Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68934) BeZol


BeZol
őstag

Hali

AsRock Z390 Taichi
i7-9700K
2x8GB ddr4 3000cl16
sata 3-as ssd

Zsír új gép, ismerősnek tettük össze.
Windows felment, már drivereket tettem felfele, és épp nvidia driver jött, a telepítő útközben hibát írt h nem lehet ezt erre a rendszerre telepíteni. Mondom wtf. Újraindítottam és nem volt kép, hibakóddal állt a rendszer (alaplapi debugger).
Kártya ki, alaplapiba monitor be. Kép van, de windows betöltés közben kékhalál. Semmi errorkód, csak h ismeretlen hiba
Mondom oké, akkor megint újrarakom a windowst. Aha, nem látja az SSD-t, és a HDD-t sem pörgette már az nvidia driveres incidens óta (jellegezetesen hallani lehetett újrainduláskor h kb leghangosabb alkatrész).
Átdugtam másik sata dugóba az ssd-t (hdd-t kiiktattam teljesen), na úgy látta a windows telepítő. Végigment a telepítés, de első újraindítás után hibaüzit dob (nem kékhalált, hanem windowson belüli hibaüzenetes ablakot dob fel fekete háttérrel windowsba bejutás nélkül, és ha leokézom, újraindul és megint idejut).
Azért volt, hogy kékhalálos részhez is eljutottam, de már én sem tudom hogyan.

A lényeg, hogy:
- ssd jó (2 gépben is kipróbáltam, meg eleve régebbi darab crucial mx300-as 275gb)
- tápegység jó (legalábbis átraktam az én tápomat, és azzal sem volt jó semmi)
- rtx 2070 super a kártya, beraktam a gépembe, tökéléletesen ment vele a forza horizon 4 (bár ahol 105-120fps-t tudott, ott az 1080Ti-m 130-144 között ment, itt g-sync megfogta)
- átraktam az én samsung 960 evo/pro-mat (magam sem tudom) ami nvme ssd, egyáltalán nem látta bios-ban. Beraktam 2. m.2 slotba, ott sem látta! 3.-ba nem raktam már, mert az hűtőborda alatti és nem akartam megint csavarozni.
- memóriák jók, néztem h csak 1db volt bent, mindig látta a gép, és A2-B2 slotban is voltak (proci felől 2.-4. hely ahogy kell).

A gépet már teljesen szétszedtük és újra összeraktuk (procit is kiemeltük majd újra vissza, de tökéletesen a helyén van/volt és tüskék is rendben).

Szóval a SATA portok nem működnek 100%-osan, mert van amelyikben nem látja, van amelyikben igen, de ha látja is, a windows sosem tud betölteni (pedig előtte betudott, más gép pedig betölt az ssd-ről).

Az "első" jel ugye a videókártya pci express slotja volt h "behalt", mert nem is ment tovább a boot bios-ig sem anélkül, hogy kivettem volna a kártyát (vagy ha igen, kép tutira nem volt és hibakódot dobott az alaplap).
A "második" jel hogy a SATA portok nem smakkolnak.

Én ilyennel még nem találkoztam, hogy valami tökéletesen működik (aida64 is rendesen írta a cuccokat), és egyszercsak vga telepítése közben meghülyül, és dől a dominó (és ha jól vettem ki már a windows sem tudta felrakni az nvidia drivert magától).

A kört leszűkítve most vagy az alaplap, vagy a proci lesz a ludas. BIOS update nem segített.
Az én alaplapomban deliddelt 8700k van rézkupakkal és folyékony fémmel kupakragasztás nélkül, nincs az a pénz h kivegyem onnét és betegyem a másik procit h tényleg jó-e.

Nekem volt már olyan, hogy vmi nem smakkolt egy zsír új géppel, de ott telepítésig sem jutottam, később pedig szervízben szétszedték majd összerakták és nekik ment... Azóta is jó a gép, de hogy egy jól működő gép így a semmiből egyszercsak eldobja magát (kb. 1,5 órát men a gép), na ez nekem új.

Találkoztatok már hasonlóval? :))

/windows telepítést a sata illesztőprogramot felhasználva is telepítettem, úgy sem volt jó/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.