Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
Hali.
Egyik ismerősömnek van egy N5010, annyit kéne vele hogy tudjak a webkamerával fényképezni, de nem találok sehol hozzá megfelelő programot drivert, csak msn-en tudom használni meg hasonló programokon, de fényképezni nem tudok vele...
-
Kobe
veterán
dellnél az NBD garancia hogy működik úgy általában ? Mi kell hozzá ha érvényesíttetnéd? Számlamásolat elég vajon, vagy elég a service tag?
illetve hogyan lehet "szinkronizálni" a számlát és a taget ? ugye a tag a forgalombahozatal napjától a számla az eladás napjától, a kettő közti rést hogy lehet áthidalni ?
-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nem vagyok szervízes, de nem lehet, hogy maga a füles dugalja hibás a notin.
Szerintem kérdezd meg a hardveres gurukat.
-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Nálunk eddig soha nem fordult elő ez a gond, a gép használata közben tetszőlegesen ki - bedugható.

-
Avicularia
veterán
Ma 3x fagyott csontra a gép füles ki- illetve bedugásától

Checkup-ot lefuttattam,aszerint minden rendben ,nincs hiba.Más esetleg nem tapasztalt ilyet? -
nemcso
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
Igen, itt a legkisebb érték adja a végeredményt.
Nálam (i5 460M, 4GB RAM, 500 HDD, ATI 5650) a HDD 5,8 értéke az élményindex. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy több éves Dell Inspiron 1525 notim.Ebben egy Broadcom 43 wifi kártya van.Elég gyengus eszt szeretném egy komolyabbra kicserélni amely működjön a linux alatt is anélkül,hogy szenvedni kellene a driver telepítéssel.Lehetőleg inteles legyen és ne broadcom chipes mert aval csak gond van linux alatt.És ha cserélnék,hogyan tudnám meg,hogy melyik a legkomolyabb amelyet beletehetnék. -
cigam
titán
válasz
szabacsik
üzenetére
Valóban, nem lapoztam. Nem is ezen volt a hangsúly, hanem hogy a modellszám nem mérvadó, mert sokféle procival szerelik. Ezért nem lehet "csak úgy" összehasonlítani az 5010 és a 7010 teljesítményét.
A memória mérete is befolyásolja a teljesítményt (2+1GB-os modullal nem megy a dualchannel) -
csotresz
csendes tag
sziasztok!Dell ins.6400 -as gépem van ami 1 ideje nem ismeri fel az aksit(ami a sajátja és azzal használtam sokáig),azt mondta 1 szervizes,h tönkre ment a töltö elektronikája.Azt kérdezném h otthon ezt meg lehet javitani és hogyan?Még annyit hogy lehet e tényleg ez a baja a gépnek-a bios irja h töltödik,valójában nem...0% on van már ...5letek?thx
-
szabacsik
őstag
Sziasztok.
Ersen gondolkozok, hogy a közeljövőben 7010-es DELL-t vagy 5010-eset vegyek.
Meg tudnátok mondani, hogy melyiknek mennyi az élményindexe ? -
-
McLaca
őstag
Én se játszani akarok, de pl. a HTML5-nél is jól jön IE9-ben és FF4-ben, ha a VGA tud azért valamit.
A vPro távfelügyelet az egy BIOS szolgáltatás tudtommal, tehát nem a procitól függ, de igazából a választ megkaptam, marad a 6410.
Méltó utóda lesz a Vostro 1400-asomnak, főleg az azonos méretei miatt (ez is fontos).Üdv!
-
Kobe
veterán
válasz
McLaca
üzenetére
en 6410 tulaj vagyok es nem valtanek az ujra bar en tenyleg a celnak megfeleloen munkara hasznalom a gepet napi 8-10 oraban
egyreszt a design silanyabb masreszt a beltartalom miatt sem eri meg
hiaba jobb az integralt vga jatszani ezeken amugy sem lehet foleg a meret miatt az meg nem kikuszobolheto tenyezo
amugy a 6410ben sem sima core i proci van hanem a vPro valtozat nem tudom ilyen business class gepekbe optimalizalt valtozat SB bol van e mar de gyanitom nincs meg -
McLaca
őstag
Szerintetek van értelme E6420-ast venni most, csak azért, mert második generációs i5-tel lehet venni, amiben jobb az "integrált" VGA? Csak mert a 6410 16:10 arányú, a 6420 meg 16:9, emiatt a kijelzője magassága kisebb, és azon az 1600×900-as felbontás annyira nem jó. Kinézetre se BC, és külön mikrofon csatija sincs, meg túl széles. Méretben a 6410 az ideális, csak az ugye már több, mint egy éves modell, és "csak" első generációs i5 van benne (egy T7250-est váltanék le vele, szóval az is nagy lépés lenne...)
Árajánlat már megvan a 6410-re, már csak meg kéne rendelni, de most elgondolkodtam. 3-4 évre venném.
Üdv!
-
mynames
senior tag
...lejárt az idő...
én egyébként kerülném ezt a megoldást még ha a szerviz bele is megy mert ha meg vmi elromlik akkor majd bizonygatod, hogy nem a cserélt cucctól volt, esetleg a szervíz meg majd állítja stb... na már most ugye 6 hónap után téged terhel a bizonyítás kényszere...
szerintem ez nagy macera, inkább választanék olyan gépet ami megfelelő és akár kicsit drágább a meglévő alkatrészeket pedig eladnám.Üdv : mynames
-
mynames
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Furcsa.

Nekem ue. a gép 5.8
Processzor Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 380 @ 2.53GHz 6,8
Memória (RAM) 4,00 GB 5,9
Videokártya ATI Mobility Radeon HD 5600/5700 Series 6,7
Játékra szolgáló videokártya 2747 MB - teljes elérhető grafikus memória 6,7
Elsődleges merevlemez 342GB szabad (464GB összesen) 5,8Szaboger:
3 pontban priviztem egy ph! tagnak az alábbi véleményem:
1. N5010-nek driver támogatása hiv. weboldalról csak 64 bitre van.
2. Chrome alatt nem megy a dell download manager
3. pl. wireless-hez van 6 féle driver. dupla kattra elindul majd közli, hogy a driver nem megfelelő. Mind azt csinálja. Erre csak egy megoldás van: eszközkezelő --> hálózati eszköz hozzáad --> saját lemez (itt meg egy könyvtárba kell tenni az összeset) és megadni a könyvtárat, ahonnan csodák csodájára az eddig összes rossznak ítélt driver közül már lesz jó!toldy: tuti lőttek ha te cseréled, de hát ez mindenhol így van.
-
toldy
őstag
Szeretnék egy notit vásárolni és felmerült a Vostro V130 mint lehetőség. Namost erre 3 év gari van, de én ha cserélem a ramot és a hdd-t akkor ennek lőtek ? Esetleg azt lehet csinálni hogy megvannak a hardver elemek és a szervízzel szereltetem be?
-
zglo
csendes tag
Háború=garancia

-
zglo
csendes tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok. Alkalmam nyílt egy xps15 megrendelésére, Svájcból. Szerintetek megéri? Ami aggaszt, az az, hogy nálunk 3 év háború van, kint csak egy alapból. Plusza billentyűzetért is aggódok, nem magyar..
Köszii!
-
Kobe
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
youtubeon keress ra az "nvidia 540m" kifejezesre. Egy rakat talalat lesz acer notikrol amiben meg first gen core proci van es 540m 1 GB kartya, baromi jol jatszhato rajta a crysis 2 - van rola gameplay....akkor gondolom egy 2 gb os 540m kartyanak (mert delleket inkabb azzal szerelik) es SB procinak szerintem nem fog gondot okozni....
-
nemcso
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
A Crysis 2 "eszi" a videokártyát. (de ez köztudott... nagyságrendileg erősebb videokártyával fut szépen.
Fraps értékek = min/max/átlag : 7/33/24,7 -
Avicularia
veterán
Furcsa. Nálam 5.9.Memória és elsődleges merevlemez 5.9,proci ,videókártya, játékos videókártya 6.7.
N5010 i-380,4 giga ram 5650 -
szaboger
tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék n5010 telepítéséhez, a dell honlapjáról minden drivert felraktam már, de a win 7 élményindexe nem tud számítást végezni , az írja a rendszer nem nyújtja a megfelelő multimédia támogatást. Valami ötletetek van ezzel kapcsolatban?
-
nemcso
őstag
A gyerek most kezdte el nyomni a Crysis 2 -t az N5010 -en "Advanced" grafikai beállítással.
Egyenlőre egész jól muzsikál a hardver. -
Avicularia
veterán
Már kétszer fordult elő,szóval nem véletlen,hogy skypeolás közben kihúztam a fülest a csatlakozóból és merevre fagyott a gép,csak kikapcs gombbal lehet valamit csinálni,semmi másra nem reagál.N5010
-
premete
veterán
Nem tévedés, most ment tönkre a táp a kétéves laptopomnál, felhívtam a Dell Supportot, és másnap hozta a futár az új tápot, és kérték, hogy a rosszat dobjam ki (alap NBD 3 éves garival). Ja, és a másik laptopomban az akkura is 3 év a garancia, tehát akkunál is lehet 3 év garival rendelni a latitude-okat.
-
detoti
csendes tag
válasz
nemcso
üzenetére
Sikerült megoldanom,, volt egy telepítő lemezem 1545-ös inspironra és felmászott erre elsőre,hiba nélkül ! nem ez a dell webcam istall lemez hanem egy másik,de teljesen mindegy, örülök,hogy működik a cam és ennyi elég : )
Köszönöm szépen azért a segítséget és ,hogy időt szántál a válaszra !
üdv
-
McLaca
őstag
válasz
McLaca
üzenetére
Apropó, tudom, hogy ez nem játékra tervezett chip, de többet tud, mint az integrált... Szóval épp ideális azoknak, akik csak hébe-hóba játszanak, és nincsenek nagy igényeik azon túl, hogy ne 1fps-sel fusson a játék. De ha nem kikapcsolható, akkor marad az integrált, valamire az is jó...

Üdv!
-
McLaca
őstag
E6410 tulajok figyelmét kérném (vagy hozzáértőkét), akiknek dedikált VGA-ja van:
az NVIDIA® NVS 3100M átkapcsolható? Azaz lehet váltani az integrált és a dedikált VGA közt? Mert a Dell oldalán nem Optimusként van jelölve, viszont az lenne ugyebár, ami magától átkapcsol (azt hiszem
)
Ha viszont kizárólagosan működik, akkor érdekelne, mennyire melegíti a gépet, és mennyire csökkenti a fogyasztást, mert annyit nem játszom, hogy nagyon kelljen, és olcsóbb is az (i5-ös prociba) integrált. Hétfőn rendelem meg disztribútortól, addigra el kell döntenem...Üdv!
-
nemcso
őstag
válasz
detoti
üzenetére
Ez többeknél is gond, akinél nem előtelepített win7 van a gépén. (nálam előtelepített van, gond egy szál sem).
Az ugye alap, hogy az eszközkezelőben látnod kell a webkamerát, amit nem dell driverrel kell telepíteni, a windowsnak alapból fel kell ismernie és telepítenie azt.Az hogy a webcam ténylegesen funkcionáljon a Dell Webcam Centrallal a külföldi forumokon szerint sem pofon egyszerű dolog, két alternatívát láttam :
1. A Dell Webcam Central telepítésekor nem szabad elfogadni, hogy a Program Files (x86) alá települjön, hanem a "sima" Program Files mappát kell választani...
2. A másik lehetőség az, hogy az alábbi webcam-os monitor drivert kell feltelepíteni : Dell_SX2210-Monitor_Webcam SW RC1.1_ R230103.exe
szerk : kipróbálni persze nem próbáltam...

-
spiercell
aktív tag
Éreztem, hogy ezt mondod. De elárulom h a múltkor meg csak fekete és piros volt 169k-ért. Ja, és akkor is ott volt az a 182 ezres fekete, szinte ugyanazzal a kiszereléssel csak más szériaszámmal. Ráadásul nekem is n5010-em van, amit a megvétel napján, reggel rendeltek a chs-től. Nem hiszem h be lenne ragadva náluk bármi is. Figyelni fogom, hátha lesz megint fekete. Fogalmam sincs, h miért próbálsz hülyének nézni.
-
Kobe
veterán
az fasza.... akkor tán vágod, hogy ha e-mailben kértem árajánlatot egy konfigra a bolttól, miért nem kaptam rá 5 nap alatt sem választ?
illetve miért nem tudtak személyesen sem ajánlatot mondani ugyanarra a konfigra, ha már az 502X hetek óta van, mert hogy arra kértem volna... -
polip
addikt
válasz
mynames
üzenetére
nem titok. a [laptopszalon] értékesítési vezetője vagyok
-
Kobe
veterán
-
detoti
csendes tag
válasz
nemcso
üzenetére
Letöltöttem de a webcam nem megy !
ezt írjaja ki : no supported webcam driver detected.Please install the webcam driver using the Dell Resource cd and launch webcam center again
Na most mi hiányzik neki ha egyszer letöltöttem ezt és ennek a proginak az elején írja ki ?
cd , nem kaptam hozzá !!! le kell töltenem még valamit hozzá ?
-
badika
tag
Megtaláltam a leírást az oldalukon
-
polip
addikt
hétvégi áreső!!!

-
delbarta
senior tag
-
badika
tag
Sziasztok!
Március 31-én vettem egy Dell xps l502 (i3-as) laptopot. A ventilátor szinte állandóan felpörög, még netezés közben is. Nagyon zajos és idegesítő. Internetezés közben alaplap és cpu 60 fokos, játék közben felmegy 80-85 fokra. Normális ez? Másnak tapasztalata? Engem megőrjít! Ott tartok, hogy visszaküldöm a boltba (8 napos visszavétel). Ez a visszavétel hogyan működik, erről tud valaki valamit?
Segítsetek, ha tudtok! -
nemcso
őstag
-
detoti
csendes tag
Nem megy a multitouch a gépen, ez szoftver ?
-
nemcso
őstag
válasz
Alien891024
üzenetére
1. BIOS-ban beállítható, hogy melyik "sor" legyen az alap.
2. Dell QuickSet programmal windows-ból állítható ugyanez.
-
Alien891024
csendes tag
Helosztok. egy haverom vett egy ilyen gépet: http://ipon.hu/webshop/product/_dell_inspiron_n5010_fekete_127470/173888
tökéletesen működik 1 szépség hibája van ,hogy az fn billentyű az f1 f2 f3 f4 stb. gombokat kezeli nem pedig ami a megszokott, hogy úgy adunk plusz hangerőt vagy nyomjuk ki a wifit
ez a fordított dolog nagyon furcsa ráadásul total commanderben nagyon zavaró is. Meg lehet változtatni ezt valahogy? -
detoti
csendes tag
Tudna nekem valaki segíteni ?
Most kaptam egy ilyen gépet : Inspiron M5010
de a webcamot nem tudom bekapcsolni rajta , illetve a szoftverét sem találom a gépen.
Hogy tudok szerezni hozzá, és mit kell letöltenem.Hp volt eddig annak a szoftverén voltak ilyen voicces dolgok amik eltórzítják a fejet, vicces avatarok stb... íIlyesmit keresek rá . (azaz ne csak a msn-n működjön a kamera)
előre is köszi !
-
delbarta
senior tag
n5010, radeon 5650. Kijött az új 11.3-as ati catalyst driver az ati honlapján. Végre javították az akadozó wmv fájl lejátszás problémát. És van új cd/dvd író firmware is: D400, A03 a TSST TS-L633J írókhoz. Ez a dell oldalán.
-
Rocko007
aktív tag
Van-e valakinek tapasztalata a Vostro v130 (Vostro 3300)-as gépről?
-
Buda76
senior tag
Esetleg ha valakinek van már tapasztalata Dell inspiron i3, radeon5650 driverei felrakásáról, hogyanjáról ilyesmi, az nagyon megköszönném ha valahogy megosztaná.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
vassgaby89
üzenetére
pontosabban melyik modell és specifikáció?
mert több is van belőle -
vassgaby89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy alig 2 hetes Dell Inspiron N5010-es laptopom és jelentkezett egy probléma is. A touchpad görgője hol jó, hol nem... A Sinaptics drivert már számtalanszor újraraktuk, utána egy darabig működik, de ált. másnap már nem.Volt vkinek hasonló gondja/megoldása?
-
stifi
senior tag
válasz
sonicman89
üzenetére
ha nem bizonyítható hogy a sérülés összefüggésben van a hibával, akkor kutya kötelességük javítani. (pl ha betöröd a kijelzőt, attól még a hibás HDD-t cserélniük kell, ha nem egy autó ment át a gépen..)
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Méltó utóda lesz a Vostro 1400-asomnak, főleg az azonos méretei miatt (ez is fontos).