Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Az emberek furák lettek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Üdv.
A szobatársam ma vásárolt egy Dell Inspiron 5521 típusú notebookot. Gyárilag telepítve van rajta az Ubuntu, viszont szeretnénk rá Win7-et telepíteni, amihez van is telepítő lemezünk. A boot beállításoknál átállítottuk a prioritást CD-re, viszont ettől függetlenül is a fent levő operációs rendszert tölti be. Nem értjük, hogy mi lehet a probléma, ezért ötleteket várunk a megoldásra.
Köszönjük előre is a segítséget
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
Megérkezett a notim. (DELL Inspiron 5521) Jól kezdődött. Bekapcsolás, majd kiírta, hogy hiányzó bootmgr. Valaki már törölte az Ubuntut és formázták a vinyót.
Gondoltam, akkor már inkább telepítem a win7-et.
Pakolgatom a driver-eket. Chipset, vga, wifi, lan, bluetooth, audio vannak fent eddig...
Olyan gondom lenne, hogy win7 alatt a ventilátor maxon pörög végig, nem szabályozza le semmi.
Energiasémáknál kiegyensúlyozott. Úgy látom jól van beállítva ... Mit kéne állítanom ?
Olyan hangja van ,mint egy hajszárítónak. -
SzaboZE
addikt
válasz prebuds #30086 üzenetére
"Ráadásul olyan alapos munkát végez, amit egy szervizbe 100%, hogy nem csinálnak meg."
Értem én a lelkesedésedet, de szerintem a többi szervizt nem kellene minősíteni látatlanban.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Gedeon31
addikt
válasz Handball94 #30090 üzenetére
Lesd meg ezt vagy írj baleesnek neki is voltak ilyen gondjai.
-
Handball94
aktív tag
válasz Handball94 #30090 üzenetére
Mostanra sikerült közben netet csinálnom rajta (vezetéknélkülit), de elég bonyolult volt.
-
Handball94
aktív tag
Ma jött meg a Dell 5221-es laptopom, mivel sajnos nem kaptam hozzá driveres CD-t a honlapjukon próbálom vadászni azokat (Linuxxal vettem, win7et tettem rá). Viszont van amelyik kategóriában van több, pl network-nél 6db driver, 3-at próbáltam már közülük, de netem még nem lett, viszont Bluetooth szoftver már 2 is.
Rendelkezik valaki ilyen laptoppal? Melyek azok a driverek amelyek fontosak? ,
[link] -
prebuds
aktív tag
válasz EstiloL2 #30087 üzenetére
Jó, igaz, a garancia más tészta. Bár sokszor a garanciális ügyintézés is pénzbe kerül, mert ráhúzzák, hogy te cseszted el, nem rendeltetésszerű használat stb... Nekem tökéletesen megjavította a gépet, ötletelt, belerakott néhány extra dolgot, szóval látszik ,hogy élvezi, szereti a munkáját, ez manapság ritkaság.
-
prebuds
aktív tag
Sziasztok! Hadd ajánljam egy fórumtársunkat, aki laptopok javításával foglalkozik: KillHates [KATT IDE - link]
Én szerviz helyett ezentúl hozzá fogom vinni, bármiféle gond lesz a laptopommal. Komoly eszközökkel rendelkezik, és legtöbb esetben a helyszínen megvárható a javítás, tisztítás - végig is nézheted. Egy szerviznél minimum 2x kell menni, plusz az adataidat is le kell védeni - itt nincs erre szükség! KillHates Tökölön dolgozik, de bp-ről a benzinpénzt is beleszámolva még olcsóbban jött ki, mintha szervizbe vittem volna. Ráadásul olyan alapos munkát végez, amit egy szervizbe 100%, hogy nem csinálnak meg. Lelkes és korrekt, ha kérdezel, magyaráz közben
Szóval akinek gondja van a laptopjával, vagy szeretne bele ramot venni, procit cserélni stb, az forduljon KillHates-hez! Mobilszáma az adatlapján.
-
oncsi
őstag
válasz premete #30081 üzenetére
"én azokat se szeretem, akik felteszi" ez jó
Én 2 éve próbálok szabadulni a Win-töl, Ubuntu segítségével ez részben sikerült is. De pár program (ujjlenyomat olvasó pl. ) nem engedi. Én szeretem a Dell gépeket. strapabíró, tökéletesen teszi a dolgát, szép) de azért az szégyen, hogy egy akkoriban nem olcsó modellhez nem tudják felhajtani az egy (talán a legfontosabb) biztonsági programjukat. És akkor még a Linux-os változatáról szó sem eset.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
premete
veterán
válasz cellpeti #30080 üzenetére
Ilyen g**ik ezek a Dellnél: 5 éve nem elég, hogy kispórolták a fullHD-s érintőkijelzőt, az Ivy Bridge-t és a HD4000-t, még egy nyomurult windows 8-at sem adnak hozzá.
Egyébként az E4300-asnak a 2008-as hardverén is elfut a W8 (már akinek van rá gusztusa, én azokat se szeretem, akik felteszik).Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
cellpeti
nagyúr
Dell hogy áll a W8-val? E4300ra akarnám majd felnyomni
Tigris, tigris, csóvafény...
-
SzaboZE
addikt
Egyféle van bennük, persze gyártótól függően változik a márkája, de a kialakításuk ugyanolyan. 3 hőcsövesről nem tudok hogy létezne Létezett Inteles és Nvidia kivitel 1, illetve két csővel.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
oncsi
őstag
válasz SzaboZE #30077 üzenetére
Köszi. akkor marad.
Azt megtudnád esetleg még mondani, hogy hűtő ventiből csak egyfélével szerelték a d630-akat? mert hűtőm van 3 féle is. Pontosabban 1 hőcsöves az inteleshez, 2 hőcsőves a Qadro-hoz és 3 csöves azt nem tudom mihez de az is 630-bol van. szeretném ha a venti picit nagyobb fordulatra bírni.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
oncsi
őstag
Létezik a D630-ba nagyobb felbontású kijelző? Vagy Más technikájú? Tudom, hogy a latitude szándékosan matt, és kicsi a betekintési szöge, de most ezek inkább hátrányok, mint előny. most 1440x900 van benne, de nem jól sikerült darab lehetett, mert alul erős bevilágosítsa van.
-
premete
veterán
válasz cellpeti #30063 üzenetére
140-ért viszont szép E6320-ast lehet kapni, az strapabíróbb, mint az xps és több a gari is rajta. Ha fullhd kell, rákötöd TV-re, 12.5"-ban fullHD érdekes lehet az állandó zoomolással. De ahogy olvastam, 60 ezer körül akarsz költeni, annyiért E6400/E4300 van .
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Zozi70
csendes tag
T Tagok!
5420 Helyett cserélnének 5430 Standard Base-re. Mi a különbség a két masina között?
-
Gedeon31
addikt
Helló!
Van olyan akinek van tapasztalata ezzel a géppel?
-
Csenga2
csendes tag
Üdv
Lenne egy e6430asom, ebbe szeretnék webcamot mivel nincs benne. Hova tudnék fordulni ez ügyben ? Minden megoldás érdekel ebay, cég elérhetőség stb. Bár ebay-en rákerestem de csak front bezel-t találtam kamera modult nem
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
EFI/UEFI
ez micsoda amúgy?
-
SSanya
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen notebook vásárlását tervezem:
[link]A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a géppel?
Melegedés, megbízhatóság?
Win7 64 bit-es oprendszert szeretnék telepíteni rá, de ahogy mostanában hallottam, a BIOS-ok helyett EFI/UEFI van elterjedőben, és azok alatt nem mindig zökkenőmentes az oprendszer telepítés. Van esetleg valakinek tapasztalata azzal, hogy várható-e probléma dvd-ről való oprendszer telepítés közben?
Milyen a win7 driver támogatása ehhez a géphez?
Milyen buktatókra kell esetleg felkészülni?Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni.
-
Chaser
legenda
válasz sdombi #30055 üzenetére
Sajnos ahány panel, annyi minőség. LG-P jó cuccokat csinál, samuból eddig még nem nagyon láttam jót. Én is láttam FHD panel E5520-ban, az nagyon korrekt volt, csak nem tudom milyen panel volt benne
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
156HT FHD, ilyen panellel találkozott már valaki? Egyik 5520-ban ez lenne.
-
-
SzaboZE
addikt
válasz TechN7ne #30045 üzenetére
Hát nem mindegy a pontos tipus, mert van amelyikben integrálva van a memória az alaplapra, főleg 1010-es szériában akad ilyen. Na ott nincs bővítésre lehetőség.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Tegnap szerettem volna bővíteni memóriával egy Dell inspiron mini 10 készüléket. Utána néztem mielött szétszedtem volna a youtube-on,hogy ezekben 1 slot ram van és nem is férne bele több.....
1GB ram van benne jelenleg és a Win7 halál lassan fut rajta,1x 2GB memóriát elfogadna ha olyant raknék bele?
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz rayoliviero #30031 üzenetére
értem, hm...fogyasztásba jobb, mint egy c2d P széria? mert, ha nem lehet maradok az E4300nál
-
Buster17
addikt
Hali!
Dell Inspiron 6400 kék halálozik.
A naplóban utána néztem, hogy mi lehet az, de nem biztos, hogy jó helyen néztem:
Hiba: 7006 vagy Figyelmeztetés 1003-os hibákat találtam. Az első piros körben egy fehér X a másik sárga 3szögben !-jelÉs csak akkor kék halálozik ha egyszerre sok minden fut, de valamikor egy napig semmi aztán másnap naponta 10x. Most pl ment a PH! meg a fészbuk egy böngészőben és elindítottam egy youtube videót a fészbúkon és 1 perc után kék halál. De ha ha filmet nézek akkor nem csinálja.
RAM-okra gyanakodtam ezért ki is cseréltem az 1iket de ugyan úgy kék halál ha sok minden meg van nyitva. Aztán a másikat csere akkor azzal jó volt egy napig.
Amúgy valamelyik nap ez a hiba jött fel vagy 20x
-
premete
veterán
válasz rayoliviero #30029 üzenetére
Köszi az ajánlást. Van még 2 darab.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
soldi3r
veterán
válasz rayoliviero #30031 üzenetére
szerintem sem, ez meg mintha az elso generacios "i" lenne
E30 (oo=[][]=oo)
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Intel® Core™ i5-520M ebben a prociban milyen IGP van? HD3000 vagy HD 4000?
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tud ajánlani 5 GHz-es WIFI kártyát egy Dell Inspiron n5010-es laptopba ?
-.-
-
cellpeti
nagyúr
E6510ről vélemény?
-
sdombi
tag
válasz kkdesign #30023 üzenetére
elsősorban az i7 a ludas, másodsorban az 525, harmadsorban együtt a kettő jelenti a magas hőmérsékleteket... visszafogni max a cpu-t tudod sztem bár ebben nem vagyok tapasztalt, inkább a gondos hűtő karbantartásra valamint egy külső hűtőre raknám a hangsúly, azokkal lehet jól hőt csökkenteni.
-
kkdesign
senior tag
Üdv, olyan kérdésem lenne, hogy van egy Dell n5110 core i7 500gb hdd 8gb ram vga: 525m és a vga mint köztudott nagyon nagyon melegszik, a kérdésem az, hogy lehet e ebben olyan vga-ra cserélni ami nem ilyen, és jól muzsikálna. vagy valamiként visszafogni garanciavesztés nélkül a kértyát.
-
forbence
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni, mert lassan feladom.
A problémám a következő:
Van egy dell 7720 laptopom, amiben szeretném a windows 7 -et egy msata SSd-re telepíteni. Beállítom uefire, minden ok, betölti a telepítőt, lefut a telepítés félig, és itt az első újraindulás után a Bios nem találja a félig feltelepített windows-t, és újrakezdi az egészet... Már mindent próbáltam, már a Bios-t is újratelepítettem. Windows 8-al is ugyan ez a jelenség.
A vicc az egészben hogy 2 hónapja ugyan így csináltam és minden randben volt, működött a gép, csak most fel akartam tenni a windows 7-et is a 8 mellé és easyBCD-vel felcserélni a sorrendet, és utána meghalt minden azóta csinálja ezt.
Lehet hogy ez a program (easyBCD) belenyúlt úgy a Biosba hogy ezt egy bios frissítés és alapra állítás se állítja vissza???
Ha nem uefisen telepítem, hanem hagyományos hdd-re akkor minden ok, és az SSD-n nem uefisen sem működik.Szerintem a Bios-ban lesz valami, mert látom a következő telepítésnél hogy létrehozta az uefi-s partíciót, csak a bios nem ismeri fel (lefutott félig a telepítés és előröl kezdi mert az uefi bootok között nem jelenik meg amit feltelepített.) Ha rámegyek arra hogy boot eszköz hozzáadása, akkor kiírja hogy nem talál olyan fájlrendszert, de ha kikapcsolom a hagyományos bootolást akkor megtalálja az előbb feltelepített félig kész windowst, ezt hozzáadom a boot listához, majd mentem a bios beállításokat, újraindul, és megint nem látja a cuccot. (nincs a boot listán amit az előbb beállítottam)
Segítsetek, légyszíves!!!
-
törölt tag
válasz cellpeti #30014 üzenetére
Amikor megszakadt a kapcsolat éppen a telefonommal is böngésztem, és azon nem szakadt meg.
Igaz, az otthoni hálózat nem szokott megszakadni (Linksys WRT54GL)Szerk.: Eddig a 1520as segédprogramot tettem fel, de az installer nem ment fel, mert azt írta, nem talált kompatibilis eszközt. Ezt úgy küszöböltem ki anno, hogy eszközkezelőben betallóztam a 1520as illesztőprogramját.
Most leszedtem a 1501-est és ezzel a "segédprogram is felment"..[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Dell E4300ban van webkamera?
-
törölt tag
Dell Inspiron M5010es gépem azt csinálja, hogy néha eltűnik a wifi. SMC routert használok, egyszer csak Alul a wifis ikon sárga csillagos lesz, és csak akkor találja meg megint a routert, amikor rákattintok a vezeték nélküli hálózatra. Mitől van ez??
-
oncsi
őstag
válasz Dhampir #30011 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de nem mertem még nekiesni ilyen drasztikusan. Az törölni tudná a jelszót, de nekem bővíteni kéne.
Dell szervizt hívtam pár hete, de nem tudtak semmi programot adni. Service tag alapján eredetileg nem volt benne ujlenyomat olvasó (hát persze, mert külön vettem bele :-)[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz premete #29992 üzenetére
Természetesen nem lopott
Több darab is van a környezetemben, és egyiken sincs jelszó telepitve. Csak erre van felrakva az ujjlenyomatos indítás.
Müködik tökéletesen. Egy éve lett benne alaplap cserélve. Akkor még a Service tag sem volt beállítva. Itt a PH-n (el)ismert tag cserélte.
De eredetileg XP volt rajta ami elhalt, és azóta nem tudom az akkor beállított ujjlenyomatot bővíteni. Bios-ban semmit nem állitottam be.
Win alól lett beállítva, és összesen 4 ujjlenyomat lett engedélyezve. Azokkal semmi gond, de szeretnék még hozzá adni másokat is.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Chaser
legenda
válasz cellpeti #30006 üzenetére
15.6-ban FHD IPS panel van. Kicsit visszább olvasol, ott vesézgettük milyen gépekbe lehet rakni. Gyakorlatilag bármelyikbe, ami eleve FHD panellel jött ki, csak egyezzen meg a csati. Nem olyan vészes a panel ára, glossy 30k-tól, matt 40 körül van. Te asszem E4300-ast nézegettél, abba nincs IPS panel. E4200-be már bele lehetne tenni egy 1280-as BH panelt.
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #30004 üzenetére
Köszi láttam ezt is, i7-et rögtön cserélném is De ez valami refurbished gép lehet az 1 év gar miatt, lehet nem is lehet rá bővíteni, ilyen nem érdekel.
Ezt néztem még, 160-ért jó lett volna. Erre felemelte 220-ra Biztos én rendeltem le a havat hogy nem tudtam most rögtön érte menni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dhampir
félisten
válasz Chaser #30003 üzenetére
5520 nekem bőven jó
Akkor már veheted is.
(nem IPS, azt ki kell cseréltetned)[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz vwpolopg #30001 üzenetére
A jót könnyű megszokni
SzaboZE: Ha nagyon gáz egy haver srác megcsinálja, csinált már durvábbat is. Nem akarok drága gépet, teljesen felesleges amire én használom. Egy erősebb c2d meg 4-8GB ram, egy dxva-s vga-s gép bőven jó lenne. Az IPS amiből nem engednék, 5520 nekem bőven jó, akár még pentiummal is ha lenne olyan Legyen rá sok gar, kb ennyi. Mai gépekben én már nem bízok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - Intel GOLD 5405U I 4GB I 128SSD I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest