- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ginola #72380 üzenetére
Igazából szinte semmit nem veszel észre majd, csak hogy kevesebbet használ. Van itt a HA-n használt RAM am 7-8k/ db.
Újat felesleges venni. Hynix vagy samsung jó lesz, mint márka pl.
Plusz nézd meg mi van írva a RAM alatt az alaplapra, vagy a RAM slotra, hogy V? 1,35V vagy 1,5V, mert ami benne van RAM az tudja mindkettőt. -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
ginola #72195 üzenetére
Nekem is Latitude E5430-as van, már közelíti a 10 éves életkort. Egy akku csere volt 2-3 éve, megbízható igáslóként üzemelt rendületlenül és teszi ezt ma is, s bár itt-ott kicsit már lassúnak érzem, nem fájdalom még a használata. Részemről azt gondolom, hogy a Dell megdolgozott egy új 5430-asért, csak ezúttal E jelölés nélkül.
-
válasz
ginola #69053 üzenetére
Ez engem is érdekelne, de nálam az alany egy régi Lenovo Yoga, szintén ragad a palmrest. Szerintem amúgy a műanyag így öregszik...
#69052xrvman: Én arra tippelnék, hogy elmelegszik a wifikártya.
#69054Gempas 70: Szétszeded és megnézed, vagy beírod a Dell support oldalon a serialod a keresőbe és utána a kapott oldalon a quick linksnél a View product specs-ben leírja mi van benne gyárilag.
-
allein
addikt
válasz
ginola #58762 üzenetére
Nem tudom, win10-es topikban olvastam. Azt nem tudom, hogyan tudja szétbarmolni de arra emlékszem, hogy volt ilyen jellegű hozzászólás is
(#58759) Mákos7észta - nekem volt olyan 6440-em amiben zsír új Samsung msata volt és jelenleg melóban egy olyan 6640-em van amiben sata 3 2.5" ssd van. Az elsőben i7 cpu volt, 8 GB ram, másodikban i5 8 GB ram.
Valamiért kicsit lassúbbnak éreztem az msata-s 6440-et, nem tudom. Valamiért kicsit idegenkedem az msata-tól annak ellenére, hogy gyárilag a 6440-et meg lehet vásárolni msata-val.
Inkább akkor az 5470, abba tudsz rakni m.2 2280-as nvme pci ssd-t ami hasít, én is így nyomom éppen
Nyilván nem minden az SSD, de nem mindegy azértén ilyen SSD bu@i vagyok
Képernyőről nem tudok mit mondani, 6440-em mindkettő HD+-os volt, az 5470 pedig FHD. Tesztelni nem tesztelgettem, cpu throttling-ról megint nem tudok mit mondani. Én munkám nem igényel sok kraftot
(#58764) ginola - kérdezz utána te is a win10-es topikban, kíváncsi vagyok milyen választ kapsz
-
Ispy
nagyúr
válasz
ginola #58642 üzenetére
Szerintem felejtős a dolog, használtan ilyet nem fogsz kapni, esetleg megveszel egy elhalálozott darabot donornak, de olyat meg nem nagyon fogsz találni, mert ehhez a géphez a mai napig kapni mindenféle alkaltrészt, szóval nem tart semmedig életre kellteni egy halott darabot.
partspeople-nél kapni újat és refurbishedet is, csak sajnos nagyon drága a szállítás, tk. megduplázza az árat.
Esetleg CHS-nek írhatsz, hogy mennyiért tudják neked beszerezni, de gyanítom, hogy nem fog megállni 30-40k alatt, 50-60k-ért meg már kapsz használt, jó állapotú gépet 6-12 hónap garival is.
Vagy aprón keresel egy dealert aki dell gépeket árul, hátha tud neked szerezni olcsóbban alkatrészt....
-
haxxika
senior tag
válasz
ginola #58524 üzenetére
Fölösleges lemezre írnod, pendriveon tuti meglesz, számtalanszor csináltam már ilyennel, és még sokan mások is.
Valószínű a telepítési kódot fogja kérni, azt kell beadnod, lemez formáz és települ. Mintha egy programot telepítenél. De ha kell segítség nyugodtan keress meg privátban. -
PrometheusX
aktív tag
válasz
ginola #56101 üzenetére
Sajnos kifutottam az előző kommentem szerkesztési idejéből, így új hsz-t írok..
Szia! Szóval ahogy nézem csak 2.5"-os meghajtó helyére megy normálisan SSD, szóval olyan típusra lesz szükséged. Az ajánlott márkákról / típusokról a Milyen SSD-t vegyek? topikban fognak tudni jól segíteni, de szerintem a Samsung 750 / 850 EVO típusokkal nem jársz jól.
Mi is most rendeltünk egy 250 GB-os M.2-es 850 EVO-t bátyám új E5570-ébe. Mindenesetre ha nincs szükséged a DVD olvasóra, akkor rendelsz például Ebayről egy HDD caddy-t, abba belerakod a winyódat, és az mehet a DVD olvasó helyére.
A RAM-ok terén sem sokat tudok segíteni így hirtelen, maximum annyit, hogy 1.35v-s, 1600 MHz-s 204 pines SO-DIMM DDR3L RAM-okat fogad. Esetleg egy Dell szervizt lenne érdemes felhívni hogy ők miket szoktak használni, habár nálunk főként Kingston / Kingmax ramok vannak használatban a Dell laptopokban. -
haxxika
senior tag
válasz
ginola #53770 üzenetére
Cserélhető a fedlap, például, ha egy ilyet rendelsz, akkor utána csak át kell szerelni.
-
somasz
addikt
válasz
ginola #44112 üzenetére
Mondjuk félévente átfújnám/kiszívnám a port. Poros környezetben gyakrabban. Pasztázni elég 1-2-3 évente.
(Egyébként meg elég akkor, amikor azt tapasztalod, hogy melegebb/hangosabb. Mondjuk tavasszal, a nagy melegek előtt érdemes azért ránézni a hőfokokra, hogy bírja a nyarat.)
-
somasz
addikt
válasz
ginola #43830 üzenetére
elmegy a kép - visszajön -> szerintem videódriver
képernyőremegés -> hd3000 energiagazdálkodási beállításai: asztal ->jobbklikk ->grafikus tulajdonságok -> részletes mód -> energiaellátás ->akkuról üzemel -> kijelző energiatakarékossági technológia kikapcsol
ha így sem múlik el, akkor más lesz
fulton: amint honosodott a gép, hosszabbíthatsz a gyártástól számított 5. év végéig.
-
p.lac
tag
válasz
ginola #43828 üzenetére
"Ami még fura, hogy a Dell Battery Informationban csak Standard, ill. Express Charge opció van, Dell 5430-nál az AC, Adaptive is elérhető."
Nálam (E5440) a Standard és az Express Charge a töltés "gyorsaságra" vonatkozik: a standard lassabban tölt (ez jobb az akkunak), az Express gyorsabb.
Az AC, Adaptive (Custom) pedig azt jelenti, hogy mennyire töltse fel az akksit és milyen töltöttségnél töltsön rá, pl. ha jellemzően hálózatról megy és kiválasztod az AC-t, akkor gondolom nem nyomja fel 100%-ig a töltöttséget, hanem megtartja egy alacsonyabb szinten, ami meghosszabbítja az akksi élettartamát. Az adaptive esetén figyeli a használati szokásaidat és ez alapján dönt, míg a customnál te mondhatod meg, hogy pl. 80%-ig töltse fel az akkut és ha 60% fölött van a töltöttség és rádugod a töltőre, akkor még ne töltsön, csak az akksi helyett a hálózatról működjön.
A biosban a fentieket nálam két külön szekcióban lehet beállítani.
-
somasz
addikt
válasz
ginola #43717 üzenetére
van elég xiaomi topik, biztos segítenek, ha kell valami a telódhoz.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ginola #43641 üzenetére
Nem értek nagyon a laptopokhoz, egyszerű user vagyok, internetezek rajta, filmeket nézek, egyszerűbb munkákra használom (Photoshop, html szerkesztés, ftp fel-letöltögetéd stb.), nekem tökéletesen megfelel az E4310. Kicsi is, könnyű is, akksija is bírja, teljesítménnyel-melegedéssel sincs gond. Jó kis gép!
-
somasz
addikt
válasz
ginola #42033 üzenetére
Én biztosan nem aggódnék érte különösebben, ha 5-7 év múlva tönkremegy, már úgyis elavult fostalicska lesz.
Különben már egy jó ideje (pár éve) nyúzok egy nem éppen jó hírű agility3-t és semmi baja.A kezdeti érzékenységét szerintem már rég levetközte a technológia, túl van ez lihegve
Továbbá drágának sem nevezném, tekintve, hogy mennyit gyorsít.
-
premete
veterán
válasz
ginola #38505 üzenetére
Lassan írom, hogy megértsd: Az USA-ban vásárolt Latitude magyarországi garanciájához semmi köze annak, hogy Rhodéziában mi a szokás.
Az "Empatukis" az valami afrikai nép, mint a bantu, vagy a zulu? Nem ott szokták a feleségeket kecskére cserélni, vagy ott megeszik, ha megunják? -
szabonagyur
félisten
válasz
ginola #38401 üzenetére
Szia
A vezérlőpult energia gazdálkodásban bal oldalt van olyan, hogy főkapcsoló funkciójának megadása, másrészt van még bal oldalt egy olyan, hogy alvó állapotba lépés ideje meg valahol itt van még egy rész ahol kiírja, hogy mit tegyen a gép ha lehajtod a tetejét. Pontosan nem tudom most asztaliról vagyok de ilyeneket keress amit írtam.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ginola #38203 üzenetére
Arra is írtam egyből hogy honnan szed le, de úgy látom nem figyeltél arra sem...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ginola #38201 üzenetére
"Milyen előző képre érted?"
Egy képet raktál be, így nyilván arra.
Ott is látszik nem minden van felrakva, akkor én nem értem azt se a vga drivert miért nem tudod felrakni, lehet a chipset driver sincs felrakva neked, és az elég sok hülyeséget tud csinálni ha nincs telepítve.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ginola #38198 üzenetére
Eleve az előbb mutatott képeden látszik nincs feltelepítve minden. Szerintem add oda valami ismerősödnek aki ért hozzá és kérd meg normálisan telepítsen fel mindent, mert itt a napok óta tartó hibák nem azért vannak mert rossz a géped, hanem mert erős user error van....(szerintem)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- P16v Gen2 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5430 14" FHD IPS Core i7 vPRO 1265U 10 Mag 32GB RAM 512GB NVME SSD Gar
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest