- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Balcsix
senior tag
-
dudu98
tag
válasz
Tsebacsi #71895 üzenetére
Hihetetlen módon, de megjavult a gép.
Teljes Windows 11 újratelepítéssel, kín keservesen tudtam elindítani, mert a secure boot miatt nem hagyta magát.
Leszedett minden illesztőprogramot és gyorsabb mint új korában. Automatikusan aktiválta magát, eddig nagyon jól működik.
Reméljük nem lesz több probléma vele -
dudu98
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell G3 15-ös gép, amelyet nagy szenvedések árán tudtam újratelepíteni a Windows 11-el. Előtte is lassan töltött be, de most alap műveleteket nem lehet vele elvégezni. Maga a boot idő 10-15 perc!!! Egy mappára rákattintok és 5 percig azt se tudja hogy mi történik. Mit lehet vele csinálni? -
válasz
Tsebacsi #71889 üzenetére
Köszönöm Nektek!
Közben utánajártam, és megtaláltam mi akadt be ennyire. Ez a "Shell Infrastructure Host" nevezetű Windows rendszerprogram...
Most kétszer újraindítottam, már megy egy ideje a gép, de már nem jelentkezik a gond. Az "Antimalware service" se kutya, az is lecsíp néha 300 mb-ot is.
Na mindegy. Egyébként minden naprakész a gépen. Az nVidia friss driverét a honlapról szedtem le, és tiszta telepítéssel tettem fel, a többit a Dell Update segítségével frissítettem. Ezt így jól csináltam? -
-
válasz
GalaxyS9 #71887 üzenetére
Szia. Szerintem engedj rá minden frissítést és várd meg még végig megy stb.
Nekme most van 50%-on a 16GB ram. Megvan nyitva 10 chrome ablak, fut a macrium, számlázó, messenger, viber. "üresen" nálad 60% soknak tűnik. Szerintem dolgozik az vmit a háttérben. Üresen szerintem 20-40 körül kéne lennie. -
Sziasztok!
Tegnapelőtt vettem át az új Dell Vostro 5510-es gépemet (i5 11300H, MX450), és arra lettem figyelmes, hogy a 8GB RAM, ami eddig elég volt korábbi laptopjaimon, ezen sajnos kevés. Már kétszer indítottam újra, mert mindig beakadt valami belső szoftver a RAM-ba, és 100%-on volt az eszközkezelőben. Az újraindítás azért kellett, mert így még a műveletközpontot sem volt hajlandó megnyitni. Egyébként nagyon szép és gyors gép, de ez a dolog, hogy semmi nincs megnyitva, és 60%-os a RAM kihasználtság, az fura.
Szerintetek, ha bővíteném megoldódna ez a probléma? -
szabonagyur
félisten
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71881 üzenetére
Mármint én a kamerára kérdeztem, hogy miért ragasztják, ha van privacy shutter. Azzal tisztában vagyok, hogy a kamera ragasztás nem befolyásolja a gép felnyitását.
Vagy arra gondolsz, h ennek ellenére is ragasztva van a kamera és csak security engedélyével lehet leszedni pl online megbeszélésnél? Azért az kemény.
-
plömplöm
őstag
válasz
szabonagyur #71881 üzenetére
és nem a jelszó védett biosban kapcsolják ki? az már túl secure lenne?
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71878 üzenetére
Leragasztás? Nincs rajta privacy shutter?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #71876 üzenetére
Kamerát? Hogy lehet egyáltalán kamera benne ilyen top secret cégnél:
-
szabonagyur
félisten
válasz
gaborn1 #71875 üzenetére
Cégnél panaszkodnak sokan, hogy sok a gondjuk vele, pl. Teams meetingen úgy belassul, hogy kamerát le kell kapcsolni, sok program mérve lassabban fut le az elméletben erősebb gépeken, mint a 7390-en, ilyesmi.
Persze lehet az IT rakta tele minden hülyeséggel és attól lassú... közvetlen tapasztalatom nincs a gépekkel.
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71874 üzenetére
Sehogy se jó, mert ha leejted akkor azt írtad 95XX kapsz, amiről nem hallottál jókat (mi nem jó rajt?), ha meg marad ez, akkor meg a hibával ragadsz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
gaborn1 #71872 üzenetére
Persze, nekem a hátulja le van ragasztva
Egy takarításhoz ne tudd meg milyen procedúra kell...
Beszéltem IT-val, itteni folyamat: nézzem mennyire gyakran jön elő, aztán a BIOS teszt alatt nyomkodjam, majd ha bizonyíthatóan hibás akkor vigyem be, fotóznak valamit és hívják a szervizt
Egyszerűbb véletlenül elejtenem...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi #71869 üzenetére
Írtam, hogy céges gép
Egy időben, pár éve amikor kijött a szerelő a géphez a cégnél nem hittem el milyen fazont küldtek... mint valami hobbi számítógép szerelő... Szóval simán kinézem, hogy itt is van valami hülye szerződésünk.
iPhone javítást sem a hivatalosban volt, hanem valami nonameben.Bár a HO kit a Duna elektronikától jött asszem.
-
Benőke
őstag
válasz
Tsebacsi #71866 üzenetére
Nem tudom hol dolgozik de a céges polici elég sok mindenbe bele szólhat.
Egyik korábbi munkahelyen sem engedték hogy akár csak hivatalos szerviz hozzá nyúljon bármihez. Első az volt hogy az IT egy protokol mentén lepucolta a holmit, vagy eltávolították a meghajtót, Noti, telefon, akármi. Majd az után lehetett szervizbe vinni csak. Jönni jöhetett volna a szerviz de ha engedem hozzányúlni a gépemhez repülök még az nap mint a győzelmi zászló. Más egyéb következményekkel együtt. -
válasz
szabonagyur #71863 üzenetére
Nem értem komolyan... De rád bízom, a Dell-t felhívni semmibe se kerül, miért ne mennének ki hozzád házhoz pl?
-
gaborn1
tag
válasz
gaborn1 #71864 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani (3x újraindítottam a gépet, mind a 3x innentől érzékelte, ha a füles volt bent), tehát:
Dell Latitude 5420 jack füles probléma, nem érzékelte, legfrisebb driverekkel, realtek illesztőprogram: 6.0.9329.1, Win 11 ProLépések:
1. bedugod a fülest jackbe (végig bedugva marad)
2. eszközkezelő megnyitása
3. hang-, videó- és játékvezérlőkön belül realtek audió jobb klikk, eszköz tiltása, majd eszköz engedélyezése
4. tálcán sárga mappa ikon, bal oldalt Ez a gép kiválasztása, jobb felül keresőbe: realtek (ez eltart 1-2 percig)
5. kereső végig futott, olyan mappát kell keresni a listán (nekem a legfelső volt), hogy RealtekHDaudio
6. dupla klikk rajta, majd WIN64 mappa és lepörgetve a listán RtkNGUI64.exe
7. erre duplaklikk, itt már a képen 3 csíkot kell látnod hangerővel: Hangszórók, Mikrofontömb, Fejhallgatók, valamint a program indításkor feldobja, hogy adjon-e értesítést eszköz csatlakoztatásakor ennek bepipálva kell lenni.Hát ennyi, mióta ezt lezongoráztam, azóta (koppkopp) működik. Bocsi, ha nagyon szájbarágós lett.
-
gaborn1
tag
válasz
gaborn1 #71862 üzenetére
Érdekes, ha az eszközkezelőben (miközben be van dugva a füles) letiltom a hang,videó,játékvezérlőknél a realtek drivert és engedélyezem újra, akkor van füles. Viszont ha kihúzom és bedugom újra, akkor megint semmi.
szerk: ilyenkor amikor észleli a tiltás és engedélyezés után, akkor a hang bemenetek és kimeneteknél is mutatja a fejhallgatót (realtek), aztán ha kihúzom akkor megint semmi.
-
gaborn1
tag
Latitude 5420 aprócska gondom lenne:
Hiába dugok Jackbe fülest, nem érzékeli, nem dobja fel egyáltalán, hogy bedugtam volna. Minden driver legfrisebb.
Próbáltam eszközkezelőben hang,videó,játékvezérlőknél törölni a drivert és újra rakni, törölni és régebbit felrakni, törölni és újraindítani windowst hátha talál magának valamit.
Feladatkezelő indítás fülön Realtek HD audio unversal service és waves maxx audi servicet engedélyezni, mind2-t letiltani, csak az 1iket engedélyezni másikat tiltani.
Újraindításkor benn hagyni fülest hátha úgy felismeri (ígyse), a vége ugyan az: vezérlőpult, hangok alatt feldobja a hangszórót és a fejhallgatót is, de a fejhallgatóra mindig azt írja, hogy nincs csatlakoztatva.
Már csak azt nem csináltam kb, hogy elmegyek boltba egy bluetooth-os fülesért. Van valakinek ötlet? -
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71859 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem tudja javítani
-
válasz
szabonagyur #71859 üzenetére
Ezt most nem értem
Miért ne tudná a Dell javítani? Ez egyszerű billentyű csere, helyszíni garis gondolom, házhoz megy a szervizes és kicseréli a billentyűzetet. Ehhez a céges IT szerintem nem kell.
-
válasz
szabonagyur #71855 üzenetére
Pedig ezt simán le lehet jelenteni, hogy bemelegedés után hibázik a billentyűzet, ezt simán lehet cserélni, én tennék egy próbát mint mindig szívni vele.
Saját szervizt nem tudod megkerülni és közvetlen a Dell-nek jelenteni a hibát? -
mdk01
addikt
Sziasztok, van erre valakinek ötlete?
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71853 üzenetére
Szerintem nem fog a szerviz szarozni vele, ha nem ömlött bele folyadék, cserélik. Nem olyan nagy értékű alkatrész, hogy beleálljanak.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SzaboZE #71852 üzenetére
Igen néztem ezt a részét én is, hogy ez nem sima kipattintom és csere verzió.
A szívás, hogy van amikor megy van amikor nem. Na ezt jelentsem le valahogy az IT fele, majd ők a szerviz fele... mire kiérnek vagy jó vagy épp nem.
3 éve játszottam hasonlót, fél évbe telt a dolog bizonyítása.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71840 üzenetére
Valószínűleg billentyűzet gond. A cseréje macerás, mert még az alaplapot is ki kell szedni hozzá.
-
tpotyka
tag
válasz
gaborn1 #71836 üzenetére
Teljesen jól szolgált, egyetértek, és köszönöm a gép, azaz a gyártó nevében is.
Az tiszta sor, hogy nem általános munkakörnél az igénybevétel sem általános. A mókás az, hogy én nem tudtam róla, hogy "ilyen használattal" inkább extrém felhasználónak minősülök, nem tűnt fel.Csak nemrég kezdtem gyanakodni, s mostanában az újgépre készülve, átgondolva az eddigieket és rákérdezve itt a fórumon. Fogalmam sincs, évekkel ezelőtti alternatívaként melyik sima típus bírta volna jobban gyárilag, gondolom, amiben több fém van, vagy legalább a kifáradó szürke műanyag helyett más, viszont ez az E5430 anno árban már eléggé bevállalásos volt, de bízva, hogy amit kell, majd jól bírja. Egész jól bírta. Illetve nem informálódtam túlzottan, hogy mi minden lenne a kerülendő. Csak az evidensekre figyeltem: nincs ejtés, nincs keményre eldőlés, nincs leöntés, nincs túlkoszolás.
2013. óta nem napi 8 óra és nem heti 5 munkanapos futamidő van benne enyhén szólva, mégis: tisztíttatás 2-3 évente és egy aksicsere - ennyi volt a szervíztörténet. Szerencsésen alakult.
#71838 gaborn1 A frissen beszerzett géphez jó egészséget! -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Van egy regi DELL Precision M4600 gepem, ami vagy 2 hete hasznalat kozben feladta a kuzdelmet. A kep tobbszor szetesett, majd tobbszori ujraiditas utan, mar nem is volt kep. Mivel ebben MXM-es VGA van (Firepro M5950), gondoltam kiszedem, aztan ha ugy mukodik, akkor egyertelmu VGA hiba van. Szetszedtem, kivettem a VGA-t, es lass csodat, a gep az IGPU-val elindult, volt kep, minden fasza.
Ebbol en azt szurtem le, hogy a VGA hibas - gyors eBay, Nemetorszagbol napok alatt meg is erkezett bele az uj (hasznalt) M5950. Beszerelem... Es a jelenseg ugyan az mint a gyari VGA-val. A laptop elindul, de nincs kep.
Most akkor mit tudok csinalni? Elkepzelheto hogy vettem egy szinten rossz VGA-t, vagy csak siman mas a hiba forrsa, pl valami vezerlo?
Koszi elore!Szeretem ezt a laptopot, a mai napig jol felszerelt gepnek tartom, ha vallalhato koltsegbol javithato lenne, akkor megmentenem.
-
Benőke
őstag
válasz
Mr.Peter #71846 üzenetére
Ki portalanítottad mikor szétszedted?
Egy pasztázás lehet nem ártana neki. Mikori a gép? G szériát nagyon nem ismerem.
Nem teker valami folyamat a háttérben? Energia profilt állítsd át hangosabbra(Ha lehet)
Egy partner cégünknél túlmelegedtek a viszonylag új notik (latitude) és újra pasztázással megszűnt a probléma.
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Van egy G15 5511es laptopom, és melegedés problémám van. Vannak különböző választható energiaprofilok, de nekem mindegyikbe szétégeti a combom a gép.És nem játszok, vagy valami energiaigényes dolgot csinálok közben, hanem szimpla böngészőzéssel. A ventik alig mennek, és tűzforró alulról minden. Közben meg másfél, kettő óra után le is merül. Legújabb bios, és illesztóprogikat is frissítem mindig. Volt vele egy kaland már korábban. Kikapcsoltam, és aztán nem kapcsolt be többet. Az egész gépet szét kellett szedni, aksi le, aztán vissza és utána hajlandó volt működni. Persze rohadt nehéz szétszedni, átlag user darabokra töri a gépét.
Van valakinek ötlete? Nem baj, ha hangos, vagy magas fordulaton megy a venti, csak hűtsön. Jah és ha asztalon van, és nem ölben, akkor az asztal gyullad ki.
Szerk: Az alap konfigurációtól annyit tértem el, hogy van a gépben egy plusz 512Gb os SSD, de az is kapott külön ragaszthatós hűtőbordát. -
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71842 üzenetére
Nyomsz neki egy aida stress testet kicsit és utána/közbe gépelsz wordbe?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi #71841 üzenetére
Nem tudom, hogy elmelegszik e, mivel a teljesítménye a gépnek nem csökken.
Ilyenkor amikor nem érzékeli akkor ha nyomom egy darabig akkor megy megint a gomb.
Na ezt, hogy lehet jól bemutatnom majd a helyi IT-nak, hogy cseréljék a gépet... bár új gépre sem vágyom, asszem a 95xx széria váltja nálunk és csak rosszat hallok róla.
-
válasz
szabonagyur #71840 üzenetére
Elmelegszik? Hmmm bill vagy alaplap talán.
-
szabonagyur
félisten
7390-em E R T beűit van, hogy nem érzékeli... Persze BIOS teszt részén ahogy nyomkodom mindig elsőre jó.
Mit lehet vele csinálni? Néha mintha teljesítmény függő lenne, kb ha jobban használom akkor hülyül meg, de igazából változó.
-
tpotyka
tag
válasz
Benőke #71834 üzenetére
Abszolút nem ismerem az E5440-est. De rákeresve kép alapján úgy tűnik, annak más a háza. Bár lehet, hogy évjárattól is függ, nem tudom, nem is vagyok hozzáértő. Valójában csak a saját gépemet ismerem. S vásárláskor anno, amikor a megfelelő típusról és a műszaki paraméterekről beszéltünk, a jópofa eladó arról sztorizott, hogy a végül kiválasztott gépemnek van egy strapabíró, sokféle tesztnek kitett változata is: "szürkemarhacsorda is átvonulhat rajta, az sem árt neki". Vélhetően ez a klassz szöveg fedte le a Rugged típust. Akkor ez szükségtelennek és nagy beruházásnak tűnt, így maradtam a simánál.
Érdemes volna összesíteni, kinek milyen civil strapát visel a nem-military gépe, mégis túléli.
Eddig a táskáztatást és kocsiban zötykölődést, ill. a mínuszban vagy épp felhevülten beindítást véltem fő megpróbáltatásnak. Viszont általában a napsugárzás tényleg intenzívebben közrejátszhatott, vagy egy régebbi brutálerős asztali lámpám is. Tervezéshez télen-nyáron kell a fény, rajzolni kell laptopon programban, laptop mellett-alatt papíron és jórészt párhuzamosan: menet közben nem igazán szeparálható, max. a beesési szögek, ülő- vagy asztalhelyzetek módosíthatók, de lényegében kitett munkakörülmény - nem általános irodai. -
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71833 üzenetére
A szóban forgó lehetőségek közül akkor a sok összeadódó, műanyagot bántó hőhatás (és valóban, az asztali nap szintén nem lehetett kevés), másodlagosan az elvetemedett és/vagy megrepedt részekbe beleakadó táska valószínűsíthető.
Az említett egyebek totál nem voltak jellemzőek a sokéves távlatban. Se karóra, se karperec, se másperec, se fém, se műköröm. Se mandzsettagomb, vagy effélék.És kézkrém se – ez számomra legalábbis a laptophasználattal eleve nem is egyeztethető össze.
Kopás nem zavaró, csak az éleken kismértékben, a billentyűzeten nincs, illetve csak a hangállítóknál oldalt, de az más bevonatos. Pici horpadás a balos nyíltól balra eső 4cm2-es sávban.
Mivel az élamortizáció most is észlelhető, merőleges repedés formában, valószínűleg így kezdődött a többi is a csatlakozások-rések közelében. Ezek kiterjedése, kiállása már érzékeny lehetett a táskaszegésektől jövő merényletekre is.
Csináltam pár fotót, hogy látszódjon, mi is az állapot. Éltöredezés csakis két oldalt, különböző helyeken.
Van még repedés a kijelző bal alsó sarkánál, és az itteni zsanéron is egy pici, ezek egyike sem zavarja amúgy a működést (még).
Tehát nekem natúrban sikerült az E5430-asommal idejutni a kiképzésben. Hogyha ez ennyire egyedi eset, az elgondolkodtató, mi több, mostanra meg is ijedtem magamtól. Ugyanakkor mentségemül: 2013. végétől, állandó használatú gépként kellett helytállnia. S hozzá kell tennem, ennek a 8+ éves gépnek a kezdetektől, újkorától fogva semmi belső baja nem volt. Összességében remek vétel, kész sikertörténet, stb-stb., csak akaratlanul önkéntes extrém teszter voltam.
Ami a táskát illeti, a fotón lévő már a gép második táskája kb. 3 éve, tartja magát és pihe-puha-párnázott, stb. de a belső élszegések, szövetek beakadása ettől még nem kizárt.
Az első Dell táska 15-ös méretű volt, abba nem kellett annyira belepasszírozni, mint a jelenlegibe. S megvan az a szokásom, hogy a táskába sok egyéb is bekerül: hosszabbító, külső HDD, töltők, kábelek, tartozékok, és sokan mások – bár ezek egyfelől jó puffert is jelentenek szerintem. -
Benőke
őstag
E5440 -em volt. Az sokat kapott, de nem volt különösebb baja. Párom horda magával, tanár.
-
válasz
tpotyka #71832 üzenetére
Nem tudom milyen táska lehetett, a normál, belső puha béléses táska kizárt, hogy megnyúvassza a külső burkolatot. Ott szerintem lehet sok napot kapott direktbe a gép és attól kezdett hámlani, vagy sok volt a kézzel tapogatás, kézkrémes kézzel pl. ami ezt okozhatja. Nagyon hámlást nem láttam, inkább csak kopást, azt is főleg a műkörmös hölgyek esetén vagy csuklótámasz szélein az óra/ruha miatt.
Vagy az élein kopott meg? Az a napi használattól elképzelhető, de ezt egy gép se bírja nyomok nélkül, a fém borítás pl. horpadhat és ugyanúgy elszíneződhet.
-
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71825 üzenetére
Mezei Dell táskában közlekedett a gép, ami az évek alatt számottevő műanyagot vesztett kívül (s csak a szürke, gyengébb műanyagot!). Direktben nem volt megrázkódtatása (csak táskástól, kocsiban), s nem is hajigáltam. Szóval arra jutottam, hogy az E5430 külső anyaga, vagyis inkább az élképzés sajnos nem bírja sok évig a munkás, sima intenzív felhasználást (minden nap kinyit-becsuk, idetesz-odatesz, olykor hoz-visz).
Köszönöm szépen a tanácsodat! -
gaborn1
tag
válasz
Tsebacsi #71830 üzenetére
3-ast semmiképp nem akarok, mivel volt nekem is több, mint 1 évig 5400-am, annak nagyon bejött a billentyűzete, csak elkalandoztam 1 évig gamer vonalra, de most visszamennék. Nekem semmi javítás nem volt rajt.
Csak azért gondolkoztam a 7-esen, mert a magyar billes, rendes magyar garis 5420-ak kb annyiba kerülnek, mint a kérdéses 7-esek.
-
válasz
gaborn1 #71829 üzenetére
Szerintem asztali használatra a 3-as sorozat is elég, nekem 5400 van, komoly javítás nem volt rajta az elmúlt lassan 3 évben, 1 hűtő és venti plusz egy LCD csere pixelhiba miatt.
Asztalon van használva dokkolóval. Az USB-C csati tud elhalni emiatt, de igazából ahhoz nagyon meg kell agyusztálni hozzá.
Szerintem megvehető, ha normális számla van hozzá, de a Dell-t fel tudod hívni a 06 80 016 157 számon és ott magyarul segítenek neked. -
gaborn1
tag
Sziasztok!
Latitude 7420-t néztem ki gépnek, de kívétel nélkül külföldi billesek kb, tehát gondolom nincs honosított gari, meg kb esélytelen is adatok nélkül (sok svéd van pl). Ezek felejtősek, mert (ha jól tudom 1x javítanak csak honosítatlant) nem érvényesíthető a gari?
-
-
tpotyka
tag
válasz
Tsebacsi #71822 üzenetére
Köszi, ahogy írtam a vásárlós topicban #172559 a 9.pontnál az E5430 gépem kapcsán, az a dilemmám, hogy normál felhasználó vagyok-e. Terep, hőség/fagy, rázkódás előfordul, de jellemzően nem az elemi csapások által sújtot területek a helyszíneléseim célpontjai, vagyis többnyire ahol előveszem a gépet, az inkább civilizált (viszonyoknak tűnt). A munkaidő zöme pedig asztalnál. Ha nem Rugged, akkor melyik sima típusig érdemes elmenni, hogy egy "normál plusz" kiképzést jól bírjon külsőleg? Az ugyanis nem hátrány, ha a belső erőre csatornázhatom át a költségkeretet.
-
-
tpotyka
tag
Sziasztok, ha Dell Latitude, akkor Rugged vagy nem Rugged? Nyilván nem bármi áron, és nem is csupán könnyed elvi érdeklődés, vásárlási a szándék.:
https://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_172559-172559.html
Kinek milyen összehasonlítási alapja vagy egyéb gyakorlati tapasztalata van?
Bocs, tudom, hogy elsősorban nem ez a linkelt kérdésemhez rendelt topic, de hátha itt nagyobb lesz nyüzsgés.Köszönöm!
-
Benőke
őstag
válasz
SzaboZE #71815 üzenetére
Asus szervizzel nem volt kapcsolatom, acer -el igen. Atom gyorsan, és korrektek voltak minden esetben. HP és Lenovo tanulhatna tőlük, mert ők elfogadhatatlan munkát(?) végeznek (nem prémium termékek esetén). Dell. Hát garancia időben nem döglött meg gép, nem tudom milyen. Partner cégtől vissza lett küldve pár latitude hogy túlmelegszik. Megcsinálták, de elég kontár módon.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Benőke #71803 üzenetére
Ahh, mindig felmerül, hogy az acerasus és társai... Amikor gond lesz vele, akkor látszik majd meg, hogy mi a különbség, egy kicsit más világ a szerviz.
Rugalmatlanság, garancia megvonás egy szimpla hdd csere miatt (1 csavar), hetekig várás, imádkozás azért, hogy ne ugyanolyan rosszan kapd vissza, van pár empirikus élmény a közelemben.
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #71810 üzenetére
mi ilyennel a laptopműhelybe szoktuk irányítani az embereket, szeretnek ilyenekkel bibelődni
-
válasz
szabonagyur #71810 üzenetére
Ha van olyan cég még itthon akik foglalkoznak alkatrész szintű javítással és legalább 3 hónap garit vállalnak rá akkor igen. Ki lehet mérni hol van a hibás alkatrész, vagy kitesztelni.
-
Csepy
őstag
válasz
szabonagyur #71808 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel vagy mikrorepedés az alaplapon valahol, vagy egy zárlatos felületszerelt alkatrész rajta, esetleg annak a forrsztásán repedés.
-
válasz
szabonagyur #71806 üzenetére
Szia.
Igen lehet. Vagy csak egy csavar nincs jó helyen, pl kábelhez ér ilyenkor, ami meg van “blankolva”, pl összepattintásnál nem volt jó helyen.
Nem volt javítva, vagy takarítva mostanság? Azaz szervizelve nem volt? -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Adott egy E5470-es gép. Mostanában kb mozgatáskor kikapcsol. Jól sejtem ez alaplap lesz?
-
-
movax
őstag
Ez ilyen na: 400 ezer forint alatt minden ilyen, költségtakarékos, hajlékony műanyag. Ebben a szegmensben válaszd ki a legjobb hardvert a legjobb áron és kész. Az egyéb minőségi szempontok sajnos csak a felső kategóriában jönnek be.
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec #71801 üzenetére
5520 ra is gondoltam hogy nem valami nagy eresztés. Gyenge hűtés nyeklik nyaklik.
Kézbevéve sok minden eszembe jut csak az nem hogy ez egy drága üzleti gép.
Pedig drága... Csak olcsósítva lett ez is. Szerintem túlságosan is.#71802 fcby
nem csodát vártam a 3 -as tól hanem azt hogy többet hoz mint egy felébe(?) kerülő acer, de nem így lett, 5 től meg azt vártam hogy hozza a korábbi szintet de az van ott ahova a vostro -t gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- AliExpress tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- fűnyíró traktor
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Új Lenovo ideapad Slim 5i Multimédiás Laptop -35% 16" Brutál i5-1245U 10Mag 16/1TB IPS FHD+
- Asus Zenbook Pro 15 i7 7700HQ/1050ti 4GB/16GB RAM/100% sRGB
- Használatra kész Lenovo IdeaPad 15IKB i3-8130u,4GB DDR4,FullHD
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest