Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Az emberek furák lettek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasBoot
aktív tag
-
SzaboZE
addikt
válasz landau #73584 üzenetére
Az hogy mennyire van csöndben leginkább az oprendszertől függ. Nekem van egy 7390-em, i5 CPU-val, linux mint alatt be sem kapcsol a ventije, win10 már induláskor pörgeti...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz DasBoot #73583 üzenetére
Ha jól emlékszem ez egy passzív hűtéses atom procival üzemel, így nem csoda a melegedés Win7 starter vagy linux javasolt rá, más nem, a hdd-t érdemes ssd-re cserélni, ez a max tuning amit megtehetsz.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
movax
őstag
válasz DasBoot #73595 üzenetére
Nem nagyon fogod tudni megoldani, ez a modell egy nagyon régi, Atom-procis gép, amit a jelenlegi oprendszerek, szoftverek nagyon megterhelnek, már ha egyáltalán futnak rajta. Eljárt felette az idő, nincs mit tenni. Valami puppy linux vagy hasonló lájtos cucc esetleg elviszi.
[ Szerkesztve ]
-
DasBoot
aktív tag
válasz DasBoot #73583 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat a néhány nappal ezelőtt feltett kérdésemre. Annyira sok érkezett, hogy szinte nem is tudtam válogatni. AZOK ALAPJÁN SIKERÜLT MEGOLDANOM. ITT AZTÁN ÉRDEMES KÉRDÉST FELTENNI. Pffffffff
[ Szerkesztve ]
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
nagyúr
válasz arcitec #73592 üzenetére
A kopás szintet nem figyelem, az akku nem púpos, nem melegszik extrém módon, és még mindig pár órát elmegy róla a gép, szóval nem mondanám problémásnak, főleg azokhoz képest, amik 1-2 év után megdöglenek, púposodnak, stb.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
nagyúr
válasz bozsozso #73588 üzenetére
3 éve dokkolóról megy az 5400-ám itthon, semmi baja az akkunak. Mondjuk volt vagy 30-40 akkus merítés ezalatt, nem számoltam. Ha nincs nagyon sok teljes lemerítés majd maxra töltés akkor egyáltalán nem kell aggódnod.
Ilyenkor tápról megy az akkut nem használja így kvázi nem (vagy alig) is degradálódik.[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Latitude 5531 mellé szeretnék venni egy dell WD19 dokkolót. Elbizonytalanodtam, mert eddig úgy használtam minden laptopom, hogy ment akksiról és amikor szükséges volt akkor feltöltöttem. Dokkoló használat esetén viszont folyamatosan áram alatt lenne a laptop így folyamatosan töltené. Nem károsítja ez jobban az akkumulátort? Nem használódik el jobban? Vagy ez nem csökkenti jelentősen az élettartamát?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Krystal_s
addikt
Nem is tudom itt érdemes kérdeznem, vagy inkább vmi általános laptop topikban?🙂
Köztudott, hogy a Latitude 7490 (i5, i7 CPU) elég szépen tud melegedni (bekapcsolt TurboBoost) nagyobb terhelésnél. 98°C-ra is felugrik, majd gyorsan visszaszabályozza. Rendszer alatt ezt még a Win energiagazdálkodási kiegyensúlyozott mód is szabályozza, visszaveszi az órajelet stb. De mi történik rendszeren kívül? Olyankor végig max teljesítményen megy a CPU?
Pl amikor a nagyon nem okos Win10 akár negyed óráig is frissít a gép leállítása, újraindítása után? Hallani, hogy elég rendesen pörög olyankor a ventilátor. Rendszer alatt látni a hőfokon, CPU terhelésen, hogy egyes W10 frissítések felérnek egy stressz teszttel.
Rendszeren kívül csak akkor szabályozza vissza, amikor 98°C fölé menne és Throttlingol? -
landau
csendes tag
Hali! Használt laptopot akarok venni, amin este csendben tudok filmet nézni, és nem kapcsol be a venti. Egy boltban azt mondták, nem föltétlen jobb, ha 4 magos a proci, mert pl. a Dell Latitude XXXX egyik generációjában a i5, 7. Gen, 2 magos proci volt, a következő generációba uabba a házba beletettek az i5 4 magosat, és abban sokkal többet pörög a venti, mert többet fogyaszt, jobban melegszik. Hogy van ez? És tényleg érdemes-e ezért 2 magos i5-ös gépet venni? Vagy milyet vegyek 70-150e közt, ami csöndben néz velem filmet? Kössz!
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Néhány hete volt egy-két kérdésem az Inspiron duo mini-vel kapcsolatban. Most van néhány újabb. Az mennyire eltérő a normális, átlagos működéstől, hogy rendkívül meleg, mondhatni forróak a belső fémrészek. Természetesen a külső burkolat is, a kéz melegnél magasabb a hőmérséklete. Valószínűleg emiatt állt is le.Egyelőre csak hálózati betáplálásról működik. A másik kérdésem, hogy hol találom meg és hogyan, milyen feltételekkel telepíthetem a duo Stage programot? Számtalan módon kerestem, de eddig sikertelen voltam. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bepenészedett a notebookom. Ezt még meg lehet javíttatni vagy nem érdemes?
-
PHARD
tag
Üdv!
Adott egy Dell Latitude 6440 laptop, Intel Centrino 6235 kártya van benne,amivel a wifi működik ,a bluetooth viszont nem.Eszközkezelő azt írja,hogy rendben működik.Illesztőprogram a legutolso van fennt.Eddig nem volt baja.Most újra lett telepítve win.10 et kapott.Van valakinek ötlete?KöszönömP30 pro-Mate10 lite-Lg g2-Xperia P-Xperia x10
-
-
nagyúr
válasz Bacusuz #73559 üzenetére
Ezt Te kérheted a Supporttól! A szervizek nem jogosultak ilyet csinálni maguktól, illetve nem is szoktak ezzel nagyon foglalkozni, és a Dell sem, hacsak külön nem kéred. Amúgy nem is fontos annyira, ha megvan a számla.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
-
nagyúr
válasz Bacusuz #73553 üzenetére
Akármilyen garis is a géped.
Ha NBD hívod a Dell bejelentő számát megadod az adatokat és mailben küldöd nekik a számlát majd kiadják a javítást egy szerviznek. Ha Carry-in garis akkor egy Dell szervizpartnerhez viszed a számlával és kész ők másolják fotózzák csatolják a jegyhez.
A Dell telefonszáma: 06 80 016 157Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Bacusuz
addikt
A dell support oldalon nem tudok segítséget kérni és azt írja lejárt a garancia mert nem a vásárlás időpontját nézik.
Az lenne a kérdésem, hogy küldött már be valaki a supportnak számlát amivel igazolta a vásárlás dátumát, hogy a valós támogatást kapjam a support oldalon?
Nem találok email címet esetleg tudtok ebben segíteni?ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Francia91
veterán
válasz neil_mullen #73547 üzenetére
Dell gyári oldala szerint volt 4 magos i7 opció ebből a gépből. Bár nemtudom, hogy a hűtés/hűtőborda eltért-e a 2 magos és a 4 magos közt
Notebookcheck-en is egy 4800MQ-s verzió van tesztelve, ahogy elnézem a hűtést, 1 hőcső megy a procihoz, így gondolom egyazon hűtés lehet hozzájuk"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Francia91
veterán
válasz Bacusuz #73545 üzenetére
Nekem DELL-ből csak Precision típusok voltak/van (M6600, M4800, most pedig M6800). Ezekben BIOS-ban is állítható minden fedélhez kapcsolódó funkció.
Nem írtad le, milyen típus van Nálad, ha eleve beleírod a hozzászólásodba/kérdésedbe, már mi is több infóval rendelkezünk.
Típushiány ismeretében annyit tudok ajánlani, nézz bele a BIOS-ba, hátha vannak ilyen beállításaid Neked is. Ha vannak, és ki vannak kapcsolva a BIOS-ban, akkor azzal a Windows sem tud mit kezdeni, a BIOS beállítás az elsődleges.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bacusuz
addikt
válasz Francia91 #73544 üzenetére
ezek amiket leírtál az ő válaszából nem derül ki és miérti is feltételezi azt bárki is hogy nem próbáltam ki, azt gondolom ez természetes. W11 ben minden ehhez kapcsolódó lehetőség be van kapcsolva.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Francia91
veterán
válasz Bacusuz #73542 üzenetére
Igazat adok neki azért némiképp, ez nem laptopfüggő, már sima 1 magos laptopok is tudják ezt 2001-ből, lényegében a LID szenzor felelős ezekért, és már a Windows XP is kezeli a fedél lecsukást/felnyitást, és az ehhez kapcsolódó alvási beállításokat
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bacusuz
addikt
válasz AiRLAC #73540 üzenetére
Nem rég került hozzám és nem reagál nyitásra csukásra, biosban sem találtunk kapcsolási lehetőséget.
Voltunk vele a C Szervízben billentyűzet csere miatt és ott sem találták a biosos kapcsolását szerintük nem tudja de ezzel nem győztek meg.
Ezért lennék kíváncsi valamilyen szervíz vagy komolyabb leírást lehet-e szerválni a pontos típushoz. Vagy ti merre indulnátok el?
Merthogy se lecsukásra se felnyitásra nem reagál.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
addikt
-
Bacusuz
addikt
Honnan tudom meg, hogy az én Dell típusom tudja e a lecsukás-felnyitásra hibernálás/felébredést?
Tim82: köszi, már bent is van az AX201
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz p-rolee #73532 üzenetére
Na picit kutakodtam egy Dell BIOS-ban. Vélhetően nincs jól beállítva. Jelszó nincs ez világos. Szerintem be kellene állítani normálisan, és menni fog minden. Ehhez viszont végig kellene menni a beállításokon. Amikor jó neked akkor pl messengeren, pl írjunk. írj rám privátot és egyeztetünk
-
addikt
válasz p-rolee #73500 üzenetére
Továbbra is ez lesz a gond:
"BIOS-ban egy csomó opció szürke, BIOS update hibára elköszön. "Le vannak azok a funkciók tiltva, az USB boot is, szerintem a BIOS update is.
Valamilyen nagyvállalati eszköz volt, ott szokták ezeket így tiltani.Talán valaki szervizes vagy aki ilyeneket használ tud valami hasznosat írni majd.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Krystal_s
addikt
Hozzáértőktől szeretném kérdezni. Lehet az gond, ha két ugyanolyan típusú gépnél (Latitude 7490) az egyik bekapcsológombja kicsit erősebben világít, mint a másik.?
(Éjszaka kellemesebb a szemnek a halványabb, csak ne legyen gond) -
p-rolee
tag
válasz Pyttawrx #73507 üzenetére
F12-nél a Boot mode-nál ha beállítom a Secure Boot-ot, az újrainduláskor ismét Off.
BIOS-ban inaktív az opció, az USB boot enabled, de szintén inaktív. Nincs ötletem, mitől lett ez ilyen, win 10 volt rajta (vállalati). Még valami biztonsági tiltás lehet rajta, amit esetleg az IT-s rakhatott rá? Az SSD-t külső gépről leformáztuk NTFS-re, működik, tudtam rá másolni...
-
addikt
válasz p-rolee #73504 üzenetére
Értem, de szemmel láthatóan le vannak tiltva (ki vannak szürkítve) bizonyos opciók.
Ez általában olyankor van amikor nincs admin jogod a bios-ban, csak felhasználói."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
HARDVERAPRÓD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Külpolitika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest