Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
válasz Ablakos #58547 üzenetére
De, érdekes mert utána megy. De vajon miért lehet ez? Korábban a netplwiz segítségével kikapcsoltam a jelszó beírását, de azóta volt friss telepítés. Nem tudom van-e bármi köze
Szerk: Igen- uefi, f12 és itt a pendrive kiválasztás után indult is a telepítés. BIOS-ban semmit nem piszkáltam Driverek is fent vannak, remélem command update letöltötte a könvytárat, ezután talált két alkalommal újabb drivereket. Jelenleg naprakész.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Ablakos #58882 üzenetére
"A gyártó ígérete szerint ezt a tárhelyet 250 MB/s mellett tudjuk olvasni, 220 MB/s sebességgel pedig írni. Az olvasási érték már nagyjából a második generációs SATA szabvány határát feszegeti. Ez talán nem is véletlen, hisz a meghajtó nem támogatja a legutolsó, már az elméleti, akár 600 MB/s átvitelre képes SATA 6 Gbps megoldást."
PH teszt.mi a baj? a géped sata3.0, az ssd-d sata 2.0
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz Ablakos #59472 üzenetére
Régi szériákhoz hivatalos forrásból (dell szerviz) szinte lehetetlen új alkatrészt szerezni. Ezért. Van még a jófogás, vatera, hardverapro, ha betárazott valaki belőle, de ebayen mindig nagyobb a merítés.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
BullZeye
veterán
-
haxxika
senior tag
válasz Ablakos #59889 üzenetére
Egy olyan keretbe lehet belerakni a HDD-t, ami a DVD író helyére megy. Itt figyelni kell, hogy mekkora méretű a DVD író, mert nem mindegy hogy 12.7mm vagy 9.5mm-es keret megy be a helyére. Az író előlapját át lehet pattintani, és így úgy fog kinézni a gép, mintha nem is lenne változás.
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
Obyboy
addikt
válasz Ablakos #62174 üzenetére
Mindegyik beállítási lehetőség más más használati módhoz van kikatlálva. Attól függően, hogy mennyire hordozod a gépet.
- Adaptív: próbálja kiismerni az aksi használati szokásaidat
- Standart: ha töltőt kap fullra tölti az aksit
- ExpressCharga: lehető leggyorsabban maxra tölt
- Primary AC: ezt mikor próbáltam akkor simán fullra töltött majd kiírta hogy nem tölt, úgy éreztem ugyan azt csinálja mint az adaptív és a standard
- Custom: te határozhatod meg 50 és 100 közt hogy meddig töltsön az aksi, jelenleg ezt használom belőttem a maxot 75%-ra így csak eddig tölti az aksit utána közvetlen töltőről üzemel."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ablakos #64145 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de ha nincs dedikált VGA-d hanem csak a CPU-ba integrált (ami jelenleg egyetlen csatornán osztozik a RAM-on a CPU-val), akkor brutálisat javul a gép teljesítménye a dual channeltől.
Saját tapasztalat: Latitude 7270
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ablakos #64156 üzenetére
Akkor csak pár százalék javulást hoz a single channel helyett a dual. Esetleg a memória mennyiségének növekedése (ha a meglévő mellé teszel egy ugyanolyat) hozhat még némi javulást bizonyos, memóriaigényes programokkal.
Nálam a 7270-nel a gyári 1 db 8GB-os RAM esetén az Autocad akadozott, darabos volt (használja a VGA-t is rendesen), a 2x8GB-tal meg nem lassabb észrevehetően az adatlapomon lévő asztali gépemnél, tökéletesen lehet rajta dolgozni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
wwhy
veterán
válasz Ablakos #64306 üzenetére
Nem, szép zöld pipa a végén.
Közben annyira leszűkítettem a problémát, hogy ha bármit rádugok USB-n, mindegy melyik portra, akár az USB-C-re is, vagy azonnal vagy pár perc múlva jön a fagyi. De ugyanakkor bármilyen rádugott eszköz nélkül, random is lefagyGaris a gép, melyik szerviz ajánlott?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
válasz Ablakos #64547 üzenetére
Mert tamagocsiként tekint rá. Azért vetted, hogy babusgasd, vagy azért mert (ki)használni szeretnéd? Minden egyes állítása megkérdőjelezhető.
● ne töredezettségmentesítsd az SSD-t:
Minden modern rendszer felismeri a szilárdtest meghajtókat, és aszerint állítja be a karbantartó programjait(defrag, trim, stb...)
● kapcsold ki a hibernálást:
Miért? Értem én hogy hamar beröffen a rendszer egy SSD-ről, de ha megvan nyitva pár doksi, WEB oldal, egyéb program, akkor nem kell mindet újra betölteni, tényleg ott folytathatod ahol abbahagytad. Nem mellesleg a sleep meg nem zavarja? Általában hibrid alvás az alapértelmezett, vagyis a memóriában tart mindent, de mellette le is menti a memóriaképet. Mert ha közbejön egy áramszünet, vagy lemerül az akkumulátor, akkor is úgyanúgy ott folytathatod ahol abbahagytad. Még így se tudsz számottevő írást belerakni, ami korlátját jelenteni. Számoljunk nap 5 hibernálással, és 8GB RAM-al, az napi 40GB. Hozzácsapunk még napi 40GB-ot(ami erős túlzás egy átlagos használónál), és az jön ki hogy évtizedek alatt fog degradálódni. Hol lesz a géped(háttértárad) 10 év múlva?
● kapcsold ki a virtuális memória fájlját
De miért? Nem azért vettél gyors háttértárat, hogy amikor elfogy a memória és swappolni kezd a rendszer az minél kissebb idő/teljesítmény veszteséget okozzon?
● lehetőleg minél kevesebb mindent tárolj
Már írtam a fenti link példáját, de az itteni SSD teszt is azt mutatja, hogy nem tudsz annyit írni rá hogy attól pusztuljon meg. Elöbb avul el erkölcsileg.
● kapcsold ki a SuperFetch opciót
Nem is értem hogy kerül ide ez a funkció. Statisztika alapján még az elött a memóriába tölti a gyakran használt fájlokat (programok, fügvénykönyvtárak), még mielött szükség lenne rájuk. Ennek miköze a az SSD íráshoz?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Badboys
őstag
válasz Ablakos #70075 üzenetére
Szerintem semmi más nem áll mögötte mint vegyél másikat. Folyamatosan azt pofázzák környezetvédelem na pont ilyen intézkedésekkel tesznek az egészre. Azért eléggé gusztustalan egy 2 éves gép még garanciális és ilyen problémába ütközik. Igaz nem törte magát a Dell a frissítések terén a Ryzenes gépnél.
[ Szerkesztve ]
-
Csepy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LED világítás a lakásban
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- DIGI kábel TV
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Lenovo Thinkpad X13, 13,3 " FULL HD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FULL HD IPS, I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garanci
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gara
- Lenovo Gaming Laptop: Ryzen 5 5500H/RTX 2050/16/512/gyári garancia
- HP Elitebook 8470p - i5-3320M, 8 GB RAM, 256 GB SSD, + 500 GB HDD.
- Dell Precision 7540, 15,6" FHD IPS, I7-9850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 4GB VGA, W10/11, Számla, Gar
- ÚJSZERŰ! Lenovo Thinkpad T490s / 14" FHD IPS / i5 8365U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest