- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
somasz #72997 üzenetére
Ez anno nekem se ment a 7-8 éves Lenovoval, azóta nem próbáltam, így nálam is passz. Néha a telefonnal is problémás az ilyen, szóval...
De elsőre azt mondanám, hogy egyező hálózaton legyen a 2 készülék, legfrisebb videódriver a dell-en, tv felkészítve a fogadásra, és isten segedelmével vagy sikerül, vagy nem. Esetleg egy jutub tutorialvideo. -
somasz
addikt
Ismerősöm próbál egy e6230-ason TV-re képet kirakni wireless. Intel 6235 wifi van benne és W10Pro rajta. Nem sikerül neki, míg másik laptoppal megy a kép és hang az okos tvre. Mit kellene telepíteni, kapcsolgatni rajta? Sosem csináltam, ebben amatőr vagyok.
-
törölt tag
válasz
mozes1234 #72995 üzenetére
Hát az, hogy nekem nem jött be, az lehet, hogy csak egy egyedi eset volt, sőt lehet ha lett volna hozzá türelmem, akkor azt a kis gondomat meg tudtam volna oldani és most nem lenne vele semmi gondom. De ha a többiek azt mondják, hogy okés és nyugodtan vállalj be egyet, akkor hajrá.
-
mozes1234
újonc
válasz
#73500928 #72968 üzenetére
Huh, hát így nehezebb lesz ez a döntés mint gondoltam. Az alapján, amit leírtatok, nem feltétlen mernék bele menni egy WD15-be, viszont a WD19 árakat nagyon sokallom. És gondolom nagyon más nem is jöhet szóba, főleg, ha lecsukva szeretném használni a laptopot, ugye?
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #72969 üzenetére
Igen, felismeri. Egy 65w és egy 180w Dell táppal is próbáltam, mindkettő okés. Majd arra a BIOS frissítésre ránézek, bár szerintem a legfrissebb van rajta.
Egyébként magamtól odáig jutottam azóta, hogy leginkább a töltés alatt álló akksi hűtése miatt szenved ennyire a venti, a proci meg ugye automatikusan feljebb teszi a teljesítményét tápellátás alatt, de ettől függetlenül még mindig nem értem, miért kell közel max frekin pörögnie..
-
SzaboZE
addikt
válasz
salaipet #72977 üzenetére
Amikor azt kérdezem, hogy eredeti táppal megy-e, akkor nem HP tápra gondoltam! Azzal nem fog tölteni rendesen! Dell táp és ahogy kértem, nézd meg, hogy a BIOS-ban a tápra mit ír. A teljesítményét kiírja vagy unknown? Ha unknown (HP táppal az lesz), akkor témánál vagyunk
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, BúÉK!
Adott egy Dell 7480-as noti.
Két ram slot van, a DIMM B-ben megy minden, de a Dimm A-ba ha teszek ramot, akkor nem indul
Próbáltam minden variációban, lehet biosban kene vmit állítani?
Először azt gondoltam ram limit van, de csak 8-16-os modult próbáltam az első slotban, de nem akart indulni.Villogásszámot ebed utan tudom megnézni, mert vsn visszajelző LED.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Épp tegnap lettem boldog tulajdonosa egy Latitude 7490-nek, amiben egy db Samsung 2400 MHz-es RAM modul van.
Szeretném bővíteni a második slotban egy másik 8 GB-os modullal.
Az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplap mennyire érzékeny a RAM-ra?
Egy 2666 MHz-es Apacer a kiszemelt, azt nem tudom, hogy egyéb jellemzői milyenek (single, dual, stb.).
A tippem az lenne, hogy Intel lévén nem érzékeny és menni fog a dual channel.Köszönöm!
-
salaipet
csendes tag
Kikapcsolt esetén is villog a led, nem tölt, akku hibát jelez. Való igaz, 18,5V centerpines 130W HP táppal megy ugyan a laptop, de takarékon, mintha csak az akkuról menne, a proci vissza van fogva stb. Ergo max szinten tartaná, de mert nem érzékeli, hogy volna benne akku, valszeg csak eco módban műxik
-
SzaboZE
addikt
válasz
salaipet #72971 üzenetére
Eredeti a töltő? Ha nem, akkor azzal nem is fog tölteni. Az utángyártott akku lehet rossz is, ehhez vizsgálat kellene. A villogás amúgy azt jelenti, hogy hibás az akku, nem azt, hogy nem érzékeli. Nem tud vele kommunikálni. A bios mit ír a tápra? Unkown vagy kiírja a teljesítményét?
-
UHHH
őstag
válasz
salaipet #72971 üzenetére
Nem eredeti töltővel nem tölti a jó akkut sem, tapasztalat.
Pl. HP töltővel is csak szinten tartja. Kikapcsolt gép esetén sem tölti? [BatteryInfoView]-val nézd meg, hogy az utángyártottra mit ír. -
salaipet
csendes tag
Sziasztok!
E5540 németországi, rossz akkuval szereztem be, hálózatról, 65/130/135W töltőkkel kiválóan működik, de BIOS azt írja: nem található akkumulátor, pedig benne van, igaz, teljesen lemerült, egy éve nem ment...
Értelemszerűen nem tölt, a gép elején folyamatosan, gyorsan villog a visszajelző led, (asszem 5 villanás, majd pillanat szünet után 5villanás)
Gondoltam, az akku tényleg quka, vettem egy utángyártottat, amivel sajna ugyanez a sztori.
Pontosabban műxik a gép, de valszeg nem tölti, mert villog a visszajelző led, azaz a hiba ugyanúgy megvan, de mert van szufla az akkuban, ellátja a gépet (valameddig...) A töltő pinje ép, a gép csatlakozói megvannak, nem oxidáltak, nem sérültek, emiatt nem hinném, hogy a töltőkkel lenne bibi.(ráadásul 3 db...)A kérdésem a következő: Elképzelhető-e, hogy az utángyártott akkuval ennyire nem dolgozik együtt a gép? Azaz egy gyárival normálisan működne? Inkább a valószínűbb, hogy az ellenőrző chip szállt-e el? hogyan tudom biztosan megállapítani, hogy a chip a rossz? Az alaplaplapra van-e integrálva a chip? Lehet-e cserélni/javítani csak a chipet? Van-e itt közöttünk olyan, aki nem horror áron tudna ezen segíteni Pest megyében, Pesten??
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Van arra esély, hogy az Inspiron 3531, egy csatornás módban, kezel 8GB memóriát?
A benne levő Celeron N2830 elvileg kezel ennyit, dualban biztos, de az engem érdeklő infóról sajnos semmit nem találok. -
törölt tag
válasz
mozes1234 #72958 üzenetére
#72958 mozes1234:
Egy kis ideig nekem is volt egy WD15-öm, igaz 7400-hez, de ugyanaz végülis a 2, de nekem a monitorommal nem működött rendesen, ezért visszaküldtem.Más:
Az mennyire normális, hogy ha a gépet tápra rakom azonnal elkezd a proci (Latitude 7400 i7-8665u) ~3GHz-en pörögni és a laptop csúnyán melegedni miközben a venti durván pörög? Nem kell semmi komoly felhasználásra gondolni, már Firefox illetve akármilyen böngésző alatt is ezt csinálja.
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72954 üzenetére
hát próbálj rá, maximum visszaküldöd
-
mozes1234
újonc
válasz
mozes1234 #72953 üzenetére
Azóta találtam két típust is, amik szimpatikusak, ezek a TB16 és a WD15 típusú dokkolók. Ezekkel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne a jobb választás? lletve láttam, hogy egyik sem támogatja a Windows 11-et, így mennyire működnének jól a rendszer alatt?
-
mozes1234
újonc
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Dell Latitude 7300 típusú notebookot és szeretném monitorral használni, szóval arra gondoltam, hogy vennék hozzá egy dokkolót a teljesség kedvéért. Ti milyen dokkolót ajánlanátok hozzá, ami biztosan működik Windows 11 alatt? -
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72951 üzenetére
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72949 üzenetére
igen, az lenne az
már a xx70-es Latitude-ök jönnek a sorban, amikhez nem lehet akkut venni majd, ez pedig a 20-asokhoz való még... szóval rohadtul régi
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72947 üzenetére
hát elég régi akku ez, újakban nem is láttam tőlük mostanság cellát, szóval idejét múlt egy kérdés, hogy jó-e
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72945 üzenetére
hááát nem tudom, hogy valaki kimásolta-e valaha ezeket az infókat, de ez a DELL szervizes oldalán van csak feltüntetve, mint másodlagos információ
de ha ilyen van, dobd be ide, aztán meglessük
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72942 üzenetére
ezt mondja a DELL: BTRY,PRI,60WHR,6C,SDI
szóval az SDI gyártja ehhez az 5CGM4 cikkszámhoz a cellákat -
ToBeY
nagyúr
Hello
Dell E6440 csapágyas lett a venti,honnan lehetne jóárasítva szerezni? -
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72940 üzenetére
az kell nekem, ami a P/N sor alatt van, és 0-val kezdődik, 6 karakter
-
pohár
félisten
válasz
neil_mullen #72934 üzenetére
ha a Type helyett a QR kód melletti kódod leírod, abból megmondható
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! T54FJ akksinak ki lehet valahogy deríteni a gyártóját anélkül hogy az akksit beraknánk a gépbe?
-
somnia
senior tag
Sziasztok!
Van egy Inspiron 7746 i5-ös laptopom, ami épp meghalt, kijött belőle a füst.
Lehetőségem van venni egy Inspiron 7746 i7-est.
Azt szeretném megtudni, hogy ha a halottból átteszem az SSD-t, amin a Windows van, menne az "új" gépen, újratelepítés nélkül?
Köszönöm ha válaszoltok! -
arcitec
addikt
válasz
Sanyi52 #72928 üzenetére
Jó az úgy ahogy van, egyébként nálam is érdekes míg új volt talán kicsit tovább kellett nyomva tartani 2sec? De most így 4-6 hónap után már hamarabb elindul. Lelke lehet...
Nem a benyomás erejéről van-volt szó, mint ahogy tévesen értelmezték, hanem a nyomvatartás időtartamáról. -
Sanyi52
tag
válasz
Dhampir #72927 üzenetére
Átnéztem én a Dell Support oldalait, ott azt írták, hogy a bekapcsológombot 50 msec és 2 sec közötti időtartamra kell benyomni, úgy indul a gép. Nálam az 1 sec körüli vált be, így mindig elindul. Itt a bekapcsológomb valamilyen újlenyomat érzékelővel van ellátva, működését még nem próbáltam, de lehet ez játszik bele. Többet nem tudok, mert a kezelési utasítások eléggé szűkszavúak sajnos.
-
Sanyi52
tag
Sziasztok! Vostro 15 3510 típus. Több alkalommal előfordult, hogy a bekapcsológomb megnyomására csak a billentyűzet kezd világítani, de a gép nem indul. Újra, hosszan kell ismét megnyomni a bekapcsológombot és akkor már a gép is indul. Valami trükkje van a dolognak?
-
Csepy
őstag
válasz
golfvariant #72914 üzenetére
Be tudod, igen. A desktop kittel csak feleslegesen többet költesz ÉS lesz egy hátlapi burkolatod, valamint 2 külső antennád, amiket nem fogsz használni.
-
Dhampir
félisten
válasz
plömplöm #72907 üzenetére
Benne van a caddy és a kábel is, sőt még plusz csavarok is találhatóak gondosan ragasztószalaggal letapasztva.
Hm, valóban csak egy darab m.2 hely lehet benne az alumínium lemez alatt. Eszerint még egyszerűbb, nem kell harmadik tárhelyben is gondolkodni, ami persze nem is lett volna muszáj.
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
-
golfvariant
aktív tag
Abban tudnátok segíteni, hogy ezt az [link] ax200 be tudom szerelni egy dell 3583 notebookba?
Kicsit összezavar ezt a Desktop Kit megnevezés
INTEL WI-FI AX200 DESKTOP KIT 2230 2X2 AX+BT VPRO SINGLE -
plömplöm
őstag
válasz
Dhampir #72903 üzenetére
kingston, x8 mellé x8, x16 mellé x16. de egyébként gyakorlatilag kb mindegy
ha egy 256GB-os ssd van benne, ami gyárilag ubuntu, én csinálnék róla egy image-et, az image-et eltenném, aztán mehetne az egészre a win10. ha eleve kevés a 256GB, akkor kivenném, eltenném és a helyére beletennék egy nemkevés GB-osat.
szerintem a vostro 3510-ben egy m.2 ssd lehetőség van, nem kettő. a 2.5" helyre mehet bármi, de meg kell nézni, hogy benne van-e a caddy és a kábel, ha nincs, akkor ezeket is be kell szerezni. a 2.5" sata3, ha az m.2 nvme, akkor én az előbbin csak tárolnék.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Dhampir #72905 üzenetére
240 GB kicsit sok egy frissítésnek sztem, de még kezdő felhasználónak is képzetlen vagyok. Egyelőre ismerős keresi az okot, aki Ubuntut használ. Ha nem jövünk rá, megkeressük a szervizt, hátha garis a hiba. Vagy törlés után kap Windows-t, ha az a megoldás. És bocsi, az enyém 3500, nem a zsanértörős. Tesómnál van, nem én használnám (ha működne).
-
Dhampir
félisten
válasz
5-ös kezelő #72904 üzenetére
Nem néztem meg részletesen, de gondolom, hogy agyon van particionálva az a kis tárhelyecske, így nem csoda, hogy kevés hely marad az Ubuntunak.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Dell Vostro 3510 kapcsán kérdeznék.
Véleményetek szerint az alábbi memóriatípusok közül melyik az, ami feltehetően jól működik majd a gyárilag behelyezett 8 GB modul párjaként, illetve melyik ajánlottabb?
Micron Crucial 8GB DDR4 3200MHz CT8G4SFRA32A
Kingston 8GB DDR4 3200MHz KCP432SS8/8
Kingston 8GB DDR4 3200MHz KCP432SS6/8
A Kingston memóriamodul keresés összes eredménye a Kingston honlapján.
Még néhány kérdés:
- Érdemes üresen meghagyni a gyári SSD háttértárat az előtelepített Ubuntu felhasználása nélkül, mert egyébként is nagyon kevés a 256 GB méretű, felosztott kis SSD tárhely?
- Lehet garanciavesztés terhe nélkül egyéb SSD-(ke)t beletenni, illetve memóriát?
Akad még egy üres SATA 2,5" és egy NVME SSD foglalat is.- Ti hogyan használtátok ki a tárhely lehetőségeket Microsoft Windows operációs rendszer telepítése során? Például melyik SSD-re tennétek és melyiket használnátok fájltárolásra, vagy egy-két program telepítési helyének?
-
totron
addikt
5580, jsata kábel alaptartozék lenne? Mert az enyémben nincs, feltételeztem, hogy minden további nélkül fogad SATA SSD-t a gép, ehelyett koppantam egy szépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Milyen egeret válasszak?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 12600HX // 16GB// 512GB SSD// RTX 4050
- Lenovo LOQ /Ryzen 7-7435HS 16GB 1000GB SSD RTX 4060 8GB Garancia
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 32GB 1000GB magyarbill. 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Playstation 4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest