- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
Új hozzászólás Aktív témák
-
somnia
senior tag
válasz
magellan2600 #73196 üzenetére
Esetleg innen?
Order Total:€25.36 -
magellan2600
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Latitude E6430 laptopba szeretnék utángyártott akkumulátort venni. Meg is van a pontos típus, viszont árban elég nagy a szórás, 12.000-25.000 forintig találtam árakat, így nem tudom hogy honnan kellene rendelni.
Esetleg tudtok megbízható boltot ajánlani? -
A laptop egy dell inspiron 5521
Valaki tudna segíteni pontosan mit jelez ez a két rövid hang?
Próbáltam olvasgatni,alaplap hibára gondoltam de másik gépből átraktam két ramot ami azonos típus számú csak az egyik 2 a másik 4gb méretű a kettő együtt 4 sípot ad ami memória hiba azt megtudtam de másik laptopban működnek aztán próbáltam egy rammal akkor volt,hogy egy rövid sípszó volt ramok nélkül meg ez a 2 rövid hangjelzés mint a felvételen.
Találkoztam már olyan laptoppal ami pl érzékeny volt a ramokra nem volt mindegy milyen vagy éppen csak párban szerette a ramokat de most tanácstalan vagyok. -
mathias26
csendes újonc
Köszönöm a segítséget! Ti egyébként honnan tudtátok?
Régen volt egy skandináv országból származó Dell-em, ott szépen érthetően nézett ki a komponenslista. -
chrome11
csendes tag
Logika alapjan remenykedtem benne, hogy mivel uj gepeket rendszeresen ilyennel adnak ki, van hozzaferes az ujabb telepitohoz.
Ahogy lattam, wim fajlok vannak rajta, mig a letoltheto telepitoben egytlen nagy wim fajl van.Igy most erosen kerdeses, hogy megtartsuk-e a rejtett particiot, egyszerubb a win10 veglegesnek tuno legujabb telepitojerol csinalni egy uj telepitest, mint azzal szenvedni.
-
mathias26
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki tudja dekódolni a Dell Service Tag által kiadott komponenseket? Akarok venni egy gépet és kérdeztem az eladót a cpu és a panel pontos típusáról, mire megadta a Service Tag-et és azt mondta mindent letudok ellenőrizni. De nekem ez egy zagyvaság :/
[kép] -
Ka999
tag
válasz
Tsebacsi #73167 üzenetére
Sajnos Linuxszal nem tudom kipróbálni, mert céges gép, nem cserélhetem le az oprendszert. A powerbank elvileg tud 20V-t. Akkuról megy a gép, hiába dugom rá a powerbankot. Reviewk alapján más laptopokat gond nélkül tölt az a tipusú powerbank. A powerbank is érzékeli, hogy rádugtam a gépre, kiírja, hogy 5V feszültségre állt rá, de az amper 0, vagyis áram nem megy. A használt type C kábel 100w-ot bír, telefont gond nélkül tölti gyorstöltéssel.
Nem lehet, hogy a type-c port szabályoz le? -
Ha linux alatt is ezt csinálja, akkor lehet nem tud kommunikálni az alaplap a töltővel, és emiatt lezár, ez egy védelmi mehanizmus is egyben, vagy pedig a fesz lehet neki alacsony, hiába van meg a 65W...
Ha jól értem, az akkut nem tölti, vagy pedig alapból tápot se vesz fel és akkuról megy?!
Dell esetében mindig ajánlott a gyári akku és töltő használata, vagy pedig olyan USB-C-s töltőé, ami kimondottan notebookra való. -
Ka999
tag
Latitude 7480-as gépet próbálok Baseus 65w-os powerbankkal tölteni - sikertelenül... Egy pillanatra felugrik a töltést jelző ikon a Windows tálcán, de utána visszaáll töltés nélküli állapotra. Mi lehet a probléma?
-
Dhampir
félisten
válasz
somnia #73161 üzenetére
Több új típusú olcsóbb notebook (némelyik konfiguráció még nem is olcsó ráadásul) esetében hasonlóan ügyes megoldású a hűtőnyílás kivitelezése, vagyis ráfújja a meleg levegőt a kijelző alsó részére.
A fedéllel való megemeléssel a szellőzésen javítottak (ez a felépítés más gyártók laptopjainál is divatos lett).
A gyenge pontja az, ha túl szorosra húzták a zsanér (angol nyelven: hinge) csavarjait, mert egy idő után könnyen megrepedhet és kiszakadhat a kijelző a könnyű, vékony műanyagból.
Ha erős kivitelű, masszívabb gép kellene, akkor valamelyik magnéziumötvözetes vastag régi gépet, egy munkaállomást (workstation) érdemes keresgélni (a Dell gyártó esetében a Precision széria), de azok meg habár még használhatóak, de technológiailag valamennyire már elavultak, hiába jó az alaplapot körülölelő felépítésük.
-
moma
őstag
Sziasztok. A Processor power management hiányzik a power opitions alól nálam, és amikor aksin van, akkor leveszi ilyen 15%ra a proci maxot és totál használhatatlanul lassú az egész. Ez valami updattel jöhetett, mert régebben nem volt ez, hogy belassulna aksin. Van tippetek, hogy lehet ezt megoldani? latitude 5520
-
arcitec
addikt
Áramszünet esetén, azt meg lehetne nézni, hogy mikortól mennyit ment akkuról?
(Töltőről megy folyamatosan, 2-3 havonta van merítve újra töltve). -
chrome11
csendes tag
Ketszer volt teljesen ujratelepitve bios-bol, utoljara fel eve, mindig csak webes csatlakozassal ment, de tegnap megnezve negy eves wim fajlok vannak ott, nem frissitette magat.
Mindig kezzel kellett ujratelepiteni az update assintant-ot is, mert nem talalta meg a 21-es win10-et se. -
somnia
senior tag
Sziasztok! Vettem egy Dell Vostro 3510-I7A905LE-t. A venti nem oldalt fújja a meleget, hanem a billentyűk között. Ez csak nekem újdonság?
-
chrome11
csendes tag
Dell laptopban eredeti hdd-n levo regi win10 rejtett particiot hogyan lehet frissiteni a legujabb win10 telepitore?
-
Ka999
tag
válasz
Ringman #67505 üzenetére
Szia!
Erre lett végül valami megoldás? Nekem is van egy Latitude 7480-as gépem, amihez most vettem szintén baseus 65w-os powerbankot. Nekem sem tölt. Amikor rádugom a type-c portra a powerbankot, egy pillanatra érzékeli a laptop, de utána nem tölt. Neked sikerült valamit kiötleni?
-
törölt tag
Sziasztok! Sajnos nem nagyon tudom melyik topicba tartozik ez a téma, ezért kérlek nézzétek el, hogy ide írok. Szóval van egy P2418D típusú monitorom, amihez szeretnék vásárolni egy soundbart és konkrétan az AC511M-et néztem ki, amiről tudom, hogy kompatibilis vele. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata vele? Mennyire szól elfogadhatóan? Természetesen nem várnék el tőle sok mindent, össz-vissz a 7400-as Lati hangszóróinál teltebb hangzást szeretnék.
-
Sanyi.mTs
addikt
Van egy dell e6440-es laptopom [link]
Mi lehet a legnagyobb támogatott felbontás VGA (DSUB) csatlakozón? Dell honlapján nem találtam doksit. -
ToBeY
nagyúr
Beteszem ide a hőmérsékleti adatokat hogy meglegyen,4k youtube nézése közben 4k monitorra kötve dell eport plus II-vel [kép]
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Tanácsot kérek. Van egy gyári Huawei kártyaolvasó, 128Gb nano sd-vel, ntfs-re formázva. Dell 7480-as lapos egyik usb porton se ismeri fel, eszközkezelőben nem jelenik meg. Portok tesztelve, rendben vannak. A huawei olvasó más gépen megjelenik, működik. W10 a rendszer, ez alatt lett formázva. Köszönöm! -
-
Pedig az az 5 fok is (terhelés alatt) bizony sokat számít, de még mindig azt mondom, hogy meg fogsz állni 85-88 környékén max, perha ha megfelelő mennyiség van rajta, és jól van installálva.
Rendeld weben (szállítással is megvagy 2,5k körül), sőt ezzel [link]2k latt is talán. Igez ez "csak" 2g de bőven elég. Viszont ha ez ennyire fáj neked küldök, van még olyan fecskendőm, amibe van bőven annyi amennyi neked kell.
-
Tiédetis
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Kettő pislogás után 1 és ismétlődik. Leírás szerint alaplap.
Keresni kell valamit hozzá. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Pyttawrx #73125 üzenetére
A helyi boltban ahol vettem a coolermster pasztá majdnem 2k volt,így el tudom képzelni,hogy mx4 legalább 4-5k itt....
Amúgy nézegettem hőmérsékleti adatokat pasztákról és SzaboZE-nek igaza lehet,egy jó paszta 5 fokot jelentet csupán,és az hogy most 96fok vagy 92 fok nem segít rajtam.
de lehet valahogy szerzek egy minőségibb pasztát,de nem gondolom hogy ez rajtam segítene.SzaboZE: Igen,integrált inel 4600 van benne.Amúgy ha nagyon hajta van meleget fúj pl egy órás 4k film nézésnél,de amúgy hideget fúj de ilyenkor is teker a ventilátor mint a bolond.
-
válasz
SzaboZE #73126 üzenetére
Biztos, hogy többet jelent mint 2-3 fok (terhelés alatt), legalább 8-12 foknak kell lennie, ha a hőcső jó.
Amit írsz nem mindig igaz, sőt van olyan noti ami kimondottan hideg fúj ki ott. A CPU hőmérsekletet kell nézni, az mindig tuti. Szerintem
Dell insp pl ilyen meleget fúj ki ott, de a cpu hője egy normális pasztázás/takarítás után 15 fokkal volt hidegebb terhelés alatt (93-94 helyett, kb 76-82 volt).
Persze ez eltérő lesz laptopoknál -
SzaboZE
addikt
válasz
Pyttawrx #73125 üzenetére
A hőelvezető cső hibája egyszerűen detektálható. Ha a gép elkezd fújni és nem meleget fúj, hanem hideget vagy épphogy langyosat, akkor az a hűtő kuka. El kell szállítania a hőt a ventilátoros részig, ez lenne a lényege. De ilyen esetben nem szokott 96 foknál megállni a melegedés. Egy mx akármi paszta max 2-3 fokot jelent, sokkal többet ér ha a hűtő ki van pucolva rendesen. Ezek a gépek szoktak forrófejűek lenni, max terheléshez még normális is lehet a 96 fok (102 körül van a termal shutdown emlékeim szerint).
Tobey: A 6440 integrált videókártyás vagy dedikált?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tsebacsi #73120 üzenetére
i7 4600m 16GB ram - nem az gond,hogy nem viszi a 4k videókat csak,96fok és a venti teker mint az állat és most cseréltem ki a ventit mert csapágyas lett...
Pyttawrx: Szia 1, Cooler Master HTK-002 paszáztam újra (boltban azt mondta az ember,hogy ez egy jó paszta én nem tudom)
2, fogalmam sincs hogy a hűtőcső a rossz -
ToBeY
nagyúr
Hello
Az mitől lehet,hogy kicseréltem az E6440 a coolert újra is pasztáztam,de folyon fullon pörög a venti és nem igazán jó a hőmérsékletem sem ilyen 96fok.Ja,igen 32" 4k monitorra kötve netezés,,youtube-zás alatt ennyi.
Ennyire kicsinálná a monitor ezt a notit? -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom gépe időnként elfehéredik, és a HD QUALITY felirat jelenik meg a bal felső sarokban. Kb 3-4 percenként, rettentően zavaró. Tuddok megoldást hogy ez megszünjön?
Ez a gépe: Eszköz neve DESKTOP-4R007N9 Processzor Intel(R) Core(TM) i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz 1.19 GHz Memória mérete 8,00 GB (7,77 GB használható) -
Tiédetis
senior tag
válasz
SzaboZE #73112 üzenetére
Ez jó kérdés, akkor vissza kell tennem és megnézem, de túl sok villogás nem volt az biztos, de ha tudom, hogy ez kb. olyan mint a csipogása neki...
Pyttawrx a wattnak meg kell lennie, a másik adapterrel a másik gép működik, bár nem mértem az tény.
Akkor jön a tesztelgetés. -
Tiédetis
senior tag
sziasztok
Van egy optiplex 3050 micro gép, ami megadta magát, még biosba sem tudok eljutni. Próbálom bekapcsolni de csak sárgán villog kicst, aztán azt sem.
Valakinek ötlete, hogy mi a nyűgje? -
hoffman_
nagyúr
jogos, pongyola volt a leírás. nem vagyok otthon ebben, így nehéz megfogalmazni. ami nekem szembeötlő, hogy például PH-n ez a szürkés barnás háttér élénkebb és a piros gombok rikítóak és világosabbak. (a korábbi 7270-hez és a Dell U2414H-hoz képest is).
próbáltam végig kattintani a Win beépített kalibrálóját, de nem igazán lett jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen széket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardcore café
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Autós topik
- További aktív témák...
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest