGA csatlakozót aminek eredménye látszik is. égésnyomok lapon és tápcsatlakozón, plusz még procik is körben lesarkazva. mellékeltem képeket, ha ezek után is visszakapja pénzét abbahagyom a francba az egészet.
-
cbmfan
senior tag
seller hubot sikerült aktiválnom, de nagyon nem hiányzik ez nekem... ki lehet lőni valahogy? bár ahogy utánaolvastam sokan Ackbar admirálist emlegetik ezzel kapcsolatban:

-
válasz
∂яσнυη
üzenetére
Ha te vagy az aki eladja, akkor milyen kifizetésre gondolsz? A kifizetésre a másik topicban azt írják drága paypalon keresztül(nemzetközi utalás)
A vásárlónak ingyenes a fizetés és nincs nemzetközi utalás, a PayPal nem bank, itt nem úgy működnek a dolgok
Eladóként viszont tőled vonják a 4,5% körüli jutalékot a 160K után, pontosabban amit fizet a vevő. De eleve annyival többért is adod, mert költségeket beépítjük az eladási árba, így valójában neked is ingyenes lesz.
Valójában a 3,4-5 %-ig +90 Ft jutalék szerintem normális mértékű, főleg úgy, hogy $-t, nem pedig forintot teszel zsebre, van aki ezt is sokallja. -
∂яσнυη
senior tag
Köszi. 412g a tömege.
Ezek szerint: 2745(500g alatti levél)+1090(ajánlott)+495(tértivevény)=4330HUF+nekem 10kba került a cucc, de 160dollárért adom. Érdemes lenne +4000-et fizetni értékbiztosításra?(mondjuk úgyis a vevő bólint rá
)A kifizetésre a másik topicban azt írják drága paypalon keresztül(nemzetközi utalás)
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Jakarta, Indonéziába kellene postáznom egy fülest kb. 160dollár értékben. A doboz mérete kb. 200x64x135mm.
Hogyan lenne a legolcsóbban, legegyszerűbben megoldani? Illetve milyen módon tudnánk megoldani a kifizetést?U.i.
gyan nem ebay, de lehet ott kellene megoldani? -
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Lehet, hogy megválaszolhatatlant kérdezek, átlagosan mennyi időt szokott mostanában igénybe venni a vámolás? Vettem 200.000-ért egy órát, jelenleg ez a helyzet:

-
Spet
addikt
Nos megérkezett az eladótól a második kijelző, szintén olyan élsérülésekkel (
), mint amivel az én telefonom rendelkezik jelenleg.Így vissza juttatnám az eladóhoz a request return/arrived damaged lehetőséggel, ahol kifejtem a problémámat. Ugye itt ha jól emlékszem neki is el kell fogadnia a dolgot, és utána postázhatom? Illetve amint igazoltan megkapja a csomagot akkor visszautalják az összeget paypal-on?
Illetve ezen felül, ha feladtam postán, indíthatom a kell a paypal-on a Get your return shipping costs refunded opciót.
Első ilyen esetem, és tudom pár ezer forint a postaköltség, de nem szeretnék ennyit sem ráfizetni.
-
darvinya
titán
Mennyire normális, hogy április 4-én vásárolt tétel június 24-ig kellene megérkeznie?
Jóval több, s 60 napon túl sem kell megérkezni. -
válasz
Dorien
üzenetére
Küldjem vissza saját költségen és igényeljek "free return"-t a PayPal-tól?
Pontosan erre van kitalálva.
Segíytség az Összefoglaló, 17. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
Többször írtam, hogy amit az eBay kiír help szövegként erről az eladó által előfizetett postai díjazású címke dologról nálunk nem érvényes, legfeljebb USA vevő és eladó közt, de csak akkor, ha nem zárja ki az eladó ezt a lehetőséget a return szövegnél. -
Dorien
veterán
Sziasztok!
Vettem egy DAC-ot (külső hangkártyát) Franciaországból közvetlenül a gyártótól (eBay + PayPal). Rendben megérkezett, külsőleg egy karc sincs rajta, de sehogy sem sikerült hangot lehelni bele a gyártó asszisztálásával sem, így "return item" lett a vége. Nem tud küldeni visszaküldős matricát, de én meg nem szeretném kifizetni a Franciaországba postázást, így most mi a teendő? Küldjem vissza saját költségen és igényeljek "free return"-t a PayPal-tól?
Előre is köszi!

-
válasz
attiati
üzenetére
Néha az szokott lenni, hogy ellopták, megsemmisült, olyan mértékben történt valami, hogy már nem felel meg a hirdetés leírásában megadott dolgoknak, így ő nem tudja elküldeni ezért sztornóztatja az egész vásárlást az eBay-el.
Persze az igazság az, hogy túl alacsony volt a leütési érték. -
attiati
veterán
köszi... akkor is visszavonhatja, ha kifizettem?
sztem nem vagyok tisztában a licitálási szabályokkal, ha valaki beáll 0,01-re első ajánlatként és max ajánlatra betesz 10 usd-t...... de az utána következő licitálók feladják 7 körül.... akkor az első licitáló 7-nél többet fizet, vagy 0,01-et? Gondolom 7 lenne az igazságos.
-
attiati
veterán
Aukción 0,1 usd körül állt egy termék. Én már a 7 usd-s ajánlatot tettem, de még mindig azt írta, hogy túllicitáltak. Vigyem fel legalább 7,5-re..... itt abbahagytam. Erre reggel fogad az e-mail, hogy 0,17 usd-ért nyertem. Ez micsoda?
Gondolom valaki töröltette az ajánlatát. De akkor is furcsa az alacsony ár, mert sztem nem 1 ember licitált rajtam kívül.
-
batagy
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Aha! Ezt nem tudtam!
Köszi az infót, nagyon hasznos!
Szóval az LVS... Belgium Post(#73735) V/
Ez is új infó, köszönöm! Akkor mégsem kell áfát fizetnem érte.Amúgy máskor hasonló esetben, a vásárláskor lehet kérni az eladót, hogy könyvelt küldemény legyen?
-
válasz
batagy
üzenetére
Az EKB keresztárfolyammal számod át a fontot €-ra. Az 31,77 €, annak csak 8,57 € a 27 %-os áfája.
Valójában 37,03 € az ami felett már fizetős az áfa, mert a 10 bruttója ennyi.
(Még beírom ezt is az Összefoglalóba, hogy egyértelmű legyen.)
Az LVS...... meg nem könyvelt küldemény, a követés nem lehetséges, így bármit olvashatsz a keresőkben róla, de a Magyar Posta biztos nem könyveli még a megérkezést sem. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Én is szeretnék kis segítséget kérni. Átolvastam a teljes téma összefoglalót.
Én egy mobiltelefont rendeltem Kínából 36.29 GPB értékben (13.600 Ft-ot fizettem). Az világos, hogy erre már ÁFA jönne. Ahogy számolom, az ÁFA értéke 9.7983 GPB, ami kb 11.2 EUR , azaz épp fölötte van a 10 EUR-os Áfa vámmentes eljárásnak.
A csomag május 17-én (múlt csütörtök) már elvileg hazánkba érkezett. 1 hét és 1 nap eltelte után viszont még semmi értesítést nem kaptam a postáról.
A csomagszám: LVS201xxxxxxxxxxxxxN1 formátumú. A helyi postahivatalban nem tudtak rá semmit mondani.A https://hu.trackitonline.ru követése:
12.05.2018 03:13 Elektronikus értesítés a szállításról
12.05.2018 04:13 Átvéve a feladótól
13.05.2018 13:00 Érkezés a nemzetközi átvételi helyre
16.05.2018 20:01 Feldolgozás
17.05.2018 13:22 Célországba elküldve (Export)
17.05.2018 17:15 Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.A kérdésem ez :
Normális-e, hogy ezidáig nem kaptam semmi értesítést? Valószínűsíthető-e, hogy vámkezelik, és ha igen, tudok-e érdeklődni valahol? Ha nem vámkezelik, akkor elveszettnek minősítsem? Mennyi ideig kell várni, ha már az országba ért?Köszönet előre is!
-
Nincs sok értelme külön írogatni, úgyis request-ként célszerű jelezni, aztán majd kialakul hogy lesz-e belőle case.
Az újra meghirdetés költségét írná, hogy kéri. De nem így van.
Ha visszamondanád akkor eleve visszakapja azt a pénzt amit jutalékként az eBay és a PayPal levon és neki a teljes összeget kell mindkét hely szerződési feltételei alapján visszaadni.
De ha ő hibázott akkor természetesen nincs mit követelnie, még ha ez a restocking fee érvényes is lenne.
A visszaküldés sem gond, a PayPal kifizeti neked a feladási költséget. -
Üdv!
Engem is elért amitől tartottam. Ezért kérdezném, hogy ha az eladó nem azt küldte amit rendeltem, akkor érdemes írni neki először, vagy lehet rögtön Case-t indítani?
Illetve még egy kérdés. Ez most mit akar jelenteni?
30 day returns. Buyer pays for return shipping. 15% restocking fee may apply.
Levon 15%-ot ha visszaküldöm? -
Csak én nem tudok belépni vagy más sem?
-
laleeee
őstag
Meg még azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom megnézni a régi rendeléseimet. A purchese history-nál nekem nagy üresség van
-
-
válasz
laleeee
üzenetére
Ne haragudj de valamit összekeversz.
A PayPal a vevőknek ingyenes, kivéve ha az eladó megszívat,mert veled fizetteti ki a jutalékát.
De akkor nézzük ők mit írnak.
What are the fees for PayPal accounts?
Goods and services – Purchase payments:
There’s no fee to use PayPal to purchase goods or services
Persze a vételárat azt levonják, de nem többet.Mivel eleve a vásárláskor kifizeted az áfát és a vámot, ez az import charges, a futár nem fog tőled semmit sem kérni. A postás sem. A Pitney Bowes cég végzi a szállítást és a vámeljárást, az EU-n belüli szállítónak nem kell pénzt adnod.
Amit írtál gondolom annál nem fizettél import charges-t, mert akkor nem kérdezted volna.Az amit írok gyakorlati tapasztalat, nem kitaláció, 7 évnyi külföldről történő vásárlás után, a darabszámot most inkább nem írom le. Jó eséllyel csak van egy kevés ismeretem, arról hogy miként működik a dolog.
Azt külön szoktam jelezni ha elméletről van szó. Szerintem most nem írtam.
Céges import nem a topik témája. -
válasz
laleeee
üzenetére
Tényleg nem érted akkor azt amit leírtam és az Összefoglalóban is írva van, a vámolás és az Áfa összegét fizeted ki az import charges keretében. Utólag nem fizetsz semmit sem.
27% áfát+ vámot+ plussz valami banki hozzájárulást.Nincs.
Az összes EU-s országnak elég ez az összeg. -
válasz
laleeee
üzenetére
Ott van a hirdetésnél. Van a vételár, lejjebb a szállítási, költség még lejjebb az import charges, ha GSP a szállítás akkor eleve benne szokott lenni, ilyesmi szöveg: Any international shipping and import charges are paid in part to Pitney Bowes Inc. vagy maga az öszeg is, amikor a PayPal-on fizetsz már az össz költség lesz.
Pl:
Amit fizetsz az 20+20,34+17,88=58,22$
Vagy a szállítási fülnél látod ezt See import charges at checkout :
-
Az akkumulátor témát folytassátok privátba. Vagy a topikjában. Köszönöm.
-
-
válasz
havri1
üzenetére
Írj neki, hogy te a teljes összeget tartod elfogadhatónak, mert rosszak és a hirdetés egy kicsit félrevezető volt.
Ha erre nem vagy nem azt reagál amit szeretnél, akkor ott a requestnél a Ask us to step in and help link és kérd az eBay segítségét. Nem fog magától továbblépni. -
havri1
félisten
Oké, köszi. A reportot megteszem, viszont még mindig nem tudom, mit írjak. Hogy elfogadom, vagy csak a full refundot fogadom el? Nem ír összeget itt sehol, csak a külön üzenetben, a 6AUD-ot. Vagy várjak 25-ig, és lépjen tovább az ügy.
Jelenleg annyi van, egyik sem tölt, amiről mellékeltem képeket, és videóm is van. Ne,m veszi fel, és nullára van merülve, ami önkisüléssel történt.
-
válasz
havri1
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy nem hivatkozhatsz arra hogy Panasonic, amikor egyértelmű hogy sem a képeken, sem a szövegben nincs rá utalás.
Ez a név Ncr 18650B nincs levédve, így bárki használhatja. (Valójában nem is név.)
A robbanásveszélyt is bizonyítani kell, addig nem hivatkozhatsz rá.De nem engem kell meggyőzni, továbbra is az eredeti kérdésedre a rövid válasz ez lenne: Visszaküldés nélkül megkapod a pénzed, ha az eladó elismeri a hibát.
Azt is leírtam, hogy hol jelezheted a szerinted szabálysértő hirdetést, tedd meg. -
havri1
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak hogy egyértelmű legyen, itt egy kép az eredeti és a hamisról.
Most még az nem tiszta, hogy amire rákérdezett casen belül, az a levélben ajánlott 6AUD-ra értendő részéről, vagy a teljesre?
V/: hülyeséget írtam! PP-n belül indítottam, de átirányított az ebayre, és ott indult az egész, most néztem én is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

epic fail
lap megy gyűjteménybe, ebből is örök emlék lesz.
gyan nem ebay, de lehet ott kellene megoldani?

), mint amivel az én telefonom rendelkezik jelenleg.