Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3051) Palesztin994 válasza Palesztin994 (#3050) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Na megnéztem, 3 helyről rendeltem, 2 ingyen 30 napon belül, egyik 0.44 dollár szintén 30 nap, szóval jó vagyok. :D

(#3052) Voice24 válasza Palesztin994 (#3050) üzenetére


Voice24
őstag

Igen, a végösszeg tartalmazza a szállítási díjat, viszont az Áfát, vámot nem. Nem tudom, ezzel tisztában voltál-e, vagy ezt belekalkuláltad-e, de 86 Eurónál esélyes, hogy fizetned kell még rá ezt-azt, ugyanis 22 Euró alatt vám- és Áfa mentes a Kínából érkező cucc.

(#3053) Palesztin994 válasza Voice24 (#3052) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Pontosan nem tudtam mikortól kell, de számítok rá. Fizettem már vámot, mondjuk nem örültem neki, mert arányaiban nem olcsó. :D
Viszont így is jobb az itthoni áraknál.

(#3054) bbsofficial válasza Palesztin994 (#3053) üzenetére


bbsofficial
tag

Ha különböző eladóktól rendelted biztosan külön csomagban fog érkezni és ~45usd/csomag (pktsggel együtt) alatt vámmentes.

(#3055) Voice24 válasza Palesztin994 (#3053) üzenetére


Voice24
őstag

Oké, azt meg én nem kalkuláltam bele, hogy a 86 Euró nem feltétlenül egy csomagot jelent.

(#3056) Palesztin994 válasza Voice24 (#3055) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

így van, de mind 22 feletti volt. töröltem inkább, mert találtam jó áron itthon. :)
Mondjuk előző hozzászóló 45-öt írt, egyik tuti felette volt (3 csomag volt). Annyiból jobb, hogy hamarabb megjön itthon. Ugyan annyit fogok fizetni, mint alin, egy 4es pakkal kevesebb bögréért, ami 13 eu volt Alin, és talán jobban is tetszenek az itthoniak egy picit.

[ Szerkesztve ]

(#3057) nyikszi


nyikszi
őstag

A kávéolajok eltávolítására ez a leírás jó DeLonghi-khoz is?

[link]

"Őröltkávé-tárolóval rendelkező eszpresszógépek1 Tegyen egy csészét a kávé kifolyócsöve alá. Töltse fel a víztartályt friss vízzel.2 Helyezzen egy kávéolaj-eltávolító tablettát az őröltkávé-tartályba, és válassza ki az őrölt kávéból való főzési funkciót.3 Ne helyezzen bele őrölt kávét. A kávéfőzés megkezdéséhez nyomja meg a presszókávé, illetve a kávé gombot. Ha egy fél csészényi víz le van főzve, kapcsolja ki a készüléket, és húzza ki a hálózatból.4 A kávéolaj-eltávolító oldatot hagyja hatni körülbelül 15 percig.5 Dugja be a hálózati csatlakozódugót a fali aljzatba, majd kapcsolja be a készüléket, hogy befejezze a főzési ciklust. Ürítse ki a csészét.6 Nyissa ki a szervizajtót. Távolítsa el a főzőegységet, és alaposan öblítse le folyó víz alatt.7 Helyezze vissza a főzőegységet, és helyezzen egy csészét a kávékifolyó alá.8 Válassza az őrölt kávé funkciót. Ne helyezzen bele őrölt kávét. A kávéfőzés megkezdéséhez nyomja meg a presszókávé gombot. Ezt ismételje meg kétszer. Ürítse ki a csészét.9 A cseppfelfogó tálca tisztításához vegye ki azt a készülékből. Tegyen egy kávéolaj-eltávolító tablettát a cseppfelfogó tálcába, és töltsön bele forró vizet az űrtartalmának a kétharmadáig. A kávéolaj-eltávolító oldatot hagyja hatni körülbelül 30 percig. Ezután alaposan öblítse le a cseppfelfogó tálcát folyó csapvízzel.Ezt követően a készülék tiszta, és használatra kész."

[ Szerkesztve ]

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3058) WaterWawe válasza nyikszi (#3057) üzenetére


WaterWawe
őstag

Szerintem jó lehet. Annyi hogy mi a csepptálcára külön nem szoktunk elhasználni egy tablettát, azt elmosogatjuk inkább.

[ Szerkesztve ]

(#3059) V.T. válasza this_is_why (#3028) üzenetére


V.T.
aktív tag

Kipróbáltam és ha 2x nyomom a Cappuccino gombot nem történik semmi sem. Nem lehet külön habot csinálni úgy néz ki.

(#3060) Voice24 válasza nyikszi (#3057) üzenetére


Voice24
őstag

23.460-nál az első fázis, amikor tablettát teszel az őrölt kávé helyére, még menne, de az üresen történő főzés már nem, próbáltam, ha nem teszünk semmit az őrölt kávé tölcsérbe, nem csinál semmit, csak kéri a kávét, vagyis nem lehet átverni.
Én tisztítás címszóval annyit szoktam csinálni, hogy néha kiveszem a központi egységet és nem csak vízzel, hanem tisztítószeres vízzel átmosom. Továbbá azt csinálom, hogy keverek ki egy adag (pár deci) tisztítószeres vizet (persze kávégéphez való port keverek bele), azt a gép víztartályába öntöm, majd azzal lefuttatok 4-5 sima öblítést. Utána megcsinálom ugyanezt tiszta vízzel is, és ennyi. Lassan másfél éves lesz a gép, napi 9-10 kávéval, és eddig még bőven elég volt neki ennyi odafigyelés.

(#3062) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Úgy látszik megint kavicsot kapott szegény Philipsem, de volt egy másik félig jó darálóm, még az előző kavics rágcsálásból, így két darálóból lett egy jó, teljes nagytakarítás után mindent gyári állapotába állítottam vissza, vagyis eredeti nyomásfokozó, őrlő szépen fokozatosan minimumra állítva, a presszó gyárilag 40ml, a hosszú kávé minimumon 100ml körüli, és ami a lényeg, finom, kiegyensúlyozott ízű. 25ml-en kiegyensúlyozott a presszó is közepes aromával. Még egy főzőegység karbantartás hátra van, kíváncsi leszek milyen lesz ha mindent rendeltetésszerűen használok utána, mint egy laikus, vagyis csak akkor takarítom ha jelez, stb.

(#3063) Dr. Szilikát válasza konzumpro (#3061) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Van az fajta például, ami a Lidl gépében is megtalálható, ahol a szűrő után a kávé egy tűszúrásnyi lyukon halad át, onnan spriccel egy kis fémszitára (perlátor), ami a sugarat megtöri. Viszont eközben a nagy nyomással áramló sugár levegőt is sodor magával, ami az oldalt kiképzett kis nyílásokon keresztül jut oda, ettől lesz habosabb.

Lehet, hogy az ínyenceknek ez a plusz levegő már nem tetszik.

A habképződést befolyásolják persze a folyadék egyéb fizikai és kémiai tulajdonságai is, fehérjetartalom, ilyesmi, nem csak a gázok.

(#3064) nyikszi válasza Voice24 (#3060) üzenetére


nyikszi
őstag

Ez nem jó hír :( Mondjuk nekünk meg már 4 éves a gépünk. Én is annyit szoktam, hogy kiveszem a kávéőrlőt és áztatom jó forró vízben, ami a csapból jön. Majd vissza.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3065) Dr. Szilikát válasza nyikszi (#3064) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Nem tudom, milyen őrlőről van szó, De'Longhi gépeknél infusernek nevezik az angol leírásban a főzőegységet, aminek szétszedéses tisztítása itt látható:

https://youtu.be/1gQKH7rGwWI?t=180

Ez meg a felső része, ami egy fixen álló dugattyú, ebből megy ki a víz, a főzőegység (henger) pedig alulról mozdul rá:

https://youtu.be/1gQKH7rGwWI?t=520

Ilyeneken a tablettázás amúgy sem segít, vagy nem többet, mint a forróvizes öblítés.

Ami látszik, hogy szennyeződés szempontjából nem tűnik olyan jó konstrukciónak, mint a Saeco több más típusban is alkalmazott megoldása, mert itt felülről úgy belenyomja a víz a zaccot hengerbe, illetve az alsó dugattyú melletti részbe, hogy onnan már semmi nem hozza ki, csak a szétszerelés.

A Saeconál viszont alulról felfelé halad a víz, a felső dugattyú pedig szabadon hozzáférhető, lemosható. De ennél is bemegy a zsíros maradék a fémszűrő alá (alsó és felső), amit időnként ki kell venni, tisztítani. Gyakrabban, mint gondolná az ember.

(#3066) zavatar


zavatar
csendes tag

Sziasztok!
3 éve használunk egy használtan vásárolt Saeco Talea Giro kávéfőzőt családi haszálatra napi 4-6 kávéfőzés. Az első két évben a pogácsák egyben voltak és a főzőegységen is porszerű kávémaradványok voltak csak. 2020-ban a pogácsa helyett vizes (lekvárszerű) darálékot dobott a zacctartályba a gép és kávé minőség is jelentősen leromlott. Visszavittem ahhoz akihez vettem és ő egy tisztítást végzett rajta, majd miután a probléma fennált később ismét visszavittem, akkor elmondása szerint a darálót kellett kitisztítani mert a kevés őrlemény mennyiség miatt vizes a zacc. Ismét hazavittem és jeleztem pár napon belül, hogy továbbra is vizes zaccot dob a gép és vacak a kávé. Azt a választ kaptam, hogy rendel nekem bele egy szelepet, mert az okozza a hibát. Egy később egyeztet időpontban ismét javítás, de hiba továbbra is fennáll és kávé teljesen ihatatlan híg lötty. Ekkor elkértem egy barátom éppen nem használt Odea Giro-ját kölcsön, hogy legyen mivel kávézni amíg elviszem egy olyan szervizbe gépet, ahol reményeim szerint meg is csinálják. Az Odea által főzött kávé mesés szintugrás volt! Finom ízes kávé és kemény zaccpogácsa.
Az enyémet – előzetes telefonos egyeztetést követően - elvittem egy debreceni telephelyű kávégépek javításával foglalkozó társasághoz, hátha végre megjavítják. Amikor odaértem akkor közölték velem, hogy ennek a gépnek javítását nem vállalják, mert a tisztítást követően legalább négy olyan alkatrész is lehet, ami ilyenkor cserére szorulhat és azok már nem kaphatóak.
A fentiek után következő kérdések merültek fel bennem?
- Javítható –e és mennyibe kerülne kb. Debrecen környékén ennek a gépnek javítása?
- Megéri –e vajon annyit rákölteni (pl. 10-20-30 e Ft-ot), vagy ez tényleg öreg elavult gép (pénztemető) és inkább másik gépet érdemes venni?
- Ha másik gép akkor mit ajánlanátok? Szempont: legfőképp az üzembiztonság és a kedvező árú (lehetőleg ritka) szervízköltség ami hajdú megyében elérhető és stabil alkatrész ellátottság 4-5 évig. Napi 4-6 kávét iszunk, amihez tejet szoktunk önteni vagy tejhabot amit egy egyszerű kis kézi (elemes) tejhabosítóval készítünk. (Tartok tőle, hogy egy tejhabosítós kávéfőzőnél ez az extra funkció egy erős plusz hibaforrás lenne… ? Ezért hajlok a sima kávéfőző felé).
Ha nem éri meg javítani, akkor a másik gépre a keretem kb. 50e – 100e Ft új és használt gép is számításba jöhet. (De az is lehet, hogy belemélyedek jobban a témába és fentebb tolom a pénzügyi keretet valami fullosabb típus érdekében.) Köszönöm előre is javaslatokat. :)

(#3067) nyikszi válasza Dr. Szilikát (#3065) üzenetére


nyikszi
őstag

Kösz, én az első videón látottra gondoltam, fent még nem szedtem szét.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3068) Dr. Szilikát válasza zavatar (#3066) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Miután a Saeco technikáját alaposan ismerem és a te gépeden is az ismerős alkatrészeket látom viszont (csak más köntösben), sokat segített volna az állítólag cserére szoruló alkatrészek megnevezése.

Tehettél volna egy próbát a két gép főzőegységének megcserélésével is, ami szintén egyformának tűnik, noha néha variálnak eltérő csatlakozók rászerelésével, amit így nem tudok megállapítani.

Nem mondom, hogy feltétlenül a főzőegység rejti a probléma okát, miután a vizes / lekváros jelenséget is ismerem, de tesztként érdekes lett volna egy komplett csere.

(#3069) AttiMM válasza Palesztin994 (#3056) üzenetére


AttiMM
csendes tag

akkor már áruld el lécci, hogy hol találtál itthon! :)

(#3071) zavatar válasza Dr. Szilikát (#3068) üzenetére


zavatar
csendes tag

Szia! Köszönöm a választ a linket és a javaslatot. :) Nálam van otthon mindkét gép (szerencsére a barátomnak még nem sürgős visszadni az Odeát) ezért késő délután kiveszem mind a két főzőegységet és összehasonlítom. Ha szemre hasonló és bemegy a helyére akkor megpróbálhatok az Odea egységével néhány próbafőzést a Giro-ban. Kárt (pl. akadás, törés, deformáció,) nem okozhat a csere ha bemegy a helyére a főzőegység?

(#3072) jambiyya


jambiyya
őstag

Sziasztok!
Megérkezett a masina (5064/10). Adtak hozzá aquaclean szűrőt és zsírt is, meglepi.
Végigcsináltam, amiket a leírásban kértek. Kb. a 4-5. espresso lett értékelhető. :)

Kérdéseim:
-elég-e csak az aquaclean szűrőt használnom, vagy külön szűrni kéne a vizet? Mivel a negyedik indikátor is elkezdett pirosodni, 4-esre állítottam a vízkeménységet.
-miért számolja a filtereket? Mi lesz 8-nál?
-a vízkőtlenítés/kávéolaj tisztítást elég akkor csinálni, amikor a gép kéri?
-nem baj-e, ha két napig nem használom a gépet, és a vizet benne hagyom? Elég ha cserélem a vizet, vagy eleve nem szabadna benne hagyni?
-a cseppfelfogóban elég sok víz volt. Lehet, hogy ez az első használat miatt?
-a pogácsákat nézve, elég finomra van őrölve a kávé, sokkal finomabb, mint ahogy a bolti darált kávék. Az őrlésbeállító középen van. Ez "ilyen"?

Köszi.

(#3074) WaterWawe válasza jambiyya (#3072) üzenetére


WaterWawe
őstag

Szia!

- Az Aquaclean mellé azért lehet érdemes külön szűrni a vizet, hogy a tartály se vízkövesedjen, de egyébként elég így is.
- 8 filter után kell citromsavas vízkő mentesítést csinálni. Ez papíron 5000 kávé után esedékes, ellenben ha ilyen kemény a víz biztosan nem fog ennyit kibírni.
- A vízkőtlenítés az előzőek szerint kéri, ellenben a kávéolaj eltávolítást külön nem fogja kérni, ezt neked kell havonta.
- A főzések között illetve be és kikapcsoláskor is nyom vizet a csepptálcába, ez így oké, én kb 2-3 naponta ki szoktam borítani, igaz nem várok addig amíg nagyon megtelik, mert félek, hogy ügyetlenségemmel kilötyögtetem. :D
- Én azon a vélemény vagyok hogy a víz nem romlik meg (legalábbis biztosan nem 2 nap után), de erről nem mindenki így vélekedik. Azért talán ha hetekig áll benne a víz célszerű lecserélni, de szerintem 2 napos még bőven használható.
- Igen, az őrlés az ilyen. :D

Upsz, lassú voltam. :B

[ Szerkesztve ]

(#3075) Zolom89 válasza jambiyya (#3072) üzenetére


Zolom89
senior tag

1. Nem kell, elég a aquaclean.
2. 8. filter után kéri majd hogy vízkőtelenítsd a gépet.
3. A vízkőtelenítést ugye akkor amikor kéri, a kávéolaj eltávolítást havi karbantartáskor szoktam amikor kiszedem a főzőegységet, át öblítem, zsírzom stb.
4. Nálam is van hogy 2 napig benne van a víz, nem vettem észre hogy baj lenne vele
5. Nekem is ilyen hogy gyorsan összejön benne a víz, de ez azt is jelenti hogy átmossa magát rendesen, szóval ez ilyen.
6. Ne a bolti darált kávéból indulj ki, nekem a legfinomabbtól eggyel van visszább az őrlő, nekem így a jó!

Iszok is egy kávét :D

Ui.: Azt hiszem ezt megválaszoltuk egyszerre :D

[ Szerkesztve ]

“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17

(#3076) Dr. Szilikát válasza zavatar (#3071) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

A Saeco főzőegységet már vagy 10 éve gyártják, kisebb módosításokkal, de változatlan alapokra építve. Nem is csodálom, hogy bevált (a Siemens, Philips és egyéb típusokban is), szerintem jó masszív konstrukció, jól tisztítható stb. Eszerint csereszabatos

https://kavegepbolt.hu/Kozpontiegyseg-Odea-Giro

#3070 konzumpro

Amiket az előzményben is fejtegettem. Amellett pl. a fémszűrők alatti lerakódás tisztítása is alap dolog, remélhetőleg a szerviz is megtette.

[ Szerkesztve ]

(#3077) jambiyya


jambiyya
őstag

Nagyon rendik/gyorsak vagytok, köszönöm. :R

(#3078) konzumpro válasza Dr. Szilikát (#3076) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Azóta töröltem ami nem volt fontos, bocsi, a zaccpogácsák lekvárosodásáról volt szó, igen. :D

Karbantartáshoz, az se evidens, hogyan kell (ha kell) a zsíroldó tablettát használni.

Philips 2200 LatteGo - Útmutató a karbantartáshoz és tisztításhoz | Philips Magyarország - YouTube

Idegesítően vontatott a modell mozgása, valakinek bizonyára ez is egyfajta vizuális ASMR, de azért ha nehezen is, látszik a lényeg:

Őrölt módban kávé nélkül lefőzünk egy tablettát de félúton áramtalanítjuk a gépet.
Nekem bevált, sok lerakódás kijött a csőből. Régi puffertartályos kifolyóval lennének kételyeim, hogy mi marad benne, a kávésár és a tabletta elegyéből.

Vízkőmentesítés előtt szoktam csinálni, hogy még az is átmossa a gépet a lúgos tabletta után.

Egyébként rohadt sok a zeg-zug a Saeco főzőegységekben belül, cserébe kevesebb anyag kell hozzá. A Jurában lecsorog a víz, ahol itt lerakódik a kis bordákon, belül.

(#3079) jambiyya válasza Zolom89 (#3075) üzenetére


jambiyya
őstag

Standby módban biz. időközönként pirosan villan a bekapcs gomb.
Feleségem meg van róla győződve, hogy hibát jelez, mert a piros a hiba, és a philips logo egyébként is kék...

(#3080) Zolom89 válasza jambiyya (#3079) üzenetére


Zolom89
senior tag

Készenlétben van, nincs hiba :)

“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17

(#3081) jambiyya válasza Zolom89 (#3080) üzenetére


jambiyya
őstag

Kösz, már majdnem meggyőzött. :)

(#3082) mazsi70


mazsi70
senior tag

Sziasztok !
Erről mi a véleményetek ?
[link]

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#3083) jambiyya válasza Zolom89 (#3080) üzenetére


jambiyya
őstag

A menüben a reset mit resetel? Tippem, hogy csak a programozott (memo) mennyiségeket.

(#3084) konzumpro válasza jambiyya (#3083) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nálam mindent, vízkeménységet, kontrasztot, auto kikapcsolás idejét. De ha kikapcsolás előtt ezeken végigmegyek, még ott marad a beállítás, ahol volt, így csak le kell mindet okézni és megmaradnak a beállítások, csak a kávéhosszak állnak be gyárira.

(#3085) jambiyya válasza konzumpro (#3084) üzenetére


jambiyya
őstag

Kíváncsiságból végigmentem ezeken, hogy resetelve lettek-e, de akkor ezexerint pont emiatt meg is maradtak :)

(#3087) dethroner


dethroner
veterán

Hello!
Csak én vagyok vak és nem találom a csomagban, vagy a Saeco Picobaristo géphez tényleg nem adnak zsíroldó tablettát?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3088) jambiyya válasza dethroner (#3087) üzenetére


jambiyya
őstag

Az én 5064-emben is csak aquaclean és zsír volt, kávézsíroldó nem. Mondjuk rendesek, mert elsőre úgyis csak ezek kellenek ahogy elnéztem, a többit lesz idő beszerezni.

(#3089) nyikszi válasza mazsi70 (#3082) üzenetére


nyikszi
őstag

Szerintem jó, de nekem is DeLonghi van :)

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#3090) konzumpro válasza konzumpro (#3086) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Találtam egy videót ahol solenoidot cserélnek, hátha másnak is jól jön. Csak legyen otthon menetrögzítő (Loxeal).

PL41 – PL042: How to change the solenoid valve – LELIT 50s Line - YouTube

(#3091) mazsi70 válasza nyikszi (#3089) üzenetére


mazsi70
senior tag

:R

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#3092) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,
remélem jó helyre írok a kérdésemmel kapcsolatban:
honnan érdemes nagy tételben eredeti nespresso kapszulát venni?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#3093) inkubator


inkubator
tag

Pico Baristo-val kapcsolatban én is azt vettem észre hogy hamar megtelik az alsó tálca vízzel, de ha ez normális mert így tisztítja magát akkor jó! Napi 2-3 adag ital mellett hetente 2 ürítés szükséges. Mondjuk az tetszik hogy van egy kis úszó amibe beleakad a poharad ha a tálcában sok a víz, ezzel jelezve hogy érdemes lenne üríteni.

Plusz pont hogy a régebbi modellek őrlés finomság állítása kulccsal ment, most egy kézzel tekerhető gomba váltja ki a kulcsos megoldást, viszont bár egyesével kellene állítani, olyan könnyen jár hogy darálás közben sikerül 3-4 egységgel is arrébb vinni! :U

A heti nagy takarítás nem macerás annyira mint amennyire tartottam tőle, pedig a tejtartót is teljesen szét szedtem, de teljesen egyértelmű mit és hogyan kell összeszerelni.

Végeztem egy kisebb tej tesztet! Olcsó 1,5%-os, Mizo 2,8%, Mizo 3,5% és piacon csapolt házi tej között! A hagyományos 1,5 és 2,5 tejekkel laza nagy buborékos (kb mint a habfürdő)olyan semilyen Latte macchiato készült, a piaci tejtől sokat vártam volna a magas zsírtartalom és fehérjetartalom miatt, de nem hozta a várt eredményt , a rétegek nem váltak el olyan szépen, a habja se volt jobb mint a sima tejé, viszont ízben jobban passzolt a frissen gőzölt házi tej a frissen darált kávéhoz. Ami a győztes lett az a Mizó 3,5% ami sűrűbb tömött habot adott és a rétegek is jobban elkülönültek!

Valaki másnak tej tapasztalatok?

Note 4, bicikli 3, Gear 2, asszony 1

(#3094) anadroid válasza inkubator (#3093) üzenetére


anadroid
senior tag

3,5-es Aldi tartós, ami bevált.

Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.

(#3095) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

A szivárgást leszámítva, most igazán jó kávékat főz a Philips, nem tudom minek köszönhető a változás, de újkorában nem volt ilyen jó. Talán rossz irányba próbáltam változtatni, úgy tűnik tényleg nem szabad a presszó szabályt követni ennél a főzési módnál.
Abszolút gyors a lefolyás, 25ml kevesebb mint 10 másodperc alatt, vékony de tartós világosbarna crema, mindez közepes hőfok, közepes aroma, legszorosabb őrlő mellett, és eddig a legtöbb illat, íz jön át, se nem fanyar, se nem keserű, a 99%-os étcsokira rá kell készülni, erre nem annyira, teljesen élvezhető, finom kávét főz. Nem is tudom, akarnék-e ennél töményebb, ristretto sűrűségű főzetet. Szerintem jó így, ami megnyugtató, hogy szerencsés esetben egy gyári Philips kávégép minden különösebb erőfeszítés nélkül képes hozni ezt a színvonalat.
Gyanús, hogy az őrlő kezdetektől fogva rosszul volt beállítva, vagy már az elején sérült volt az egyik őrlőtárcsa amit később észrevettem. A zaccpogácsák most jobban egyben vannak, még az is lehet, hogy mégis lehet következtetni belőle ha valami nem optimális a rendszerben.

(#3096) erzol válasza anadroid (#3094) üzenetére


erzol
őstag

+1 lila Milfina 3.5 az Aldiból eddig a legjobb ár/értékben.

(#3097) konzumpro válasza inkubator (#3093) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Lidl Pilos piros 2.8%, Spar 3.5%, piros 2.8% Mizo amik nálam beváltak, mondjuk én mindig arra törekszem, hogy minél inkább önthető legyen latte arthoz, sűrű, nagy viszkozitású, mikrobuborékos krémszerű tejhab kell hozzá, vigyázni kell hogy ne robbanjon bele túl sok levegő, hogy ne legyenek nagy buborékok a tejben, mert azt örvényléssel sem lehet kihajtani belőle.

[ Szerkesztve ]

(#3098) ToBeY válasza inkubator (#3093) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Aldis laktózmentes 2,8% egész szép hab keletkezik.Igaz,kétszer nagyon hamar megromlott (és így készítettem belőle latte machiatot :( )

(#3099) dethroner válasza inkubator (#3093) üzenetére


dethroner
veterán

És a darálót be lehet rakni 2 fokozat közé is :U
Növényi tej esetén mit érdemes használni?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3100) erzol válasza dethroner (#3099) üzenetére


erzol
őstag

Szerintem:

link

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.