Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Az emberek furák lettek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalares
tag
Sziasztok!
Van egy 2 éves Dell Inspiron 3593-as notim 16GB RAM-mal,500GB-os SSD-vel (870EVO), Core i3-1005G1 procival.. A gép teljesen jól működik, de néha furcsa jelenséget produkál. Csinál olyasmit, hogy a Windows helyett az UEFI jelenik meg, és a gép csipgója üvöltve csipog. Valami kritikus ventilátor hibát jelez. Ha a gépet újraindítom, már semmi üzenetet nem ad, a gép működik rendesen, a venti forog és jól hűt. Mi okozhatja ezt a furcsa jelenséget, ha a venti forog és újraindítás után a gép hibátlanul üzemel. Megpróbáltam az UEFI-t alaphelyzetbe állítani, ami után semmi nem változott. A sípolás és hibaüzenet időnként most is megjelenik, de újraindítás után minden oké, semmi hiba, semmi túlmelegedés.
Talán az tűnt fel, hogy ezt a jelenséget hosszabb állás után produkálja az első indításkor. Ha napközben többször indítom újra a gépet, jól indul. Csak azt utálom, ha késő este kapcsolom be a gépet, és a csipogó olyan gangosan ordít, hogy több emelettel fölöttem is hallani.
Mi lehet a hiba? Az első induláskor nem mindig pörög fel azonnal a venti, és ezt jelzi hibának?[ Szerkesztve ]
Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
ToBeY
nagyúr
válasz lsebestyen #72090 üzenetére
Igen, e6440 lehet hogy már koros,de még mindennapos használatra elketyeg...
Majd megnézem aida mit mond,mert biosba nem szeretnék turkálni (nehogy valamit elallitsam)[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz lsebestyen #72090 üzenetére
Bios jobb.
-
ToBeY
nagyúr
válasz lsebestyen #72087 üzenetére
Az aksi számomra teljesen irreveláns,mivel első perctől kezdve dokkolóval monitorra kötve használom.Szóval lehet kiveszem az aksit és elhajítom ha rossz...
Kb ez a setup most [kép][ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van egy Dell notebookom ami 0-24 egy dokkolóan van,és tegnap este kigyulladt az aksi ikon (azt hiszem ez az)és azóta világít vajon mit jelenthet? [kép] -
Diák66
őstag
válasz lsebestyen #72078 üzenetére
A MySoft esetében arra kell figyelni, hogy teljesen úgymond OEM gépet rendelsz tőlük, vagy olyat, amit ők maguk bővítenek. A gyári változatnál csak a gyártói garancia van feltűntetve, amiben bővített, vagy cserélt komponens van, arra külön kiemelten ott van, hogy mySoft garancia van rá.
A webáruházuk ebből a szempontból egyébként nem szerencsés. A tapasztalt hiányosságokat pedig reklamáld meg náluk.
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72080 üzenetére
És valami lett bővítve, hogy szerelni kellett? Mert az enyém bontatlan doboz csomagolás volt. Szóval az ssd a gyártó által került be, nem lehet tudni hogy van a beszerelés, lehet tesztelve volt vagy akármi. Minden esetre pár 100 giga megfordult rajta a HDD Sentinel szerint, amúgy nyilván 100% az állapota szóval ha tökéletesen működik nincs jelentősége. Amúgy nekem a PC-be van 128GB ssd vagy 15 éves 1386 napot ment 38.8 TB lett rá írva és még mindig 94%-os.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72078 üzenetére
Ki volt a fentebb említett cég, mert azt nem látom? Mondjuk az enyém magánvásárlás és Latitude 5520. A ProSupport egyébként már májusban el lett indítva. Megkérdeztem a supportot, hogy van ez, azt mondták, hogy amikor beérkezik az eladóhoz egy adott szállítmány mennyiség, az egészet aktíválja, hogy így egyben akkor meg van. Valszeg azt nem a userra bízzák, mert Mariska néni lehet soha nem jutna el oda.
Szóval a garanciába nem számít be az a vásárlási számlától él. Eleddig egyébként tökéletesen teszi a dolgát, minden funkciójában rendben van. Semmi hiba sehol.
Simán ráment a win11 is. Alapként Linux volt rajta.
Szóval számomra kellemes használni, a billentyűzet is frankó...[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz arcitec #72077 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy rendelt gépek 80%-nál összeszerelési hibák voltak, amit biztos a fentebb említett cég okozott, hiszen a BIOS logból látszik, hogy mikor szedték le az alsó burkolatot, és miket cseréltek a gépben. Sőt az egyik gépen nem volt visszacsavarva egy csavar. Mindezt rengeteg pénzért.
Egyébként eléggé bejön maga a termék, jó minőségű minden, billentyűzet is szimpi, hardver is rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz lsebestyen #72074 üzenetére
Ez nem új az enyémen is hasonló, a Recuva 1 ével korábbi win10 installált környezetét találta.
De amúgy minden rendben vele zsír új... Mondjuk én is kíváncsi lennék rá, de valószínű nem fogjuk megtudni a tutit....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #72021 üzenetére
Hát ugyanúgy csinálja, ahogy Win 10 alatt is. Manuálisan felraktam rá a legújabb BIOS-t is, nem segített. Sőt már egyszer vissza is küldtem az eladónak, de meg se nézték, hiszen visszaküldték azzal, hogy a hiba nem jött elő, frissítsem a drivereket és a biost. Hát ha valóban foglalkoztak volna vele, akkor még ha a hiba nem is jött volna elő, de azt látniuk kellett volna, hogy minden driverből és a biosból is a legfrissebb van rajta.
Már csak két gyanúm maradt, vagyis, hogy a biosban valamilyen beállítás rossz vagy, hogy amikor cserélték a billentyűzetet, rosszul csatlakoztatták vissza a touchpadet és a kijelzőt. Bár a rossz beállításokat valószínűbbnek is tartom, emiatt reseteltem a bios beállításokat aztán várom a csodát. Mindenesetre már rohadtul bánom, hogy az M4800 Precisionömet lecseréltem erre a csodára... -
lsebestyen
addikt
válasz lsebestyen #72023 üzenetére
Megjöttek a gépek. Tesztben szereplő panellel, de szerintem teljesen rendben van, mondjuk nem is képszerkesztésre fogjuk használni.
VISZONT. Mennyire normális, hogy volt olyan gép, ahol az SSD runtime-ja 5 óra volt (ebből én voltam 15 perc, míg felment rá a win11), és 600gb írt adat? Egyik ssd-n amúgy egy HP G8 250 win10 install volt, 16 óra runtime-val.
-
jack982
aktív tag
Utángyártott márkák közt van manapság megbízható akku?
-
nagyúr
válasz arcitec #72065 üzenetére
Itt minden dokumentum fent van amit a gépedhez ki lett adva a gyár által: https://www.dell.com/support/home/hu-hu [link]
A termék azonosítása részhez beírod a szériaszámot, enter, majd az Illesztőprogramok és
letöltések fül alatt van az összes dokumentum.
A CE szerintem egy sima delete gomb lehet.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
arcitec
addikt
válasz arcitec #72064 üzenetére
No megtaláltam a funkció billentyűket mivel lehet elsődlegessé tenni az 5520-on.
Az Esc +fn váltogatásával ki-be lehet kapcsolni, van is rajta egy lakat.
Érdekes van számológép futtató gomb is.
De egyet kérdeznék még, a CE gomb az mi célt szolgálhat? Köszönve...
Érdekes, hogy nem találok olyan manuált ahol ezek le vannak írva. Az ami van bakfitty.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
arcitec
addikt
Az egérpadot azt ki lehet kapcsolni? Basszus elég sokszor beleér a kezem és elnavigál, én meg gépelek a semmibe...
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz Mr.Peter #71846 üzenetére
Elvittem végül szervizbe a gépet.(G15 5511)
Mindent elmondtam amivel csak bajom volt
-A körbe sötét képnél foltos kijelzőt mindenestül cserélték.
-Melegedes okát nem találtak, de alaplapot, és hutoket kicserélték
-Akkuidore is panaszkodtam, azt is kicserélték mert arra is van 1 év gyári és benne voltam.Kijelző szuper lett, nincs folt, egységes fekete.
A melegedésre kíváncsi vagyok... leírom majd a tapasztalataimat[ Szerkesztve ]
<<<KEEP IT REAL!>>>
-
sisi22
aktív tag
Dell Inspiron 17-5770 laptop eladasara milyen iranyarat javasoltok?
[ Szerkesztve ]
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz Dr. Mózes #72041 üzenetére
Először megpróbáltam szerviz szám alapján kijelzőt keresni a géphez, azonban ott full hd-s kijelzőt mutatott a Dell oldala, amikor 100%-ra emlékszem rá, hogy csak 1600x900-as volt.
Szétszedtem a gépet és egy Innolux N140FGE-EA2 kijelző
van benne.
Ez egy utángyártott kijelző, és spórolásból rakták bele a kisebb felbontásút, vagy a Dell oldala hozza hibásan a bele szerelt képernyőt?Névváltozás, korábban mustang08
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Dell e6440-emen betört a kijelző. Most azt nem tudom, hogy érdemes-e kicserélnem és eladnom, vagy inkább bontsam el a gépet? Mennyi jelenleg a piaci értéke?
I5 4310m
8gb RAM
Integrált VGA
A kijelző matt 1600x900-as voltKöszönöm!
Névváltozás, korábban mustang08
-
Benőke
őstag
válasz Dhampir #72037 üzenetére
AMD ben különösen fontosak ezek és az X8 memóriák akár 15-20% sebességelőnyt biztosítanak játékokban az x16 hoz viszonyítva. Intelen alig kimutatható a különbség.
Van egy rakat videó és cikk. Kicsit nehézkesen mondják ki de az a lényeg. Kevesebb chip alacsonyabb késleltetés. AMD nél ez különösen fontos.Hogy 2RX8 és 1RX8 között mi a különbség na azt nem tudom, de van egy olyan érzésem hogy itt ebben is az 1RX8 a jobb.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ebben az elvileg Dell G15 5515-el kompatibilis memóriamodul listában a dupla soros chipekben elrendezett lapka "miben lehet jobb" azoknál, ahol az egyik oldalon csak egy sorban helyezkednek el a chipek?
-
Benőke
őstag
válasz Pyttawrx #72035 üzenetére
Magyarország nem piaci tényező. Árérzékeny...
Én már a latitude 3 -ason is kiborultam minek létezik. Nem sokkal drágábban van 5 széria.
130-150 között lenne csak az árfolyam ezt megakadályozza... Latitude sorozaton ami a 3 -ast is beleértve nem olcsó, sok minden beleférhetne már. De igen felsőkategóriás gépeken is azon reszelgetnek hogy tudnak egy gombot lespórintani. Ilyen szempontból visszasírom a jó öreg E6540 -s gépemet. Hangerő gombok külön, wifi ki be kapcs külön, power gomb külön, kurzor gombok jól elhelyezve külön, nem összenyomva. Page uő/down ugyan ott van de dedikált home gomb is van. Még külön calc gomb is van meg play, pause, és léptetés.
Most ezekből semmi nincs... FN gombal pluszban összeházasítva mással. -
HARDVERAPRÓD
válasz Benőke #72034 üzenetére
Itt inkább az a gond, hogy sokan, vagyis az eddigi tapasztalat szerint, eléggé ár érzékenyek vagyunk. Azt sem lehet elfogadni, hogy 130-150 közt nincs normális minőségú új laptop... Akkor ezt meg egyenesen nem fogják/nem akarják majd érteni, hogy mire ez a 10-20k plusz.
Persze ez csak a az én észrevételem/véleményem. -
Benőke
őstag
válasz Dhampir #72033 üzenetére
A billentyűzet zsugorítás, és sablonosítás az oka, kicsit olcsóbb a gyártás valóban, csak hogy ez az az egyik interface amin keresztül használni tudjuk. Nem tudom hol lehet írni a gyártóknak hogy legyen 10-20k val drágább lehet a gép, csak rendes billentyűzetet legyen, funkció gombok kellenek külön, és nem FN re zsúfolt gombok a megoldás...
Biztos akad akit nem zavar de én szívesen fizetek többet ha rendes a bill. Nem zsugorított nyilak, meg kombinált F gombok a fényerő, hanegrővel, külön page up/down, home, delete stb.
Ezen sajnos nem tudunk változtatni. Tesztelők odáig vannak ezekért a kombinált izékért. -
arcitec
addikt
Apropó a funkció gombokat mint F1-F12, hogy lehet bekapcsolni, hogy ne az alternatív funkció működjön? Latitude 5520.
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz lsebestyen #72025 üzenetére
Szimpi a 400nites kijelző.
Lehetne néha 16:10 kijelző is báj d véj -
pohár
félisten
én múlt héten adtam el egyet egy egyedi rendelésű 7530-cal együtt, nem panaszkodtak még rá...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
lsebestyen
addikt
válasz Bogyó bá' #72024 üzenetére
Van pár féle kijelző, amivel lehet rendelni, még 720p TN is. Félkövérrel szedett szerintem jó is lenne. Bár a mysoftnál ennyire nincs részletezve, de gondolom cikkszám alapján ők ki tudják nekem keresni.
14-inch 16:9 HD (1366 x 768), anti-glare, 220 nits, 45% NTSC
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 250 nits, 45% NTSC
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 300 nits, 100% NTSC, touch
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-reflecive, anti-smudge, 400 nits, 100% sRGB, Super Low Power
14-inch 16:9 FHD (1920 x 1080), anti-glare, 300 nits, 100% sRGB, SafeScreen (privacy screen), touch -
Bogyó bá'
nagyúr
A linkedet olvasgatva elképesztően pocsék lehet a kijelzője: az 53% sRGB-lefedettség irodai munkán kívül szinte mindenre alkalmatlanná teszi.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
lsebestyen
addikt
Hello!
Legújabb 5430-ról van már valakinek személyes benyomása, tapasztalata? -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell Precision M4800-asom, és a problémám a következő:
A laptopban van egy gyári DW1550 Bluetooth 4.0 LE modul, amit kb 1,5 éve még használtam a ModeCom SHF-120U hangfalammal Bt-s hangátvitelre (online rádió). Most megint elővettem volna ezt a funkciót, viszont laggol mindenféle hang Bluetooth-on keresztül. Online rádió, film.... A drivert leszedtem, újraraktam, semmi változás. Tettem fel régebbi drivert, azzal sem változott a helyzet, ugyanúgy laggol mindenféle hangátvitel BT-n keresztül. A rendszer Windows 10 64 bit, legálisan aktivált, a többi hardver a képen látható
Volt valakinek ilyen problémája, vagy a Windows frissítések b*sznak be a Bt-nek?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
törölt tag
-
törölt tag
-
-
Csepy
őstag
válasz #82935552 #72013 üzenetére
Nálam egyáltalán nincs ez a hiba, sem a szénszálason, sem az aulimínium 7400-asomon sem. Mindkettőben nálam amúgy AUO in-cell matt touchpanel van.
Nézd meg a HWInfo64-gyel. Az részletesen kiírja a panel típusszámát. Az AIDA is megadja a típust, de nem olyan részletesen.
Regards: Csepy
-
törölt tag
Sajnos nálam már a touchpad is rosszalkodik. Az megy, viszont akadozik így teljesen használhatatlan.
Driver hibára tudok egyébként gyanakodni, bár a Win 11 frissítés (22000.795 build) okozta hiba sem lepne meg.
Egyébként sajnos nem tudom milyen panel van benne. De mindenesetre bosszantó ez a touchscreen- és touchpad hiba.
edit: Közben utána néztem angol nyelvterületen, már pár éve is írtak a hibáról, megoldást is írnak, miszerint a BIOS-t kell updatelni, azonban ezt nekem a SupportAssist már meg is tette, így ha minden igaz a legfrissebb BIOS-om van. Valakinek valami ötlet, hogy mit tehetnék?
[ Szerkesztve ]
-
Dino69
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
Dhampir
félisten
válasz Dino69 #72009 üzenetére
Az új illesztőprogram frissítések között megtalálható az AX 210 is, és a kompatibilis rendszerek között a Dell Vostro 3500 is szerepel:
Ez 32-bites:
Intel AX211/AX210/AX200/AX201/9260/9560/9462 Wi-Fi UWD-illesztőprogram
Ez a 64-bites:
Ebből kiindulva a kompatibilitási listában megtalálható Dell Vostro 3500 alapján lehetségesnek látszik.
Mindenesetre érdemes megkérdezni a Dell támogatást is erről:
A Dell támogatási oldala[ Szerkesztve ]
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék wifi kártyát cserélni a Vostro 3500-ben (i5 1135G7)
[link]
A linken van amit gondoltam AC 9462 ről, AX 210 re.
Lehetséges lenne a csere, vagy mit javasoltok Ax-es irányban?? -
arcitec
addikt
válasz Pyttawrx #72007 üzenetére
Köszi. De ha már itt tartunk, ha állandóan töltőn van, az nem károsítja az akkut? Vagy itt másképp van mint pl a telefon. Ügye a telefont azért nem célszerű töltőn hagyni, mert merül/tölti és ez megy ciklusban. Az lenne a jó, ha töltőn leválasztaná az akkut. Lehet, hogy itt ez meg van oldva?
-
arcitec
addikt
Van jelentős különbség akku használatban wifi vs. lan esetén?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Aranypatkány #72001 üzenetére
Akkor amit írtunk:
paszta/takarítás/SSD. -
törölt tag
Sziasztok!
Melyik webáruházat javasoljátok online Dell notebook rendeléshez házhozszállítással? Media Markt, Aqua, Euronics, notebook.hu
-
somasz
Topikgazda
válasz Aranypatkány #72001 üzenetére
takaríttasd ki, pasztáztasd újra és tegyél bele ssd-t
ahogy felettem ajánlották!Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 - Intel GOLD 5405U I 4GB I 128SSD I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest