Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#31851) Chaser válasza M3xx (#31849) üzenetére


Chaser
titán

Valami nemfrankó a hdd-vel vagy az AHCI driverrel, vagy vírus. Vagy kismillió sw-ed van amik winnel betöltődnek, bár azért több percet erős cpu-val mostani hdd-k nem szoktak produkálni. 1-2 perc éppen lehet, afölött már gyanús.

szerk: egy töredezettség mentesítőt is lefuttathatsz, hátha

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31852) somasz válasza Chaser (#31851) üzenetére


somasz
Topikgazda

aztán ccleaner, mbam...
hdsentinel állapot, stb.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#31853) M3xx


M3xx
tag

A karbantartást nyilván egyikünk sem a folytonos mozgatásra értette... ugye? :)
Tudom, hogy SSD-vel gyorsabb lenne, de ettől a régi 4 éves szintén HDD-s Inspironom is gyorsabban hozta be a rendszert, gyengébb hardware-el, szóval nem ezzel van gond. Vírus kizárt, sosem volt, NOD felügyel. HDD-nek hibája nem hinném, hogy van, indítás után mindig frankón üzemel. Na mindegy, lehet rakok majd egy új rendszert, megnézzük mit produkál.

(#31854) Chaser válasza M3xx (#31853) üzenetére


Chaser
titán

"Vírus kizárt, sosem volt, NOD felügyel." Ezen de jót mosolyogtam:) töredezettségmentesítést én azért megpróbálnám első körben. Meg HDS-sel sem árt ránézni valóban.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31855) soldi3r válasza Chaser (#31854) üzenetére


soldi3r
veterán

en meg hangosan kacagtam :DDD

E30 (oo=[][]=oo)

(#31856) odrif válasza Gylbert (#31848) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Hát ez nehéz kérdés.
Én pont ez miatt adtam el az Inspiron notimat.
Majd rá 2 hónapra irta a vevő hogy az alaplapot is ki kellett cserélni.
A noti nem igazán játékra való. Bár nálam már a full hd filmek is túlforrósodáshoz vezettek.
Na ekkor döntöttem az eladás mellett.
Természetesen azóta is dell laptopot használok nagy megelégedettséggel, de az már nem Inspiron.

20 éve a Prohardveren

(#31857) Avicularia válasza odrif (#31856) üzenetére


Avicularia
veterán

Azért inspiron és inspiron között is van különbség. Egy N5010-em volt, az elég forrófejű volt i3-as procival,meg 2x volt benne alaplap cserélve. Most egy 7720-as van I7-es procival és alig melegszik.
Van itthon egy Latitude 6320 is amit az asszony használ, na az az igazi ilyen szempontból.

(#31858) SzaboZE válasza Gylbert (#31848) üzenetére


SzaboZE
addikt

Semmit, de ez nem egy kirívóan magas érték, ez nem desktop gép.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31859) M3xx


M3xx
tag

Sziasztok!

Nemrég írtam 7520-al kapcsolatban, hogy a kijelzőn egy apró folt található, kiderítettem, hogy szervizgaranciás, kikerestem a helyi szervizek egyikét, ma be is vittem. Ott a Service Tag alapján arra lyukadtunk ki, hogy a gépen Parts Only garancia van, pedig a garanciajegyén is 3 év Szervizgarancia szerepel. Ez elvileg azt jelenti, hogy ott kell hagyni a gépet, és ~ 2 hét mire az alkatrész megjön, cserélik. A szervizgarancia 3-4 napos alkatrész beérkezési időt jelentene. A szervizes kedvességének köszönhetően gyorsan szétkapta a kijelzőnél, megnézte az alkatrésszámot majd ez alapján meg is rendelte, a gépet elhozhattam és vinnem kell vissza, amint megjön a kijelző. Elvileg a javítás is garanciálisan történik, tehát nem lesz költsége (legalábbis ezek után nagyon remélem).
Na most, kérdésem az, ki hibázott? A Laptopszalon Kft. szervizgaranciával árulja ezeket a gépeket, tehát lényegében átvertek. A szervizes szerint a forgalmazó ASBIS Kft a ludas, ugyanis parts only garanciával hozza be őket, majd szervizgaranciával értékesíti. Persze az említett cég talán magára vállalja a szervizgaranciát, de én ha egy helyi szervizpartnernek viszem, ők parts onlyt látnak....
Véleményem szerint nem a vásárlónak kellene tisztába lenni vele, hogy ki a beszállító, melyik kft... Így a Laptopszalon az, aki hibás feltételekkel adta el nekem a gépet.
Jobb esetben most ingyen kijavítják a hibát, nem kis várakozási idővel, de akkor is... még 2,5 év "szervizgarancia" van a gépre, ne legyen úgy, bármi baja lenne újra, megint milyen utat kellesz végigjárnom vele?
Ha valaki tudja, hogy fordulhatok-e a problémámmal valamilyen szervhez, kérem segítsen ebben az ügyben.

(#31860) SzaboZE válasza M3xx (#31859) üzenetére


SzaboZE
addikt

Nem értem a kérdést, nem garanciában javítják? Hol van leírva, hogy a szervizgarancia 3-4 nap? Ezzel sokat nem tudsz kezdeni, mivel a magyarországi törvények szerinti garanciális javításnak megfelel a parts only is. Annyi a különbség, hogy a Parts Onlyval valóban nehézkesebb másik céghez menni, mint ahonnan származik a gép. A magyarországi törvények szerint oda kell visszavinned ahonnan vetted vagy a megjelölt szervizbe a gépet. Ha ők nem jelöltek meg más szervizt a garjegyen, akkor az Asbishoz kell menned.

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31861) M3xx válasza SzaboZE (#31860) üzenetére


M3xx
tag

Jelenleg Garanciális a javítás típusa, remélem nem csak az alkatrész lesz díjmentes. De nem mindegy, hogy a jövőben hogyan kezelik, ránéztem a Dell oldalán és tényleg Parts Only garancia van rá, a Garancialevélen 3 év Szervizgarancia. A 3-4 munkanapos átfutási időt a szervizgaranciára, 12 munkanapost parts only-ra mondták, mégpedig a szervizben, hogy hol van ez leírva, nem tudom... Viszont szinte "megkönyörültek" rajtam, gondolom a parts only-nál csak az alkatrész van garanciába, a szervizelés díját téríteni kellene.

Én a Laptopszalon Debrecen felhívásával kezdtem az egészet, ők elküldtek, hogy rendezzem magamnak a szervizt. Kiderítettem, hogy a C szervizt kell keresnem, felhívtam őket (Pest), akik megadtak két céget Debrecenben, hogy őket keressem... Megkerestem az egyiket és oda vittem.. Tehát ő a partnerük...

[ Szerkesztve ]

(#31862) haddent


haddent
addikt

sziasztok

- Latitude E6530 -ba milyen ODD keret való (HDD / SSD kerülne oda)? Hol kapható?
- 9 cellás akksi hol kapható hozzá?
- lehet valahogy underclockolni? (Hogy többet bírjon az akksi)

(#31863) soldi3r válasza haddent (#31862) üzenetére


soldi3r
veterán

i-s procikat mar nemigen
ebay -> "e6530 2nd hdd"

E30 (oo=[][]=oo)

(#31864) SzaboZE válasza M3xx (#31861) üzenetére


SzaboZE
addikt

Na látod, nincs az leírva hány nap, elárulom az általad "szervizgaranciá"-nak hívott garancia átfutási ideje is 10 napig húzódhat. Nincs semmi különbség, csupán annyi, hogy valóban a szerviz díjat nem térítik. Ezért kell oda vinni, ahol vetted. Ha fizetési kötelezettséged jelentkezik, akkor lehet kárigénnyel élni megtévesztéssel az eladóval szemben. A magyarországi jog azt mondja, hogy a javítás helyén vagy a jótállási jegyen feltüntett helyen kell szervizbe adni a gépet. Itt az egyetlen hiba az volt, hogy a laptopszalon elküldött :( Mi a parts onlys gépeket általában visszairányítjuk az eladóhoz.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31865) Chaser válasza SzaboZE (#31864) üzenetére


Chaser
titán

10? Egyik eladott gépem 1 hónapot volt szervizben, az lazán 20 munkanap. Ráadásnak visszaküldték ugyanazzal a hibával meg egyik hangszórót is kikötötték:D :W nem tudom melyik szerviz volt, bolton keresztül intézték.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31866) SzaboZE válasza Chaser (#31865) üzenetére


SzaboZE
addikt

Ha bolton keresztül ment, akkor 1 hetet simán számolhatsz a szállítással. Van olyan bolt aki összegyűjti és hetente egyszer elviszik szervízbe, ugyanígy vissza. Nálunk 1 hónap csak akkor jön össze ha valami komoly gond van a dell részéről a szállítással.

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31867) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

A Dell Vostro 3560 (i3-2370M + Radeon 7670M) hűtéséről mi a véleményetek, alapjáraton csendesen működik?

Külföldi fórumokon olvastam a hangos ventilátorról és ettől félek.

A matt, 1366x768 kijelző képe a nagy átlaghoz képest elviselhető vagy színben, kontrasztban picit jobb?

[ Szerkesztve ]

(#31868) Chaser válasza SzaboZE (#31866) üzenetére


Chaser
titán

Ismerős bolt volt, heti többször mennek szervizbe is. De ha még 1 hetet is állt volna, akkor is több 10 munkanapnál. Na mind1, dellből NBD, vagy ha szerviz akkor meg nagyon nem mindegy kihez kerül a gép. Az egy dolog, hogy a hibát hagyták ahogy van, de még hangszóró is kikötve, mindezt bő 1 hónap alatt :F :N

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31869) masholnap válasza Chaser (#31868) üzenetére


masholnap
senior tag

hát erre tökéletesen illik, hogy jó munkához idő kell, szarhoz pedig még több :D

sajnálatos, hogy ekkora különbségek vannak a szervizek között. tett már valaki panaszt hivatalosan ilyesmi miatt a Dellnél?

egy hasonlóan sajnálatos eset miatt a lenovónál próbáltam reklamálni, de kb az lett belőle, hogy pár hónapig pinball-golyóként élhettem az életem. aztán szerencsére némi segítséggel sikerült legyűrni az elemeket.

(#31870) Dhampir válasza masholnap (#31869) üzenetére


Dhampir
félisten

Maradtál a Lenovónál? :)

(#31871) Kronk


Kronk
őstag

Sziasztok,

Van egy Inspiron N5010-em.
A billentyűzeten, pontosabban az "F" billentyű alá mintha beszorult volna valami, sokkal erősebben kell megnyomni, hogy érzékelje, illetve a kattanása is más hangú, érzésű ebből kifolyólag.
Próbáltam sűrített levegővel kifújni az esetleges szennyeződést, de nem jártam sikerrel, illetve hiába veszem ki az egész billentyűzetet alulról nem lehet hozzáférni.
Van arra ötlet hogyan lehet egy gombot kiszedni, illetve valahogyan kipucolni???

Köszönöm!!! :R

http://totesz.myminicity.com/

(#31872) Avicularia


Avicularia
veterán

Néztem a 7720-as manuálját és elvileg ki lehet cserélni benne a hálókártyát. Tudnátok mondani olyan gigabites típust amit bele lehetne rakni? Most egy Realtek RTL8139/810x típus van benne, de kéne a nas miatt a gigabit, nem mindegy milyen sebességgel tudok róla másolni.

(#31874) SzaboZE válasza Avicularia (#31872) üzenetére


SzaboZE
addikt

Jah, a wifi kártya valóban cserélhető ;)

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31875) Avicularia válasza SzaboZE (#31874) üzenetére


Avicularia
veterán

Nem a wifikártyára gondoltam. UTP nem cserélhető benne?

(#31876) SzaboZE válasza Avicularia (#31875) üzenetére


SzaboZE
addikt

Már miért lenne az, láttál már olyan notit? :)

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31877) Avicularia válasza SzaboZE (#31876) üzenetére


Avicularia
veterán

Nem tudom, kérdeztem :)
A manual tartalmaz olyan pontot, hogy lan kártya eltávolítása-visszahelyezése, ebből vontam le azt a következtetést, hogy cserélhető.

(#31878) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Valaki találkozott már ilyen problémával? :F

Életet mentene ha megmondaná mi a baj. Driver reinstall volt már. :W

(#31879) SzaboZE válasza Avicularia (#31877) üzenetére


SzaboZE
addikt

A lan rész valóban egy külön panelrészen van, de csak egy félét gyárt a dell :)

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31880) SzaboZE válasza Vasinger! (#31878) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az élményindex teszt lement már egyszer is? Ha igen, akkor intel hd graphics driver majd nvidia driver, mindkettőből a delles. Ha ezzel is csinálja, akkor így távolról nem tudok segíteni.

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31881) Avicularia válasza SzaboZE (#31879) üzenetére


Avicularia
veterán

Köszi. És nincs másik típus amit oda be lehetne helyezni? Nem valami szabványos kártya?

(#31882) SzaboZE válasza Avicularia (#31881) üzenetére


SzaboZE
addikt

Nem, ez egy teljesen egyedi kártya, nem csak a hálókártya van rajta (talán egy usb is).

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31883) masholnap válasza Dhampir (#31870) üzenetére


masholnap
senior tag

azóta sincs (új) gépem :DD

(#31884) Avicularia válasza SzaboZE (#31882) üzenetére


Avicularia
veterán

Köszi, akkor nem játszik a csere. Pedig jó lett volna, nem értem a dellt miért csak 10/100-ast rakott bele.

(#31885) kutyuska


kutyuska
aktív tag

Sziasztok,
Az E6230-ban van olyan microsata interfész, mint az E4200-ban?
AZ SSD-t szeretném átrakni, ha lehet.

" Babra munka, de megéri! "

(#31886) SzaboZE válasza kutyuska (#31885) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az E4200-asba való SSD-t sajnos nem fogod tudni átrakni, mert a sata csatlakozó eltérő. Azt gyakorlatilag semmilyen normál satás gépbe nem lehet berakni. A képen láthatod, hogy nem a csatlakozó szélén van a letörés, hanem beljebb.

http://www.cooldrives.com/ep.yimg.com/ca/I/cooldrives_2074_47066314.jpg

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31887) Chaser válasza M3xx (#31861) üzenetére


Chaser
titán

Én még nem találkoztam olyan dellel itthon, aminél dell check szervizgart írt volna. Tudtommal parts only=szervizgar. A másik az NBD, aminél helyszínre megy a szerviz. Itthon ezek vannak, talán még a pro support kiegészítés. Javítson ki valaki ha tévedek.
Igaz nem most írtad, de ezt nem láttam.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31888) premete válasza SzaboZE (#31886) üzenetére


premete
veterán

A másik, hogy az e4200-as ssd-je olyan lassú, mint egy 7200-as HDD; az e4300-as gyárija pedig sata3-as, sebességben kb. ennyi a különbség:

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#31889) kutyuska válasza SzaboZE (#31886) üzenetére


kutyuska
aktív tag

Köszi,

Láttam már a csatiját. Sk. cseréltem nagyobbra a 64GB-osat.
Létezik átalakító (keret is egyben) fillérekért 1,8 microsata-ról 2,5 sata-ra, de az 9,5mm magas és valószínűleg nem fér be az E6230-ba. Gányolni pedig nem szeretnék.

" Babra munka, de megéri! "

(#31890) kutyuska válasza premete (#31888) üzenetére


kutyuska
aktív tag

A 64GB-os valóban "lassú" volt, de a 256GB-os Dell (Samsung) Sata2 interfésszel hasonló eredményeket produkál, mint az E4300-as sata3-as SSD-je. Lehet, ugyanaz a PM810-es, csak más interfésszel.

" Babra munka, de megéri! "

(#31891) #01682176


#01682176
törölt tag

Az mitől van, hogy a sajátgépnél, vagy pl total commandernél, de firefoxnál is, a fehér háttérnél a jobb felső sarokból egy kis területen 45°os szögben vonalak mennek?
M5010

(#31892) Vasinger! válasza SzaboZE (#31880) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nos, nem írom le az egész sztorimat, már W8-ra váltottam, ott is volt ez a hiba és tényleg az oldotta meg, ha azt a drivert raktam fel amit a DELL-től szedtem....

Legalábbis úgy néz ki, hogy most jó, de meglátjuk...

[ Szerkesztve ]

(#31893) haddent


haddent
addikt

sziasztok
nagy melegben egy Dell Latitude E6530 -nél Aida Stress test alatt CPU & CPU magok <75C alatt elfogadhatóak? Próbáltam a gyári helyére Arctic MX4 -et kenni, de nem igen változott a dolog. A levegő amit kifúj kellemes meleg, nem éget, és a venti sem akar megszakadni, nem is hallom...

(#31894) Chaser válasza haddent (#31893) üzenetére


Chaser
titán

Ha úgy érted, hogy kevesebb mint 75 fok, az teljesen jó. De valamivel több is elfogadható lenne stressz tesztnél.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31895) haddent válasza Chaser (#31894) üzenetére


haddent
addikt

Úgy értettem igen, csak írtam a kissebb/nagyobb jelet is, meg hogy alatta is, kicsit túlbiztosítottam :DDD
Csak azért kérdem, mert ugye Aida stress az messze nincs Linx, és asztalon azzal szoktunk (én legalábbis) tesztelni. Kicsit paranoiás vagyok, ahhoz vagyok szokva, hogy ott ül az 1Kg fém a 77W TDP -és procimon :C

Na, tehát akkor a hőfok rendben van. Az nem gond, hogy a levegő amit kifúj az nem éget egyáltalán? Jó nyilván ez a 70-80C sem égetné le a kezemet, meg még veszteség is van átadásnál, de akkor hagyhatom így nyugodt szívvel? (Szobában pusztulat meleg van légkondi nélkül...)

És késő bánat, de ugye a garancia megmaradt? :O Ugyanolyan színű (gyári is szürke volt, csak nem paszta, hanem ilyen "ócsósított", könnyű feltevést biztosító "párna") pasztát kentem fel és természetesen nem barmoltam szét, nem folyattam az egész alaplapra 2liter pasztát és társai

(#31896) Chaser válasza haddent (#31895) üzenetére


Chaser
titán

Nem kell aggódni a gar miatt, megmaradt:) Nyilván linx alatt venti is felpörögne, de nézd meg vele és megtudod. Legrosszabb esetben a hővédelem miatt drasztikusan lecsökken a cpu órajele, abból tudod hogy gond van. De ennek ahogy elnézem esélye sincs.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31897) haddent válasza Chaser (#31896) üzenetére


haddent
addikt

Áhhh.., nem kínzom, kap az asztali eleget :DDD Ez úgy sem fog szerintem soha 100% pörögni.
Köszi!

(#31898) ToMmY_hun


ToMmY_hun
senior tag

Sziasztok!

Nemrég lecseréltem az N7110-es laposomat n7720-ra és az a szomorú tapasztalatom, hogy az akksiideje sokkalta rosszabb. A 7720, ami durván négy hónapos egy órát bír akksiról, míg a 7110-es bő két és fél órát is elmegy, annak ellenére hogy már majdnem két éves gép. Jól érzem, hogy ezzel valami nagyon nem stimmel?

(mindkét gépen ugyanaz az oprendszer van, win8 x64 pro, bekapcsolt wifivel és közepes fényerőn, balanced power plan sémát alkalmazva. Az akksik 48Wh-sak mindkét gépben.)

[ Szerkesztve ]

C programmers never die, they are just cast into void.

(#31899) SzaboZE válasza haddent (#31895) üzenetére


SzaboZE
addikt

A 70-80C maghőmérsékletet jelent, ez hűtőn jóval alacsonyabb, kb 50-60 lehet az érintkezési felület környékén, a levegő meg 30-40 fok lehet amit fúj. A Latitude E6xxx család hűtése elég jó, max a koszosodás ronthat a hatásfokon, de azon egy tisztítással könnyen segíteni lehet.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#31900) SzaboZE válasza ToMmY_hun (#31898) üzenetére


SzaboZE
addikt

Videokártya, RAM, CPU, SSD/HDD teljesítménye is sokat számít. Ezeket nem írtad.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.