- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HoppMaster #70198 üzenetére
Itt HA-n, beütve a típust, úgy láttam lesz. Nézd meg
-
törölt tag
válasz
HoppMaster #70198 üzenetére
Vegyél rá carbon fóliát, ha nem akarod a cucc értékét rákölteni.
-
HoppMaster
aktív tag
Hol tudok Lattitude E6230-hoz kapni új billentyüzet körüli keretet?
Azt hiszem Palmrest a neve.Sajnos az enyémnek a burkolata kezd ragadni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tud valaki erre a kis aranyosra belföldi forgalmazót? [link]
Régebbi használt modell is érdekelne, akár más gyártótól is.
1000 nit-es kijelző és Win10 a főszempont. Tudom nem két csokiért mennek ezek. -
törölt tag
válasz
Gergosz2 #70186 üzenetére
Ezek a Dell partner szervizek mind meg tudják csinálni persze, számlára, stb.
Én úgy vagyok vele, hogy feleslegesen nem pasztáznám, és nem szedném szét. Ezért tartok a desktopon mindig egy szenzorpanelt, hogy lássam, merre hány méter, és akkor nem ülök háttal a moziban, tudom, hogy mi, mitől van, kell-e pasztázás, esetleg a heatpipe elengedte a gázt, vagy csak valami beragadt. -
Troy.
addikt
Adott egy Dell workstation, aminek a hangkimenetével valami gond lehet, ugyanis bedugva fejhallgatót, hangszórót, zavaróan serceg. 2-2 usb 2.0 és 3.0 van rajta, illetve egy HDMI. Lehet kapni valamilyen átalakítót, külső eszközt amivel normális hangot tudnék csinálni?
Köszi.
-
Gergosz2
veterán
válasz
#72755712 #70184 üzenetére
Persze, részben megértem amit írsz, mert magam is kitudom fújni. De mivel töbségében munkára használom ezért is vagyok ezzel a , és az ezelőti , gépemmel is úgy hogy egy évenként egy pasztázásra elviszem. Másik dolog meg , hogy magam is megcsinálhatnám, de most már úgy vagyok vele hogy nem sok kedvem van hozzá.
Lényeg a lényeg, hogy akkor dell szervizbe is mehetek. Csak azért tettem fel a kérdést, mert baja nincs a gépnek, csak karbantartásra vinném.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #70183 üzenetére
Én Dell üzleti gépnél még nem találkoztam kevés, vagy rossz minőségű pasztával, inkább azzal, hogy túl sok a paszta; szerintem kissé túl van lihegve a pasztázás dolog; jó, nekem is van egy nagyobb Arctic mx4 2021, amit használok, de semmi különbséget nem látok a Dellé és eközött, hőmérsékletben. Szerintem a hűtési hibák nagyobbik része abból van, hogy az egyre vékonyabb laptop a divat, és ez a hűtés rovására megy.
A levegővel kifújásnál persze le kell venni a hátlapot, de annak a 8-10 csavarnak a kiszedése nem igényel szervizt, maximum egy normális csavarhúzót. -
törölt tag
válasz
Gergosz2 #70180 üzenetére
Tisztitás és pasztázás nem tartozik a garanciába, leszámítva, ha például a hűtés nem működik, cserélik a heatpipe-ot, és akkor értelemszerűen pasztáznak is. Egyébként 1 éves gépet pasztázni nem nagyon kell, levegővel kifújni a ventillátort pedig bárki meg tudja csinálni, de extrém szennyezett helyen történő használatot leszámítva a ventillátor is tiszta szokott lenni egyévesen.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
1 éve vettem egy Dell Precision 7490-et és szeretném elvinni átnézésre / tisztításra / pasztázásra ha kell . Ezzel kereshetem a hivatalos Dell szervizt?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy olyan láma kérdésem lenne, hogy ha a 7490-nél a LAN portnál 10/100/1000 Mbps jelzés szerepel, akkor 2Gigabites nettel nem nagyon tud mit kezdeni, igaz?! Köszönöm!
-
jack982
senior tag
2025 lesz a linux éve
-
törölt tag
válasz
hhgygy #70172 üzenetére
Nálam is, a bezáró "X" és a mentést tartalmazó menü egymáson van.
Én is mindjárt törlöm, de legszívesebben az egész windowst törölném, és visszakérném a szoftver árát a Delltől. Ilyen inkompetens bandát, mint a microsoft, nehéz találni, egy ukrán gyerek különb linux disztrót összerak, mint ezek. -
törölt tag
válasz
hhgygy #70163 üzenetére
Nálam a hihetetlenül bonyolult "Képmetsző" alkalmazás írta alá a w11 halálos ítéletét, mondjuk egyéb ikonok se mindig nyíltak meg a tálcáról, de a képmetsző megnyílt, elkészült a screenshot, és elmenteni nem lehet, mert az új képmetszőből a "save" gombot kispórolták, a helyette ...menüre kattintással pedig kilép azonnal, mentés nélkül.
-
soldi3r
veterán
Felujitanek egy 5491-es Latitude-ot. Van valakinek beszerzesi forrasa plamrestre, LCD bezelre es LCD coverre? Akar Aliexpresses is jo lehet, van fenn nehany bolt, a kerdes, hogy melyik lehet jo?
-
hhgygy
senior tag
Nálam pontosan egy éjszakát volt fent a W11 tegnap, miután éjjel 1-ig nem tudtam rávenni arra az egyszerű feladatra, hogy jelenítse meg nekem a billentyűzetváltást a taskbaron. (mivel több nyelven dolgozom) Emellett a hangszóróra rákattintva egyetlen kattintás volt eddig a TV-nek átadni a hangot, na most ebből lett 10 kattintás és három anyázás. Reggel 10 perc alatt restore, utána még a nyomait is kitöröltem CleanUp-pal. Ennyike.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pyttawrx #70156 üzenetére
Talán azért is, mert már ez a legfrissebb és gyorsabbnak ígérkező operációs rendszer, ami ha jól sikerült, akkor tovább lesz támogatott, mint az elengedésre szánt Windows 10. Ha előbb nem, akkor utóbb kell majd váltani. A Windows 7-hez is foggal-körömmel ragaszkodtak a felhasználók, pedig az sem volt hibátlan szoftver.
(#70159) Diák66
Új időknek új dalai.
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #70155 üzenetére
Én a munkahelyi Letitude 5590-en lecseréltem 11-re. De csak azért, hogy az Instagramot tudjam kezelni. (sajnos csak laptopot adtak, okostelefont nem) Korábban Bluestack volt a megoldás, de mostanság nem akart megfelelően működni, meg amúgy is bonyolult volt vele képet feltölteni. Most így egyszerű, de a rendszert nagy (NAGYONNAGYON!) szokni kell. Az office is 365 lett a 2010-es verzió helyett. Szóval:
-
plömplöm
őstag
berakom ide is, mert úgy látszik, igény van rá:
-
Fredy02
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Dell Latitude 3520 kezel-e 2TB M2-es SSD-t? -
hhgygy
senior tag
válasz
user26 #70148 üzenetére
Én 50+-os generáció vagyok, látom a hype-ot és overhype-ot a Windows 11 körül, én is beszoptam, felraktam próbaképp, több hibába és érthetetlen átalakításba ütköztem, egy csomó mindent átvariáltak, de lényegében ez egy Windows 10 újabb verzió, csak minden máshol van. Olyan, mint a Tescoban, amikor a konzerveket nem találod, mert teljesen máshová rakták. De ez csak egy boomer vélemény.
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Köszi szépen az infókat!
Nem, nem most akarok azonnal váltani, érdeklődnék első körben, közben tegnapi írásom után vissza olvastam 1-2 oldalt, ahol leírtátok a választ, elnézést miatta, hogy nem néztem körbe a kérdésem feltevése előtt.
Irtátok, olvasgatok róla, egyik részről ki próbálnám, a másikról nem. Kipróbálnám, hogy hm, vajon milyen nálam ezen az adott gépen, de mivel elég "jól" be van lakva, állítva, napihasználatos nem piszkálnám.
Ezért gondoltam, és kérdeztem, hogy milyen másik Dell model lenne opció esetleg, amire simán felmegy semmi móklás nélkül. Lehet, hogy a "trükkös telepítésel" fel menne, de mivel nagyon az elején van a Win 11, és őszinte lehetek, ez a tpm 2.0 hiánya későbbiekben mennyire lesz majd fontos, vagy nagyobb szerepe a zavartalan működéshez, nem tudom, de olvastam itt, és máshol is, hogy feltették jó meg minden, és aztán vagy valami nem működtt, vagy nem úgy. Első kérdés az volt erre, hogy a gépre megfel, a válasz nem.
Jó, igaz most általánosítva írok, mivel személyes tapasztalatom nincsen és tartok tőle, hogy ha feltenném mókolva, belakom, X idő után össze omlik mint a kártya vár szívhatom a fogamat.
Ezért igazat adok azoknak akik, a minek fel tenni még, várni kell vele lehetőség mellett voksolnak. Viszont a kipróbálók/használók táborába is csatlakoznék. -
user26
senior tag
Sziasztok! Egy öreg Dell e5450-s (i7, 16GB ram) gépem van. Tévedhetek, de ha jól néztem nem kompatibilis a Win 11-l. Gondolkodtam, h lecserélném egy másik Latitude - re, ami alkalmas a Win 11-re, de sajnos nem tudom, h mire. Lenne - e értelme vagy sem, csak ez miatt az mindegy. Nagyon jól kiszolgál a gép még. De ilyen hasonló tudású, perifériás gépre kíváncsi lennék, amin a Win 11 menne. Köszi.
-
-
törölt tag
válasz
Mustadjoci #70136 üzenetére
Általában csak 1 usb tudja a powershare-t.
-
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
kikapcsolt állapotban is kéne tudnom usb-ről tölteni pl telefont, ha a noti akksija fel van töltve de nincs rádugva töltő? Biosban be van kapcsolva az usb powershare de nem tölt csak ha a gébpe bedugom a hálózatit. -
allein
addikt
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az kedves ismerősöm gépében befolyt a kijelző és cserélni kellene. NT156WHM-N12 <--- Ez a modell van benne de egy ilyen kijelző közel 40.000ft nem ér annyit a gép. Esetleg más tipusu vagy nem fullHD kijelző nem jó bele? Sajnos ehhez nem értek annyit tudok hogy Csatlakozó: eDP, 30 pin.
-
soldi3r
veterán
Rendelt mostanaban valaki notit a Delltol? Szeptember 29-ei rendelesnel januar 26 es februar 10 kozottre saccoljak az erkezest. Mennyire lehet ez igaz?
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, egy kis műanyag alkatrészet keresek. Sajnos amikor egy M4800 Precision laptopban billentyűzet akartam cserélni, az alaplapról távolítottam el a szalagot a billentyűzet helyett, simán levált az alaplapról az a kis műyanag pöcök ami rögzíti a billentyűzetet az alaplaphoz. Tudom van itt valaki aki a Dell-nél dolgozik, jól jönne egy kis segítség, tanács, hol tudok ilyet vásárolni.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
A 7440e latitude szépen viszi (számomra tökéletes) a win 10-ről frissített win 11-et. Minden megmaradt és működik.. -
válasz
medovarszki #70111 üzenetére
Biosban battery info?
-
medovarszki
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Latitude 5470 noti, amiben kicseréltem az akksit néhány hónapja (gyári). Minden tökéletesen működött, egészen pár nappal ezelőttig, amikor is hiába volt töltés az akksiban, random időpontokban minden figyelmeztetés nélkül le-le állt a gép. Ekkor a power gombbal még simán újra be tudtam kapcsolni, és aztán minden ment tovább, a következő leállásig. Aztán egyszer csak elkezdett villogni a battery led, mintha le lenne merülve, de közben a windows azt írtam 80%-os a töltöttség. Dell fórumon azt olvastam, hogy vegyem ki az akksit, és tartsam a bekapcs gombot 15mp-ig nyomva (nem igazán értem kivett akksival, táp nélkül ez mire jó, de ám legyen). Azóta ott tart a dolog, hogy hiába van benne akksi, folyamatosan azt jelzi, hogy tölti a gép, de sosem megy 81% fölé, viszont amint lehúzom a tápról kikapcs. Mi lehet a probléma? Az akksi szinte még új. Bios és driverek frissek. Mit nézzek meg?
-
-
marancs
csendes tag
Sziasztok!
Magyarországon hol lehet dell xps laptopot venni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Tamás -
Hovirag13
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni.
A napokban vettem észre hogy a Dell Inspiron 7577 Gamer laptopom numerikus billenytyűzet részen a "0,3,6,9-es billenyűk és a Del" nem működik. Nem lett leöntve,foladék nem érte.
Valaki esetleg tuna rá valami megoldást hogy újra működjön?!
Előre is köszönöm. -
Csepy
őstag
-
Dhampir
félisten
Igen, úgy csináltam és nálam is így indult, de nem mertem végig letölteni, nehogy bekavarjon, de akkor eszerint ez rendben van.
(#70088) V.Stryker
Inkább attól tartok, hogy később nehogy kitalálja a szoftvergyártó, hogy mégsem fog frissítéseket adni a 11-hez a régi hardver miatt.
Emiatt talán érdemesebb lesz még kicsit várni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest