- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
DarknessHope #52098 üzenetére
-
4264adam
veterán
válasz
szaszandras #52097 üzenetére
Mert 1db DVI van amire a PC van csatlakoztatva és nem akarok minden egyes alkalommal a monitor hátát ba**tatni eleve elég rosszul lehet hozzá férni.
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok
nemrég vásároltam egy derll E6520-as gépet win7 home prem coa matrica van rajta win10- telepíthető vele legálisan.. azonban egy darabig win7-el használnám. win7 szokásos telepítése után azonban nincs netem se kábellel se wifin.. win10-nél minden automatikusan lejött.
rákerestem kártyára aida riporttal: Intel 82579LM a kártxa neve leszedtem az ajánlott illesztőprogramot de továbbra sem megy. semmi internet.
valami ötlet mi lehet még gond?
-
4264adam
veterán
E 6420 VGA To Monitor:
1. nap a kábel megérkezésekor csupán 1366x768-at tudott produkálni. Másnap valamiért (gondolom frissítés érkezett) 1680x1050-et is tudta kábelen keresztül a monitor felé. Ezt rettenetesen szellemképesen.
Mivel Monitort (FHD) nem fogok cserélni azért hogy, HDMI + DVI legyen rajta a mostani (D-Sub + DVI)
Laptop PCEgy ilyen Ugreen HDMI TO VGA átalakítót vettem: [link]
Minőségi termék az Ugreen eszköz, remélem az 50% akcióval is a megfelelő fog érkezni. Remélem fog segíteni valamit a képminőségen.
-
adika4444
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Pöcökegér az csak jó ha nincs számomra, nem használom. -
SzaboZE
addikt
Ott a gomb a touchpad alatt, ráadásul a pöcök is támogatja a tap to clicket.
-
soldi3r
veterán
válasz
adika4444 #52084 üzenetére
Nincs pocokeger.
Azt, hogy milyen particios tablara telepited a rendszert, annak nincs koze a gephez.
Drivereket a Delltol erdemes feltenni, egyeb extra program nem kell. Van .cab fajl, csak eszkozkezelobol be kell tallozni mindent.
M.2 meg hirekben sem volt, amikor kijott az a noti -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Összehalásztam infókat a 6230-ról, most már csak annyi kérdésem lenne, hogy a Win telepítés MBR táblára megy simán hogy kiválasztom a pen-t? Van gyorsgombbal elérhető boot menü? Ha nem rakom fel a Dell szoftvereit csak a drivereket SamDrivers-sel akkor is használható a gép? Most 2570P-t használok, ezen is csak driverek vannak, teljesen jól megy, ezért a kérdés. A notiba egy Intel 530 SSD-t fogok rakni.
Van benne m2 SSD bővítési lehetőség?
touchPad Synaptics féle, tiltható a pöcökegérrel? A hangkártya IDT vagy Realtek?
Köszi! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja esetleg ,hogy egy Dell Inspiron 3537 i7es lapos támogatja-e a "Wake On Lan" funkciót ? És ha igen , hol lehet bekapcsolni ? :\ Előre is köszi mindenkinek !
-
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Nemrégiben vásároltam egy DELL 5559 típusú laptopot és szeretném kiszerelni a Dvd író és helyére beépíteni a gyári HDD-t, majd a gyári HDD helyére pedig egy SSD-t szerelni. Tudnátok abban segíteni, hogy mekkora / milyen típusú beépítő keretet kellene vásárolnom.Köszönöm!
-
soldi3r
veterán
válasz
adika4444 #52071 üzenetére
6330. Nem sokkal kisebb, mint egy 14"-es, ezert nem a legjobb valasztas. A kijelzoje borzalmas, mostanaban nem lattam rosszabbat.
Egyebkent 3 evet kibirt nalam a munkahelyen, szoval eleg jol ossze van rakva. A HDD felett kicsit meghajolt a plamrest, kopik korbe a muanyag diszcsitk. Illetve valamikor elrepedt nalam az LCD bezel, de eleg sokat utazik mostoha korulmenyek kozott. -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Dell 6230 és 6330-ról mik a vélemények?
Valszeg lesz véve egy itthonra, és kíváncsi vagyok melyik lenne jobb választás. Mik a pro és kontra érvek? Jöhet minden)
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Szeretném használni a Dell E4300-ás dokkolómat (13,3 colos gép) egy Dell Latitude E5520-as laptoppal. Kipróbáltam, működik. Nem lehet gondja ebből a laptopnak?
-
maroni
aktív tag
válasz
SzaboZE #52066 üzenetére
Szia!
Töltötte az akut 100%-ra ,de ha kihúzom a dugót elmegy a kép ha visszadugom akkor ismételten működik!
Két külön cégtől rendeltem, de amivel vettem azzal sem működött az egy dell akku volt!
Rossz akkuval hirdette az eladó !
Nincs a gépben valami ami felismeri az utángyártott akkut?
Üdv Laci -
Integrale
veterán
Sziasztok!
Találkozott már valamelyikőtök olyannal, hogy bekapcsolás után csatlakozik a hálózatra (ahogy szokott), majd fekete képernyő villan be, hálózatot eldobja, olyan ikon jelenik meg, mint amikor tiltva van az adapter, aztán újra fekete, akkor már aktív a hálózati "kártya" de nincs hálózat, majd újra villan, van minden ahogy volt.
Ezt követően kiírja, hogy a rendszerbeállítások módosultak, az életbelépésükhöz indítsa újra a számítógépet.
Újraindítom és ugyan ez a procedúra, ismételhetem a végtelenségig.Valakinek tippje esetleg?
-
kisza25
félisten
-
henor
újonc
Sziasztok!
Nekem nem megy megfelelően a filmlejátszás tv-n ( e7440 )
A probléma akkor jelentkezik ha a képet nem másolni szeretném, hanem a csak kivetítő , vagy kiterjesztés módot választom,
A kép másolása funkció alatt ugy látom a tv-n romlik a képminőség,Tv Panasonic viera cx 400 4k uhd
Klite mega codec pack 12.0.5
Vlc media player, media player classic
Lejátszandó filmek átlagban 1080p kb 10gb ( 20-30 filmel kipróbálltam )
4 különböző hdmi kábellal is ugyanaz.
Biosban turkálni meghaladja a jelenlegi tudásomat,,
Ötlet?
Előre is köszi
-
hito
nagyúr
Panasonic 4k videó? Ott is valami más gond lesz
FZ1000-emmel felvett videókat (100mbps, 4k, MP4) egy i3-asban lévő mezei HD4000 kitekerte akadás nélkül. Én nem tudom nálatok mi van
GH2-mmel felvett 170mbps fHD videók is szépen mentek. Remélem MPCHC-t használtok. VLC-vel esélytelen, legalábbis nekem azzal nem ment.
-
hito
nagyúr
válasz
Mikulásbá #52059 üzenetére
Akkor ott valami egesz mas gond van. Videovezerlo szoftveren belul, vagy bios-ban nincs lefojtva az IGP? Driverek nincsenek osszekuszalva? Kodek, lejatszo, stb? Be van kapcsolva a gep?
Utobbival csak azt szerettem volna erzekeltetni, hogy tenyleg kulonosebb megeroltetes nelkul meg kene vele birkoznia.
-
somasz
addikt
Vevőm 7440-esét kirakta HDMI-vel TV-re és szaggat a videó.
Van valakinek ötlete, merre próbálkozzon? -
4264adam
veterán
válasz
Ringman #52048 üzenetére
A monitornak 1db D-sub és 1db DVI bemenete van. Van egy asztali gépem ami DVI-vel csatlakozik (FHD). Vettem egy D-sub-ot hogy ha haza jövök munkából és még lenne erőm Altiumozni akkor a D-sub-al ki használjam a laptop és monitor adta lehetőségeket (egyik doksi másik a program), de ilyen felbontással szörnyű.
-
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Vettem egy D-sub kábelt. Tervezéshez szeretném a laptopot a monitorral össze kötni. Miért csupán 1366x768-ban tudja kezelni az FHD monitort az E6420-am?
Laptop: 1600x900
Monitor: 1366x768Bent a cégnél Magasabb felbontással üzemelnek D-sub-al a monitorok.
Illetve hogy lehet beállítani hogy a monitorom balra van a laptoptól és nem jobbra húzó egérrel hanem balraval érjem el a 2. kijelző tartalmát?
Monitor: BenQ G2222HDL
Asztali gépet DVI-vel használom rajta.
-
Magnum_
nagyúr
srácok, most kötöttem ki először hdmi-n tévére a Dellt. eddig minden laptopnál átvitte a hangot is, de ezen nem... ez miért van?
-
yanna
addikt
-
Rush77
aktív tag
válasz
Brandynew #52030 üzenetére
Az biztos, hogy hivatalos forgalmazóknál (pl Humansoft Kft)
Én megkérdeztem őket és nekem azt mondták, hogy:
1-Amíg garanciális a gép addig lehet hozzá venni
2- Egyedi árajánlat alapján megy a dolog (legalábbis azt mondta, hogy küldjek egy emailt a gép adataival és küldenek árajánlatot) Biztos nem olcsó. -
Brandynew
őstag
Kiterjesztett garanciát csak harmadik félen keresztül tudok vásárolni, vagy közvetlenül a Dell-től is? Hogy működik ez?
Ha csak harmadik félen keresztül, akkor hol a legolcsóbb? dellalkatresz.hu?
-
kisza25
félisten
Egy ismerősöm mondta, hogy veszek a géphez +1év nbd garit akkor a 3év gyári gari is nbd-vé alakul és így lenne 4év nbd garim ezzel kapcsolatban tudna valaki mondani infót?
-
Magnum_
nagyúr
Somasz: megneztem a 2-2csavart a kijelzo alatt es a plamrest alatt. Meghuztam volna, de beton. De egy kb fel cm-s holtjateka van a zsanernak. Tudom, ne foglaljozzak vele, de amugy egyebkent mi lehet erre a gyogyír 6230 eseten?
-
SRII
őstag
Köszönöm a segítséged....úgy lesz ahogy írtátok, biztos lesz látszatja az ssd+ 8gb memóriának.
-
somasz
addikt
2*4gb DDR3-1066MHz-es ram a max. bele. Gyorsabbat is rakhatsz, de 1066 a max sebesség, amin menni fog.
Sata2-es csatlakozó van az alaplapon, a Sata3-as ssd-k mennek majd benne, csak alacsonyabb sebességen. (pl. új Kingston Fury-t vegyél, az olcsó)
Procit ne cseréld, a max. amit belerakhatsz az i7-640M, alig gyorsabb a mostaninál.Ram kb. 8e aprón, 120-as Fury meg kb. 15e újonnan boltból. Többet nem érdemes rákölteni, és ezek majd mehetnek a következő gépbe is át, ha váltanátok.
tiborandras: nem lesz elég a hűtés a QM procikhoz.
-
mghltm
addikt
nem irtad a gep felhasznalasi teruletet, de csinald fokozatosan a fejlesztest:
- az ssd-nek van a legtobb ertelme a 3 kozul, szerezz be egy 128 / 256 gb meretut, sokat dob az egesz gep mukodesen
- a ram sem butasag, most alacsonyan vannak az arak. 2 x 4 gb ddr3-at keress, orajel mindegy, mert az 1333 / 1600 mhz-es is csak 1066-on fog mukodni a gepedben
- ha az elozo ketto fejlesztes utan meg mindig nem vagy elegedett, akkor erdemes erosebb proci utan nezni ( leteznek valodi 4 magos i7-esek ehhez a laptophoz - a jelenlegid 2 valodi mag + hyperthread miatt latszik 4 magosnak )
-
SRII
őstag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy DELL Latitude E6410 I5 560M gépet, s nagyon megszerettük.
Szeretném egy kicsit feltuningolni a kicsikét, ssd + 8gb memória + nagyobb processzor(ha ez lehetséges)
ssd gondolom mindegy milyen, kompatibilitási problémát nem okozhat, a ram és a processzor ügyében szinte teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom ddr2 vagy ddr3, azt sem, hogy milyen Mhz , és milyen foglalatú a processzor , és van e nagyobb a jelenleginél.
Tanácsotokra nagy szükségem lenne, használt is szóba jöhet.
Köszönöm. -
egykori
őstag
Sziasztok!
Vennék egy Dell 5559 laptopot, és láttam az egyik helyen, hogy HDD + SSD és DVD író is kerülhet bele egyszerre. Ez lehetséges? -
haxxika
senior tag
-
válasz
Mikulásbá #52013 üzenetére
igen, azt néztem én is, hogy odd tekintetében kompromisszum, illetve az akkumulátor is kérdéses, hogy mit bír a maximum 4 cella/45 Whr.
nem mondom, hogy nagyon sűrűn kell az odd, meg a nagyon hosszú akkumulátoros üzemidő sem, de néhányszor húzott már ki a pácból úgy, hogy sokan megköszönték, illetve (közvetve) anyagi hasznom is származik belőle azóta, mert sokszor emiatt hívnak engem mások helyett, így nem szívesen mondanék le róla a későbbiekben sem, ha nem muszáj.
pont az a baj, hogy ritkán kell az odd, viszont nem tudni előre, hogy mikor, emiatt meg állandóan hurcolászni kellene magammal a külsőst, amit nem igazán szeretnék.
mindegy, nézelődök tovább, hátha...
köszi amúgy! -
-
nekem is i9505 volt anno (telekomos), a témájában meg pont voltam kint személyesen régebben egy tagnál és megoldottuk a problémát, bár neki nem csak a telefonon, hanem úgy általában volt probléma a wifi hálózattal, de először ő is csak a mobilon tapasztalta.
témába; nézegetem lassan a jelenlegi latitude utódját, de nem nagyon találok megfelelőt a gyártón belül, ha semmiben sem akarnék a jelenlegi alá menni.
tud mondani valaki olyan típust, ami az alábbiaknak megfelel?
maximum 14" kijelző, minimum 1600 * 900 felbontás, beépített optikai meghajtó, hosszú akkumulátoros üzemidő - a jelenlegiben 9 cellás 97 WHr akkumulátor van, amivel 10 óra wifi net megy, jó lenne ilyesmit tudó -, világítós magyar billentyűzet.
a hardvert nem annyira részletezem, mert manapság már adott a jó i5/i7 proci, minimum 8 GB ram, ac wifi, minimum 128 GB ssd, vga elég az integrált intel is, a lan gigabit képes.
az nem nagy gond, ha hdd van benne, cserélem ssd-re, ahogy a mostaniban is, illetve igaz ez a wifi modulra is, ha netán csak n szabványos dual band lenne.
nézegettem üzletekben és az aprón is, de valami mindig hibádzott a feltételek teljesülésénél.
köszi, ha tud valaki segíteni!
azért nem a milyen notis témába írtam, mert maradnék ezen gyártónál, ha lehet. -
hito
nagyúr
jelzem; nem kötekedni akarok, hanem segíteni próbálok.
Nyilván, nem is annak vettem
Egyébként még az itteni S4 topicban is panaszkodtak rá. És csak az i9505-tel vannak ilyen 5GHz-es gondok. Nem értem és nem is szeretnék ezzel foglalkozni, mert idővámpír. Lényeg, hogy otthon nem szeretném átállítani a routert 5GHz-re.
-
azzal (is) jártam egy ideig wifi hálózatokat beállítani, megannyi típusú router/ap/hgw esetén sem volt vele gond, de itthon is hamar kibukott volna a probléma.
a tele van a net problémával, az nem egy darab xda panaszt jelent, de még ha több is van, akkor is inkább felhasználói hiba lehet, sok beállítási hibalehetőség van, amire a mobiltelefonok érzékenyebbek, mint más eszközök. (ékezetes betűt, vagy nagyon speciális karaktert tartalmazó ssid és/vagy jelszó, nem megfelelő, szélsőséges csatorna - 5 GHz esetén például dfs, 36 - 48 között érdemes maradni mindegyikkel -, nem megfelelő titkosítás...stb.
jelzem; nem kötekedni akarok, hanem segíteni próbálok. -
somasz
addikt
válasz
Satrafuckar #52004 üzenetére
SD kártya-olvasó problémát elvileg az A18-as biosban fogják javítani. Többit passzolom.
-
Satrafuckar
tag
válasz
Satrafuckar #51917 üzenetére
erre esetleg valami?
(E7440) -
hito
nagyúr
válasz
mghltm #51999 üzenetére
Köszi! Ezek szerint mégis ki lehet kapcsolni az automatikus frissítés?
Visszaállítási pontot nem szívesen csinálnék, mert vagy 200GB adatot már felmásoltam rá.
UHHH: ezzel csak az a baj, hogy most a Dell drivere van fenn (ami szintén nem jó), és az előző a frissítéssel elbarmolt driver. Tehát egy utolsó előtti kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Négymagos Dell Latitude 3190 2-in-1 érintőképernyő laptop 360 fokban forgatható
- Lenovo ThinkPad T520 Intel Core i5-2540M 8GB DDR3 120GB Samsung SSD laptop
- Dell G3 3590 notebook (9300h,1660 Ti,16GB)
- Újszerű vékony és könnyű ÉRINTŐS Lenovo X1 Carbon (Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD Windows11)
- ASUS ROG Strix G15 Gamer Laptop újszerű állapotban, dobozával.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest