Hirdetés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Az emberek furák lettek
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
válasz Pyttawrx #71098 üzenetére
Nem öntöttem rà semmit, amikor megkaptam a billentyűzetet akkor nedves törlővel áttöröltem mert nagyon szutykos volt, sajnos úgy néz ki, hogy emiatt egy pár gomb nehezen működik, gondolom nem tudok mit kezdeni ebben az esetben. Arra gondoltam, hogy ott ahol az adott billentyűk nehezen működnek lepattintom a sapkát és esetleg újra törlöm valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Dell M4800 billentyűzet sapkáit lehet cserèlni, simàn lepattinható?
-
hercii
csendes tag
Sziasztok!
Dell G5 (5587) Laptopomban szétszedéskor sikeresen letörtem a billentyű szalagkábelének a lefogatoját.Honnan tudnék szerezni ilyen csatlakozót amiről át tudom valahogy rakni a feszitőt? Így nem működik az egész billentyűzet, nem érzékeli. A 12-es csatlakozó. Mérettel vagy linket is ha tudnátok jó lenne.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
luci@85
tag
Nálam olykor teljesen passzívba is leviszi a g15 ös laptopomat .
Hama titánium hűtő van alatta 20 sm -es 20 decibel hangos ventivel , szinte alig észrevehető a működése . Hőfokokat is szépen leviszi ,körülbelül 10 -15 fokkal normál szobahőmérséklet mellett . Élettartamot is meghosszabbítja illetve a teljesítményt is jobban leadja hűvösebben . -
luci@85
tag
hőfokok jók !
van coolpadom is alatta 20 cm es ventilátorral (hama).
Vele olykor kikapcsolnak a laptop ventik windows alatt ,terhelés mellett is kb 50 % -on mennek .
Sok játék mellett néha belepörget de se a proci sem a gpu nem megy nagyon 60 fok felé .cpu alapon 50 fok gpu 1750 en alappon szintén 50 körül mozog . Filmnél 2 d be átvált az intel UHD grafikára .
Bioszba be van állítva a dinamikus boost a cpu ra ,ami windows alatt szépen steppingel is le fel ,olykor közel 4,5 ghz -re is . -
qqzs
őstag
Szerintetek G15 ala van ertelme laptop hutonek. Azok lassan porgo nagy ventikkel vannak olyan mintha kicsit husitenek csak. A gep is oldalrol oldalra sziv fuj. Vagy ez csak a laptop burkolatat hutene kicsit? A belso hutesbe nem segít semmit. Akkor van ertelme?
Eladó: GTS450
-
Sly189
senior tag
-
pohár
félisten
válasz somasz #71039 üzenetére
plusz bő 3 éve gyártott akku, képzelem mennyire lehet még jó kondiban
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Francia91
veterán
válasz Sly189 #71077 üzenetére
Jó az mSATA, semmivel sem lassabb, mint a 2,5"os verzió, de cserébe marad hely HDD-nek, ha szükséges lenne. Nekem az M4800-asban 256 Gb-os mSATA SSD van, mellette egy 2 Tb-os HDD
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
nagyúr
válasz Sly189 #71077 üzenetére
A HDD csak lassítani fog, max tartalom tárolásra használnám, másra nemigen, sürgősen kéne bele egy SSD.
Mivel 2 hely van benne, én egy mSata-t vennék bele elsőnek, aztán esetleg idővel lecserélni a HDD-t is 2,5-es SATA SSD-re.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
kollégám régi Alienware M14x (P18G) laptopját szeretném felturbózni. Ha jól láttam van rajta mSATA foglalat. Érdemes abba venni SSD-t, vagy inkább szüntessem meg az HDD-t és csak egy darab nagyobb méretű SSD 2,5" SATA legyen berakva? - Low Budget a projekt, 20.000 pezeta van az SSD vásárlásra, min. 250GB.mSATA-ból a Kingstone KC600-ast néztem ki, SATA-ból Samsung 870 EVO mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
luci@85
tag
Sziasztok !
Adott egy Dell G15 5511 -es laptop . Az a gondom ,hogy játék alatt a windows os telejestmény figyelővel kiderítettem ,hogy miért csak a fele fps-t hozza az RTX 3050 -es videó kártyával . Még pedig az ok az ,hogy 2,7 Ghz en megy meaximum pedig 4,5 re kellene boostolnia !
Tudna segíteni valaki ,hogyan oldjam fel a majdnem 2 Ghz szunnyadó teljesítményt ?
Érdekes a dologban az ,hogy az Alien ware szoftverbe fel kuszik néha 4 ghz főlé is .
Ugyan ezzel a konfiggal 120 + fps értékeket kellene kapjak F1 2021 alatt High beállítás mellett . Nem tudom mit tehetnék ,már mindent átnéztem a biosban ,fel is raktam a legújjabb bioszt de az sem segített . Köszönöm az építő hozzászólásokat !
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy egy olyan Dell Inspiron esetében, amin gyárilag van Win 10 Home 64 bit telepítve, mi a folyamata a Windows újratelepítésének? Honnan lehet indítani?Nekem is Dell van, de nem gyárilag Windows-os. Egy hazai nagyobb üzlet így hirdeti ezeket a laptopokat: "Egyszerű újratelepítést - A gyári Windows rendszerrel telepített gépen egy gombnyomással újratelepítheted a rendszert." Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Diák66
őstag
A világítós billentyűzetet szépen magyarrá varázsolni szerintem közel lehetetlen kategória. A G Key nélküli valószínűleg mind fehér háttérvilágítású. RGB-s talán csak Angol kiosztással van. Matricát tehetsz rá, de a világítás akkor kuka. Ha valami átlátszóval próbálkozol, átüt az eredeti. Levakarni, csiszolni, majd átlátszóval valahogy leragasztani, valószínűleg csúnya maradna. Tehát ha nagyon magyart akarsz, komplett csere szükséges, vagy egyszerű matrica és megtanulsz vakon gépelni.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Diák66 #71060 üzenetére
Azota jobban kiismertem a viselkedest, ezt a 1-2 oras hatralevo idot csak ijesztesnek irja ki, azota mar lattam 6-7orakat is ir. Valahoyg dinamikusan becsuli a aktuals es multbli hasznalat alajan. Pl ha fullon ment tegnap a proci akkor aza alajan 2 orat josol de ha latja hoyg mar egy ideje csak netezek akkor felmegy a becsles 6-7 orara. Kiderult azota 86W van benne 3060 as i711800H-val. Es nem tudok rajonni hogy lehet szinesiteni a billenytuzet vilagitast, ennek feher.
-
Diák66
őstag
Nos, nekem is ez van. (3060 VGA-val, 3050, vagy 3050Ti mellé már nem járt a nagyobb akku!) 2 óra használat akkuról, 60% és több, mint 4 óra van hátra átlagos használat mellett. Szóval, ha a tied csak 2.5 órát bír, azt már megreklamálnám, mert a 4 óra akkuidő elvárható.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Ebbe a foglalatba lehet tenni valami használható kártyát is? Mondjuk egy ilyet?. Esetleg félmagas mSATA SSD-t kezelhet?
Dell Precision M4800
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Adott barátnőm Dell 3584-es laptopja, 4GB memóriával, ahogy neten nézem 2400Mhz-es.
Na most ha az én laptopomban lévő memóriát odaadnám neki ami 2666MHz-es, működne neki a 2 szépen?
Tehát nem okozna problémát a különböző órajel, a 2666-osat a laptopja tudná 2400-on használni?
Köszönöm előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
Tisztelet a Gépésznek!
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Precision M4800-asba mi a maximum belerakható GPU?
M2000M-ről (jelenleg ez van tervben) és GTX 965M-ről tudok, amikkel nincs baj HDMI-re kötve sem. Quadro T1000-est láttam, hogy belemegy, de ott már csak külső kijelzőt hajt meg a leírás szerint.
A kijelzőm eDP-s csatlakozású, tehát az M2000M biztosan belemegy. Csak informálódnék lehetőségekről. M2200M még játszható opció?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
nagyúr
válasz Dhampir #71046 üzenetére
Szia!
-Dell Vostro 3510: Wifi 6 van, max display: 220nit
-Dell Vostro 3515: Egyiket sem tudja
-Dell Vostro 5502: Mindkettőt tudja, de color gamut csak 72% NTSC typical
Az Intel Wi-Fi 6 AX201 tudja a Wifi6-ot.
-Dell Vostro 5510: Mind3at tudja, az sRGB 100% typical is megvan. Wifi itt is Intel legyen
-Dell Inspiron 3511: Csak a Wifi6-ot tudja.
-Dell Inspiron 5502: Itt az srgb csak 72% NTSC, másik kettő Ok.
-Dell Inspiron 5515: A ARyzen edition (G15) tudja mind a hármat
A sima 15-ös nem tudja, csak a Wifi6-ot.
Remélem ez így segítettMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nagyon sokféle Dell Vostro és Inspiron modell létezik, amely esetében nem mindig derül ki, hogy legalább 100% sRGB és 300nit kijelzővel, valamint Intel Wi-Fi 6 kártyával forgalmazzák-e.
Az alábbi modellek közül tudtok olyat, amely a fenti kijelző és Wi-Fi specifikációkat biztosítja?
-Dell Vostro 3510
-Dell Vostro 3515-Dell Vostro 5502
-Dell Vostro 5510-Dell Inspiron 3511
-Dell Inspiron 5502
-Dell Inspiron 5515 -
Diák66
őstag
Szerintem az a plusz hűtőlapka nem kötelező tartozék. Ha nincs benne 2 db SSD, nem kell annak benne lennie. Ilyen hűtőt lehet venni külön is, gyártanak nem egyet, kérdés mi fér be a gépházba. Az akku idő nekem egész jó, de ritkán használom arról. Viszont a G15-öt többféle kapacitásúval szerelték és csak az i7 esetében van a nagyobbik akkupakk gyárilag.
-
qqzs
őstag
Erre tovabbra is kivancsi vagyok:
G15-osoktol kerdezem hoyg mennyi az akku idejuk? Az osszes review aradozott arrol hoyg ez hihetetlenul jo 8 ora korulit tud. Arra mar nem emlekszem milyen korulmenyek kozott. Az enyem 30% mcpu maxxal 2 es fel orat birta. Jo hoyg nem vartam tole 8 orat de azert 4-5ot igen, foleg hogy aradoztak rola. Most bekapcsolom es azt irja besten hoyg 1o476p, minimalison meg 2o21pAzaz azt mondjak hoyg valami beallitasba be kell allitani hoyg batteryn ne a dgput hanem az igpu-t hasznalja. De azt hol?
Egy masik hujeseg. Ahhoz hogy masodik ssd-t belerakjak, kell egy ilyen. es ez Delltol is es alirol is 10eFt korul jon ket koromnyi femdarab. Raadasul alirol hamarabb megerkezik. Kulfodon van aki megkapja asztalcsapkodosan mondvan hoyg gyarilag kihagytak belole
[link]Eladó: GTS450
-
ROBOTER
addikt
válasz somasz #71039 üzenetére
Szó nélkül visszaadták az árát, korrektek voltak.
Viszont: ez lenne a megfelelő?
A 6GTPY-ra keressek? -
somasz
Topikgazda
válasz ROBOTER #71038 üzenetére
Nem ez a baj, hanem az, hogy ez egy 5510-es akksi. Sajnos nem kompatibilis az 5520-szal, futottam már bele én is. Vidd vissza a boltba, ha úgy hirdették, hogy kompatibilis.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
ROBOTER
addikt
válasz ROBOTER #71037 üzenetére
Közben az amazonon találtam egy ilyet:
If your laptop is originally equipped with a 56 Wh battery it can not be replaced with this 84 Wh battery. This 84 Wh battery will only fit in a laptop not equipped with a 2.5" storage drive.
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Van egy Precision 5520 gépem. Az akksija kezdi magát megadni, már csak egy órát bír ki. Vettem egy gyári akksit, hazai kereskedéstől. A hátlap leszedése után fedeztem fel (régebben pedig egy tesztben olvastam, csak elfelejtettem) hogy két opció van a gépben:
- SATA + 55 Wh akksi, gyárilag ilyen az enyém
- no SATA + 84 Wh akksi (ezt vettem), ilyenkor elfoglalja a SATA helyét a nagyobb akksiKivettem a SATA szerelő keretet, mivel nem használom, beraktam a nagy akksit, amiről a gép elindul, de azt írja, hogy nem gyári ezért nem hajlandó tölteni. A régit visszarakva minden működik. A probléma valamilyen gyári tiltás lehet, gondolom csak szerződött szervizben engedik az upgrade-et.
Kérdésem: tapasztaltatok már hasonlót? Néztem, hogy nincs-e esetleg valamilyen kapcsoló, vagy BIOS beállítás erre az esetre, de nem találtam. A szerviz visszaveszi az akksit, de előtte gondoltam megkérdezem, hátha tudja valaki a megoldást.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
G15-osoktol kerdezem hoyg mennyi az akku idejuk? Az osszes review aradozott arrol hoyg ez hihetetlenul jo 8 ora korulit tud. Arra mar nem emlekszem milyen korulmenyek kozott. Az enyem 30% mcpu maxxal 2 es fel orat birta. Jo hoyg nem vartam tole 8 orat de azert 4-5ot igen, foleg hogy aradoztak rola. Most bekapcsolom es azt irja besten hoyg 1o476p, minimalison meg 2o21p
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy egy Dell G15-ös Noti tud kezelni 2db 4-ks monitort 60hz-en pluszban?
Ezt találtam a manualban:
On computers shipped with NVIDIA GeForce RTX 3060
● One Thunderbolt 4 USB 3.2 Gen 2 Type-C port with
DisplayPort alt mode
● One USB 3.2 Gen1 port with PowerShare
● Two USB 3.2 Gen 1 ports
On computers shipped with NVIDIA GeForce RTX 3050 and
RTX 3050 Ti
● One USB 3.2 Gen 2 Type-C port with Display Port
● One USB 3.2 Gen1 port with PowerShare
● Two USB 3.2 Gen 1 ports
Ezen kívül egy hdmi van rajta arra menne az egyik és a C-s portra a másik (ha van USB C to display port átalakító/kábel)"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nagyúr
válasz VMatteo #71027 üzenetére
Szia,
elviekben 2 slotos, de ez régiónként változhat, viszont általában ezen nem sokat módosítanak, szóval mehet bele egy másik ugyan ilyen memória (8GB elég, szóval 2x4GB).
Ha jól látom tud nvme-t kezelni, bár ezt a legjobb leellenőrizni, az alsó borítást levéve az akkutól jobbra kell lennie az SSD helyének. Szerintem ezt nem árulták nagy akkuval, csak kicsivel (42Wh-sal) így ezzel sem lesz gond. 2280-as méretű SSD megy bele.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
VMatteo
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Adott barátnőm Dell Inspiron 3584-es laptopja. 2 éves gép, i3, viszont csak 4GB memória és vmi lassú HDD van benne.
Szeretném szülinapjára kicsit feltuningolni, viszont az a helyzet hogy ő Magyarországon van, én meg Németországban, szóval nem tudom szétszedni a laptopot.Lehet benne szabad memória slot és ha veszek bele még plusz 4 gigát akkor simán beletehetem? (persze órajel stimmeljen)
SSD-ből M2-eset vegyek bele az SSD heylére, vagy belemenne NVMe, M.2-es típus is?
Köszönöm előre is a segítséget!
Tisztelet a Gépésznek!
-
qqzs
őstag
Csak most neztem vissza mit irtatok. Nem fogjatok elhinni de egybol ajanlottak 15% refundot amire kicsit megsertodtem majd lett belole 30% ami 432EUR es elfogadtam. Azutan lehiggadva jobban megneztem a sipping labelt es latom hogy az is rajta van hogy box 7 of 50 es rakeresve a csaj cimere aki rajta van cimkén az amazon logistics jott ki. ugyhoyg bocs amazon ezt beneztem
-
nagyúr
válasz Grande Ale #71022 üzenetére
Nála is ez van.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Grande Ale
őstag
Nem tudtam, hogy rajta van az előző szállítás.
Nálam már át is frissült a gariidő a support alkalmazasban a vásárlás dátumára.Ez volt nálam:
Megjött ma a HP Pavilion laptopom.
A Support assistant a garancia kezdő dátumára augusztusi időpontot ír, vajon miért?
Tudom, hogy a számla a lényeg, de ez normális amúgy?
Csak nem azt jelenti, hogy be volt már üzemelve?Ezt a választ kaptam egy forumtarstol:
Nem azt jelenti, hanem azt, amikor a HP beaktiválta a gari idejét. Semmit gondot nem jelent, a számla vagy garjegy a lényeg. A kereskedelmi láncban sokszor előfordul, hogy a disztirbútor és a végfelhasználó között hónapok telnek el, de ez nem kerül be a HP online rendszerébe. Vagy csak majd később, de addig sem gond.Ezért gondoltam, hogy talán Nálad is ez van
-
qqzs
őstag
ja es a elozo shipp date is az amkb ami a dell service tag mutat warranty kezdesnek
-
qqzs
őstag
válasz Grande Ale #71019 üzenetére
rajta van az elozo shipping label 2021 aug datummal azota el a garancia is, nev cim van rajta ahova kuldtek.
Egy eves garancia akkor indulna amikor nagykernek (amazon) kuldik? mi van ha egy evig nem adjak el. Megkapja az uj latopot a vasarlo nulla gyari garanciaval?[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Megjott a laptop az amazonrol es kiderult hogy egy hasznaltat kuldtek uj helyett, a service tag alapjan aug 15 ota él a warranty.
-
HARDVERAPRÓD
válasz #72755712 #71015 üzenetére
Nem csak latitude, bármelyikre igaz, főleg úgy, hogy tudjuk milyen gané anyggal dolgoznak, így több esetben szokták cserélni a gyári pasztát megvétel után azonnal, ok ez főleg gamer notiknál, és ott a fémre, de mindegyik típusnál igaz ez, hogy sok esetben silány a paszta és a felvitele is.
Miért kelle igazolni azt ami egyértelmű, főleg 1-2 éves gépnél, 3-4 évesnél meg főleg.
Tudogy mennyi laptopot pasztázok? Nyilván nem csak hasraütésre mondom. Nyilván a gar időig, ha ez feltétel csak a gazdi kérése estén csinálom meg, gari lejárta után viszont azonnal (új noti esetén).
Pl a saját HP notimat is pasztáztam takarítottam fél éven belül. Venti sem ment annyit, hőfok is jobb lett.
Vagy amik átmennek notik (3-4 éves gépek) eladásra a kezemen, azt is azonnal, ahogy elhozom a nagykerből... ismernek és le is beszéltem ezt velük. Nekik is jobb tudják h rendben lesz.
Nem az a megoldás, hogy szűz rendszert rakok fel, hisz ami után belakod kezdheted előről, a paszta azért tovább lesz hatásos.
Normál helyen kb 1-2 évente
Porosabb helyen 1 évente
műhelyben lévő notik, vagy gamer/munkaállomás notik akár fé évente is kell takarítani pasztázni, de évente mindenképp!szerk: amiről te beszélsz, az user error, természetes hogy szoftveresen is illik karban tartani a gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SzaboZE #71011 üzenetére
De a Dell is rájött, hogy ezeknél a gépeknél feltűnően megnőtt a gázhiány hibajegy.
Azóta inkább hagyják, hogy pasztázzanak a zemberek. Bár személyes tapasztalataim alapján (0-4 éves Latitude-ok) az újrapasztázás semmit sem javít a hőmérsékleti értékeken, egy windows újratelepítés, illetve felesleges programok eltávolítása/automatikus indításuk letiltása hatásosabb. -
-
luci@85
tag
válasz Diák66 #71007 üzenetére
Nem jön még a jézuska csak benne van az 1 éves tervben !
Arra számítok ,hogy addigra bios frissítéssel állítható lessz a volt core és/vagy az xpm felismeri a gyári időzítéseket . Szerintem sokat hozna a jövőre nézve az alacsony időzítés és a ram mennyiségének megduplázása ! -
luci@85
tag
Sziasztok !
Dell g15 5511 -es laptopom van !
Jelenleg magas időzítésű cl 22 es 3200-as modulból van benne 2*8 gb cl22 3200mhz .
Jövő karácsonyra meg szeretném lepni a gépet meg magamat ezzel a kittel :
Crucial 32GB /3200 Ballistix Black DDR4 Notebook RAM KIT (2x16GB)
Szerintetek működne benne kit megfelelően ? -
qqzs
őstag
Nemet amazonon vásárolt Dell laptop eseten mennyi a garancia? amazon az eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Házi erősítő építése
- Telekom mobilszolgáltatások
- Politika
- OpenWRT topic
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autószerelők, autószerelés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Óra topik
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest