Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53863) Tyrel


Tyrel
őstag

Sziasztok!

Sikerült belefutni egy érdekes gépbe - egy Sapphire HD7790 van benne, 1GB-os, 1GHz-es, 1 ventis hűtővel, de a pontos szériaszáma nincs meg.

Azt csinálja ez a drága videokártya hogy alapból mindig teljesen meg van állva a ventillátora, terhelés alatt is. Ez egészen így van amíg kb. 95-100°C-t el nem éri a GPU - ekkor rájön a félkegyelmű hűtése hogy "húha húha húha baj van!" és elkezd 100%-on tekerni, égtelen porszívóhangot produkálva.

Miután sikerül neki egy picikét viszahűteni a GPU-t megint leáll a venti, teljesen. Semmi köztes állapotra, átmenetre nem hajlandó. Vagy 100% vagy 0%.

A szép az benne hogy se az AMD driver (15.7.1) manuális venti vezérlésére, se a Sapphire TRIXX venti vezérlésére nem reagál semmit. Hiába állítom be hogy mondjuk fixen 50%-on pörögjön a ventillátor, meg se moccan - majd aztán mikor megint úgy gondolja hogy meleg van, ismét jön a porszívózás.

Hab a tortán hogy igazán nem csak a ventilátor nem vezérelhető sehogy, arra sem vennék mérget hogy a GPU hőérzékelő szenzora valós értékeket mutat. Nagyon gyorsan felfut 99°C-ra aztán ott úgy megragad, és még akkor is 99°-ot mutat amikor épp megáll pihenni a hűtője.

Mégis mit lehetne ezzel a kártyával kezdeni??

Kerestem rá új BIOS-t de szerintem nincsen.

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.