Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már többször raktam be én is képet, pl. linuxos boxról lehet egy az egyben képernyőképet készíteni. De PC-be dugott USB vevőről is megoldható.
A tv fotózásának (főleg néha vakuval) semmi értelme. De ez is le volt írva már n+1-szer.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pjen
félisten
válasz garga01 #72150 üzenetére
Csak Neked:Elko 21564 soros fali aljzat, csillapítás 2db. Nem is értem mért baromág a soros rendszer a csillag pontos helyett. Mert Te ezt írtad? Egy átlag hármas osztó lábanként többet csillapít és még a sok sok méter koaxról nem is írtam.
A másik problémád: Én kifejezetten a Tv képét akartam berakni, nem boxét és nem is PC ről. Azt hiszem ehhez jogom van és ezután is berakom, ha azt akarom. -
veterán
az egy tap és fali csatlakozó egybeépítve. valóban 2 dB-t csillapít... a továbbmenő jelen. a leágazáson a tévé felé meg vagy 15-öt (ld triax hasonló eszköze). ezzel semmi baj nincs egyébként, csak úgy kell kiszámolni a dolgokat, hogy az összes végpontra hasonló jelszint jusson.
a soros hálózat nem baromság egy börtönben vagy hotelben, ahol sokkal kevesebb kábelből meg lehet oldani a végpontok felfűzését. a társasházakban is azért kellett csillagpontosra átállni, hogy lehessen különböző csomagokat adni, a mostani dvb és iptv megoldásokkal megint lehetne akár soros is. egy lakásban három végponttal viszont elég valószínű, hogy egy szimpla hármas osztó sokkal egyszerűbb.természetesen jogod van a tévéd szarul fotózott képét idetenni, ideológiát is gyárthatsz hozzá, hogy ez miért jó. csak így kell viselned a véleményeket, hogy semmi értelme.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Sinu
senior tag
A fali aljzatot ajánlásod ellenére megtartottam, és mint kiderül jól tettem, mert azzal együtt, hogy anno én, laikusként kötöttem be, tökéletesen működnek.
Mindhárom TV-n van adás.
A nappaliban egy Philips 55OLED806-van, minden rendben.
A teraszon egy kb 10 éves Sharp teljesít szolgálatot, régió csere után tökéletes.
A hálóban egy TCL 43" van, ezen pillanatnyilag kockás az M4. Az összefoglalóban is és egyéb fórumokon is olvastam, hogy ez a csatorna problémás, igyekszem kipróbálni a megoldásokat.
Remélem sikerül, mert gyakorlatilag csak a sport adások miatt van kábel tv előfizumKöszönöm mindenkinek a segítséget!
No Future
-
Sinu
senior tag
-
Jahno
veterán
Legrand nem ugyanazt árulja, legtöbb termékük folyamatosan változik és még ki is vezetnek egy csomó cuccot. Schneider meg behúztott egy csomó más céget, összevissza alakultak, vagy abból tartott meg technológiát, vagy a sajátot, azok is mindenféle irányba alakultak, lett egy olcsóbb vonala meg a jó ég tudja mi. Siemensből passz, otthoni kommersz vackokat nem is láttam.
-
pjen
félisten
Csak írd be, hogy valena. Siemensből van minden"othoni vacak" csak kevés bolt árulja. Elektró profi, Elektróuno, Mile stb. Egxébként minden cég folyamatosan változtat. Ha már Schneider, gond nélkül kivezette az ANYA családot mert túl jó lett az árához képest.
Melleseg pár héttel ezelőtt mindenki nekem esett, mert azt mertem írni, hogy, a rátekerős csati is lehet jó. Most mi történik? Fórumtárs megalkotja a rendszert 5 db rátekerős alkatrésszel, egy 20 centis darab koax toldással + egy hármas elosztóval ami ha jól van összerakva gond nélkül működhet. Én felvetettem egy esetleges soros rendszer kialakítását, ami lakás függő. Ami állna 1 db rátekerős csati + koax, átmenő alj, koax, átmenő alj, koax és végzáró. Harmad annyi kábel és hiba lehetőség. Az baromság pedig ezt a DIGI rendszere gond nélkül elbírja. Unokahugoméknál gond nélkül üzemel mert olyan a ház elrendezése. Még akkor is ha én fali csati ellenes vagyok[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
Véget ért az aranykor a 2019-es csomagban. Májusban már 6880 Ft lesz a TV.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
MODERÁTOR
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #72164 üzenetére
Én is. Most még 6400 az április harmincadikán fizetendő számla. És van WIFI 6 is.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
válasz Intruder2k5 #72164 üzenetére
Bocsi, igazad van.
A topiklakók úgyis tudják, mire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
mcll
senior tag
Én magam is korábban technikus voltam (UPC és Telekom). Kissé el vagy tévedve. Te folyton a régi ezer éves fali konnektorra gondolsz. Régen igaz volt az állítás hogy a technikus kiment és elsőként azt dobta ki a rendszerből, de ez már régesrég nem igaz. A mostani fali aljzatokkal semmi baj nincs (persze nem a legolcsóbb xarokra gondolok). Szóval kérlek ne hajtogasd ezt a "dobd ki az aljzatot" dumát, mert ez és a korábbi hsz-eid alapján nagyon úgy néz ki hogy nem vagy képben a dolgokban.
"Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
Simán lehet egy rossz rátekerős kötés eredménye a kockás M4.
Egyébként meg ha nem csak f.nád a szavakat (mert helyesen írni sem tudsz), és elolvasnád amit a kérdező írt a #72140-es hsz-ben, leírta hogy 3 végpontra kell adás be van kábelezve jó minőségű kábelekkel, kb. minden adott. Totál baromság lenne az egész lakást átkábelezni, mert szerinted a soros jobb.
Nem állítom, van olyan hely ahol jó a soros megoldás, de:1. A fenti 3 végpontnál totál baromság lenne újra kábelezni, ha már egyszer normálisan meg van csinálva. Főleg ha esetleg IPTV-re vált, a sorosan behúzott koaxnál szenvedhetne az utolsó végponthoz az ethernet behúzással.
2. Csak fali aljzatokat használva nem lehet normálisan beszintezni a jelet. TAP-eket kellene használni, azt meg még a fali aljzat mögé begyömöszölni nem egyszerű.
3.Ha netán a felfűzött koax első ágában a modem és a fali aljzat (vagy az első aljzatnál) gond van, mindenhol gond lesz az adással...
"Még akkor is ha én fali csati ellenes vagyok"
Itt a végszó, te nem szerinted más meg használja és működik, ezt kéne felfogni, a helyett hogy azzal jönnél egyből ki kell dobni.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Ahol kockásodik az M4, vedd ki és nézd meg a fali aljzatot jól van-e bekötve (árnyékolás rendesen összeér-e a házzal a leszorítónál, meleg ér (a középső réz) rendesen beér-e a csavar alá és rendesen megvan-e húzva.
Osztónál a csavarós F-eket is érdemes átnézni, jól raktad-e fel. Szerelési útmutató: [link]Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
gho0st
csendes tag
válasz garga01 #72169 üzenetére
Amennyiben van fali aljzat ki kell dobni a fenébe és toldóval/osztóval összerakni.
A vodánál alap, hogy úgy kezdenek a mai napig is, hogy ha fali aljzatot lát dobja is ki a picsába , ha az ügyfél nem engedi munkalapra kell felvezetni Diginél is a normálisabbak gondolkodás nélkül cserélik. Van más módja is, hogy esztétikusan ki lehessen építeni, nem kell az a francos aljzat.[ Szerkesztve ]
"Nincs rémesebb az őszinte embernél, ha ostoba." -József Attila
-
-
-
pjen
félisten
Szia. A 2010 es években terjeszkedett a DIGI a xx. dik ker egy panelházas részén. Reneteg vásárló vett Siemens, ami ugye HIRSCHMANN, tehát messze nem a legalja, Legrand ( akkor épp a valena volt a sláges és kifutó Prodax szerelvényeket, nem is ólcsón. Mire érkezik a kábel csak be kelljen kötni jelszóval. Aztán ment a reklamálás, A digis szerelő nem akarja használni, a bolt vegye vissza.
-
válasz gho0st #72172 üzenetére
Elhiszem hogy ezt álmodta meg a Voda, attól még műxik. A modemhez lehet h nem jó a fali aljzat, de itt most pusztán a ktv-ről van szó. De létezik modemhez való fali aljzat is.
Mondjuk az osztókkal egyetértek - egyedül az utolsó Teletronikkal nem látom mi a gond.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
gho0st
csendes tag
válasz garga01 #72175 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem működik. Viszont az esetek nagy százalékában gondot okoz. Szolgáltatóként nyílván arra kell törekedni, hogy az ügyfél minél problémamentesebben élvezze a szolgáltatásokat, ehhez viszont fel kell állítani bizonyos követelményeket.
-
4Grider
nagyúr
válasz gho0st #72176 üzenetére
A kibeleztetett falidoboz jó példa arra, hogy a szolgáltató rákényszerül kevésbé igényes végpontok létrehozására, hogy a hálózatot hatékonyabban tudja menedzselni. Mert ahol képbe kerül egy - akár passzív - ügyféleszköz, az után a szolgáltató által már nem garantálható semmi.
-
veterán
Ezt mindenki megkapta. 🙂 -
veterán
válasz gho0st #72172 üzenetére
azért fontos különbség, hogy a vodafone már eleve egy koax hálózatról jön be a lakásba, ami olyan, amilyen (és most nagyon finoman fogalmaztam), a diginél meg az ont-ből akkora jel jön ki, hogy némelyik tévébe meg tunerbe alig fér bele, és direkt csillapítani kell.
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
trec12
addikt
válasz INGJOKE #72179 üzenetére
Júnuis 1. ÁSZF módosítás még nem elérhető a honlapon csak a május 1-től érvényes...
Amúgy a G melléklet módosítási listája május 1től jó nagy. Van benne amit nem értek: egy lezárt csomag hogy módosul pl..?
Modositasok_listaja_2024_05_01
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
léjárt a szerk.:
nyilván az ár miatt van a módosítás 6e-->6880; a 3e forint meg gondolom azért van ott mert ez ilyen akció volt akkoriban....itt minden mondatra, számra figyelni kell[ Szerkesztve ]
-
válasz trec12 #72181 üzenetére
Belenéztem a májusi változásokba:
"Az I-TV Hálózat szolgáltatásra vonatkozó változások:
• Battonya településen az emelt szintű, külön díjazott kódolt csatornákra (ún. prémium csatornák) már nem volt előfizetői igény, így a FilmBoxPak, az HBOPak és a SuperOne csatornái kivezetésre kerülnek az elérhető területi csatornaválasztékból"
LOLNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
gho0st
csendes tag
Ez így van, ahogy mondod. Csak akkor ne legyen hisztéria, amikor a szar fali aljzat miatt repül a kiszállási díj, mert szemetel a kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jahno
veterán
"Csak írd be, hogy valena. Siemensből van minden"othoni vacak" csak kevés bolt árulja. "
Beírom, hogy Valena és mi lesz? Szóval, nem elég, hogy kevés bolt árulja valószínű még kevesebben veszik meg otthonra. Főelg ha sorolni kell. Nyilván most elő lehet szedni két havert akinek véletlenül van, meg nem azt mondom, hogy ha nem láttam nem létezik, de nézzünk rá valami arány számot. Én pld. magán felhasználónál egy helyen láttam Gira szerelvényeket, de az szeret mindenből drágát és pro kategóriásat venni. Átlag Sanyika meg piacon vesz valami hulldékot és ez kb. 98%. 1.5% körül lehet a Schneider, aztán régebbi cuccaival ott is akadtak bajok rendesen.
-
-
Jahno
veterán
A mostanival nincs, csak ha piacon veszi és nem normális. LEDből is a VTACot veszi, aztán szidja a rendszert, hogy milyen szar a LEDes világítás, csak a baj van vele. CATVvel ugyanez. Én legalábbis nagyon kevés alkalommal látok "mostani" aljzatot, ha a villanyász sorolja akkor ezek vagy kimaradnak, vagy külön van vésve 1-1 és néha nem is értem mit akarnak vagy miért. Megfejthetetlen rejtély az egész. És ugyanez meg volt régen is, max. a számok kicsit eltolódtak, akkor a minőségibb cucc arányaiban jóval drágább volt. Egyéb rendszernél azért a TVnetesek tudnának mesélni mit szoptak mikor valamelyik júzer gányolt, vagy megpróbált HBO dekódert építeni, esetleg csak a 7. szomszédba húzták át a gagyi koaxot.
-
pjen
félisten
Most ezt nem értem? Mi a gondod a valenával, a legrand közép kategórias szerelveny családja. Szerintem minden szaküzletben kapható. A siemens már ritkább ez tény. Viszont van egy hatalmas előnye, a 300 forintos delta keret és a 18000 forintos mozaik üveg keret ugyanarra a szerelvényre rakható. Megunod elég csak a keretet, fedlapot egy másik családra cserélni. A sorolással mi bajod? Ugyanúgy van akár 5 ös keret is mint az
Schneiderhez. Siemenshez még üveg soroló is van. Például a Mentavill egy elég ismert bolt hálózat és forgalmazza a legrand családot. Daniella szintén. -
Jahno
veterán
válasz qnadam #72180 üzenetére
No de melyik Voda? Újpesten elsők közt voltunk akik kiváló UPC szerelést kaptak és a helyi koax ment a levesbe. Ház előtt UPC doboz, valahonnan jött a mazzag. Másik panelban már a ház aljában volt, tanyán megvette a Fibernetet és itt már olyan volt amit/ahogy kapott, attól függ melyik ipar építette, milyen régen. Ugyanez Rubicommal, Satimex egy részével vagy az egésszel majd ugyanez ment n+1 kis településsel, Bicskén az Elektrokomfort még rémlik, többet fejből nem is tudok, hogy Vidanet, Btel, ilyenolyan tanyanetek, Pók utca ugye, Communiqe, ohóóó beugrott, Tarr Kft, PR-Telekom, Dunaweb, Kábelsatnet, mind n+1 különféle megoldás amit szép lassan integráltak, ilyen-olyan kivitelben és minőségben lévő mazzagolással, amit most kb. egységesen Vodának hívunk, mert magának a Vodának UPC előtt semmi hasonló cucca nem volt a fentieket meg sok éve UPCnek hívjuk. És yz olyan-amilyenben volt olyan ami már majdnem 25 éve minőség volt, még máig az ha le nem tépték a dugót a kábel végéről, meg olyan is, ami elég lófasz állapotban örököltek és lenne mit bepótolni a karbantartással.
-
cof
veterán
Viszont az útmutató alapján elég rosszul csináltam meg az F csatlakozókat, de egyelőre tökéletesen működik mindenhol, szóval nem piszkálom
Inkább csináld meg jól amint lesz rá idő, mert ha TV-t néznél és szétesik a kép az nem lesz kellemes. TV-n amúgy lehet nézni jelszint értékeket, hogy milyen a jelerősség/jelminőség.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Jahno
veterán
"Most ezt nem értem?"
Én nem értem, hogy mit nem értesz azon, hogy változik a termék, a terméksála és a minőség is? Ebből indult ki. Ott a Prodax classic/arcus, azt kompletten ki is vezették. De Valena is változott bőven mindenben.
"Ugyanúgy van akár 5 ös keret is mint az
Schneiderhez" Igen, van. És?Na, Mentavill meg ékes példája annak, hogy nem csak Legrand van náluk, hanem egy csomó nevenincs hulladék is és ha valaki beesik az utcáról, hogy csókolom, szeretnék kérni egy darab ilyen koaxizébigyó akármit, akkor ott van a hulladék 2ezer alatt, ahogy F csati, a műanyag burkolatos csatlakozók sora és ugyanez "sajátmárkás" aljzatban. Annak ellenére, hogy árul Gewiss modult is.
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest