- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Jahno
veterán
Sógorék együtt laknak a kis családdal, szóval anyám szobájában lent, nappaliban közös, meg a két kölöknél külön-külön. +1 kis CRT a videójátékoknak, de az nem mérvadó. Egyedül lakó rokonnál a nappaliban, hálóban és a konyhában is, mert miért ne? Fél napot ott tölt, valami zörögjön.
Az, hogy nekem kb. 67 televízió készülékem van idehaza, az megint más szint, nem mérvadó.
-
Jahno
veterán
Visszanézés is érdekes, hogy Vodánál eddig felvehettem saját dobozra és onnantól kezdve nem zabálja a sávszélt, most meg ezt a központi rögzítést nem is nagyon értem. Vagy hát kb. igen, mert lehet szabályozni mit vehess fel, hányszor nézd vissza és minden mást is, de ha valaminek sávszél kell akkor annak.
-
Jahno
veterán
válasz
Zorro(hun)
üzenetére
Céges részvényes kavarás, meg szokásos vezetői baromság. Egyéb cégeknél is így megy, mi meg néha hajat tépünk. Az, hogy megveszünk valami céget és 1+ hónap múlva a sajtóban találok rá, mikor rákeresek a nevére, nekünk meg semmit nem mondanak, az szinte már mindennapos volt.
-
Jahno
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Beleolvastam, néha azért a júzerek sem tudják mit akarnak, vagy miről írnak, de látom a sablon itt is meg van "A szolgáltatás nem változott csak a felület kinézete és funkciói lettek fejlesztve." Amikor az UPC netet átvette a Voda, akkor még belsős emberek is ezt magyarázták, hogy jaaaaaj semmi nem változott. Csak nekem nem volt TV adás, netet dobálta, bizonyos irányok nem működtek. De csak logót és nevet cseréltek ja... Na majd meglátjuk.
-
Jahno
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
De ha én laptopról kirakom kábellel az jó minőség, szóval nem értem mi a kérdés. Csomó adót nézünk visszamenőleg, meg a Skyshowtime is ilyen,de egyre gyökerebbek mert RTL sajátja is fizetős tartalom felé terel,egyre több a reklám és még üvölt is. Ráadásul ha 2. képernyőre van kirakva és ott nemaktív az egér, akkor nem megy tovább a reklám. Ha útközben megszakad valami és újra kell kezdeni akkor az összes eddigi reklámot újra meg kell nézni. Blááááá.
-
Jahno
veterán
"kiépítették potyára"
Ahamm, szerintem itt a vég, nincs tovább, ezen a piócás ember sem segít. 20+ éve világ menősége volt és scifi cikkeket írtak, hogy ftth meg ilyesmik és ha az eljő akkor eljövé vele a kánaán. Világszinten.
És akkor jön valaki aki szerint maga az alap technológia baromság.
-
Jahno
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ráadásul nincsenek mindenféle helyi gépészetes cuccok és erősítők. Sorban felszámolják a kerületi géptermeket is. Vagy olyanokat ami annó Szentendrén leégett.
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Pedig egy átlag projektvezető szerint ez péntekről hétfőre simán megoldható. Akkor is, ha még fel sem mértük mi a feladat
-
Jahno
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt is oda rakom ahova szeretném, hogy a Tv merre sorszámozza az olyan, átrendezhető, kedvencek listája is van, igazából tök mindegy ez is. Annó mentünk sorba, ami elsőre bejött az 1es programhely. Aztán fater megvakarta a fejét, legyen elsőnek ez, másodiknak meg az, egész 8ig lehetett menni, csak annyi adó nem volt. Azért a Pozsonyt még betekertük, hogy sose nézzük
Szerintem ugyanitt tartunk, csak más a gyerek neve.
-
Jahno
veterán
"Ilyen szempontból az analóg világ sokkal jobb volt."
Miért is? Ott szintúgy valamilyen frekvencia van, csak kevesebb csatorna és Kab hegyen teljesen más volt, mint Kékesen. Az egymáshoz közeli pld. Kékes/Avas vagy Széchenyi/HHH meg direkt nem ugyanaz volt, hogy ne zavarják egymást.
-
Jahno
veterán
válasz
Atis45
üzenetére
Persze, minden jól jön semmi gond, csak légy elkötelezett, többit majd hozzádobjuk! Egységes mottónk tervezete: leszarom ha langyos a kútvíz, csak sávszél legyen meg térerő. Ezzel elsőre behúzzuk valamelyik fejlődésben lévő kistérséget, tartunk egy fasza prezentációt és jönnek a befektetők. Később még valaki kell aki elviszi a balhét, míg mi Dominikán fölözzük le a cég pénzét, de ismét ne szaladjunk ennyire előre
Itt egy logó, majd későbbre kell dátumozni a szerződést, nyilván egy panamai offshore cég helyi ügynöke tervezte 14milliárdért: 
-
Jahno
veterán
"Kívülállóként a fotelból könnyű megmondani a tutit."
Ügyfél vagyok, elvileg kívülálló. Mellékesen milyen szempontból nézzük, tudom-e mi az a sávszél, kodek, tömörítés? Üzemeltetek-e annyi vagy több végpontot, mint a Digi? Láttam-e kritikus vagy hasonló rendszert? Van-e most 5 méteren belül olyan ember aki a Diginek üzemeltet, tervez, külsősként szakért? Túl sok lenne az igen válasz :-D
-
Jahno
veterán
válasz
Atis45
üzenetére
Érted, hamburgeresednél romlik a minőség vagy ráken egy darab szart és ne reklamálj, alapíts céged és csináld. Én mást csinálok, nyisson burgerest a burgeres, rendező rendezzen, hosszútávfutó fussa a hosszú távot, Digi meg adjon TV-t. Azt hittem ez ilyen egyszerű, de ezek szerint nem (mellékesen valamennyi műsorszórási engedélyem is van
) -
Jahno
veterán
"Kívülállóként a fotelból könnyű megmondani a tutit."
Hááát, én megmondhatom a tuti ha már interneten olvastam ilyesmikről, hogy mijaza távközlési cég meg hasonlók akár kicsiről akár "nagyról". Vagy mekkora a nagy? De felőlem lehet olajipar meg sok más, valahol mindig húztam az igát esetleg csak kinőtt alattam hirtelen
De azért ne már az legyen a szint, hogy alapítsak céget és oldjam meg. Postát ne cseréljem le magamra, mert ellopják a csomagot és jobbat szeretnék? Esetleg ne csináljak egy magánkórházat rögtön csak úgy a családnak mert szopatnak az el nem látással és várólistával?
Tuti megmondani meg lehet, ami szar az szar.
-
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Fene sem akarja a gyárit. Ez az ami a Digi leírásánál sem biztos, hogy jó ötlet volt, hogy azt nyomjam meg. Aztán mindenféle képméretet, időzónát, hangkimenetet, nyelvet, programozott műsorokat és mindent is újra be kell állítani, wifitől a tök tudja merre, hát hóóóógyne. Éppen elég a csatornalista.
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Semmi különösebb opció nincs, van automatikus, akkor ennyit végigmegy és analóg/rádiókon is, vagy manuális, ahol egyenként lehet basztatni a csatornákat és keresni is úgy tud, hogy egyet kijelölsz és azzal nem történik semmi.
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Egy régi Edision Argus VIP2. Lassúcska is szerencsétlen, de anno kellett a 2 tuneres, ami ritka volt de legalább drága. Ezt megvettem használtan occsón, mert éppen szembejött.
-
Jahno
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem is az lenne, csak már kezdem unni, hogy idén a 6. alkalommal variálják át. STBnek a teljes keresés van vagy 2 óra, megkavarodnak az állandóra programozott műsorok, ebben a kibaszott XX. században még ott is szórakozni kell a nyári átállással meg órákkal, fél napig csak ilyeneket meg szájbavert appokat simogatok és lassan tényleg úgy vagyok vele, hogy mégis csak van ráció a barlang+kőbalta környezetben
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
Na, elemezzük ki ezt a véletlenszerű képet, hogy milyen minőség:
Aztán dobom a következő kockát. -
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Ez érdekes egy állat, nem is értem miből venne energiát, ami az RF részt meghajtja :-O Más eszközt visszafelé koaxon is lehet távtáplálni, de ez ahhoz képest kisipari cucc.
-
Jahno
veterán
Nekem most a settopboxom csinálja, hogy nincs kép, újraprogramozom, akkor jó darabig működik, aztán megint elhagyja a haját és nem értem. Jelminőség, csatornainfók vannak, menü minden műxik, csak kép/hang nincs, bárhova váltok. Lehet már öreg, de ha vagy 10 éve megy hibátlanul, akkor inkább állna meg rendesen, ne ilyen rejtélyekkel, amit újrahangolás megold.
-
Jahno
veterán
Yamadával a rekordom folyamatos írással mikor csak a lemezcsere idejére állt az 198 óra folyamatos, de nem is teljesen ez volt a lényeg, mert ha 1 lemezt össze tudott tömöríteni, ott is választható kódolással, hogy milyen hosszú legyen az a kb. mpeg2es DVD, vagy később az otthoni kommersz vacak HDMI bemenetes digitalizálók és egyéb kütyük, aminél 5-10 gigabites forrásból hirtelen bármi lett akár fél megabites netes stream is, akkor min aggódunk?
Legfeljebb kiveri a procit, ha erőből oldjuk meg, de azt nem nehéz orvosolni:
-
Jahno
veterán
Pár másodperc eleve van, ha megnézel különböző adókat, akkor szomszédból már akkor üvöltenek, hogy gól, mikor még csak fut a labdával. De attól még nem torlódhat fel, Netflixnál meg lehet csinálni, hogy ha gyártásba megy 2 órás film, azt 2.5 óra alatt tömörítse át és rakja össze, mert onnan offline nézed, akkor is ha stream. Televízió és élőnél valós időben kell mennie, de ez nem akadály. Ezért írtam a mobiltelefont, de csilliárd éve még Yamada csoda DVDfelvevővelis csináltuk, az is mpg2est gyárt az analóg felvételből és folyamatosan írja lemezre ami bemegy a dráúton....
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy miért nem mobillal, meg éppen azt mondom, hogy teljesen más kávéház, miért ne menne valós időben?
"De egy telefonos konferencia/stream esetén is a feladat nagy részét egy szerver végzi "
Nem, nem erre gondoltam. És a szever is milyen lenne (ami inkább a sávszél / kliensoldali végpont miatt kell)? Manapság egy laptop, ehhez képest célcuccok vannak ezer éve. Szerverre a mobil már olyan streamet rak ki, amit kérek tőle. Felrakják az OBS-t és még multi kamerát is tud, meg bármekkora felbontásra leméretezni képpel-hanggal.
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Felvétel is hasonló, de akkor mi van a mindenféle értekezletekkel és telefonos online közvetítésekkel?
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
És mai időkben mikor kb. egy telefon meg bírja oldani, akkor ezzel mit szeretnénk mondani? Igazából ha lefelé konvertálja akkor erőforrás igényesebb, mint ha nem csinál vele semmit.
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
De legalább színhű. Janem
-
Jahno
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Benne virágtartóval, meg egy csomó felesleges sallanggal. Kérjünk EXIFet, főleg az ISO/záridők miatt.
-
Jahno
veterán
Nem az számít, hogy ugyanazzal a telóval és azt mondom, hogy lefotózhatsz egy 50 megabites streamet is egymás után hatszor, akkor lehet 3 különbözőképpen fogkinézni, de telefonos képről meg nem fogod állapítani, hogy van-e hiba, az micsoda és mennyire látszik vagy miért nem. Este hozok rá egy érdekes példát.
Ez meg papíron egy fullHD minőségű felvétel [link]
-
Jahno
veterán
válasz
allfinanz
üzenetére
Teljesen mindegy, mert felé automata, most megnézi és 5 perc múlva más lesz az állapot. Én sem tudok odahaza .itt kezdeni, érezni a csúcs időt még a BTn is. Fenti kép nem is tudom honnan lehet, mert lassan egy mező közepén is több lesz :-O Legalábbis nálam 20+ erős kliens osztozkodik a 3 csatornán, ott sincs .itt megoldani, hova tegyem?
-
Jahno
veterán
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Nem ugyanaz, egyiknél fix időpontot lehet megadni és azt el is lehet menteni, speciel gyárban a kijelzőinknek benyomok egy 18-22 óra közti kikapcsolást és kész. Az elalvás meg modellenként változik, de általában 15 perces léptékben tudod nyomni gyorsgombbal és nem tudsz 6 órával későbbi időpontot sem megadni,. Most nyomsz kettőt, az 30 perc múlvát jelent és kész is, egyszeri alkalomra szól.
Jobbak be is kapcsolnak, külön nyomkodható hétköznapra, ezek nekem 8-22 óra közt mennek és kész, azzal meg már nem szopolok, hogy október 23 most szünnap lesz, de hétköznap.
-
Jahno
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Voda eléggé kapálózik ügyfelekért, néha felhívnak és ajánlatot szeretnének adni. Eleinte mondtam, hogy nem kell mert tudom mit szeretnék. Most már azt, hogy hagyjanak a faszba a hülyeséggel, főleg mert céget átvittük és kollégák szopnak, én be sem raktam a SIMet, mert minek.
-
Jahno
veterán
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Crimson Desert
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Arc Raiders
- World of Warships
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Gyúrósok ide!
- Mazda topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Intel Core I9 13900K - 24mag/32szál - Gari 2027.06.04. -ig - Eladó!
- Mini GT, INNO64 vegyes 1:64-esek
- Apple Iphone 14 Pro Max 256GB Space Black Független Akku 86%
- AMD Ryzen 7 9800X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ultra 9 285H, 2.8K 120Hz OLED ! ASUS ZENBOOK 14 UX3405CA 32GB/1TB NVMe erős akkuva +SZÁMLA +GARANCIA
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest