- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
az LCD-k, amivel kiadták, elég karcsú szerintem
14,0"-es HD (1366 × 768) tükröződésmentes (16:9) WLED, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap
14,0"-es full HD WVA (1920 × 1080) tükröződésmentes (16:9) WLED, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap
14,0"-es full HD WVA (1920 × 1080) beágyazott érintőképernyő Truelife technológiával, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy Latitude 5491-et. Kérdés, hogy irodai munkára meg 1-1 letöltött film megnézésre (tv-re hdmi-n dugva) alkalmas.e?
16gb árammal lenne, jó vételnek tűnik. Mennyire problémás darabok ezek? Esetleg valami más ajánlat helyette?Köszi.
-
Csepy
őstag
válasz
Dhampir #71593 üzenetére
Persze, hogy nem egyforma panelek kerülnek beljük. Mint minden gyártó, a DELL is több beszállítótól vásárol paneleket. Nálam is pl a BOE panelek sokkal szebbek, mint az Innolux panelek, vagy az LG Philips panelek. Amim most van, AUO érintős panel az eddig a legszebb, amim volt és végre nem 6 bites, hanem 8, de garis csere esetén kaphatnék másik gyártótól is másik féle panelt, mert a DELL-nél ugyannezon a part numberen vannak.
-
Dhampir
félisten
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok,
Gondolom megosztom a tapasztalatomata képernyő villogás miatt (Vostro 3500).
A biosban lévő Dispaly menü alatt található EcoPower kikapcsolásával megszűnik a nagyon hasznos akksi kimélő, és szemet idegesítő funkció.Már csak arra kell rájönnöm hogy a numlock bekapcsolva maradjon, mert ma dolgzotam anydesk-el, és ugrálva a programok között volt mikor nem volt elérhető a numlock, csak ha újra bekapcsoltam.
Erre van amúgy program, hogy ki írja miylen módban van?
-
bomizo
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, Pyttawrx javaslata bevált!
-
Csepy
őstag
válasz
bomizo #71583 üzenetére
Használj hivatalos windows telepítőt. Csináld meg a Windows 10 Media Creation Tool-lal!
-
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném: adott egy: Inspiron 5567 laptop (Bios 1.5.0)
Ramot bővítettem, illetve egy SSD -t tettem bele. Mindent beállítottam, hogy USB -ről lehessen telepíteni a WIN10 -t. (ventoy). Ez sikerült is, particionálás után feltelepült az SSD -re a WIN10, de sajnos nem akart elindulni.
Csináltam egy BIOS visszaállítást, illetve lassan minden variációt kipróbáltam, de sajnos nem akar az SSD -ről bootolni a rendszer. Jelenleg ezek az aktuális beállítások:
Enable Lagacy Option ROMs ON
Enable Boot Support ON
Enable Exeternal USB Port ON
Secure Boot Enable Enabled
SATA-0 ON
SATA-1 ON
SATA Operation AHCI
Enabled w/PXE
Segítenétek, hogy miként kellene a BIOSt beállítani, hogy az ssd -ről induljon a rendszer?
Köszönöm! -
plömplöm
őstag
válasz
tylerddd #71579 üzenetére
"Dell WD15 docking station can be purchased in 2 configurations - with 130 W or 180 W power adapter."
ha nem 130W-os vagy 180W-os adapterrel árulják, akkor az gyanús.
a 130W-ossal 90W-ig, a 180W-ossal 130W-ig tudja tölteni a notebookot, ha az adott notebook gyári adaptere ekkora, vagy ennél kisebb terhelhetőségű, akkor jó vagy.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Dell WD15 dokkolókat nézegetek itt az aprón. Találtam több darabot, de különböző W-os töltők vannak hozzá. Milyet érdemes keresni? Időnként a dokkolót kiiktatva Latitude 7490 is lenne vele töltve. Köszönöm!
-
válasz
thotzoltan #71577 üzenetére
Teszteld live linux alatt, vagy másik driverrel, pl régebbi driverrel
-
válasz
thotzoltan #71573 üzenetére
De én meg nem ezt kérdeztem. Azt olvastam igen.
-
válasz
thotzoltan #71573 üzenetére
Ha nem viszi át a hangot és másik laptoppal megy akkor 2 dolog lehet csak: HDMI csatlakozó vagy driver hiba.
-
McJoker
tag
válasz
Dalares #71566 üzenetére
Ahogy írtam is, nem találtam driver update-re utaló jeleket és korábban nem történt ilyen. Ráadásul csak a csatlakoztatott monitor kapcsolgatna ki-be? Egyébként ma pl. munkában nem volt ilyen esemény egyszer sem, tegnap otthon meg már az epilepszia kerülgetett...kíváncsi vagyok ma mi lesz az otthoni monitorral.
-
válasz
thotzoltan #71570 üzenetére
És a monitoron nincs hangerő állítási lehetőség?
plusz mikor átváltasz próbáld némítani meg visszaadni a hangot. -
tvamos
nagyúr
válasz
Tsebacsi #71543 üzenetére
Latom mar mire gondoltal, a kisebb tapnak, amibol kinyerem a kabelt, tenyleg ossze van hegesztve a hazacskaja. No nem baj, azt ugyis ki fogom hajintani a kukaba.
Remelem, jo lesz a vegen, egy ilyen nagy tap eleg huzos arban van a Dell-nel. Az ingyen sokkal jobban tetszik. -
Francia91
veterán
válasz
thotzoltan #71564 üzenetére
A fotódon a Preci saját hangszórója van kiválasztva, felette ott a lehetőség a monitor hangszórója, mint hangkimenet
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Egy Dell G5 5587 tulajdonosa vagyok 2019 óta, eddig semmi gond nem volt a masinával, viszont egy ideje néha-néha előfordult melóban, hogy az ottani monitor néha elsötétül 2-3 másodpercre majd magától visszajön a kép, eddig a HDMI kábelre vagy a monitorra gyanakodtam, de még nem próbáltam cserélni egyiket sem. Azért is gondoltam ezekre, mert az itthoni monitorommal egyszer sem csinált még ilyet, ma viszont haza érve ugyanezt tapasztaltam, csak sokkal gyakrabban csinálta, mint munkában. Nyilván teljesen más HDMI kábelt és monitort használok itthon, mint munkában, úgyhogy most az a gyanúm, hogy a laptop HDMI csatlakozója kezdi megadni magát.
Mennyire gyakori hiba ez? Esetleg tényleg ez lehet a gond, vagy csak a kábelek kezdik feladni a harcot? Tény, hogy napi szinten használva van a csati, esetleg kikopik vagy ilyesmi? Van ezzel tapasztalata valakinek?Szerk.: ööö elég furcsa dolog, eddig sosem volt ilyen, szóval azt vettem észre, hogyha az itthoni monitorom elsötétül (magától néha visszajön, néha nem), és áthúzok rá egy ablakot akkor egyből visszajön a kép.
WTF? Mintha valami energiagazdálkodási cucc lenne, de ilyen még sosem volt, és nem is állítottam a konfigon semmit, tudtommal semmilyen szoftver update sem volt mostanában. Ez így egyre érdekesebb...
-
válasz
sunavlys #71558 üzenetére
Nagyon ügyes vagy. Én meg rengeteget szervizeltem, és törik/roppan főleg a zsanér felfogatásnál. És a lehető legnagyobb óvatossággal (és félelemmel kezdek neki)
.
Akkor már ennyiért van használt üzleti latitude 1-2 év garral, ips, meg normális szerelés, és váz, nem nyeklik-nyaklik.Borzalmasak. Nyilván nem csak a dellnek van ilyen szériája. Ha lehet én lebeszélek ezekről mindekit.
-
törölt tag
Ezek közül valamelyik jónak számít?
DELL Inspiron 3511 3511FI5WA1 laptop (15,6" FHD/Core i5/8GB/256 GB SSD/Win11H)
DELL Inspiron 5402 INSP5402-10-HG Ezüst laptop (14,1" FHD/Core i3/4GB/256 GB SSD/Win11H)DELL Vostro 3510 V3510-4 laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win11H)
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a laptop jónak számít?
DELL Inspiron 15 INS3511_310690 laptop (15,6" FHD/Core i5/8GB/256 GB SSD/Win10H) -
válasz
thotzoltan #71553 üzenetére
Hang kimenet is be van állítva a Precisionon hogy a monitorra tolja a hangot is?
-
törölt tag
Sziasztok!
Honnan lehet tudni, hogy melyik széria sikerült rosszul és melyiknek rossz a műanyaga?
-
Nemide...
-
válasz
Ablakos #71546 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem megfelelő, de az asus topicban is beírt 1 típust. Ezért írtam azt, hogy van erre külön topik és ott van több márka több típusa ajánlva is az összefoglalóban. Plusz ha kitölti ott a kérdéssort, akkor pontosabb segítséget is kaphat Ez topik másra vonatkozik inkább. Ha már kapott ajánlást és van 1 vagy több konkrét típus akkor megfelelőbb lehet ez a topik. Tehát azért írtam, hogy segítsek, gyorsítsak a segítség kérésén.
De ha már beírtál, akkor írhattál volna neki te is tanácsot, de az nem jött.
A másik topikban már kapott 1 irányt.
Hidd el a jó szándék vezérel és nem a kötekedés.
Szép estét -
törölt tag
Sziasztok!
200-250E Ft-ért milyen új Dell laptopot (nem fontos, hogy üzleti modell legyen) javasoltok irodai munkához?
-
válasz
baly81 #71537 üzenetére
Köszi! Ismerem ezt a tipust, nekem spirit of gamer-ben volt ugyanilyen. Egyetlen bajom ban velej, hogy a G15-höz nekem azért nem jó, mert hátul vannak a bekapcsolók én pedig használom a hátsó portokat (hdmi, usb3, táp,) és így nehezebb hozzáférni a venti szabályozókhoz.
-
tvamos
nagyúr
Kosz a segitseget, franko lett a lapos, de tap megmakkant, nem kommunikal a geppel, az meg reklamal, es nem tolja fel a proci sebesseget. Szerencsere a doglott gephez kaptam egy tapot is, azzal most megy a gep, es orommel hasznaljuk.
Esetleg a tapkockat (ADP-240AB D) lehet javitani otthoni korulmenyek kozott? Van erre valami modszer? Van itthon kisebb teljesitmenyu tapom, esetleg annak a kabelet ratenni?
-
baly81
aktív tag
válasz
Dhampir #71532 üzenetére
Hát... Az ASUS nem gondolt ilyesmire a GL703GE típus esetében! meg lehet nézni a youtube-on is egy disassembly videón, hogy hol vannak a RAM modulok meg az ssd... ráadásul a két venti között, kb a laptop mértani közepén lenne hely egy harmadik ventinek is, amit használhattak volna egy plusz "légcsatorna" levegőjének keringetéséhez. Ha jól emlékszem a következő szériába ez már bele is került... Maga a ventik és a hűtőkör hatásfoka nagyon jó lenne, de nem adtak alulról elég levegőt a rendszernek. Meg a burkolat zártsága miatt a cooler pad sem sokat segít a hűtésen. Ezért vágtam ki az alját.
Energy X:
Én egy 4 ventis padot használok már nagyon régóta (~6év). Alsó/felső páronként lehet a fordulatszámot állítani, vagy kikapcsolni. Halk és nagyon jó légszállítása van.
Verbatim Surefire Bora 48818-ra keress rá. -
Dhampir
félisten
válasz
baly81 #71530 üzenetére
Például a Dell G15 hűtése ebből a szempontból kiterjesztett, mert alul és felül is (felül a billentyűzet feletti rácsokon át) be tudja szívni a levegőt és a már felmelegedett levegőt a mindkét oldalán elhelyezett szellőzőnyíláson, valamint a laptop hátulján kialakított két szellőzőnyíláson át távoztatja el.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Pikkolo^^ #70632 üzenetére
Van egy Dell Latitude 7389-es laptopom és hozzá egy PN557W-s tollam. Az a furcsaság, hogy használom majd egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Bekapcsolom, dolgozok vele valamennyit és utána ismét kikapcsol. Gondoltam arra,hogy esetleg hibás, de amikor húzom a képernyőn akkor sohasem tesz ilyet, csak akkor amikor nem csinálok semmit sem. A Dell oldalán van fent driver, azokat felraktam, mert arra tippeltem driver gondja van. Amikor megvettem akkor rögtön felismerte és egy ideig működött normálisan. Nem tudom milyen frissítés jött időközben ami miatt megbolondult.
Erre esetleg valami ötlet? Sajnos továbbra sem úgy működik ahogyan kellene. -
baly81
aktív tag
Egyetértek! Mindent összezsúfolnak egy zárt dobozba és a megfelelő hűtésről, illetve légcsatornák kialakításáról nem gondoskodnak. Ugyan ez az eset az én ROG-nál is. Ott is alig van szellőzése a gépnek, éppen csak a ventik alatt van sürű(!) rács, ahol szívni tud a venti. Ergo ha collerpad-re rakod akkor is csak minimális plusz hűtést eredményez, mert az áramló levegő nem tud bejutni a gépházba. Alig vártam, hogy leteljen a gari, a következő hétvégén már szedtem is szét és vágtam az aljára szellőzőket a memóriamodulok és az NVMe SSD helyén. Újra is pasztáztam kryonauttal, és részben ennek, de túlnyomó részt a plusz szellőzőknek köszönhetően semmi nem melegszik túl. State of decay közben 74-75°C-ig megy fel a CPU/GPU. Az EVO970 meg max 40ig. Előtte ez jóval 50 fok fölött volt. Amikor a terhelésnek vége, kb 5 mp múlva már vissza is esik a hőmérsékelt. Igaz 4 ventis cooler van alatta, de ezzel a kis moddinggal már nyertem annyit, hogy a perifériákon nem gyullad meg a papír!
Lauro
Pasztáztasd újra, ártani biztosan nem fog! A procid nagyon magas hőmérsékletre kúszik fel!
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Dell 7577 esetén mennyire normálisak az alábbi értékek? XCom2 alatti terhelés. Detektált grafikai beállításokkal. De mondhatni alap szintű
i5 7300HQ - 95-100°C
GTX 1060 (maxQ) - 85-87°CAlapon
i5 7300HQ - 50-54°C
GTX 1060 (maxQ) - 52°CPöttyet túl meleg a billentyűzet felső része alatt már. Vagy ezen is KillHates tud segíteni egy újrapasztázással? Én biztos nem szedem szét a gépet
De biztos nem poros a ventilátor, mert sűrűn ki szoktam fújni belőle a port.
-
baly81
aktív tag
válasz
SzaboZE #71525 üzenetére
Szia! Szét volt szedve teljesen, ami nálam azt jelenti, hogy az utolsó csavarig kábelig mindent szétszedek és külön egységet képez. A sípolást nem hagyja abba csak amikor kikapcsolom a gépet! (Nem tudod beep code-dal beazonosítani a problémát.) Közben mindent kiszűrtem, nagyon azt tartom valószínűnek, hogy az alaplap, azon belül valamelyik tápáramkör rosszalkodik. Hol működik, hol nem és ez a hiba okozója. Minden más perifériát és alkatrészt rendben találtam.
-
csurgoi
aktív tag
Szép estét!
Van egy DELL Inspiron 5502-es i7 procis laptopom.
Egy ideje a bekapcsolás után kb 10 mp kell neki mire bejön a logó.
Azelőtt ez pik-pakk ment.Í
Mi lehet a lassúság oka? -
Dhampir
félisten
Pusztán érdekességképpen, még ebben a németországi Dellnél kapható Alienware laptopban sem látom a specifikációkban, ez is AMD procis:
A hazai G15 5511 egyik példánya pedig jelenleg majdnem egy árban van a hasonló RTX 3060 VGA-val kiadott G15 5515-el, csak az AMD konfiguráció gyárilag Windows operációs rendszerrel előtelepített, míg az Inteles csak Linuxot kapott ugyanannyiért.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Hátha olvassa ezt olyan fórumtárs, akinek rálátása van az alábbi specifikációkra.
Az Inteles Dell G15 5511 (Intel Core i7-11800H, RTX 3060 VGA) állítólag Thunderbolt 4 porttal rendelkezik.
Elképzelhető, hogy az AMD processzoros Dell G15 5515 legerősebb kiépítésű konfigurációjában (AMD Ryzen 7 5800H, RTX 3060 VGA) nincsen Thunderbolt 4 csatlakozó?
Linkek a CHS listájáról:
-
baly81
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Dell Vostro 3560-as gép nálam, ami hol elindul, hol nem. Amikor bekapcsol, hiba nélkül és szépen, gyorsan működik. Amikor nem, akkor meg a bekapcsoló gomb megnyomása után, 2-3 mp-es időközökkel rövid csippanás hallható. Ez mindaddig folytatódik, amíg ki nem kapcsolom a gépet. A kijelző sötét marad amikor a hibát produkálja. Amikor bekapcsolom, akkor hallatszik, hogy a DVD rom feje megmozdul, így ebből gondolom, hogy nem BIOS baja van. Csutkára szedtem, de hibát nem találtam. Úgy gondolom az LCD panel, vagy annak kábelje lehet a ludas, de szeretnék benne tanácsot kérni, hogy mi okozhatja ezt a hibát.
Köszi a segítséget! -
plömplöm
őstag
válasz
Fantomas80 #71509 üzenetére
neked noble lock kell, felejtsd el azt a linkelt kensington dolgot. jelenleg kb sehol sem látom elérhetőnek, a legközelebb itt. igen, bő 20ezer, ez van.
-
Fantomas80
tag
válasz
Pyttawrx #71507 üzenetére
Igen ilyesmire. De ezek legtöbbje nem jó csak a régebbi notikhoz. Mivel ez újabb változtattak a nyílásson ahová bemegy a zárnyelv, kisebb lett kb 4mm. Igen eza gondom hogy lehet kapni pár ezerért is. Meg úgy nézki hogy mivel ez egyedi inkább 20k felül van csak hozzá
Egyszerüen nem találok olcsóbb megoldást
-
válasz
Fantomas80 #71504 üzenetére
Szia.
Ilyenre gondolsz? [link]
5e-től indul kb 9-ért is van, meg igen jó drágán is...
De ne kérdezd melyik a jobb, sosem kellett sosem használtam -
hitchins
őstag
Sziasztok egy dell 5502 laptoppal kapcsolatban kernek segitseget.
Alapvetoen rendben mukodik minden de youtube-bal gondjaim vannak. Ha meg akarok nyitni egy videot 10 bol 9 alkalommal rengeteget kell varni. 8-10 masodperc mire elkezd lejatszani egy videot. Mindegyik bongeszobol ugyanaz.
Ez mitol lehet? Win 11 van rajta.
Net es wifi ok. Masik laptopon minden megy hibatlanul. -
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Iskolától kölcsönözzük ezt a Dell Latitude 5420 laptopot. Nem nagyon találok hozzá csak jó drágán vagy még úgyse noti zárat.
Valaki esetleg tudna ajánlani hozzávalót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest