- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
mouzrr #48856 üzenetére
Itt van pár lehetséges megoldás, ezeket próbáld meg.
-
premete
veterán
válasz
75kokoko75 #48820 üzenetére
Nézz körül a hardveraprón, 10-12 között mennek.
Egyébként aki megszokta, hol vannak a magyar betűk, annak minek, aki pedig nem szokta meg, annak csináltam egy németet, úgy módosítva, hogy minden magyar ékezetes betű altgr+ékezetnélküli helyen van (nagy a Shift+alt_gr-rel). Így minden betű és jel marad a ráírt helyén, csak ékezetesek jöttek pluszba az Alt_gr-re. -
premete
veterán
válasz
75kokoko75 #48817 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a világítós hirdetés achiválva van, egyébként többet kér a magyarításért, mint amennyiért egy új, magyar, háttérvilágítós billentyűzetet lehet venni, miben készséges a linkelt hirdető?
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Nálam az új op. rendszer a windows 7.
A gép windows 8-cal jött, fél év után felment a 10-es, múlt héten vissza a windows 7. Azóta stabil a cucc.
Mondjuk kék halál csak a 10-es alatt volt, és minden egyéb bug is jellemzően (8.1 alatt nagy ritkán 1-1, w10 alatt napi rendszerességgel, de mindig más). -
premete
veterán
válasz
szabonagyur #48581 üzenetére
+2
Delleken még amúgy elmegy bugosan (xps m1330, xt2, e6230, e6440, e7240, 6430u), de egy új asusra feltettem, ott ahogy letöltötte w8 a 10-et, többé el sem indult.
Mondjuk BSOD-t w7-en még nem láttam élőben......w10-en naponta. -
premete
veterán
válasz
Tothgera30 #48570 üzenetére
Mi a céges, és ki él?
-
premete
veterán
válasz
Tothgera30 #48568 üzenetére
Pénzbe nem kerül de az eredeti tulajdonos adatai nélkül elhajtanak. [link] Kell a név (cégnév), irányítószám minimum, de nem árt, ha van email, telefonszám, postai cím.
-
premete
veterán
válasz
bb.bocs #48551 üzenetére
Dell honlapját nézd:
Configurations supported
2 GB, 4 GB, 6 GB, 8 GB,
12 GB, and 16 GB -
premete
veterán
-
premete
veterán
A 8.1 a 10-eshez képest egy kiforrott cucc.
A W10 tegnapi "termése" nálam ez volt:
1, jobb egér ikonra az asztalon > törlés: hibaüzenet: az ikon nem található
2, elérhető wifi kb 20; 5 perc múlva egy sem
3, kikapcsolás: homokóra, semmi sem történik.
4. alvásból visszatérés: ledek világítanak, a képernyő fekete. -
premete
veterán
válasz
lord.lakli #48488 üzenetére
Még egyszerűbb olyan Dell töltőt venni, ami megy szivargyújtóról is (olyan van nekem is, bár autóban talán egyszer használtam).
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
somasz #48463 üzenetére
Én is mindig felteszem a Dell Latitude laptopokra a legfrissebb biost, és még sose volt belőle semmi problémám, úgyhogy felesleges rémhírterjesztésnek tartom a kolléga ijesztgetését.
Zárójelben azt is hozzátenném, hogy a laptopokban ott az akku + a hálózati áram, nagyon kicsi az esélye, hogy éppen a bios frissítés ~fél perce alatt haljon meg az akku és menjen el az áram. -
premete
veterán
válasz
dz1989 #48428 üzenetére
Nlite vagy ntlite jók driverek és egyebek integrálására például. Mondjuk az integrálással sem bajlódnék, ha van letölthető driver cab, azt kicsomagolva, majd az eszközkezelőből betallózva feltesz mindent, ami kell. Újratelepítésnél törölhetsz minden particiót, az üres recoverynek úgysincs értelme.
-
premete
veterán
válasz
dz1989 #48426 üzenetére
Ha le lett törölve a recovery, akkor gondolom a CTRL + F11 gombra sem csinál semmit bios screennél?
Akkor jobban jársz, ha letöltöd az op. rendszert, a drivereket, (integrálhatod is a windowsba), rárakod egy pendrive-ra, és arról telepíted újra, ha kell (recovery partición is ez volt csak)
Letölthető recovery particiót is vadászhatsz a neten, de nem tudom, mennyire van a boot sorrend rendben, mert ha nincs, akkor az *.img ráírása a recovery particióra sem elég, kell még mókolni; ha jól emlékszem, van még 1-2 kisebb boot partició is ráadásul. -
premete
veterán
válasz
rakostamas #48387 üzenetére
IPS-re értsd.
-
premete
veterán
válasz
adamssss #48382 üzenetére
Olyant nem szoktak csinálni (4200u 4310-re alaplapcsere egyben, külön cpu-t nem lehet ezeknél cserélni). nálam is ugyanolyanra cserélték, és utána ment rendesen: mondjuk nálam linux alatt is 797 Mhz volt a maximum, csere előtt, és nem ment feljebb soha, még a szorzot is letagadta.
Egyszer kaptam i5 helyett i7-et, mert i5 nem raktáron.
Akinél néha van magas orajel, néha nincs, az inkább szoftveres tünet + a xar 00u cpu emergiagazdálkodás: 4200/4300u-nál a lomhaság, 4600u-nál a throttling. -
premete
veterán
válasz
aizen92 #48377 üzenetére
Én már cseréltettem emiatt, de egyébként is rém lomha a 4200u; a 4310u például sokkal jobb, bár a 6430u-mban a 3437u veri mindegyiket, az nem gondolkodik, igaz valamivel többet is fogyaszt, de az egyharmaddal nagyobb akku (vagy dupla) bírja. Igaz, nehezebb valamivel, de abban még anyag van.
-
premete
veterán
válasz
Yiggdrasil #48358 üzenetére
Keresd meg az eszközök típusát, hátha másik Dellhez van rá w10 driver; ami működik, ahhoz felesleges nyúlni.
Gondolom a smartcard reader és control point security felesleges otthoni használathoz. -
premete
veterán
válasz
Yiggdrasil #48353 üzenetére
2x4=8GB - DDR3 1333MHz PC3-10600 204pin SO-DIMM DDR3, ssd sata2 elég, és w10 ok.
-
premete
veterán
válasz
tuareg85 #48332 üzenetére
Van, olvasd el, amit írtam.
-
premete
veterán
válasz
Mikulásbá #48316 üzenetére
Windows 7-re ugyanúgy fel lehet tenni frissítéssel, mint 8.1-re. Nem kell kulcs W7-hez sem, ha a gépen valamilyen windows volt gyárilag. Sőt, ha mondjuk alaplap csere után elveszik az aktiválás, elég a rendszert lementeni, feltenni a gyári Dell W7-et, (nem kell se net, se frissítés, se driverek), az net nelkül aktiválódik, rögtön rá lehet tenni a 10-et az neten aktiválódik, majd vissza lehet tenni a komplett rendszer mentést, és az is aktiválódik.
-
premete
veterán
válasz
Melanor #48219 üzenetére
DW 5560-as kártya való bele, ahhoz a w10 letölti a drivert, illetve a Delles is felmegy, és akkor lesz GPS is a helymeghatározáshoz.
Billentyűzet háttérvilágítás FN+nyil jobbra, nyomásonként +25%-ot tesz rá, és látod a fényerő változását a billentyűkön. Már amennyiben a BIOS-ban 100%-ra van állítva, ha 25%-ra, akkor csak be/ki van értelemszerűen. -
premete
veterán
válasz
tomee007007 #48167 üzenetére
Valahonnan kérj kölcsön egyet, mert addig nem derül ki, hogy a táp maga rossz-e, vagy a töltő áramkör. A táp lenne az olcsóbb dolog, de ha nem az a hibás, akkor felesleges azt a négyezer forintot is kiadni. Azt is jó lenne tudni, hogy kikapcsolt gépnél feltölti-e az akkut, illetve a hibajelentésen kívül van-e más működésbeli rendellenesség. A legtöbb Dell tápja használható kipróbálásra, nem kell pontosan ugyanannak az inspiron tápnak lennie, lehet xps, latitude, vostro, stb., ha akkora, vagy nem sokkal kisebb teljesítményű.
-
premete
veterán
válasz
tomee007007 #48165 üzenetére
Megnézted, hogy rendesen össze van-e dugva a töltő és a tápkábel?
Kipróbáltad másik konnektorból?
Akku nélkül is van ez a hibaüzenet?
Kipróbáltad másik Dell töltővel?
Amíg ezeket nem vagy képes megcsinálni, az eredményeket leírni pontosan, addig senki sem tud segíteni, a szmájli nem fogja megoldani a problémádat. -
premete
veterán
válasz
tomee007007 #48159 üzenetére
Ott a hibaüzenet, az abban taglalt dolgokat kipróbáltad?
-
premete
veterán
válasz
mghltm #48139 üzenetére
Szerintem is így van, vékonyítanak, attól a ház gyengébb lesz, kisebb akkut tesznek bele, ezért a fogyasztást visszaveszik, és csodálkoznak, hogy nem megy úgy, mind a régebbiek.
Én is el tudok menni ötödikbe, 90-nel ~4 liter benzinből, de 180-nál 15 litert eszik a kocsi. -
premete
veterán
válasz
szabonagyur #48130 üzenetére
Mondjuk az 1x8 sokkal rosszabb, mint a 2x4 ramban, de én is azt tapasztaltam, hogy a 6430u i5 3437u veri az i5 4300u-t.
-
premete
veterán
válasz
stevve #48123 üzenetére
Ez azért van, mert nincs "ingyen sör": addig szedik vissza a fogyasztást, hogy előbb-utóbb laggol a cucc. Érdekes, hogy az Ivy bridge (i5 3437, i7 3687) esetén nem voltak ilyen problémák, nálam az i5 4200u-nál volt először, aztán az i5 4310u-nál megszűnt a "gondolkodás" program indulás előtt.
-
premete
veterán
válasz
Primary92 #48110 üzenetére
Sajnos a gyárija, a DW5570-es az full size, létezik fél méretben WWAN, de még élőben nem láttam; persze az a másik kérdés, hogy a fél helyen menne-e a WWAN.
A DW5570e pedig ngff (M.2), olyan van az E7250-esekben, a régebbi belerakhatóak, a DW5560, 50, 40, 30 pedig mind teljes méret, ráadásul lassabbak is; mondjuk azok legalább mennek Linux alatt, a DW5570-es pedig nem akar. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48107 üzenetére
A WWAN helye a teljes pcie, az ssd-é a fél; ha van benne wwan, akkor csak fél msata fér bele, ennyi; ha a WWAN kártyát kettévágod, és valahogy az antennacsatikat átforrasztod, akkor az is belefér, de nem tudom, hogy működne-e ott is, mert fél WWAN kártyám még nem volt.
Az más kérdés, hogy a WWAN helyén is felismeri az egész msatát, vagy a hdd helyén is, átalakítóval. -
premete
veterán
válasz
Primary92 #48103 üzenetére
Nincs az eldugva, ott van a wwan alatt. Half mini pcie hely van, olyan ssd fér bele: egész csak akkor, ha felét levágod, vagy kifűrészelsz egy darabot a házból, plusz az akkuból levágsz, mert abba is belelógna..
Egész minipcie helyre milyen félméretű ssd-t akarsz tenni, msatát, vagy 2.5"-osat? -
premete
veterán
válasz
#16820480 #48100 üzenetére
Volt, 22>14, de a generációk utolsói a következő elsőjéhez képest nem sokban különböznek, bármit mond is a marketing: ahogy az alábbi péda is mutatja:
"The comparison, which featured the Broadwell i7-5775C, illustrates the improvement Intel has made:
According to the results, the 5775C delivered 0.449 units of performance per watt of power consumed. The prior-generation Haswell 4770K delivered 0.297 and the Haswell Refresh 4790K came in at 0.273. If we compare the 5775C to the 4770K (the more efficient of the high-end Haswell chips), the Broadwell chip is 51% more efficient than the prior-generation Haswell chip."
Mobil processzoroknál a Refreshnél az előző Haswellhez képest például a throttlingolás szűnt meg.
Én óvatos duhajként a következő platformnál is megvárom inkább az empirikus tapasztalatokat, mintsem a marketing elhitesse velem, hogy "forradalmi" meg "korszakalkotó" és közben kiderül, hogy mégsem eszi olyan forrón a kása a macskát.
Volt Mifim, de akkor megint eggyel több cucc töltöttségére kellett figyelnem, plusz arra, hogy ne hagyjam el (mondjuk nálam kicsit speciális a történet, mert az év felében a szőlőhegyen vagyok, ahol csak műhold és wwan létezik, plusz áram, ha nem lopják el a trafóból az olajat). -
premete
veterán
válasz
#16820480 #48096 üzenetére
A nagyobb akku természetesen tovább bírja, amiket használtam, azokban 31, vagy 42 Wh-s akkuk voltak, azok nem bírnak annyit, mint a 6xxx-ek, a 65 Wh-val; abban viszont nem vagyok biztos, hogy a Haswell Refresh (10 végűek) és a Broadwell között nagy különbség lenne
Jól látod, azt írtam, hogy az e7440-esbe mi megy bele, nem azt, hogy az e7250-esbe mi; de aki egyikben sem próbálta ki, akkor szerinten ne írja, hogy tutira igen/nem.
Újabbaknál olyan trükkök vannak, hogy az embernek égnek áll a haja, például az e6440-esbe csak fél mini pcie hely van az msatának; így hiába van normál msata, 512 GB-os ssd-m, az e6440-esbe nem tudom beletenni, illetve ha a wwan helyére tenném, akkor netem nem lenne. Plusz az 50-esek wwanja sem mini pcie, hanem valami megint nem kompatibilis az előzőkkel, ahogy a dokkolók csatiját is elqrták rendesen. -
premete
veterán
válasz
#16820480 #48091 üzenetére
Nem minden 6-os vastagabb, hdd-t rendszernek a melegedés miatt nem tennék bele, mert nincs semmi hely akkor se alatta, se felette, de annyira, hogy beépítő keret sem kell, mert a hátlap fogja meg.
Ha 52 Wh-s az újban az akku, az már többet tudhat, mint a 6xxx 65 Wh-sa. A 42 Wh, páne a 31 Wh azok rém karcsúak.
Szóval én a 6430u-ról csak dokkoló csatit hiányolom, egyébként azt tartom az utolsó rendes Latitude-nek, annak nem horpadt a billentyűzete, gumiszerű a háza, ráadásul nem is vastag. -
premete
veterán
válasz
#16820480 #48088 üzenetére
Határeset, de a 9.5 mm-es az e7440-be belefér (szerintem az e7450-esbe is, de olyan még nem volt nálam); a 7 mm-es lötyög benne (a gyári 5mm-eshez van egy szivacs benne, hogy ne zörögjön, illetve hdd esetén a hőtermelés is kérdéses (ugye ha csak háttértárként van, nem gáz annyira, mintha arról futna a rendszer), ssd-t egy 2.5"-os samsung 840 pro-t és egy 9.5-ös intel ssd-t használtam benne.
Billentyűzetben és masszívságban szerintem a 7xxx visszalépés a 6xxx Latitude-ok után. Fogyasztásban nem, mégis tovább elmegy a 6xxx a 65 Wh-s akkuval, mint a 7xxx a 42 Wh-sal. (Cserébe nehezebb valamivel). -
premete
veterán
válasz
AstraCDX #47291 üzenetére
Nekem is dw5570-es van, ez tud 20-30 mbps-t, az 5560-as 15-t max. Volt LTE külsőm, az ennyit sem tudott vodafonnál, se pesten, se vidéken. Arról, amit írtál, semmi infót nem találtam az LTE frekikről. Az újabb az tudná, de az meg nem kompatibilis csatiban, Somasznak van olyan eladó.
-
premete
veterán
válasz
MaxxDamage #47186 üzenetére
9.5mm-es kell bele.
-
premete
veterán
válasz
MaxxDamage #47172 üzenetére
SZVSZ egy háttérvilágításos billentyűzet tobbet ér ebben, mint egy harmatgyenge dedikált vga, + hibaforrás+magasabb hőmérséklet+ rövidebb akkuidő.
-
premete
veterán
válasz
MaxxDamage #47167 üzenetére
Az sem mellékes, hogy nvidiával rövidebb az élettartam, most van egy ilyen nálam, és alaplapot kéne cserélni, mert a kép kb. 5 percig jó.
-
premete
veterán
válasz
Nobbigstein #47141 üzenetére
Úgy forgalmazzák, ahogy meg van rendelve: lehet msata+hdd, vagy msata a hdd helyen, vagy hdd+ wwan, vagy normál ssd+wwan, vagy csak hdd, illetve ssd is. Ha a kábelt kivették, vagy nem is volt benne, azt nehezebb pótolni.
-
premete
veterán
válasz
Nobbigstein #47139 üzenetére
Az derült ki mindössze, hogy fogalmad sem volt a dologról.
"msata ssd van benne a HDD helyén"
nem keretet kell venned, hanem csatlakozó kábelt. -
premete
veterán
válasz
Nobbigstein #47127 üzenetére
Ja, hogy msata, akkor más a leányzó fekvése. Annak rendes csatija van, keret nélkül rádugod, belepasszol a helyre, a hátlap nem engedi kiesni, de ha nagyon biztos akarsz menni, fogsz egy lemezcsíkot, kifúrod 2 helyen, és 2 csavarral rögzíted. Persze lehet venni is, de nem olcsó.
-
premete
veterán
válasz
Nobbigstein #47122 üzenetére
Az ssd ugyanakkora, mint a hdd, simán mehet a helyére, a csati is ugyanaz.
-
-
premete
veterán
válasz
r.endruu #47009 üzenetére
Milyen akkuidőt várhatok? (6 cellás akku) 0-6 óra, elhasználódástól és felhasználástól függően
Wifi vevő mennyire erős, nem akadályozza a fém ház a vételt? Fém ház akadályozná, de nem fém a háza egyiknek sem.
Touchpaddel kényelmesen lehet használni, pontos, nem ugrál? Multitouchot úgy tudom tud, ebből a legfontosabb a görgetés lenne, az milyen? átlagos
Mennyire melegedne mérsékelt felhasználással i7 2620M-mel? (Úgy emlékszem ez az i7 van benne) nem jellemző
SSD így SATA2n is jóval gyorsabb és megéri HDD helyett, ugye? Csak 1 hely van benne, tehát csak az a lehetőségem van hogy nagyobb SSD-t veszek, ha kifutok a helyből? jóval gyorsabb, így van -
premete
veterán
válasz
Avicularia #46991 üzenetére
A képen a bal oldali a bluetooth kártya és a kábele, a jobb oldali a wlan dw1540, az nem tud bluetooth-t.
-
premete
veterán
válasz
Avicularia #46988 üzenetére
Ne hálókártyát kérj, hanem bluetooth kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged