- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
Pasztázás margójára🤭
A kép csak illusztráció.
A zölden bekarikázott "tüskés hűtőborda" alatt lévő procira is tettem pasztát, gondolom problémát nem jelent?! 🤔
Videókban is valaki tesz oda valaki nem. 🤔 -
válasz
nagy.csaba14 #70993 üzenetére
Szia jók ezek az értékek. Gratula
-
nagy.csaba14
újonc
válasz
Pyttawrx #70960 üzenetére
Na pasztázás pipa. Cooling mx-4-et választottam az ár miatt is
Ami hiba, hogy nem csekkoltam le előtte a proci hőmérsékletet, most ilyen 40-50 között van alapból, ha nem csinálok semmit a gépen, és 60-70 között ha telepít, 4k videót néz, vagy jobban terhelve van. 70 fok fölé nem igazán megy.
Jók ezek az értékek? Elkönyvelhetem életem első sikeres pasztázásának, vagy kevesebbnek kellene lenni a hőfoknak?
Mintha kicsit többet menne azóta a ventillátor, de lehet csak bebeszélem magamnak -
válasz
hhgygy #70985 üzenetére
Pont pár hsz-szel tárgyaltuk ki, meg a paszta minőségét és felhelyezését is. HA gondolod nézz vissza pár hsz-t.
Amúgy a főbb hangsúly talán a mennyiség, az hogy spatula, vagy pötty, az majdhogy mindegy. Viszont ha sokat teszel az sem jó, ha keveset az sem.
Így döntse el a paraszt hogy mennyit tegyen??? Főleg mikor leveszem én is a bordát és agyári pasztából brutál mennyidég van.... -
movax
őstag
Az 1.8.0-ás BIOS-frissítés problémájába belefutott valaki? Olvasom, hogy sok esetben hazavágja a gépet, nem lehet bootolni, és downgradelni kell a BIOS-t.
-
Krisztián980
csendes tag
sziasztok
nem vagyok megelégedve a laptopom akkumulátor idejével és eljátszottam a gondolattal hogy megoldható-e egy külső/hordozható akkumulátorról a töltése? (Sajnos az akkumulátor egyszerűen nem cserélhető mint a régebbi modelleknél így a + csere akkumulátor nem játszik)
Alany: Dell Precision 5510
ha igen tudnátok hozzá ajánlani aksit ami le tud leadni ekkora teljesítményt ?
Előre is köszi -
hhgygy
senior tag
Rászántam magam, hogy 3 év után illene egyet pasztázni. Megnéztem vagy 8 videót, és nem tudtam eldönteni, melyik a helyes módszer (bár többen is mondták, hogy tökmindegy). Tehát egy pötty középre, kereszt, öt pötty mint a dominón, egy vonal, három vonal, spatulával kenegetni?
-
Diák66
őstag
válasz
Dhampir #70981 üzenetére
Na olyat soha! Amikor nyomkodod a billentyűzetet fene se tudja éppen mi veszi át a terhet. A zsanérok kaphatnak a jóból, meg a fedlap műanyagjai is. A csavarok tuti kilazulnak, a meneteknél repedeznek/törnek a műanyag elemek.
Jut eszembe, Dell G15 5511. Hát a billentyűzetet kínai vékony ujjakra tervezték az tuti, annyira zsúfolt. Utóbbi időben használtam, de nagyon szokni kell. Közel vannak a gombok (főleg kurzormozgató gombok), de a hegyes sarkai miatt se éppen kellemes rajta a gépelés. Ha itthon vagyok, a vezeték nélküli billentyűzet sokkal kényelmesebb.
-
-
Sanyi.mTs
addikt
Végül csak elszántam magam és vennék egy ac 7260hmw kártyát, fejlesztve a wifimet. Viszont idehaza nem nagyon találok, ezért elkezdtem ebayen és alin nézelődni. Ezek a kártyák (ac7260hmw) két részre vannak osztva? A legtöbbnél azt látom, hogy HP/Lenovo párossal nem kompatibilis, a másik fele meg csak ezekkel kompatibilis. Tehát akkor erre is figyelni kell?
Van valakinek megbízható, ajánlott külföldi beszerzési forrása?
-
valeno
tag
Sziasztok,
Kicsit talán off topik, de nem találtam jobb fórumot, ha lenne irányítsatok át légyszi!
Van egy Dell Inspiron 3542-es laptomon. Már legalább 4 éves viszont megvétel óta nem volt takarítva, pasztázva.
Tudnátok ajánlani olyan céget/magánszemélyt, akivel van tapasztalatotok ilyen téren, megbízható és jól dolgozik?
Budapesten lakom, helyileg itt keresnék.
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
Tompie #70974 üzenetére
Mondom akkor nekem csalóka a kép. Nah ez már így maradt..
A számok nem hazudnak...
Am még egy dolgot szoktak a szaki elfelejteni, vagy inkább nem foglalkozni vele.
Ez a 0. vagy ha beépített, akkor az 1. lépés az akksi kiszedés
Itt a kérdezőnél jó volt látni, hogy lehúzta: [link] -
-
válasz
Tompie #70968 üzenetére
Azt én sem, de a 60-70 ezzel a hűtővel jó igen. Nem jól pasztázol!!!
Egy "szaki" haver mondta: Ő nem foglalkozik a mennyiséggel, mert úgyis kinyomja a felesleget ahogy szorítom rá..... Én csak röhögtem, és fogtam a fejem!
1. pazarlás, mert kijön belőle 2 cpu is
2. meg nem lesz oylan jó a hővezetés ha sok van, nyilván akkor sem ha kevés.
Nem mindig könnyű belőlni, én ilyenkor tesztelem, ha soknak találom újracsinálom...
Pont most jártam így egy gépnél, kb 4-6 fokkal volt több terhelés közben, mint ahogy "szokott" lenni, nah mondom akkor valami nem oké... újra kezdtem, picit vékonyabbra tettem, és wow kb 4 fokot esett terhelés közben. Sajnos járok így én is. -
Tompie
őstag
válasz
Pyttawrx #70966 üzenetére
Igen, a Noctua Nt-h2 - nek kicsivel 12 felett van a hővezető képessége.
Most én is ilyet használok, jó. De lehet húzhattam volna kicsit vékonyabbra is de úgy túl vékonyak találtam. 🤭
Majd legközelebb. 🙂
i7-3740QM proci üres járatban 40 fok körül, de ha megnyitok egy böngészőt, netezek erőteljesen 60 fok felett, természetesen a ventilátor folyamatosan megy 🤭 néha felmegy 70 fokra is.Dell Latitude E6530 azzal a hűtővel ami az i5-3340M procin volt. Nem tudom lehetne-e hozzá még venni vhol 2 csöves hűtőt? 😊
-
válasz
abel.makrai #70965 üzenetére
Az ugyanaz mint az Mx-4.
-
válasz
Tompie #70964 üzenetére
Nekem ezzel nincs tapasztalat, csak Arctic cooloing mx-4, mx-5, Noctua NT-H2, TGK (Thermal Grizzl Kryonaut), illetve a TGC-vel egyik haverral csináltuk egyszer...
De ez megint más tészta már, ez fém. Jó dolog, csak nem mindehova ajánlott, és nem is mindegy ki és hogy rakja fel. Szaki kolléga leírt a menetét.... Hát
Amúgy úgy gondolom, ahova nem elég pl a noctua nt-h 2 oda már más se ami nem fém. Lehet ez téves gondolat. Abból szürtem le, hog a gaming nnoti topikban egy szaki mondta, hogy ezek a paszták ami nem fém, azok egy bizonyos hővezető képességtől nem nagyon tudnak többet. Nah most ha van ez a 16W/mK paszta lehet ez a max. A noctua nt-h2 nek pl nem is nagyon írják, hogy mennyi, elvileg 12 felett lehet kb -
nagy.csaba14
újonc
Hálás köszönet mindenkinek a korrekt válaszokért
-
válasz
nagy.csaba14 #70959 üzenetére
A réteg az magától jön, alább Pyttawrx leírta melyik paszták az ajánlottak, és nézz meg egy youtube videót a pasztázás mikéntjéről, nagyon jók és hasznosak vannak fent, nem lehet elszúrni. Ráparázni sem érdemes, nem tudsz nagy galibát csinálni!
-
válasz
nagy.csaba14 #70959 üzenetére
Szia. Ha már levetted, akkor igen jó lenne pasztázni. Arctic Cooling MX-5, noctua NT-H2, ezekkel pasztázd, vagy maximum még az arctic cooling mx-4
-
válasz
nagy.csaba14 #70957 üzenetére
Hát ha már levetted, akkor szerintem igen. Gondolom még nagyon nem volt megkeményedve sem. Minőségi pasztát tegyél rá és kész.
-
Francia91
veterán
válasz
Tsebacsi #70953 üzenetére
Az eredeti probléma az volt, hogy a gép random lekapcsolt alvó üzemmódba. Volt mikor bekapcsolás után pár perccel (ez volt az általánosabb), és volt, amikor filmezés közben kb 2 óra után gondolta azt, hogy elmegy aludni. Most kiiktattam mindenhol azt a lehetőséget, hogy a LID szenzor szólhasson bele a dologba (BIOS-ban, Wndows-ban), most alvóba kapcsolás helyett csak a kijelző kapcsol le, de a rendszer ugyanúgy működik tovább.
"A kijelző egy idő után megy el, vagy a lehajtáskor?"
Egy idő után, általában bekapcsolást követően 10-15 percen belül. Így ment el alvóba is. Aztán hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot, amíg ki nem kapcsolta a gépet, majd az ezt követő bekapcsolás után nem ment el el alvóba. Most ugyanez van a kijelző lekapcsolással is -
Francia91
veterán
válasz
Tsebacsi #70871 üzenetére
Kiszűrve, most nem megy el alvóba, helyette a kijelző kapcsol le... A Windows ugyanúgy megy tovább (zene, film), de a kijelző lekapcsol, és csak újraindítás után van kép megint, utána viszont már nem megy el... Külső kijelzőn még nem néztem, ad-e képet ilyenkor, majd átrakom a 27"-os monitorra, hogy mit csinál, miután így random elment a kép. Úgy van beállítva nekem a rendszer, hogy ha rádugok HDMI kábelt, egyből kitolja külső kijelzőre a képet. A Quadro K2100M kétlem, hogy hibás lenne, több órás renderelést végigtol hiba nélkül teljes terhelésen, játék is megy vele hiba nélkül, maximum 63 fokos GPU hőmérséklettel.
-
sunavlys
senior tag
-
gery08
csendes tag
Sziasztok,
Dell Inspiron 15 3511 Windows telepítést követően nem érzékeli a gép a wifi vezérlőjét. Rendszergazdaként USB-ről történő driver telepítésnél a következő hiba üzenettel megszakítja a telepítést: "A telepítést a rendszerszabályzat tiltja". Többszöri Windows telepítés után is ismétlődik a hiba. Tudnátok segíteni, hogy mi a teendő ilyenkor?
Köszönöm!
-
bads1
aktív tag
Sziasztok,
Dell Latitude 5310-es géphez szeretnék dokkolót venni, mit ajánlotok? Egy db Dell U2412M monitor és a perifériák lennének rákötve, szóval semmi speciális felhasználás.
Köszi
-
Atos23
senior tag
válasz
Tsebacsi #70942 üzenetére
Igazából már mindent megpróbáltam, tuti el van szállva. Del support oldalon talán bedob valaki valami ötletet még, de eléggé halott ügynek tűnik. Próbáltam Linux live CD-t, az sem segít. Ez engem így ebben a formában eléggé meglepett.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Dell Latitude E6430
Egy USB fejhallgató kihúzása után az alaplapi hangkártya nem kapcsolt vissza. Előtte tökéletesen működött. A hangszóró ikon helyén egy piros X van.
Eszközkezelőben nem található a hangkártya, Aida sem találja.Végeztem egy tiszta Windows telepítést egy másik lemezre. Ott sem éleszthető a hangkártya, abszolút nem látható semmilyen multimédia HW az eszközkezelőben (ismeretlenként sem), és a hangdriver sem tud települni, mert nem talál kompatibilis HW-t.
Futtattam egy Dell Diagnosztikát Biosból, a jól ismert képernyőtesztelős résznél, amikor a hangot is elkezdi csipogtatni, ott sem nem csipog a belső hangszóró.
Darabjaira szedtem a gépet, a kiporoltam, és a hangcsatlakozót is tartalmazó külön boardot ellenőriztem, megtisztogattam (bár ahogy látom, a multimédiavezérlő IC nem ezen van, szóval ez felesleges volt).
Biost reseteltem, a Bios Elemet is kiszedtem pár órára, teljesen nullázódott.Továbbra sem látható a hangkártya sehol, valószínűleg meghalt az alaplapi hangvezérlő.
Más ötlet esetleg? Biztosan nem SW probléma.
Az USB portok és az USB fejhallgató jól működik. -
Sanyi.mTs
addikt
csak tájékoztatásul:
Dell Latitude 6440-es gépembe tökéletesen működik az Icy Box IB-AC649-s optibay keret. Sok keresgélés után tettem egy próbát vele. A DVD meghajtóról át kellett szerelnem a "kiszedő részt" és az előlapot. Van egy kis a keret alatt (kb 1-2mm) de jól mutat. -
movax
őstag
Az milyen szép, amikor egyszer csak a BIOS-ban kikapcsolódik a billentyűzetvilágítás. Ráadásul magától, mert nem volt sem BIOS-frissítés, sem winupdate, sem semmilyen egyéb változás a gépen. Tegnap műkődött rendben, ma már nem, be kellett menni a BIOS-ba és az Off-ról visszaállítani On-ra mert valahogy átállt. Valaki találkozott ilyesmivel?
-
Diák66
őstag
Hát, ha bekapcsol a gép akár csökkentett módban, külső winchesterre átmásolod az adatokat , de hardcore felhasználónak ott van a parancssor is
. Ha nem tölt be a windows sehogyan se, ott van a Live Linux, bármelyik verziója, továbbá a Hiren's BootCD PE és társai. Egyéb esetben ki kell szerelni.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.A tárgya egy Dell inspiron mini 10, kb 100 éves és még XP van rajta ami ugye már meg se mozdul, viszont vannak rajta adatok amiket ki szeretnék nyerni.
Milyen megoldás lehet rá esetleg ha a HDD kiszerelését hagynám meg végső megoldáskánt?Válaszokat előre is löszönöm
Üdv Zola
-
pohár
félisten
válasz
[Anduriel] #70931 üzenetére
elég válogatósok a gépek, a Kingston Memory Finderben keresd ki a géped típusát, az ott lévő RAM-okkal 100%, hogy működni fog
-
[Anduriel]
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hete vettem egy Dell Inspiron 16 Plus laptopot, de sajnos csak a 16GB-s változat volt akkor készleten, ezért rendeltem külön egy 32GB-s Kingston Fury Impact Kit-et, és gondoltam, hogy majd kicserélem én. Viszont, ha bent van akkor nem indul el a gép. A billentyűzet ugyan világít, de a képernyő fekete marad.
A memória mindkét esetben DDR4 3200Mhz, többször megpróbáltam, hogy nem-e tettem véletlenül rosszul be, fel is cseréltem a két memóriát, de mindig ugyanúgy fekete képernyő fogad.
Ez alapján cseréltem a memóriát:
https://dl.dell.com/topicspdf/inspiron-16-7610-laptop_service-manual_hu-hu.pdfEzen kívül még tettem bele egy plusz SSD-t, azzal szerencsére nem volt gond. Esetleg valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?
-
Stef@N
tag
válasz
plömplöm #70928 üzenetére
hát ha nem nyomkodja az ember akkor is hülyét kap ezekszerint. egy bios recovery lefutott már, utána egy darabig jó volt, majd korruptálta saját magát a bios és csinált magától egy újabb helyreállítást. szerintem valami nem kerek ezzel a géppel.
visszaadom az illetőnek, hogy tesztelje. Mindenestre kikapcsoltam hogy a bios tudjon fogadni az oprendszertől frissítéseket.
-
plömplöm
őstag
válasz
Tsebacsi #70927 üzenetére
de, képes rá, ráadásul még jelszavas bios-t is tud frissíteni. ebből néha akadnak problémák, nem véletlenül kéri a jelszót a dell saját updatere. és mivel remekül el van bszva a folyamat kommunikálása, ezért marinéni csak annyit vesz észre, hogy "má' megen nem indul el ez a kurva winfos" és nyomja-nyomkodja a bekikapcsgombot ész nélkül, aminek lehet az eredménye egy ilyen probléma akár. rá kell futtatni a dell saját biosupdater exéjét, hátha rendbe tudja hozni, nekem bevált már.
jaés a tpm is hüjét tud kapni ettől, azaz tpm hiba esetén meg kell próbálni nullázni a tpm-et.
-
Stef@N
tag
Sziasztok,
egy ismerősöm megkért, hogy rakjak oprendszert a vadiúj notijára, de elég fura dolgokal művel. Típus: Inspiron 5502
- néha random lefagy közvetlen a Windows betöltése után
- van, hogy kikapcsolást követően nem lehet azonnal visszakapcsolni, ilyenkor többször felvillan a billentyűzet, majd előjön a kijelzőn valami pixel teszt mód (pár másodpercenként változtatja az alapszíneket) ezt követően kikapcsol teljesen és utána nagy nehezen bebootol
- néha reklamál TPM miattA Dell gyári diagnosztikája gond nélkül lefut, a quick és a full teszt is, de mégis arra gyanakszom ez valami hardver hiba lehet. Előre is köszönöm a tippeket!
-
hitchins
őstag
Lehet nem annyira dell inkabb win kerdes, de hogy lehet atkuldeni a laptop kepet tv-re?
Tv es notebook is ugyanazon a wifi halozaton van, raadasul meg tv bluetooth eszkozok kozt is fel van veve a notebookonHiaba megyek a menube (win+p) es valasztom ki a keprnyo kettozest. Nem megy at a kep. Kijelzo beallitasok sem latom a tv-t mint valaszthato kijelzot.
Keszulekek
Dell5502 win11
TV Sony xf9005 (androidos) -
movax
őstag
Valakinek megjött Vostro 15 3510-re a 21H2-es windows-frissítés?
Itt van a modell a tesztelt gépek között, de mág nem érkezett meg az update. -
plömplöm
őstag
válasz
balazs1022 #70911 üzenetére
ezt linkeltem be, ebben én azt látom, hogy az a hdd sata, de annyira magabiztosan írtad, hogy pata, hogy inkább kitöröltem. ezek szerint nem kellett volna.
-
válasz
balazs1022 #70913 üzenetére
HDD be a caddy-be (utaztasd meg)
Bocs fáradt vagyok.
Szóval igen az ssd a hdd helyére és kész. -
balazs1022
őstag
Basszus! Most vettem észre, hogy levehető a tüske a HDD-ről...
Ekkora láma, hogy lehetek..
Így akkor mind2 SATA. Csak december óta küzdök ezzel xD
Szerintem, így már működni fog a csere.Azért köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel
-
zsida.kornel
tag
válasz
balazs1022 #70900 üzenetére
Nekem egy régebbi gépen egyszer véletlenül sikerült azt csinálni, hogy az egyik HDD-n volt a MS boot manager, de a win egy másik HDD-re került, így a biosban nem az van a sorrend elején amin a win van, hanem a másik. Nem tudom hogy sikerült. Lehet így itt is menne.
-
balazs1022
őstag
-
válasz
Szerintem az internal hdd-t állítsd elsőnek
-
Francia91
veterán
válasz
balazs1022 #70907 üzenetére
Próbáld meg, csak úgy derül ki. Talán jó lesz EasyBCD-vel, talán nem. De az biztos
-
plömplöm
őstag
válasz
balazs1022 #70902 üzenetére
volt egy tippem, hirtelen beküldtem, de rájöttem hogy nem, ez lett a nem
-
balazs1022
őstag
válasz
Francia91 #70906 üzenetére
Ahw.. hát ez nem jó hír.
Sajnosa a meghajtók megcserélése nem opció. Az alaplapi HDD csati ATA-s. Az SSD meg SATA.
A HDD-n még régi win7van. Ha EasyBCD-vel ha beállítom, hogy választható legyen az oprendszer, az járható út?
Nekem Elitebookom van, ott szerencsére a caddy is, és a alaplap is SATA-s. Ott a DVD helyén csak adattároló van.
-
Francia91
veterán
válasz
balazs1022 #70905 üzenetére
ThinkPad-eket csináltam többet, meg HP EliteBook-okat, ott sem csipázta, ha a DVD meghajtó helyén lévő meghajtóra tetted a rendszert. Általános probléma volt ez a laptopok 90%-ánál.
Ezért van az az általános és elfogadott verzió, hogy a belső helyen lévő meghajtóra a rendszer, a Caddy-ben lévőn pedig az adattárolás/HDD. Belülre az SSD, a Caddy-be a HDDTedd a belső meghajtó helyre az SSD-t, és rakd fel úgy rá a rendszert. Szerintem úgy működni kell
-
Francia91
veterán
válasz
Arra tippelek, hogy a DVD meghajtó csatlakozóját is külső/leválasztható meghajtóként kezeli, és ezért nem csipázza, ha arra rakod a rendszert. Caddy-be (DVD meghajtó helyén) lévő meghajtóra nem nagyon szoktunk rendszert telepíteni, abban általában az adattárolásra szánt HDD szokott lenni, és a belső meghajtó helyen lévő meghajtón a rendszer
-
plömplöm
őstag
válasz
nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Mafia: The Old Country teszt
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest