Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Hello
A Dell SupportAssit-on belül mennyire bonyolult a bios frissítés?
Mert kiírta,hogy az én kis gépemre(E6440)elérhető a A.24 Bios.
Van ezekben a gépekben már dual bios,hogy ha esetleg a "gép nem adja ki",akkor visszaáll a jelenlegi biosra?
Megéri kockáztatni a frissítés,van benne valami fontos dolog? Mert nekem napi szinten szükségem van erre a gépre -
törölt tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Oh, akkor ez esetben utángyártott lesz, a garim pont 1-2 hónapja járt le, azóta jelentkezett a dolog.
Egyébként valaki tud segíteni, hogy esetleg itthon honnan tudnék rendelni? Nekem eddig nem sikerült találnom, csak ebayen, amazonon, alin, ahonnan nem szívesen vásárolnék.
Ha minden igaz 25cm hosszú és kb 1cm széles gumira lenne szükségem. -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Új laptop keresésében vagyok, a mostani Latitude 5490-et vérfrissíteném

Amit néztem Lenovo ThinkPad 14 sorozat + a Lati 5-ös sorozat (a mostani miatt), illetve a 7-es.
5-ösből az 5420--5430, 7-esből pedig a 7420-7430 típusokat néztem.Amire kellene:
Alapvetően DevOps, webfejlesztés és hálózatkezelés (remote) célokra használom, tehát rengeteget és annál is egy kicsit többet gépelek. Ha van rá módom, külső billentyűzettel teszem, USB-vel csatlakoztatva, de előfordul, hogy erre nincs lehetőség
.
A mostani 5490-et nagyon szeretem, egy dolgot leszámítva. A ventillátora kicsit zajos. Ki van takarítva, amióta megvan a gép, ilyen, csak HP Elitebook-ról jöttem még IvyBridge CPU-val, így ahhoz képest ez is egy csoda, de már nagyon megszoktam és el tudnám viselni, ha halkabb lenne és kevesebbet pörögne
Ami miatt a 7-es sorozat felé hajlok, az a strapabíróbb ház, magasabb kategória. Ami miatt viszont az 5-ös felé, hogy van rajta gigabites LAN port, nekem ez létfontosságú, ugyanis amikor tehetem, kábelen netezek. A 7-esbe persze lehetne dugni TypeC átalakítót, de az USB C portokról elég sok rémtörténetet hallok, hogy az ilyen giga LAN-os napi dugdosástól szereti megadni magát.A gép 99%-ban íróasztalon lenne használva. A hordozás mindig összecsukva, párnázott hátizsákban történik, ez viszont van, hogy hetente akár mindennapos, tehát a nyitás-csukást bírnia kéne jól. ráadásul jórészt villamoson, buszon hordom, tehát megesik, hogy meg-meglökik a táskám, de eddig nem volt ebből sem gondom. Az 5490-ről hallottam legendákat, hogy szeret repedni a műanyag, engem ez eddig elkerült. Az egyetlen idegesítő hiba ami kijött, hogy a billentyűzet keretének jobb alsó sarka enyhén kattog (mint ha fel lenne jőve kicsit), de mivel ez idővel jött ki, legariztatom, úgy is van rá NBD Pro Support.
Ölben, ágyban sosem használom, a hűtést tehát nem akadályozom. Az Elitebook 8470P felülről szívó hűtése nyilván egy álom marad, alulról levegőzve nem reszkíroznám, hogy eltakarom.A fő kérdéseim: Mi szól felhasználói és szervizes szemszögből az 5-ös illetve a 7-es sorozat mellett? Milyen a hűtésük, strapabírásuk, billentyűzetük, csatlakozók minősége?
Ami a Lenovo TP-vel szemben nagyon erre húz, az a garanciális szolgáltatás. Ezt az 5490-et használtan vettem EU-s országból, így honosítatlan az NBD garim rá, de így is elképesztő amit a C Szerviz kiszállásos garancia keretein belül nyújt. Ez nyilván együtt a technikusok és a DELL érdeme, de tényleg lenyűgöző az a hozzáállás amit telefonban és személyesen tapasztaltam, tényleg egy apró negatívumot nem tudok mondani.
Ha használtan veszem, mire kell figyelni? Az 5490-nel jó üzletet csináltam, ház, csavarok rendben voltak, a honosítás mondjuk elmaradt, de nem volt még belőle gondom (remélem, nem is lesz). Vásárlás előtt elkértem a service tag-et az eladótól, csekkoltam, minden OK volt.
Ha újonnan veszem, van valami ajánlott bolt, esetleg valami nagyon ajánlott, vagy kerülendő időszak? Cél lenne nyáron a csere, de ha annyival jobban megéri ősszel, akkor megoldom.Köszi előre is!
-
totron
addikt
A szaturáció növelése nem oldja meg mint látod is. Az 5580-ban is fakó valamelyest, de élhető. Ez így adja elő magát. Nagyobb gond az IPS létére TN-szerű betekintés és PWM, de még a 2 választható képfrissítés is látszik, szóval két külön forrásból származó vibra is élvezhető egyidőben. Aki ezekre nem érzékeny az egyébként egy patent kijelzőt kap, a többség jól jár már ezzel (55xx) szériával is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az utóbbi két hétben a 7400-as Latim gumitalpai elkezdtek lejönni és természetesen megnyúlni, amiket így felettébb nehéz igényesen visszaragasztani vagy bármi. A kérdésem az, hogy honnan lehetne ilyen gumitalpakat szerezni? Láttam már párat Alin, Amazonon de többnyire vagy univerzálisakat találtam, vagy olyanokat amiknek nincs a hátuljáról kép, ami azért fontos lenne, mert mindenképpen gyárit vagy ahhoz hasonlót szeretnék. -
Sziasztok,
Van egy céges Dell Latitude 5420 gépem, jelenleg HDMI-n van hozzá csatlakoztatva egy monitor. Ennek a számát szeretném bővíteni kettőre, de nem tudom, hogy dokkoló nélkül hogyan lenne lehetséges.
Az egyik USB Type-C portba a töltő van dugva, a másik port szabad. Egy HP E243 monitort néztem ki a meglévő mellé, ennek van Display Portja és HDMI bemenete is.
Létezik valami átalakító, ami tényleg működik és az USB-C porton keresztül csatlakoztatni tudok még egy monitort?
-
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
adott egy Latitude 5530 i5-ös gép, aminek borzasztó fakóak a színei. Mintha a színtér sRGB50% se lenne.
Ha csak kicsit is felemelem a színintenzitást az "intel grafikus vezérlő központ"-ban, (ahol is alapból 50%-on áll), akkor azonnal elvesznek a részletek pl. a pipacs a fotón egy egybefüggő piros lesz árnyalatok nélkül.
Van valakinek erre icc színprofilja, vagy mit lehet ezzel kezdeni, vagy ez a kijelző ilyen gyatra? 20 éve jobb kijelzőket gyártottak messze nem ilyen nívós notikba.
Vagy ez az intel irix i5 GPU-ja ennyire xar?Köszi!
-
Sanyi52
tag
Szisztok! Dell Vostro 15 3510 laptopomon elment a WiFi. Minden más rendesen működik. Keresgélgettem az interneten megoldást rá, de eddig nem sikerült. Esetleg ha valaki jár már hasonlón, tudna segíteni?
-
Persze minden kínai, ezzel semmi bajom nincs. (Sőt ami nem kínai az hamisítvány
) Az meg hogy a gyári elhasalt, gondolom nem 2 éves volt? Nyilván mind el fog 1x romlani.
Illetve itt most nem erről szól a diskurzus. Hanem hogy ne vegyük a gyárinak mondott akksit, hanem az utánygártott ismeretlen akksikat lehet venni bátran. Csak erre voltam kivi, hogy akkor milyet érdemes venni. De nekem az jött le, hogy az még lutribb, mint ami van gyárinak mondva, amit javasoltam, így engem nem győztek meg hogy bármilyen utángyártottat megvegyek.
szimplán ennyi. Nem vitának szántam, vagy kötekedésnek, csak mint szervizes érdekelt, mivel úgy érzem, hogy mait csinálok gépeket és skell vennem hozzájuk alkatrészt, nyilván azért felelősséggel tartozom, még ha nem is az én hibámból lesz gebasz. Ha most pl kaptam volna egy tuti tippet, vagy "meg lettem" volna győzve, akkor fel is vettem volna a kapcsolatot akivel kell. Rugalmas vagyok, meg hajlandó a változásra, a minőség érdekében. Most itt nálam ez nem volt meg. Nincs bajom semmivel és senkivel. Sajnos minden tekintetben kapjuk a rosszabb minőséget mindenhonna. Sok szervizes lavírozik, hogy mi a legjobb megoldás, de néha nincs. Ezt el kell fogadni. -
rekid
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem tudom ez már szerintem messze nem ennyire kijelenthető mint pl. ezelőtt akár 10 évvel. Egyrészt kb. mindent Kina környékén gyártanak. A "gyárit" is. A gyári is gond nélkül el tud hasalni, látod az eredeti gyárim lufira fújta magát. Ha meg akku téma nézheted az elektromos autókat ott is be befigyel egy egy full kiégés, ott meg aztán tényleg full "gyári" minden.
Az összes brandnek dolgozó akku gyárnak van legalább egy saját vagy egyéb brandje. (Hülye lenne nem csinálni, a gyártósornak tök mindegy milyen címke megy az akkura.)
Persze vannak olyan kókányolások amikor használt cellákat "szigszalagoznak" egy házba és az lesz az után gyártott.. de az egy külön kategória. -
pohár
félisten
ööööö, ha nekünk volt ilyen probléma, hogy egy bizonyos modellt nem akart felismerni a gép, megpróbáltunk más gyártót, mert simán van olyan sajnos, hogy az akkuban lévő chip valamiért nem tud kijönni a géppel
de olyannal még nem találkoztam szerencsére, hogy adott modell MINDENFÉLE utángyártottat elutasított volna... nekünk most 1db van készleten, de ennek a nettója annyi, mint annak a bruttója
(és nem is nagyon jönnek vissza szerencsére, hogy rosszak lennének) -
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
csak és kizárólag a hivatalos szervizek (és disztrik) tudnak alkatrészeket rendelni a DELL-től, így hivatalos forrás nekik kilőve, mint beszerzési forrás a fent említett akkura
(pláne úgy, hogy évek óta nincs ez az akku már, mi is adnánk el belőle tucatjával, de hát nincs)meg lehet venni egyet, aztán lehet szerencséje lesz a vásárlónak, de összevetném egy netes képpel egy 71JF4, vagy 0GFJ6-tal, hogy mit írnak azon, és mit a gyári akkukon (ez a 2 szám a szervizes cikkszáma a fenti akkuknak)
-
Azért ez minden csak nem olcsó.

Az hogy kinek mi a raktárkészlet/beszerzési forrás, azzal meg nem tudok mit kezdeni.
az meg hivatalos dell szerviz vagytok, az ebben a formában nem jelent szerintem semmit. Nektek a garos termékeknél számít nem? Ha nem jól tudom, akkor bocsi -
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
hát figyelj, nem először halljuk róluk (és láttuk is a múltkor), hogy a még kapható, nem is olyan drága DELL akkut árulták gyáriként, ami full kínai hamisítvány volt... a rajta lévő cikkszám például valami kábelé volt, tele angol helyesírási hibákkal, elütésekkel
legalább én (meg Tsebacsi, mint hivatalos DELL szerviz és alkatrészbeszerzési források) utána tudok nektek nézni, hogy mi elérhető és mi nem, de azt ne mondd nekem, hogy nem gyanús, hogy egy olyan akkuból van nekik (valószínűleg több) készleten, ami már nekünk sincs így évekkel a megszűnése után
-
Ennyi erővel ne is vegyünk lassan semmilyen akksit. Mert a gyári sem gyári stb. Biztos van benne valami, de azért ez egy normális bolt, igen az ára is sok, de ha ez nem ajó akkor mi?
Évek óta rendelek innen dell gyári (vagy annak mondott akksikat, de notikba), még nem volt semmilyen gond vele. Sem kompatibilitás, sem más milyen. Viszont az utángyártottakról sok rosszat olvastam, meg látni itteni tapasztalatokat is, pl ilyet amiről most szó van. Ha ez meg hamisítvány, azzal meg nem tudok mit kezdeni, de még így is több a bizalmam ebbe, mint a hulladék utángyártott vackokba. -
rekid
addikt
Igen ezt a problémát én is megtaláltam tegnap. Ma kérdeztem az eladót mondta, hogy elvileg megoldott a dolog tudnak rendelni.
Amúgy gyorsan kiderül ha a dell matricás nem dell, feltételezem pont ugyan úgy nem fog tölteni.. -
ldave
félisten
Van egy Dell G15 5520-as laptop, amiben a gyári 1 TB-os ssd-t nagyobbra cserélném. A gépben lévő ssd kis méretű (M.2 2230), amit beletennék az nagy (M.2 2280). A gyári ssd-n van egy hűtő lemez, ami kicsi a nagyhoz. Lehet a Dell-nél nagyobb méretű ilyen lemezt igényelni, ami lefedi a teljes nagyobb ssd-t?
-
rekid
addikt
Egy ilyen jószág volt. (Ma visszavittem, gond nélkül megnézik ha nem megy marad a gyári megoldás csak gondoltam hátha van valamilyen workaround.)
Régebbi latitudejaimban gond nélkül mennek az utángyártottak. Úgy gondolom nem minden utángyártott akku kókányolás, tekintettel arra, hogy a gyártók sem saját akku üzemmel rendelkeznek. Jelen esetben azért kellett cserélnem, mert a gyári lufira púposodott és azért utángyártottat néztem mert a laptop mióta megvan asztali gépként funkcionál az idő 99%-ban, így ha annyi szufla van az akkuban, hogy áramszünet esetén tudjak menteni az már elég.
Azért sem értem ezt a bios tiltást mert előbb utóbb a gyári support megszűnik a gyári akkuval együtt. Utána mi van, használod akku nélkül?
-
rekid
addikt
Sziasztok,
Van tippetek arra vonatkozoan ha egy Dell 7567 nem hajlandó az utangyartott akut tolteni? Felismeri, hogy nem gyari es egy szep bios uzenet formajaban kozli is, hogy nem fogja tolteni mert nem gyari.
Legujabb bios upgrade megvolt.
Koszi! -
hhgygy
senior tag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Az, hogy alig bírtad megfogni a házat, nem jelent semmit, ezek az alkatrészek 90-100 fokig is felmelegedhetnek terhelés alatt (legalábbis a processzorról tudom), afelett meg úgyis lekapcsol. A kezednek már 60 fok is forró.
-
SzaboZE
addikt
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Nem igazán tud túlmelegedéstől elromlani, van benne védelem, ami lekapcsolja a gépet, ezt meg is tapasztaltad, nem lett baja.
-
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Semmivel, használd
-
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Hagyd lehűlni, majd indítsd el és használd/teszteld.
-
PlatiaAmos
tag
Dell Precision 5570-em, valahogy bekapcsolva maradt laptop táskában.. Már leállt magas hőmérséklet hibával, mire észrevettem.. KB 1 órát volt így.. Alig bírtam megfogni a házat..
Sejtésem sincs, hogy történt.. Hogy tudnám tesztelni lett-e bármelyik perifériának bármi baja? Van értelme aggódnom vagy időben kikapcsolnak már ezek a gépek? Rendkívül mérges vagyok magamra. -
kress
aktív tag
100e pluszért megeri egy latitude 5521 (i5-11500H) egy latitude 5530 (i5-1235U) helyett?
memoria, ssd nem lenyeges (a ddr5 sem ver földhöz) , a 5521ben van hely 2.5 ssdnek is, de az sem fontos annyira.
a 2 prociról csak annyit találtam hogy a 11. gen. H egész jó, de az új architektúrát is dicsérik, hogy az U majdnem hozza azt a szintet mint a 11 H, ennek van valóság alapja?
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
volvoguy
üzenetére
Én is vettem tavaly az E5430-asomhoz és nem foglalkozom akkukímélő technikákkal ahogy korábban sem (az előző így is bő 8 évet bírt), mivel jó eséllyel ez az akku már túl fogja élni a gépünket, vagy legalábbis napi szintű használatra úgyis alkalmatlan lesz a szoftverek "fejlődése" miatt. Tulajdonképpen már most is rezeg a léc.
Az USB töltést leállitást követően én kikapcsolnám, ha van ilyen opció és nem használod, de ennyi. -
volvoguy
addikt
Sziasztok! Vettem az ős kövület Dell E6430-hoz egy gyári új akkut. Hogy tudom az élettartamát kimaxolni? Power Manager App már le van töltve be van állítva hogy inkább AC-ről használom. Így elvileg nem engedi fullra tölteni.
De ha kikapcsolom a gépet és begudva marad akkor is töltögeti az akksit (tök feleslegesen)???
Mindig húzzam ki a konnektorból vagy...?
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Nem kifejezetten laptoppal, hanem a Dellhez kötődően szeretnék kérdezni tőletek a jótállás érvényesítésével kapcsolatosan.
Nézegetek itt az aprón brand mini gépeket (felsőbb ársávból), köztük dell optiplexeket is, amelyeket még gyári jótállással hirdetnek.
Ha nem ismert a jelenlegi tulajdonos (nem a hirdetőre gondolok, hanem a dell rendszerébe beregisztrált eredeti tulajdonosra) és az adott gép vásárlásával kapcsolatos további információ (amit esetlegesen beregisztráltak a vásárlást követően a dell rendszerébe), akkor a dell service tag szerinti érvényes jótállást a gép megvásárlása esetén én tudom érvényesíteni szükség esetén akkor is, ha a dell rendszerében nem tudom a nevemre íratni a gépet?
Nem akarnék csak azért magasabb árkategóriából választani, mert jótállással hirdetik, aztán ha épp szükség lenne a jótállás érvényesítésére akkor meg az derüljön ki, hogy mivel nem az én nevemen van, ezért nem javítják annak keretein belül.
Köszönöm a felvilágosítást!

-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Adott egy Latitude 5500 laptop és egy hozzá való WD15 dokkoló. Ha a Windows-ban a leállításra megyek akkor nem leáll hanem újraindul. Van ennek valami beállítása, hogy leálljon? Vagy hogyan kell akkor lekapcsolni?
-
ZGO
tag
válasz
Francia91
üzenetére
Szia!
Beszéltem KillHates-el, bíztató dolgokat mondott, röviden tömören
Viszont ma kipróbáltam egy dolgot: megnéztem mi van akkor, ha egy külső monitorra kötve is produkálja-e a fentebb jelzett problémámat.
Ha konkrétan az alaplapra forrasztott VGA lenne a kizárólagos hibás, mint ahogy eddig gyanítottam, akkor oly mindegy hogy a saját, avagy csatolt kijelzőn, mindkét esetben kellene jelentkeznie a hibának.
Az eredmény viszont meglepő: egy ugyanazon időben a notebook kijelző vibrál, a csatolt HDMI-n keresztül viszont a monitoron/TV-n nem látható a vibrálás...
Most elbizonytalanodtam...
A saját kijelzőjére 1db kábelen keresztül kapja az intel és az nvidia gpu jelét. Lehet, hogy ez a hibás pont? Nem tudom, hogy vajon a kábelen eltérő terhelés mehet-e alaplapi integrált és dedikált gpu használatától függően? Vagy csak a monitor áramköre nem bírja feldolgozni a kapott jelet?!Tudom, sok bennem a kérdés, de próbálok szeparálni
Hátha valaki jártasabb.
-
jaaman
tag
Sziasztok!
Van egy régi dell precision 4300-as gépen és amikor bekapcsolom akkor csak villog a power gomb melletti A betű, csatolok egy képet amiről szó van.Ezután pár másodperc és kikapcsol a gép.
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
SzaboZE
addikt
válasz
somasz
üzenetére
HP Zbookkal jártunk ugyanígy. Cserélve lett az akku és az alaplap is, semmit nem segített. Reinstall lesz belőle. Szerintem a Windows nem áll le rendesen. Esetleg próbáld meg úgy leállítani estére, hogy kinyomod power gombbal hosszan. Egyébként a legújabb gépekből már a CR2032 is hiányzik, ha lemerül totál az akku, akkor meg a BIOS beállítások is elszállnak

-
somasz
addikt
válasz
somasz
üzenetére
No, újratelepítettem, a Command Updat fut. Viszont merül a gép alvás közben, ezért is került hozzám vissza.
S0 modern standby a probléma, vszeg, de nem tudom kikapcsolni és áttérni S3-ra a notebook heckes reg hackkel. Az energiagazdálkodási opciók közt nincs feleannyi beállítási opcióm sem, mint amiket látok a neten a hasonló problémákra adott válaszokban. Gyakorlatilag ki kéne kapcsolnom az alvás közbeni net hozzáférést, de nem találok rá kapcsolót. 7 óra alatt 25+%-ot is merült. -
Francia91
veterán
Jó szakember, megmondja, érdemes-e javítani, tartós-e a javítás, stb. Küldtem már fel hozzá pár laptopot, amit megmentett. Azt is megmondta, hogy megéri-e javítani, vagy hogy tartós-e a javítás. Majd júniusban megyek fel hozzá egy Dell Precision M4800-assal, aminek a LID szenzora a szar (fedél lecsukás érzékelő, random kikapcsolja néha a kijelzőt), az M6800-asomat pedig folyékony fém pasztával megkeni majd, hogy tudjon pörögni az i7-4930MX Extreme procim

-
rekid
addikt
Sziasztok,
Tudtok ajánlani megbízható Dell szervizt Budapesten? (Kellene egy belső ganézás frissítő pasztázással, illetve valószínű megmakkant az touchpadom.)
Köszi! -
ZGO
tag
válasz
Francia91
üzenetére
Köszi #Francia91, fel is keresem KillHates-t.
Köszi #pohár neked is, amúgy szuper lett a hangszóró és a billentyűzet is!!!
Sajnos én is azt gondolom, hogy a GPU ludas, már csak az a kérdés, megéri-e javíttatni. Talán ehhez KillHates többet tud hozzászólni, ha nem, lesz egy letiltott GPU-s irodai gépem
-
Francia91
veterán
Ahogy az előttem szóló írja, valószínűleg GPU hiba. Nem biztos, de annak a legnagyobb az esélye ilyen hibánál. Ahogy nézem, alaplapra forrasztott a GPU-d, nem MXM foglalatos, kár érte
KillHates-t keresd fel ez ügyben, tud neked biztosat mondani, talán meg is tudja javítani -
ZGO
tag
Sziasztok!
Van egy Inspiron 7559 érintőkijelzős laptopom, boldogan használom a mai napig.
Viszont jelentkezett egy képernyő hiba, ami abból áll, hogy majdnem fekete háttérnél apró pontok/pixelek villognak zölden, hasonlóan mint régen mikor nem volt adó a tv-n, ott hangyafoci volt
De itt alig észrevehetően.
A plusz akkor érkezik, ha a GPU-t munkára kell fognom, ugyanis akkor vízszintes vonalban sávosan fel-le ugrálva vibrál a kijelzőn, megpróbáltam lefényképezni, hogy ti is lássátok, plusz egy rövid lassított videó itt elérhető.
Mi a véleményetek, menthető-e még ez a dolog?
Egy hónappal ezelőtt annyi történt, hogy a kijelző bal alján elkezdett kifolyni valami ragasztó, de azóta megszűnt. Viszont az érintőképernyő meg tökéletesen működik. -
Chandler
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Köszönöm a választ!
Nekem úgy tűnik, hogy kivan kapcsolva már:Emellett érdekelne, ha mégis https boot miatt "frissítődik" a BIOS, ennek lehet köze ahhoz, hogy én túl sokszor nyomtam az F12-t bootoláskor, vagy hogy egy külső SSD-n volt egy Win10 bootolásra készen? Mert csak ez a két faktor változott, alapjáraton sose történt még ilyen, úgy se, hogy a hub csatlakoztatva volt (valóban LAN-os internettel). És az esetek kb felében úgy kapcsolom be a gépet, hogy a hub már csatlakoztatva van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Suzuki topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig anno "terepi" fotószerkesztésre (is) vettem. Sajnos erre teljesen alkalmatlan, gugiga taknyot sem ér....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(dobozon legalábbis nem tüntetnek fel semmi ilyet)
(és nem is nagyon jönnek vissza szerencsére, hogy rosszak lennének)
(pláne úgy, hogy évek óta nincs ez az akku már, mi is adnánk el belőle tucatjával, de hát nincs)