Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
7240-ben billentyűzetet cseréltem, a hátlap és a 2 hátlap felőli bill. rögzítő csavar nélkül kipróbáltam, tökéletesen működött.
Kikapcs után visszatettem a 2 csavart + a hátlapot, azóta be sem kapcsol. Se akkuról, se tápról.
Van valakinek ötlete? -
SzaboZE
addikt
válasz
VÁMpír
üzenetére
Nem, nem érdemes az utángyártottat párezer ft spórolásért mmegvenni. Ha a gép vagy az akku látja kárát, akkor jóval nagyobb lesz a kár, mint a spórolás. Nem egyszer olvashattuk itt is, hogy nem ismeri fel a gép a töltőt (de már a gyárit se), mert utángyártottat használt az illető.
9krisz77: dehogynem kellene neki. A turbo frekvenciát csak időszakosan engedélyezi a proci, amíg nem túl meleg. Mennyire esik le?
-
Chandler
senior tag
Sziasztok,
Dell Inspiron 7420 laptop kapcsán írok, egy elég szokatlan és aggasztó dolog történt.
Próbálkozok dual OS (mindkettő Win10) használatával, egyik belső másik külső SSD-n.Ámde kétszer is előfordult, hogy amikor bootolni próbáltam (az F12-t nyomogatva kiválasztani hogy melyik SSD-ről bootoljon), egyszer csak, teljesen váratlanul elkezdte a BIOS-t "frissíteni". Ez egyrészt azért furcsa, mert már frissítve van a legfrissebb BIOS-ra, másrészt pedig mert abban a Win10-ben ami frissen van felrakva a külső SSD-re, kikapcsoltam a driver update-et a windows updatettel. A másik Win10 pedig már frissítve van, tehát onnan nem jöhetett.
Tehát egyszerűen nem értem, hogy ez hogy történhetett, kicsit aggaszt a dolog, hogy mégegyszer "frissít" magától, és valami elromlik a BIOS-al, mivel fogalmam sincs, hogy honnan jötte ez a dolog. Az is kicsit furcsa volt, hogy miután elvégezte a "frissítést", több percig fekete képernyő volt a restart után. Hagytam remélve hogy egszer csak bootol, és szerencsére ez is történt, de elég ilyesztő az egész.
Még egy mellékes adat, hogy mindkét alkalommal csatlakoztatva volt egy WD19TBS hub.
Van ötletetek, hogy mi történt? Ha nem használom a külső SSD-t bootra, ilyen sose történt még. Jó lenne, ha tudnám használni a külső SSD-t egy második Windows használatára, de ha ilyen random dolgok történnek, nem biztos, hogy merem.
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom meg kérdezni hogy dell e 6440 gépemnél mért ingadozik a cpu óra jele terhelésnél úgy tudom nem kellene neki újra van pasztázva i5 4300m van benne
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Latitude E6430 után volt pár Thinkpad T480-am, most végre
visszatérnék a Dellhez.Latitude 7390, vagy 7490 gépet vennék. Van itthon egy Dell 6000S dokkolóm.
Ezek a Latitude szériák kompatibilisek ezzel a dokkolóval úgy, hogy USB C-n keresztül megy a gép töltése is?Illetve kijelenthető az, hogy ha bármelyik Latitude-on van USB C, azon keresztül tölti is a gépet ha ezt a dokkolót használom?
Köszi!

-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 15 3000 géphez szeretném lecserélni az adaptert.
Gondolom utángyártottat érdemes venni?
A pontos típust nem találtam meg, csak Dell Inspiron "3"-at talátam.
Viszont a 65W, 19.5V és 3.34A stimmel, így ez jó lehet?:
[link] -
pohár
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
nagyon régóta nem rendelhető hozzá gyári akku már a gyártótól (NH6K9), ez valami polcon maradt cucc lehet... vagy kínai hamisítvány, nem eggyel találkoztunk már, ami az ügyfél gépében volt, szar cikkszámmal, elírásokkal tele
csak abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy tőlük vette-e az ügyfél, vagy másik boltból... de úgy rémlik, hogy tőlük
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Szeretnék gyári akkumulátort vásárolni a Latitude E6430-amhoz. Idehaza van pár hely ahol gyári néven árulnak Dell címkés akksit jó áron. Ennek típusa T54FJ
Viszont az enyém, akivel kijött kék címkés, az van rajt hogy Cells made in Korea Assembled in China.
A neten viszont ezek az olcsók nem kék hanem szürke címkések, és azokon az van hogy Cells made in China.
Ez mi? Tudjátok? 😊
-
Diák66
őstag
Hát ma igencsak megdöbbentem. Gondoltam megérett a laptopom egy kis portalanításra, úgyhogy hátlap levesz, majd óvatosan kifújom picit, még ha kevéske por van benne, akkor is. Na ekkor ért meglepetés, összeszerelési hiányosság, vagy valaki járt már a gépházban? Újonnan vettem és hiányzik a kis gumi rezgés csillapító? (jobb oldalt a hangszórónál)
Emiatt rezonál néha a hang, hát szomorú vagyok, mert pótolni nem tudtam. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy a fényerőállító gomboknál be lehet állítani a jelenlegi 10 érték helyett 5-öt?
Válaszokat előre köszönöm. -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Dell Inspiron notebookomban kellett billentyűzetet cserélnem, de az összeszerelés után nem akar bootolni.
Bekapcsolás után pörögnek a ventik, de a Dell logo nem jelenik meg.
Ramokat próbáltam kiszedegetni, megcserélni. Aksi kiszedve, töltő kihúzva, 15-20 másodperces reset is megvolt, de semmi.Találkozott-e esetleg már valaki ilyesmivel?
-
hotkar
senior tag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem, nem, összekavarodtak a dolgok.
A dokkolót a saját, 130 W-os tápjáról fűtöm, és a dokkoló 90 W-ot ad tovább (maximálisan) a gépnek. Ha nagyon szabályos akartam volna lenni, akkor a nagyobbik, 180/130 W-os tápmodullal vettem volna a dokkolót, de így is jó - azzal a szépséghibával, hogy nyávog a Win10. Attól persze működik, és tölt is.
(A gépem irodai használatban van, élete legnagyobb részét 1...5 %-os terhelésen éli le.)
-
válasz
hotkar
üzenetére
A WD19S tápja 130W de a gépnek mindig kevesebbet fog leadni, max annyit amennyit a gép fel tud venni, nálam ez pl. azt hiszem szintén 90W, de kollégám gépén 65W ugyanilyen dokkal és táppal.
"A 90 W-os tápnál meg kell barátkozni azzal, hogy a Windows 10-ben jelzést kapsz arról, hogy "Lassú töltő"
Ezt nem értem, ha 90W-os tápot adsz a dokknak, és úgy megy rá a gép, akkor egyértelműen nem ad le neki annyi teljesítményt (ha a gépnek is 90W kell) amennyit kér. -
Köszi srácok!
-
hotkar
senior tag
Szia, nekem 5511 van, ami 130 W-os tápot igényel. A munkahelyen WD19S dokkolót használok, ami csak 90 W-ot ad le, de tökéletesen működik. Otthon egy 11 éves FSP gyártmányú tápom van (szintén 90 W), azzal is jó, napi használatban van.
A 90 W az a minimum, mert a 65 W-osnak már kisebb méretű a tápcsatlakozója, meg egyébként sem töltene.
A 90 W-os tápnál meg kell barátkozni azzal, hogy a Windows 10-ben jelzést kapsz arról, hogy "Lassú töltő".
-
Szeva, ha felmész a dell support oldalra, beírod a gép serialját, akkor jobbra (én magyarul nézem) a termék műszaki adatainak megtekintésére kattintassz és a listában ott van, hogy gyárilag milyen tápegységgel adták ki a gépet, annak megfelelőt javasolt venni hozzá, és persze gyárit!

-
Sziasztok, Dell Latitude 5510 notihoz keresek töltőt. Ezek közül melyik lehet megfelelő? Köszi szépen!
-
Francia91
veterán
válasz
oreg0503
üzenetére
Az NGW utótagú kártya M.2 formátumú, Mini PCIe foglalatba nem megy bele

A HMW utótagú pedig a Mini PCIe formátumú kártya, ami a Te gépedbe belemegy

A 7260-ast már két formátumban gyártotta az Intel, kb ilyenkor volt a váltás a kettő csatolófelület között.
A 7265-ös kártya már csak M.2 foglalattal készült, és az az utániak is -
Diák66
őstag
-
Francia91
veterán
válasz
oreg0503
üzenetére
Szia!
Ha nem gondolkozol annyira időtállóságban, és sokáig marad a 300-as net Nálad, akkor egy Intel 7260AC kártya a megfelelő választásod, itt Hardveraprón általában akad is néhány példány mindig 5-9 ezer Ft között mozognak. Ha AC-s a routered, akkor az Intel 7260-as pont kifogja használni a neted teljes sebességét.Ha távolabbra tekintesz, és lesz komolyabb routered és neted később, akkor a fentebb nemrég tárgyalt MPE-AX3000H WLAN kártya a jó választás, ez egy WIFI6-os AX routerrel 2400-as sebességet tud hozni.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
A Latitude E 6230 laptopomban ez a Vlan kártya van. A 300-as Vidanetes sebességből 100-110 a maximum amit tud a laptop. Aszatalin soha nem volt 300 alatt. Szerintetek érdemes cserélni? Ha igen egy linket nagyon megköszönnék. Egyébként a laptop szuperül muzsikál, a Win 11 simán felmegy rá, nincs reklamáció.
-
Francia91
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
1 játékkal játszok (War Thunder), használok jópár programot (AutoCAD, TopSolid, Adobe LightRoom Classic, Citroen szervizprogram, Vegas Pro 16), igazából ezekre nekem tökéletes a Windows. Nekem nincs bajom a Windows-zal, egy telepítés az újabb Windows telepítéséig tökéletesen és hibamentesen elvan (nemtudom ki mit csinál rajta, aki hisztizik, hogy félévente/évente újra kell telepíteni, nekem a Windows XP is elvolt 6-7 évig egy telepítéssel, és hibamentesen). Semmi sem indokolta, hogy mást próbáljak, mert semmi problémám és hiányzó funkció nem volt, ami erre ösztökélt volna
Most kértek mérést Live Linux alatt, annyi időre elindítom USB-ről, és szerintem onnantól megint x év szünet

-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Barátnőm Precision M4800-asában Windows 11 alatt, az én Precision M6800-asomban pedig Windows 10 alatt.
Tim82:
Igen, a Windows is annak ismeri fel, és az "Intel® Driver & Support Assistant" alkalmazás is tökéletesen kezeli. Továbbra is örülök, hogy ebben a formátumban elérhető ilyen szabványú kártya, akkor is, ha eredetileg az Intel nem adta ki ebben a formátumban.
-
kress
aktív tag
eu-n belül milyen oldalakon érdemes új/újszerű delleket nézni ebayn kívül?
-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Én nem találom, na majd keresem...
Más:
Párom Precision M4800-asában is cseréltünk WLAN kártyát, a gyári DELL 1550AC helyéáre került egy MPE-AX3000H (Wifi6 AX) kártya.
Az itthoni net egy Telekomos 1000-es csomag, szolgáltatós WIFI 6 routerrel
A DELL DW1550 AC által hozott sebesség:Az MPE-AX3000H kártyával hozott sebesség:
Nem szorul magyarázatra

Jó, hogy ebbe a MiniPCI foglalatba lehet még kapni ilíen WIFI 6 szabványú kártyát
-
Francia91
veterán
Üdv!
Dell Precision M6800-ashoz van-e valahol valami dokumentáció, hogy hova milyen csavarok valóak?
Az elsődeles HDD keretemnél nincsnsek rögzítőcsavarok, valamint vettem másodlagos HDD keretet, és ahhoz is kellenének rögzítőcsavarok. Ha az infó megvan, már tudok rendelni csavart, az a legkisebb probléma.
Jelen tippem szerint M3x5-ös csavarok valóka az említett helyekre, de nem szeretnék random rendelgetni, hogy aztán ne legyen jó -
válasz
Rinocerosz
üzenetére
Ha vibrál és fakó de közben külső monitoron jó a kép akkor fix hogy LCD vagy a kábel a gond.
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude 5480 laptop. Olyan problémába futottam, hogy a gép kijelzője magától elhalványul és erősen vibrálni kezd. Furcsálom mert nem a hagyományos "Black screen" problémáról van szó hiszen a kijelzőt lehet látni, mondhatni rendesen csak nagyon halvány és mintha valami 30hz monitor lenne.
Utána gondol egyet és újra kivilágosodik... mikor nézem, hogy a fényerő csúszka hol van, semmi nem változik ugyan úgy MAX....
A Bios és a Dell logónál is látom ezt a vibrálást és fakó sötét színeket... tehát már indulásnál előfordul. Viszont van, hogy órákig semmi baja. Olyan is van, hogy 3 percig ilyen 2 percig olyan.
Drivereket frissítettem, biost reseteltem és frissítettem, energiagazdálkodásnál sem látok semmit.
Egyébként minden más gond nélkül működik rajta... teljesítmény is rendben van. Hdmi vagy VGA kábellel a TV-re vagy Interkatív táblán jó a kép.Még egy win telepítést megpróbálok, de félek nem ez a baj. Inkább valami hardveresre gondolok.
Valaki esetleg találkozott ilyen problémaval?
-
totron
addikt
AC8265 wireless card Huawei routerrel randomnak látszóan eldobja a kapcsolatot, más eszközökön van net. Ismert ilyen ismert nyűg és megoldása?
-
Krystal_s
addikt
válasz
hotkar
üzenetére
Köszönöm. Egy (Dell) monitort kötnék csak rá C-type - HDMI kábellel.
Jelenleg a HDMI portot használnom, volt olyan, hogy hozzáértem a kábelhez és egy pillanatra fekete lett a kép. Aztán megijedtem nehogy érintkezés gond legyen.Utána picit mozgattam, nem jött elő. Rákötöttem tv-re másik kábellel, picit ott is mozgattam a csatlakozónál. Nem ment el a kép, egy kis zajt láttam a tv kép alján.
Azért gondoltam a C-typera hátha az stabilabb. -
Krystal_s
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Dell Latitude 7490 oldalán a C-type port az Display portként is használható, vagy csak töltés és adat? Egy villám jel van mellette és nincs D jel. Mégis ugyanilyen jellel a
Dell Latitude 7490 Visual Guide szerint:
"DisplayPort over USB Type-C (optional Thunderbolt 3)"
és a
Notebookcheck, szintén azt írja, hogy:
"Thunderbolt 3 (USB Type-C) port should handle any peripheral needs from users. The Thunderbolt 3 port also supports DisplayPort 1.2." -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Itt van a kollégám Dell Inspiron 3584-es notija, win 10-el és olyat produkál, hogy a Windows alatt (pl. kereső, de akár egy wifi jelszó beírás) nem működik a billentyűzet.
Ha megnyitassz egy böngészőt vagy bármilyen programot, gond nélkül tudsz írni.Találkoztatok már ilyennel?
-
válasz
v.a.lucky
üzenetére
Ez furcsa. Mindenesetre a gyári spec ezt írja rá: One USB 3.1 (Type-C) port/DisplayPort
USB 3.1 Gen 1 Type-C port with PowerShare
Connect peripherals such as an external storage device, printer, Type-C docking station or an external display.
Provides data transfer speeds up to 5 Gbps. Supports Power Delivery that enables two-way power supply between devices. Provides up to 15 W power output that enables faster charging. -
v.a.lucky
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 5582 notit kellene 2 db Dell P2422H monitorral összekötni, HDMI kábelekkel.
A cég honlapja a Dell D3100 Docking Station-t ajánlja, de szeretnénk 100 ezernél picit olcsóbban megoldani.
A disztribútor szervize (hosszas gondolkodás után) a Baseus Metal Gleam Series 8 az 1-ben hubot ajánlotta.
Nem működött vele, a szervíz szerint (!) az USB 3.0 Type-C port a ludas, visszavették a hubot.
Következő ajánlat az I-tec USB 3.0 HDMI 2x 4K Ultra HD adapter volt.
Ezzel sem sikerült megmozgatni a monitorokat, csak Dell XPS-ekhez jó, szó nélkül visszavették.
Weboldal szerkesztgetéshez ideális lenne a két külső monitor.
Nincs valakinek tapasztalata vagy javaslata a Dell gyártmányú dokkolón kívül?
Előre is köszönöm! -
krisz77
tag
sziasztok valakinek nincsen véletlenül egy gyenge vagy rossz e6440 akku ?
-
pohár
félisten
válasz
bozsozso
üzenetére
meg tudod nézni ST alapján, hogy van-e benne gyárilag WWAN modul, vagy csak az előkészítés van megcsinálva neki

vagy csak dobd be ide, és csekkoljuk neked
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Adott lenne egy Latitude 5531 laptop, amin van sim foglalat. Kérdésem csak annyi lenne, hogy használatához kell-e bekapcsolni, telepíteni valamit vagy a hálózatoknál meg kellene jelennie a mobilnak? Vagy esetleg akkor is van sim foglalat rajta ha nincs benne modul? Esetleg mit kellene ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva vagy ne is erőlködjek?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Jó szerencsét! Köszönöm válaszát! Igen, Atom processzor, N550-es van benne. A gépet a halál torkából mentettem meg és nagyon szeretném használni, mert nem androd op-rendszere van. Valamint Windows 10. Lehet, hogy ezért nincsen rajta a Duo Stage? Igen, gondoltam arra, hogy egy SSD-t veszek bele, de ez majd később lesz. Jelenleg egy 320Gb-os HDD van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anyagi helyzetek és életutak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
visszatérnék a Dellhez.