- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Volt itt már olyan, aki tapasztalta azt, hogy Dell 7400-ás noti "dobálja" a wifit? Időnként megszakad, majd visszajön, de volt már olyan, hogy bekapcsoltam a gépet és egyáltalán nem tudott csatlakozni. AC 9560 a wifi kártya típusa ami ebben van. Volt, hogy a routerben is, meg az eszközkezelőben is állítgattam, hogy milyen b/g/n, stb... szabványt használjon, de nem sikerült ezzel tökéletesen megoldani a problémát. Nem is hiszem, hogy ezen múlna, a gyáriakkal is mennie kéne. Ja igen, a noti és a router között 1.5m van.
Sajna a garija már lejárt, szóval a szervizelés nem játszik most első körben.Köszi a tippeket!
-
Ablakos
őstag
(Inspiron 5767)
Csak külső monitor használata esetén is szükséges a felhajtott fedél használat alatt? -
Fabolous4
csendes tag
válasz
Tsebacsi #72246 üzenetére
Sziasztok, sikerült beszerezni egy ventit kicseréltem és működik 🙂 most van egy másik probléma az akut feltöltöm fullra használom mondjuk 30percet és az írja hogy 70% maradt fent leállítom a laptopot másnap inditanám teljesen levan merülve hogy a windows bejelentkezés után egyből zárolást ír és leáll. Bios azt irja hogy a kondíció "poor" ez ilyenkor már így reagál az aksi ha gyenge? Vagy valami más a probléma.
-
válasz
papirzsepi93 #72284 üzenetére
Ez csak egy biossal megy, ha jol emlékszem. Mindjárt megkeresem.
Megvan: [link]
-
jack982
senior tag
válasz
papirzsepi93 #72284 üzenetére
szerintem friss win10-t töltsél le ms oldaláról. az megoldja majd.
-
papirzsepi93
tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem és hátha itt találok.
A helyzet a következő, van egy Dell inspiron n5110 laptop amire szeretnék w10et tenni. A biosát frissitettem a legújabbra ahogy azt kell. Viszont mikor bootolnék a pendriveról egy 1909-es win 10et fekete képet kapok kis szines pontokkal és elkezd pörögni a gép, mint az állat.
Esetleg tud valaki segiteni? Megköszönném
Kép a hibáról: [link] -
Üdv! 7490 tulajok vannak-e itt, akik Win11-et használnak? Vélemény, tapasztalatok? Köszönöm!
-
ginola
addikt
Sziasztok
Hiába párosítom össze a JBL Flip 4-et nem szól.......A gép azt írja párosítva....
Mit kéne beállítani? -
kress
aktív tag
Latitude 5530 vagy 5531 van valakinel napi hasznalatban?
Netes olvasgatasok alapjan egyre jobban ugy latom hogy valami hibas szeria lesz, es nem kepes rendesen huteni (vagy valami hasonlo) a 12.genes procit, meg az i5-1235U eseten sem.Egy rakat post van mindenfele, hogy throttlingol minimalis hasznalat mellett is, az alabbi linken szinten erre jutottak a CPU tesztben [link].
Ahogy lattam a precision vonalnal is ugyan ezzel kuzdenek a nepek.
Akinek van tapasztalt ilyet, vagy mik a velemenyek rola? -
moma
őstag
válasz
Dhampir #72272 üzenetére
Nem lesz gépem ki tudja meddig, csak telón tudok sok mindent csinálni.
Külfölfön vagyok, át lehet elvileg valahogy varázsolni a garanciát, de utána kell nézni az egésznek, hogy ezt itt hogy és át is kell mennem másik városba és majd még egyszer amikor értemegyek. Meg eleve kérdés megtudják e oldani a sleepes fagyásos részt, mert neten olvastam olyat, akinek utána is jelentkezett. -
moma
őstag
igen. nem értem miért triggerelődik ez az auto bios recovery.
most még olvasgatva van ahol azt írják, hogy CMOS batteryt kéne kivenni egy időre de ahhoz szét kell szedni a laptopot nem tom van e értelme.
valószínűleg nem úszom meg most a szervizt. pedig baromira macerás lesz. Azt nem tudjátok a ssdt kivehetem belőle, amin az adataim vannak, vagy azt így oda kell adni nekik ilyenkor és bízni benne hogy nem lesz gond vele? Meg amúgy azt sem tudom most így hogy azok titkosítva vannak e legalább vagy nem.
de amúgy lehet nem baj, mert hátha megoldják a sleep fagyásokat is legalább. meg nem tudom ez a billentyűzet szitázás ez garis e. (ha jól rémlik két év gari van, remélem nem egy év mert akkor bajban vagyok)
(bocsi a összevissza mondatokért, de többnyire telóról írom és úgy tűnik itt nem veszem észre elírásokat.)
-
moma
őstag
közben letöltöttem biost pendrivra(nagy mák, hogy van usb c pendrivom és tudtam ezt telón, mert a munka gépemen levan ez tiltva), és onnan bios recovery, végig is ment, majd köv boottól megint ez az autorecover és a loop megint.
ez az eddigi legproblémásabb laptop ami a kezem ügyében volt amúgy.
lehet az okozta, hogy mivel amúgy is belefagyogatott sleepbe, ezért amikor nem indult el rendesen nyomtam a bekapcsológombot hosszan. és lehet most nem fagyás volt hanem biost akart frissíteni minden engedélykérés vagy figyelmeztetés nélkül. esetleg azt eltudom képzelni, hogy leállásnál írta ki hogy ez lesz és addigra én már lecsuktam a fedőt.
innentől nem tudom mi van. újabb jó sok időmet viszi el az biztos.
aksi eddig nem okozott gondot, szerintem az jó.
meg a magyar billentyű felirat szitázás is mállik le alig több mint egy év után. a szürke rész is köpik a burkolatról és látszik ki a fekete(ez a kegkevesebb nyilván). meg usb-c csatlakozást sem érem elég erősnek. webcam összevissza állítgatja a fényerőt és ezt a featuret eddig nem lehet kikapcsolni. most más nem jut eszembe
-
arcitec
addikt
Itt van diagnosztika: [link] és ezt pedig a laptopra kell telepíteni : [SupportAssists] alkalmazás
Múlt hónapban, talán nekem is frissített firmware-t, teljesen rendben lement és azóta is hibátlanul fut a win11-en. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
De vannak itt profik is, talán többet tudnak majd. -
ginola
addikt
Ma párom gépe (5430, i5-3230M, 8GB, SSD) bekapcsoláskor többet szöszölt indulásnál. Eddig megjelent a Dell logo, fordult egyet az állapotjelző és a Windows bejelentkezésnél voltam. Most előjön a Dell logo, eltűnik kicsit, újra megjelenik és 4-5-öt fordul az állapotjelző. Megnéztem a BIOS-t AHCI módban van, tehát elvileg minden oké.
Ez mitől van és mi segít ezen? -
Dhampir
félisten
Típus és zsanérmegoldás-függő a dolog.
Például Dell Inspiron 3511/ 3515 esetén ilyesmi is előfordulhat, de a szerviz segít, ha gond adódna:
Dell Inspiron 15 3511 3515 Hinges issue resolved: calibrate hinge of any slim laptop to avoid damage
-
frovery
senior tag
Sziasztok.
Dell latitude d830 az alany. Kicsit ápgrédelném. Ssd benne, win10 telepítéskor drivert hiányol. Volt.már hasonlóm régebben de nem.emlékszem rá.
Mi szükséges hozzá?Köszi
-
Fabolous4
csendes tag
Sajnos magam fogom megpróbálni ezeket a lehetőségeket, Kárpátalján élek nem nagyon van lehetőség Dell szervízre sajnos
már nézegettem coolereket ilyen átszámolva 3ezer-ért tudok venni használt bontottat.
-
válasz
Fabolous4 #72245 üzenetére
Kihúzhatod, baja nem lesz, de előtte azért az akku is legyen lehúzva, majd újrapróba. De szerintem nem fog forogni. Ahogy fentebb írják sajnos kéne egy jó venti tesztnek, utána derül ki merre tovább. Javaslok esetleg egy Dell szervizt ahol ingyenes a bevizsgálás, vagy akkor ha utána náluk javíttatsz.
#72244kress: Nincs ilyen, max ha valaki önszorgalomból csinál egyet. -
-
plömplöm
őstag
válasz
Fabolous4 #72241 üzenetére
ezt a pálya széléről senki nem tudja neked biztosan megmondani, mármint hogy bszart-e a ventilátor, vagy csak meg van szorulva, vagy a ventiszabályzás lett hulla. szét kell borítani és megnézni egy biztosan jó ventilátorral; vagy szét kell borítani és rámérni a ventilátor tápra és szkóppal nézni a pwm-jelet.
-
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok van egy Dell Latitude 5480 laptop az a problémám hogy indításkor "Fan Malfunction" hibaüzenetet ad ki ahogy elnéztem a ventilátor nem is forog abszolút magasabb processzor fok mellet sem, lehetséges hogy a ventilátor megfeküdt? Addig nem keresnék bontottat amíg nem tudom pontosan mi a probléma, esetleg ha valaki találkozott már ilyennel és esetleg megoldást találtra megköszönném a tapasztalatát. Szép napot mindenkinek!
-
válasz
#72755712 #72229 üzenetére
Mármint úgy érted, hogy az alsó kasztnija 11mm, hmm?
Nem tudom, miről írogatsz; nem várom el, hogy asztali hűtésük legyen, lévén a teljesítményük, és a fogyasztásuk sem asztali kategória:
i5-5300U - 15W
830M - 25W
840M - 30W -
válasz
somasz #72225 üzenetére
No, erről nem tudtam, ill. nem hittem, hogy ennyire rossz a tervezésük.
És az E5450?#72226 lypen99
Igen, komolyabb dolgokra ott az asztali, vagy dokkoló + monitor.
Túl nagy igénybevételnek nem lenne kitéve az Nvidia GPU, semmi Crysis, helyette pixelart, indie, platform címek, esetleg Diablo.
Sokkal inkább a driver miatt fontos a dGPU (shader model, stb.), mert az Intel IGP-hez amit kiadnak, az katasztrófa, ha egyáltalán.Persze úgy kezdeném az egészet, hogy újrapasztázás + hővezető gap pad-ezés.
-
lypen99
aktív tag
válasz
somasz #72225 üzenetére
Nem sok notim volt az igaz.
Alapveto dolgokra belepo dGPU-s gepet en se vennek mar.
Voltak, de az eroforrasigenyes jatekokhoz kevesek voltak.
Most van PC jatekra, laptop tanulasra es ez igy jobb.@AxBattler: en is gondolkodtam, hogy 5570 vagy 7480 legyen, de nem kell nagy ero igy maradt a mobilisabb konnyebb 7480 es van rajta port is boven. (Type-C, 3 USB3 stb..)
Neked kell eldonteni mi az elsodleges, na meg a penztarcadnak.
-
válasz
Tsebacsi #72223 üzenetére
E5450
22.9 x 333 x 231mm, 1.968 kg
E7450
20.4 x 337 x 232mm, 1.64 kgAhogy nézem, utóbbi 11%-al vékonyabb, és 16%-al könnyebb.
33, illetve 37dB(A) erősségű zajt bocsátanak ki teljes terhelés alatt, viszont az E7450 hűvösebb marad (bár a két tesztben egy generációnyi eltérés van a CPU-k között az utóbbi javára; ill. nem tudom, Nvidia GPU-val mi lenne a helyzet).
Aksival is tovább bírja az E7450 (megint: újabb CPU, 22nm vs. 14nm). -
válasz
AxBattler #72222 üzenetére
Szia, a 7-es sorozat prémiumabb, de ahogy írtad is, a hátránya pont az, hogy vékonyított, emiatt a hűtés nem lesz annyira hatékony. Cserébe a ház anyagfelhasználása jobb, jobb alkatrészek kerülhettek bele (jobb SSD, Wifi kártya, ilyesmik).
Talán az 5450 jobban ajánlható, mert a fenti különbségek nagy része utóbb orvosolható cserével (a házat kivéve)
-
Üdv!
E5450 és E7450 közül melyik az ajánlottabb?
Előbbi ugyan picit vastagabb/nehezebb, de tesztek szerint elvileg halkabb/jobb a hűtése (bár csak IGP-s modellekről olvastam, én meg Nvidia GPU-val szereltet nézegettem). -
Ringman
félisten
kicseréltem a latitude 7480-on az akkut újra, de ez mintha vastagabb lenne, nem záródik rendesen a laptop "alváza"/zárófedele.
az eredeti kódszáma KR-0V4940, ennek a fedlapja kb tejeszacskó vastagságú, gyengébb váza van, a cellák kirajzolódnak rajta és az alsó felülete nyers fémszínű.
az új az 0DM3WC, a vezeték kábelcsatornája keskenyebb.
tipprelehet a kábel nyomja fel a fedlapot, az alábbi képen lévő + / - jelnél, ahogy befordul az akku alá.
mit csinálok rosszul? az tápkábel végig a csatornában van, csak a vége lóg ki. a zárófedél akku felőli körmei nem maradnak a helyükön
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #72210 üzenetére
Szeretem látni, ha valami ész nélkül pörgeti a cpu-t, és a hőfok 100, a ventillátor ~10000. Sajnos windows alatt ez előfordul, ma a defender például kiütötte a gépet. Linux alatt nincs ilyen gond, de van, amihez kell a windows, bár lehet, csak virtuális gépként lesz.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Melyik Intel WiFi 6 -os kártya működik az alábbi konfigban:
7390 - i5 8350UKöszi
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
Tudom a google a barátom, de lehet valaki tudja is, hogy a 7480-ban cserélhető e a WLAN kártya? -
válasz
thotzoltan #72202 üzenetére
Fn gomb plusz a jobbra nyil, ott van rajta a piktogramm.
-
thotzoltan
tag
M6600 -on mivel tudom előcsalogatni a billentyű háttérvilágítást?
szőke vagyok,elfelejtettem..
-
válasz
AxBattler #72194 üzenetére
Részletesebben: régebbi modelleknél olvastam azt, hogy külső monitorra, vagy dokkolóra (?) kötve nem működik az Optimus, illetve folyamatosan az Nvidia GPU-t használja, az Intel IGP-re nem hajlandó átváltani.
Persze a jelenségnek megvan a magyarázata, de nem tudom, hogy az E5450-re is vonatkozik még, vagy ez már újabb modell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Jövedelem
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- LENOVO T14 GEN 5 Core ultra 5 USA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest