Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3801) dethroner válasza egykori (#3799) üzenetére


dethroner
veterán

Igen, garis. Megkérdezem a gyártót mi a véleménye.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3802) dethroner válasza ToBeY (#3800) üzenetére


dethroner
veterán

Nekünk a DM saját márkás barista tej jött be .

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3803) ToBeY válasza dethroner (#3802) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Az rendben van,de az miből van? Zab, mandula netán kókusz? :B
A kérdésem legfőképpen erre irányult volna. :K

(#3804) dethroner válasza ToBeY (#3803) üzenetére


dethroner
veterán

link

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3805) ToBeY válasza dethroner (#3804) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi majd megnézem.Eddig csak a mandula kókuszt és rizst próbáltam,az utóbbi kettő alkalmatlan a tejhabosításra.A kókusz tetszene,de szerintem túl intenzív az íze a kávéhoz.De lehet,még kísérletezem vele lehet csak a megfelelő arányt kell belőni :B

(#3806) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

Egy kérdés szakik: normális, hogy az alsó tálcában mindig majdnem fullon áll a víz mikor zaccot ürítek? Használat a következő, bár nem hiszem h számít: hétvégén reggel egy dupla presso, majd még max 2 sima presszó egész nap.

Ja, van alatta pohár :D

1220asom van

(#3807) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Most voltam pár napot egy wellness szállodában,ahol egy douwe egberts kávégép volt reggelelinél.Hát én már rég ittam olyan szar kávét amit az a masina adott, és így rendesen fel is értékelődött az itthon kis philips automatám!
Megittam vagy négy (de lehet volt az öt is)kávét, de délután egykor már hulla voltam - btw itthon egyél elvagyok simán! :K

(#3808) vicces


vicces
addikt

Sziasztok,
a lattego 5400-es mennyire ad értékelhető eszpresszót?
Azt tudom, hogy a régi odea gépek egész jók voltak hasonló vagy ugyanilyen szerkezettel.
A tejhab szinte mindegy csak legyen. Jelenleg a ceruzaelemes tejhabosítoval pörgetem a tejet. Ennél jobb nem kéne.
Van egy tuningolt rancilio silviam de azzal talán ha 1x sikerült értékelhető tejhabot csinálni. És ráadásul már unalmas ennyit egy kávéért sürögni.
Szeretnék végre csak gombokat nyomogatni ;]

:)

(#3809) MegalodonS válasza vicces (#3808) üzenetére


MegalodonS
őstag

Szia,

En csak par napos tapasztalatot tudok veled megosztani!

Ugye sok dolgon mulik,a kave ,viz es orles beallitasan, azt meg en is csak probalgatom.Pontozni kellene,akkor 1-5 skalan,kb 3-4 pontot adnek, mivel ez nem eszpresszo gep ettol fuggetlenul egyre jobban bejon.

A tejhab jo minoseget ad,de minosegi tej is kell hozza.Nyomogasd probalgasd,rengeteg beallitas van rajta es nem tul egyszeru beallitani,de nekem meg csk 4 napja erkezett.

(#3810) vicces válasza MegalodonS (#3809) üzenetére


vicces
addikt

csak azért gondoltam, mert a a gépet is eszpresszo gépnek nevezi a gyártó - vagyis láttam már igy is kiírva és van benne eszpresszo program is. ha jól láttam a legkisebb mennyiség 30ml.
egyébként még nem tudom nyomkodni, mert még a hezitálás fázisában vagyok. ha úgy döntenék akkor még a mostani gépet is először el kellene adnom. stb :K

:)

(#3811) Dr. Szilikát válasza CoolBoy323 (#3806) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Mire a zaccfiók megtelik, addigra nagyjából megtelik a csepptálca is, illetve ennek lehetnek különböző fokozatai, típustól és használattól függően, de alapvetően nem hiba. Vagy észrevennéd, ha lenne hiba.

Eleve minden főzés és öblítés után a hengerben maradó víz visszafolyik a tálcába, ennek lecsorgó hangja hallható is általában.

(#3812) konzumpro válasza vicces (#3808) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

A régi Odea, Talea gépek megfelelői a Babilától felfelé vannak, 3-400e felett, ezekben már van szabályozható nyomásfokozó, enélkül nehéz lesz a Silviát megközelíteni minőségben.

Én visszatértem a sürgéshez, eddig nem bántam meg, de megértem a karos->automata irányt is. Delonghiból a LatteCrema rendszerűek (210e felett) amik kényelmesek és minőségi tejhabot adnak, a többinél sajnos adott a buborékos hab és ha trükkökel próbálod elérni a megfelelő nyomást, őrlemény minőséget, gyakorlatilag ugyanannyi előkészítést és karbantartást igényel mint egy karos.

(#3813) vicces


vicces
addikt

Hát a lényeg az lenne, hogy tudjak vele jó fejbekólintós kvt is csinálni illetve a tejes italokat.
Pl az örlőmben már pang a kv, mert lassan fogy csak. Szerintem most sem csinálok jobb kvt mint egy automatából. Amazon ma feldobta 550 euróért. Tegnap még 580 volt :DDD rendeljem, ne rendeljem? ;]

:)

(#3814) MegalodonS válasza vicces (#3810) üzenetére


MegalodonS
őstag

Igen, de ebbe mar van ''Ristretto'' program is,en ezert is valasztottam, 20ml a minimum az espresso meg 30ml.Tegnap allitottam az orlesen es most mar sokkal jobb ristrettot kaptam.Nekem ez az elso ilyen gepem es meg 1 hete sincs meg,viszont csak pozitivakat tudok irni rola.

#3813vicces

A gyari oldalra menj ra es lessz az kevesebb is!!A vasarlas elott,a regisztracional feliratkoztam es kaptam 15% arkedvezmenyt is ,ami ennel a gepnel nem rossz!!Lesz az meg 490 is ;)

[ Szerkesztve ]

(#3815) konzumpro válasza vicces (#3813) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nem rosszabb mint bármelyik lattegos Philips. Amiben jobb, hogy színes a kijelző, több a program, profilok. Amiben jobbak az új sorozat tagjai, hogy megkapták az Xelsis adagoló felületét, beállíthatod a kávé, tej hosszát ml-re. Használd majd legalább ötször hogy beálljon az automatikus őrlésmennyiség, utána lehet finomhangolni. Az őrlőt hagyd középállásban.

(#3816) salapp


salapp
addikt

Éppen fél éve van meg a 70K-ért vett (Spar év végi akció) Tchibo Esperto Caffé. Túl vagyunk (a leírás szerint) kb. 40 liter kávén, két roppant egyszerű vízkő-mentesítő procedúrán. Ugyanolyan csendes, fakszni nélkül csinálja a kávékat. Nekünk (csokis presszó ízvilágot szeretjük) legjobban ezek a kommersz kávék jöttek be hozzá: Omnia classic, Dallmayr Gold, Omnia Barista, Mantaro Espresso.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#3817) MegalodonS válasza konzumpro (#3815) üzenetére


MegalodonS
őstag

Meg tudnad mondan, mi ez a Xelsis adagolo,meg soha nem hallottam rola??

A regebbi modelleknel is van, ez a teljes kiveheto belso egyseg,ami egyszerusiti a tisztitast???

(#3818) konzumpro válasza MegalodonS (#3817) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Az Xelsis (768x/765x) grafikus kijelzőjén be lehet állítani a kávé és tej adagokat ml pontosan.

(#3819) konzumpro válasza salapp (#3816) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Azóta láttam tejgőzölős verziót, nagyon egyszerűnek tűnik a főzőegysége, Severin rendszerű. Örülök hogy van róla valós tapasztalat, előtte ugye Philipsed volt, ahhoz képest jobbnak mondanád?

(#3820) MegalodonS válasza konzumpro (#3818) üzenetére


MegalodonS
őstag

Koszonom :R

Szemes kave utan,kiprobaltam orolt kavebol a ristrettot.Nagyon zamatos es eros lett!!

(#3821) salapp válasza konzumpro (#3819) üzenetére


salapp
addikt

Philips Saeco Xsmall volt.
Xsmall tapasztalatok: A gyári beállításokkal nem volt képes telt, krémes kávét csinálni. Egy baristával finomhangoltuk az őrlőművet. Utána elég szép, lassabb lefolyású kávékat csinált. Aztán úgy két és fél hónappal később már kezdett kellemetlen, égettes íze lenni a kávénak, közben összevissza melléőrölt, több volt vele a macera, mint a korábbi karos párossal. Eladtuk. Takarítani macerásabb volt, ráadásul a duci alakja miatt nagy helyet foglalt a pulton
Esperto tapasztalatok. Nagyon egyszerű, németesen ésszerű, azt lehet állítani, ami fontos. Nyilván ez sem tud olyan presszót, mint egy komoly őrlő és karos páros, de nagyon finom a végeredmény. Zseniális a felépítése, ami miatt tökéletesen elfért a pulton. Takarítani is nagyon könnyű. Gyorsan felfűt és üzemkész.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#3822) vicces válasza konzumpro (#3815) üzenetére


vicces
addikt

köszönöm, mindenkinek a reagálásokat. ha sikerül jóárasitottan találnom, egyből meg is rendelem a gépet. :R így biztos a színeskijelzős, többprofilos 54xx-es lesz az.

:)

(#3823) adise


adise
őstag

üdv!
philips ep5365-n, ahol kifolyik a kávé ugye állitható a méret le-fel pohármérettől függöen. Na ez lemegy a legalso állásba nem marad fenn, ha szeretném. Szerintetek ez javithato otthon, vagy elkéne vinni a philips szervizbe vagy valahova? Gari nincs rá 3 éves kb a gép.
köszi

(#3824) vicces


vicces
addikt

sziasztok,
tegnap megrendeltem, ma megérkezett egy 5447. szét vagyok koffeinezve ;]
az eszpresszo tényleg núdli a rancilio után. viszont csak gombokat kell nyomogatni. a tejes italok egyszerűen szuperek!!! nekünk ennél jobb nem kell. az asszony szerint sokkal finomabb a végeredmény mint a bosch tassimoból. azt vettem észre, hogy a mennyiségekkel nem kell spórolni főleg a tej adagolásnál.
az első indulásnál kaptam egy qr-kódot, benne egy linkkel, hogy regisztráljam. viszont ezt a típusszámot nem találom. válasszak egy hasonlót? egyátalán mi értelme van a reg.-nek? csak így lesz gari, vagy igy kapok extra garanciát esetleg kedvezményeket a későbbiekben a kiegészítőkre?

:)

(#3825) vicces válasza vicces (#3824) üzenetére


vicces
addikt


a bal oldai traktus meg megy vissza a piacra :N

:)

(#3826) konzumpro válasza vicces (#3824) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Lehet hogy még annyira új, hogy nem lehet regisztrálásnál kiválasztani. Különösebb előnyt nem tapasztaltam a regisztrációval Philips termékeknél (sem). Talán a Rowentánál van extra gari, vagy csak álmodtam.

(#3827) konzumpro válasza vicces (#3825) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

De jól fog járni valaki azzal a Silviával! :O

(#3828) vicces válasza konzumpro (#3826) üzenetére


vicces
addikt

aztán leültem a pc elé és így már sikerült. nem tudom milyen generáció vagyok, asszem Y, de én mobilon nem tudok semmit sem elintézni, csak nagy monitorral, egérrel-billentyűzettel és soha nem abban a tetves mobil nézetben ;] .

annyi előnyt tapasztaltam, hogy a hirlevélre feliratkozva adnak 10 eurós utalványt. gondolom, ha rendelnék majd új vizszűrőt akkor majd jól fog jönni. illetve a számlát is fel lehetet tölteni, meg láttam olyan menüpontot, hogy javítás elindítása. hajrá digitalizáció!

:)

(#3829) konzumpro válasza vicces (#3828) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nem nálad van a hiba, hanem a fejlesztőknél, akik még mindig nem mobile-first módon fejlesztenek, így egy csomó minden nem működik mobilon, ami weben.

Az tök jó, az én Philipsemnek most fog lejárni a garija, bár már cseréltem benne pumpát, szóval már régóta lejárt a garija... :D

(#3830) Vaze válasza vicces (#3828) üzenetére


Vaze
őstag

''nem tudom milyen generáció vagyok, asszem Y, de én mobilon nem tudok semmit sem elintézni, csak nagy monitorral, egérrel-billentyűzettel és soha nem abban a tetves mobil nézetben''
Szinten zenesz :)

Gratula az uj gephez :)

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#3831) xrvman válasza vicces (#3824) üzenetére


xrvman
őstag

Szia,
Gratula az új géphez!
Ugye ez nem kasmírszürke, hanem fekete?
Honnan sikerült rendelni a Philips 5400 LatteGo EP5447/90-et? Égen földön kerestem, de nem kapható sehol.
Ha a Philips oldaláról rendelted, ahol az van írva "Ez a termék jelenleg nincs raktáron", akkor nekiesek.
Másik kérdésem az lenne, érdemes megvenni 259eF ért a 3 év garancia miatt?
Jelenleg a 15% os kuponnal 221eFt lenne, ha rendelhető lenne.
Ugyanis ha 250eFt alatt rendelem, akkor már csak 2 év garancia jár hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3832) Thunderzolee

Sziasztok!

Ebben a topicban kell kérdezni ha kapszulás kávéfőzőt keresek?
Úgy rémlik, van itt a PH-n egy kávéfőzős topic, ahol nem hajtanak el, ha nem pörkölőt/örlőt/kávéfőzőt/tejhabosítót, hanem kapszulás gépet keresek.

A témaösszefoglalóban nem láttam kapszulás gépekről infót. :(

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3833) konzumpro válasza Thunderzolee (#3832) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Ideje kibővíteni a profilunkat. :D
De amúgy van még három kávés topic, ahol legalább kettőben előfordulnak kapszulások is.

Egyszerű kávé topic
Kávé kezdőknek
Meg a Hardcore café topic.

(#3834) Thunderzolee válasza konzumpro (#3833) üzenetére

Ejha, köszi.

A Hardcoret kidobta a Google is, de oda nem mertem írni. :D

A keresővel viszont elkezdtem olvasgatni, és úgy tűnik meg is kaptam a választ. :)
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_2452-2452.html

https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_2401-2600.html#msg2452

Benézek azért a másik kávés oldalakra is, köszi a segítséget.

Nemrég sövénynyírót kerestem, és ki hitte volna, annak is van topicja a Péhán. :D

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3835) erzol válasza Thunderzolee (#3834) üzenetére


erzol
őstag

Bocsi, ezt a sövényvágó topic-ot merre lelem? :DDD

(#3836) vicces


vicces
addikt

Kasmírszürkét írtak a megrendelésnél. Gondoltam az az elölap, de egyébként nem tudom milyen szín ez. amazon.de-n rendeltem, német címre. És ez volt az olcsóbb verzió :)

konzumpro:
Miért cserélték pumpát? Tuning? Az esetleg engem is érdekelne, de csak gari után. Vagy javítás miatt?

:)

(#3837) konzumpro válasza vicces (#3836) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

EX4-es ULKA, lassabban épül fel vele a nyomás, kisebb a vízhozam, de jobb lenne fordítva, a főzés vége felé lenne jó, ha csökkenne a nyomás, azt talán dimmerrel meg lehetne oldani.

(#3838) vicces


vicces
addikt

Tehát akkor végülis nem lett jobb?
Jah igen, kérdés: a kvpogik elég vizesek lesznek és szét is esnek a gyüjtöben. Mit állítsak még? Vagy ez mindegy.

:)

(#3839) konzumpro válasza vicces (#3838) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nem lett jobb. Majd visszacserélem, bár most kigőzölt állapotban van dobozban, várja hátha bedöglik a karos.

Ha finomabbra állítod az őrlőt, lesz egy pont amikor már egyben marad a zacckorong.

(#3840) vicces


vicces
addikt

Na ebben nem voltam biztos, holnap csavarok még rajta. :)

:)

(#3841) konzumpro válasza vicces (#3840) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Lehet hogy minimumig el kell jutni hozzá és csak 40ml körüli főzetnél kezd működni, rövidebb kávénál vizes marad a pogácsa. Juránál nincs ilyen gond, ott száraz korongok esnek ki és alig van víz a tálcában. Mert van háromjáratú szelep. Bár az van nagyobb Saecokban is.

(#3842) MegalodonS válasza vicces (#3828) üzenetére


MegalodonS
őstag

Udv a klubban :K Az hogy lehet,hogy nallatok nem adtak 15% kedvezmenyt a feliratkozasra csak 10 ojrot?? :F

#3839konzumpro

Igen, ezt megerositem,en is hangoltam az orlesen es jobb lett az espresso es a pogacsak sem esnek szet!! :K

[ Szerkesztve ]

(#3843) vicces


vicces
addikt

Köszi! :)
Én is kerestem, nekem semmi kedvezmény nem volt a philips.de oldalán. Amazon adott 50 eurót így lett 550. Ezen már nem szőrözök.
Még szoknom kell, hogy pár gombnyomás és ott a kv. Van egy kis hiányérzetem. Legfeljebb most majd későbbre állítom az ébresztőt ;]

:)

(#3844) vicces


vicces
addikt

Kupon kódot lehet alul beírni, de azt honnan szednék :DDD

:)

(#3845) MegalodonS válasza vicces (#3844) üzenetére


MegalodonS
őstag

Amit az oldalon adott, azt elrontottam es utana kuldtek egy ujat emailba :K

(#3846) vicces válasza MegalodonS (#3845) üzenetére


vicces
addikt

egyébként ha 649-ből leveszem a 15%-ot az ugyan az, mint ahogy az amaozon adta a kedvezményt a 600-ból az 50 euró kedvezményt. a megrendelésnél extra be kellett ikszelni. most hogy végre átszámoltam minden variációt, 15%-al vettem én is. ;] viszont ha egyenest a philips.de-n rendelem akkor 649, mert nekem semmilyen kuponom nincs.
amúgy a mediamarktban 599-ért találtam, de semmi kedvezmény nincs még ezen felül.

:)

(#3847) dbius válasza vicces (#3846) üzenetére


dbius
veterán

Nem tudom, hogy a német Philips webshopban működik-e, de az alábbi kuponkód 15% kedvezményt ad (Magyarországon), próbáld meg:
THANKYOU15

Ezen kívül - szintén Magyarországon - van egyedi 25%-os kuponkód is, amit egyéb vásárlásoknál osztogatnak, pont tegnap v. tegnapelőtt raktam ki a bestbuy topikba.

Ha sikerülne egyet megcsípned (ezek egyszer használhatóak, utána érvénytelenné válik) egy olyat is ki lehetne próbálni.

Szerk: Most olvasom, hogy már megvan a gép, akkor használd egészséggel :)

[ Szerkesztve ]

(#3848) tibcsi2012 válasza vicces (#3844) üzenetére


tibcsi2012
csendes tag

Csak egy gyors tipp. Ha van egy kis időd nekem már többször bejött. Phillips regisztrációnál mikor beírod a születési dátumodat írd be hogy 2-3 hét múlva lesz. A beírt dátum előtt fogsz kapni egy 30% os kupont szülinapodra.:DD

(#3849) zsocy


zsocy
őstag

Szeretnék belépni az automata főzők világába egy használt-felújított Jurával, amiket néztem (F50, S9) olyan 130-150 ezer körül vannak elérhetők. A legtöbb helyen 12 hónap garancia van ezekre a felújított gépekre.
Tudom mekkora márka a Jura a kávégépeknél, de ti mit gondoltok, egy teljesen kezdő automatásnak valami ilyesmi jó választás, vagy ez ugyanaz mint megvenni a 10 éves A8-as Audit, aztán csodálkozni hogy mennyibe kerül minden hozzá?
Eddig egy karos Saecco Poemia-t nyúztam, de kezdi megadni magát, és (remélhetőleg) feljebb is lépnék már onnan.
Szóval használt prémium, vagy ezért a kb. 150K-ért inkább vennétek valami alapabb gépet, kevésbé neves gyártótól, de tutira újat (Philips, Delonghi, esetleg Nivona)?
A tisztításban-karbantartásban nem vagyok még profi, de hajlandó lennék megtanulni és betartani amit kell, szóval azt megkapná a gépezet.

(#3850) konzumpro válasza zsocy (#3849) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nálunk évekig ment használt Jura (F90). Ha fel van újítva, nem sokat kell vele foglalkozni, fél évente érdemes egy mélytakarításra időt szánni, de ha van megfelelő porszívó illeszték, talán még az is megspórolható, mert csak a lefújószelepnél szokott lerakódni a zacc, más nincs amiért szét kellene szedni.
Merem ajánlani, erős kávét főz, ez az előnye is, meg a hátránya is. A Poemia után kényelmes lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.