- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
arcitec #76568 üzenetére
Szakmailag valóban nincs túltöltés, csak a felhasználói köznyelv nevezi annak. Amikor nincs bekapcsolva az akkukímélő üzemmód, akkor a laptop töltője folyamatosan 100%-on tartja az akkumulátort – vagy folyamatosan csepegtetve tölt, vagy hagyja pár százalékot esni, majd lassan visszatölti. Majd mindegyik laptop gyártónak van olyan alkalmazása, amlyikkel például 50-60 vagy 70-80% között lehet tartani az akkumulátor töltöttségi szintjét akkor is, ha folyamatosan rajta van a töltés. Nem kötelező használni, majd a felhasználó eldönti...
-
Malachi
veterán
válasz
arcitec #76429 üzenetére
Nem tudom linkelni, de a MyDell programon belül a Power gomb alatt van az akku beállításokkal együtt. Thermal management pontosan. Igazából ugyanaz, mintha a BIOS-ban kiválasztanád az egyik sémát. Sajnos nincs más lehetőség a hűtés szabályozására, 3rd party programok nem működnek.
-
azbest
félisten
válasz
arcitec #76152 üzenetére
Egyforma gépekből van nálunk is makulátlan és van olyan is, amit mintha a járdán végigrugdostak volna kétszer. Bár aki néha vitte magával, azéről is pergett a festék, csak inkább az aljáról.
A hibátlan kinézetű gépet soha nem viszik sehová, hanem ott van asztalon monitorokra és perifériákra kötve. Amelyiket meg táskában, más kacatok mellé bedobva hurcolásztak, az nagyon cefetül néz ki. Talán ha neoprém tokba lenne mindig téve és külön zsebes táskában hurcolnák, akkor jobban bírná.A képen lévőnél meg a portok körül lehet zsíros, bár láthatóan szét is volt már szedve, mert nincs összepattintva rendesen a fedlap. A képernyő hátulján látszik a kopás, ahol a fekete műanyag kilátszik az ezüst festék alól.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
arcitec #76111 üzenetére
köszi a választ. általánosságban gondoltam, hogy valaha valaki látott e high refresh panelt Latiba, nekem úgy tűnik, hogy nincs. nagyon bosszantó, hogy elzárkóznak tőle, emiatt fogok HP-ra váltani a végén ennyi év után. a 7400 nem mai darab, de mivel nem hiányzik a CPU erő és simán elmegy 7-9 órát, nem nagyon látom értelmét cserélni. egyedül a súly, két laptopot cipelni nem kényelmes.
a Linux kérdés félig maradr nyitva, reboot után úgy fest, hogy a gép maga 144Hz-n megy, megkapja a panel, mégis nagyon nyúlós, mintha a latency sok lenne, fura.
-
-
válasz
arcitec #76008 üzenetére
Letöltöd a Linux Mint Cinnamon 22 verzioját innen és Rufus-szal kiírod, ha látsz olyan behejelölhető opciót, hogy dd mód, akkor azt pipáld be. Aztán simán bootolsz pendrive-ról, ez a Linux a leginkább felhasználóbarát, egyszerű dolgod lesz vele.
Ha valami kérdésed mégis felmerülne, ami kifejezetten a Linux Mint használatával kapcsolatos, akkor inkább a Linuxos kezdő topikba írd majd! Bármilyen totál kezdő kérdés jöhet oda, az a topik erre van.
-
-
azbest
félisten
válasz
arcitec #75958 üzenetére
Pont azért kérdeztem rá, mert nem voltam benne biztos, hogy mit dugtál és hová
A hdmi, bt, type-c átalakítós hangok nem a laptop beépített hangkártyájából jönnek, hanem maguk működnek külön hangkártyaként, másik kimenetként. Azoknak a működése független attól, hogy a beépített hangkártya jól működik-e. Tehát attól, hogy a bt füles vagy a monitoron lévő jack-re dugott analóg füles működik, a beépített hangkártyával még bármi lehet, mert nem függenek össze.
Pár hónapja a nem dell notimnál jártam úgy, hogy amikro jack-es headsetes fülest akartam bedugni, akkor nem érzékelte a rajta lévő mikrofont, pedig előtte régebben működött. Valószínűleg valami windows update taccsravágta a driver azon részét. Uninstalláltam és újratelepítettem a drivert és megjavult (az enyémben relatek van).
-
válasz
arcitec #75959 üzenetére
Kontakthibás lehet a csati szerintem, vagy pedig driverhibás. Esetleg egy pendrive-os linux-al ellenőrizném még, hogy ott is ezeket a jelenségeket produkálja-e. Ha igen, akkor tényleg alaplapot cseréltetnék benne, ha nem, akkor pedig valamilyen driverprobléma lehet a ludas.
-
azbest
félisten
válasz
arcitec #75956 üzenetére
De akkor mi nem működött?
A beépített hangkártyának a hangszóróhoz és a jack ajlzathoz van köze. A hdmi, bluetooth, usb hangkártyához nincsen.Olyan usb-c jack átalakító nem működik, ami olyan telefonhoz készült, ami analóg hangot ad ki a type-c aljzatából megfelelő átalakítóval. Más átalakítók lényegében usb hangkártyák, azok tudnak pécével is működni.
Vostroknál a cirrus logic fajták szoktak elhullani, két gépben kellett már alaplapot cseréltetni emiatt a flottánkból és most a gari lejártával egy harmadikból is kidöglött. Marad az usb és bt füles hozzá.
-
válasz
arcitec #74516 üzenetére
Nem, az a helyzet, hogy nem érted, hogy erre a kérdésre nincs adható/megfelelő válasz. Ha azt mondjuk jó, mi történik? Ha rossz, mi történik? Nem használtad rosszul vagy helytelenül (ha lehet ilyet írni egyáltalán). Ez ilyen, akkufüggő, gépfüggő, tápegység, stb. A gyártó igazából nem is nagyon foglalkozik vele. Ha 1 éven belül drasztikusan csökken a kapacitás akkor kis szerencsével cserélik neked. 1 éven túl már fel is fújódhat, nem cserélik ki.
Megannyi legenda és hack kering a neten hogy használd, hogyan óvd az akkudat, de nem jelenthető ki egyértelműen hogy melyik hatásos és melyik nem.
Nem volt zaklató a kérdés csak nem tudunk rá jót válaszolni. -
válasz
arcitec #72865 üzenetére
Szia!
Otthon még ellenőrzöm neked szívesen ezt a frissítési freki dolgot, a melóban sajnos nincs ilyen monitor
Viszont a jack az probléma lehet, ha egyik csatlakoztatott fülesen sincs hang, de hangszóróból igen, és bluetooth-on is megy, akkor simán lehet jack hiba. Még egy linuxos tesztet kipróbálnék, ha ott is ez a helyzet, akkor tuti nem driver, hanem hardverhiba van. És akkor lehet bejelenteni a szerviznek -
hhgygy
senior tag
válasz
arcitec #72321 üzenetére
Tök felesleges felnyitni szerintem, de lehet, hogy csak azért, mert nekem nagyon sok éve business kategóriájú laptopjaim voltak, és egyik sem melegedett egyáltalán ilyen használatban. SSD 30 fokos, processzor VGA 50-60 fokos, néha felmegy 70-80-ra, a billentyűzet kézmeleg. Persze én dolgozom vele és nem lövöldözős játékokat játszom nagy felbontásban.
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec #72146 üzenetére
Amit a monitor támogat
USB-C mindenre is rá van erőltetve, akkor is ha amúgy volt jobb módszer.
Ha van megfelelő dokkolód valamilyen monitor kimenetettel USB-C vel akkor a kérdés meg van válaszolva. Próbáld ki mennyire megy vagy nem.
Ha nincs akkor ami a rendelkezésedre áll a notiban azzal a csatlakozóval a jobb. HDMI,DP akár mini.Szerintem brutálisan túlárazottak az USB-C dokkolók, és hát nem is jók, vagy is én még nem találkoztam jó val. Gyári Dell és HP dokkolóink vannak.
-
lsebestyen
addikt
válasz
arcitec #72077 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy rendelt gépek 80%-nál összeszerelési hibák voltak, amit biztos a fentebb említett cég okozott, hiszen a BIOS logból látszik, hogy mikor szedték le az alsó burkolatot, és miket cseréltek a gépben. Sőt az egyik gépen nem volt visszacsavarva egy csavar.
Mindezt rengeteg pénzért.
Egyébként eléggé bejön maga a termék, jó minőségű minden, billentyűzet is szimpi, hardver is rendben van.
-
válasz
arcitec #72065 üzenetére
Itt minden dokumentum fent van amit a gépedhez ki lett adva a gyár által: https://www.dell.com/support/home/hu-hu [link]
A termék azonosítása részhez beírod a szériaszámot, enter, majd az Illesztőprogramok és
letöltések fül alatt van az összes dokumentum.
A CE szerintem egy sima delete gomb lehet. -
arcitec
addikt
válasz
arcitec #72064 üzenetére
No megtaláltam a funkció billentyűket mivel lehet elsődlegessé tenni az 5520-on.
Az Esc +fn váltogatásával ki-be lehet kapcsolni, van is rajta egy lakat.
Érdekes van számológép futtató gomb is.
De egyet kérdeznék még, a CE gomb az mi célt szolgálhat? Köszönve...
Érdekes, hogy nem találok olyan manuált ahol ezek le vannak írva. Az ami van bakfitty. -
Kbali
nagyúr
válasz
arcitec #71969 üzenetére
Én egy Xiaomi egeret használok, tényleg csendes, dual működésű, kolléga által javasoltat is néztem, de az nekem az egész napos használathoz az túl lapos.
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71969 üzenetére
Nekem a Microsoft Sculpt Comfort van de az MS oldalán már fent sincs.
Ami elérhető olyat vegyél, a noti bt modulja kezelni fogja. Egyszerre csak egy géphez fog menni, de ennyi az össz baja. Ha másikhoz akarod akkor párosítgatni kell. Vásárlás előtt nézd meg hogy valóban BT egér -e...
Néha vannak anomáliák, nem olyan stabil mint a nem BT egerek. Kényelemért ezzel kell fizetni...
Logitech -el személy szerint egyre több bajom van azért nem javaslom őket már...
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71966 üzenetére
Apró pici BT egér? Helyzet az hogy nekem a Microsoft félék váltak be nagyon. Illetve a BT egérhez nem adnak USB izét
Ha csak nem mind a kettőt támogatja. BT egérnek az előnye hogy az az USB -s pöcök nem kell. Pláne olyan szuper modern gépeken jó ahol már USB-A t sem pakolnak a gépre
-
adika4444
addikt
válasz
arcitec #71938 üzenetére
Attól, hogy business, voltak már itt gondok, az elmúlt években számos modellnél kijöttek. A többi gyártó se különb, de most pont a Dell-re írtam ha már annak a topikjában vagyunk. Ettől független nem rossz gépek ezek, de ha a laptopfrontról eltekint az ember, teljesen jól látszik, hogy sokminden más is hasonló nívóval készül. Vagy jó lesz, vagy nem.
-
gaborn1
tag
válasz
arcitec #71939 üzenetére
Nekem egy 5420 van i7 1185g7/16gb rammal, nekem van alatta hűtőpad nem csak a hűtés miatt, hanem az így megemelt géppozícó számomra kellemes gépelési élményt ad.
Igen, ott a HP-t tolják főleg, mert általában 2-3 ember válaszol a kérdésekre, ebből az egyikük HP eladó (kisforgalmazó? nem tudom mi a pontos megnevezés.), Lenovóval sincs gond, ha T szériáról beszélünk.
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71923 üzenetére
Semmi különleges.
Úgy értem hogy papír doboz, benne ilyen papír tartóban vagy mi a két oldala, a gép maga be van csomagolva. Talán 1-2 helyen van rajta valami celofán vagy mi, de leszeded kinyitod, és van egy ilyen fura anyag a bill és a kijelző között és ennyi, szivacs szerűség. Youtube on van egy rakat kicsomagoló videó. -
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71801 üzenetére
5520 ra is gondoltam hogy nem valami nagy eresztés. Gyenge hűtés nyeklik nyaklik.
Kézbevéve sok minden eszembe jut csak az nem hogy ez egy drága üzleti gép.
Pedig drága... Csak olcsósítva lett ez is. Szerintem túlságosan is.#71802 fcby
nem csodát vártam a 3 -as tól hanem azt hogy többet hoz mint egy felébe(?) kerülő acer, de nem így lett, 5 től meg azt vártam hogy hozza a korábbi szintet de az van ott ahova a vostro -t gondoltam. -
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71796 üzenetére
Nem vagyok szervizes, az én benyomásaim ezek voltak.
Konkrétumok? A benyomás nem konkrétumok, de konkrétumoktól is lehet beszélni. Benyomás az összhatás.Kézbe fogva elfogott a bizonytalanság hogy ez üzleti gép egyáltalán.
Korábbi szériákhoz képest ez szerintem nyeklik nyaklik. Kinyitva látszott a szerviz romboló munkája de nem is tudom hogy lehet úgy kinyitni hogy az a sok kis pöcök ne törjön el, ezért lifegett az alja, nem kellett még kicsit se feszegetni, eltörték a pöckök felét kb. Meglátva a hűtés méretét egyből kiderült miért gyenge a hűtése. Szerintem ez kicsi ekkora gépbe. Dupla hőcső okés. Nyilván jobb mint egy fele harmad ennyibe kerülő acer, de ez nem az a színt amit elvárok.Kevésbé jól használható? A legolcsóbb acer is ugyan ezzel a használati értékkel bír, szóval ezek alapján maga az üzleti kategória is felesleges lenne ilyen szemszögből.
Van kijelzője, billentyűzete, CPU, memória, ssd ugyan az. Más a logó a házon.#71797 SzaboZE
Nyilván az én hibám hogy utána nézés nélkül megvettem a 3 -as szériát, de kellett egy gép aznap asap ami raktáron van. (Addig húzta a feleségem a vásárlást hogy a végén nagyon sürgős lett és nem maradt idő várni. Ő ment be és én mondtam telefonban mi a jó és ennyi.) Üzletiből nem volt túl sok, HP probook meg ez a Del latitude 3 -as. Nem ismertem, csak mondom dell az mindig jó, latitude az üzleti 3 -as valószínűleg kicsit olcsósított. Végül is igazam lett. Csak nem gondoltam hogy ennyire. Újabb esetében körültekintőbben jártam el. Megtanultam a leckét. Név semmit se számít ahogy a merci sem. Maga a konkrét termék a lényeges. Megnézve az aktuális 5 szériát közelében sincs annak ami nekem minőségi gépről fogalmam volt. Ennek eredménye képen teljesen más márkát vettem végül. (Itt a fórumban hívták fel a figyelmemet az általam elfelejtett márkára.) Hasonló árban és zongorázni lehet a különbséget az mellbe vágó. Nem is néztem volna már márka után. Nincs ráírva hogy ez úgy üzleti hogy nem az csak a bézik inspireon átcimkézve kb.
Igen én néztem be, de besétáltam abba a csapdába amit ők állítottak. Bár így kevesebbet költöttem, de cserébe elégedetlen is vagyok. Nyilván nem minden vevő áll majd így hozzá.
Pedig mindig csak DELL -t vettem, soha nem volt velük bajom, sem működésben sem minőségben, eddig. Dell latitude széria az mindig stabil széria volt a szememben. Eléggé elvakult voltam, de kellett ez a nagy pofon hogy felébredjek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest