Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z-csongor
csendes tag
Ha csak kave minosegre (minel jobban hasonlitson karosra a vegeredmeny), akkor SBS szelepes Saecon kivul johet mas szoba? Delonghi? Ár szerencsere nem szamit.
-
oszy
veterán
válasz
domzol82 #2344 üzenetére
Itt is találsz olyat, aki Krups-ot használ és bevált, de ismerős körben van. Már nem egyszer elromlott. Az első kettőnél garis volt. A garanciális ügyintézés egy vicc! Én írtam levelet ismerős helyében, hogy milyen egy semmirevaló a szerviz. Felhívtak, hogy mondjam el a bajom. Elmondtam és a végén az lett, hogy ne legyen a gépen 100% arabica kávé főzve!
-
nyikszi
őstag
válasz
z-csongor #2333 üzenetére
Ezzel a Pacificaffe "Ház kávéja" blend-del nem lősz mellé, nekem ízlik. Bár a Pin Up-juk jobban, de most így ünnepekre mindkettőből veszek, fogytán van már a mostani kávé. Nézegettem valamelyik nap a Pacificaffe honlapját és vannak új blendek, ki is próbálnám, de ugye a szállítási díj... A kávégépboltban meg kevés blendet árulnak tőlük, pedig egy köpésre lakunk tőlük
-
Voice24
őstag
válasz
this_is_why #2339 üzenetére
Nekem ez van [link] , még anno a Jurához ajánlotta a boltos, bőven van még belőle. Mást én nem próbáltam.
-
z-csongor
csendes tag
válasz
#85578752 #2336 üzenetére
Nezegettem a Taleo Giro-t mert abban van SBS, es jol allithato keramiakeses orlo. Atolvasva az eddigi hozzaszolasaidat, az SBS fontos a jo kinvonatolas eleresehez, igaz?
Amugy orlo: https://kavegepbolt.hu/Keramia_daralokes
XSmall: https://kavegepbolt.hu/spd/594695/Saeco-XSmall-kavegep-felujitott-3-honap-jotallas
Ez jo beszerzesi forras szerinted, vagy van mas ajanlott bolt ahol felujitott (*kitakaritott!*) gepet adnak? -
törölt tag
válasz
z-csongor #2333 üzenetére
Régi Saeco Xsmall tuningolható volt, őrlőjét tekintve, az újakban már nem lehet összetekerni a késeket annyira, hogy elég finom legyen az őrlemény presszóhoz. Vonatkozik ez az összes új Philips gépre is. Ha valaki talál olyan beszerzési forrást ahol van még régi, szóljon, mert kerámia kést meg motort lehet benne cserélni kb. örökké.
-
Voice24
őstag
válasz
this_is_why #2334 üzenetére
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, a kezdeti beállításokra? Alapból beállítottam a vízkeménységet, a hőfokot. Az őrlőt először a gyári állásában próbáltam, azóta már kisebbre vettem, most kb. alulról a 3. pöttynél lehet, régóta nem nyúltam hozzá.
Mivel ezen a gépen nincs gyári tisztító program, csak vízkőmentesítő, rákérdeztem az ügyfélszolgálatra, ahonnan megnyugtattak, hogy azért nincs, mert nincs rá szükség. 14 hónapja van meg a gép, most néztem, 4140 kávénál tartunk. Gondja eddig nem volt, néha kiveszem a főzőegységet és meleg víz alatt átöblítem. Meg annyit szoktam csinálni önszorgalomból, hogy néha keverek a víztartályába kávégép tisztító port, majd azzal a vízzel nyomatok 4-5 öblítést. -
z-csongor
csendes tag
Sziasztok!
Reggelente szeretnek meginni egy kavet, de a Nespressot (abbol is csak az Etiopot veszem) mar ihatatlannak tartom. A gyumolcsos izvilagu kavekat kedvelem, egy ideig a nespresso etiop ugy-ahogy felidezte ezt, de mar egyaltalan nem.
Arra gondoltam, hogy kiprobalom a Pacificaffe "Haz kaveja" blendet, es ha ez megfelel, akkor maradok ennel (Aeropressben mindig valami afrikai Has Bean altal porkolt kavet iszok, tehat a "minosegi kavezas" inkabb azzal lenne).Ehhez szuksegem lenne egy jo minosegu automata kavefozore, mert reggelente kb 2 percem van elkesziteni es meginni a kavet. Volt jo regen egy Saeco Primea Ringem, amit szetszedve be tudtam allitani az orlot ugy, hogy kb 20-25mp alatt jott le az espresso, viszont az a kavefozo egy batar allat, es a multiszelep szeret tonkremenni benne ami egy 70.000Ft-os csere volt, es ezt nem szeretnem ujra.
Tudtok ajanlani valami Saeco gepet (en XSmall / Odea Giro-ra gondoltam eddig), ami "tuningolhato" (orlo, neadjisten hofok), olcso, es megbizhato? Illetve a fent emlitett kave jo lesz automata kavefozohoz? -
domzol82
újonc
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a témában. Szeretnék venni egy Krups EA891110 kávéfőzőt 161390Huf áron. A kérdésem hogy ennyiért reális-e, valamint maga a gép mennyire éri meg, milyen tapasztalatok vannak vele, illetve ha nem akkor mit ajánlanátok helyette. Előre is köszönöm a válaszokat! -
Voice24
őstag
Black Friday akcióban nagyon olcsó ez a gép, ennyiért még soha nem láttam [link]
Nekünk ilyen van, tudom ajánlani, ennyi pénzért meg pláne! -
törölt tag
válasz
xerobyte #2310 üzenetére
Igazi presszót legegyszerűbben karos géppel tudsz főzni friss pörkölésből.
Automatával a nyomásfokozós karosok szintjét lehet hozni, az ízeket a hőfok és a létrehozott nyomás befolyásolja, az őrlemény finomsága nem annyira, mivel itt nem az őrlemény képez szelepet. Azonban az igazán nagy nyomást létrehozó automaták eltűntek, csak házilag tudsz plusz nyomásfokozót mókolni a főzőegységre és pumpacserével, szűkítővel csökkenteni a vízhozamot, megannyi mellékhatás mellett.
Tuning automatával nyomásfokozós karos szintje hozható, ez legjobb esetben 8 a 10-es skálán, de ha azt nézzük hogy egy karos egy nem annyira kezesbárány kávéval milyen szörnyű is tud lenni, akkor egy otthoni karos szett is mozoghat 3-5 körüli szinten.
Szerintem te jó kávét akarsz inni, próbáld a hardcore topic gépeit, igen. Akár még a flair is lehet jó út, ha a tejes része nem annyira érdekes.
-
2ofthem
aktív tag
Sziasztok!
Milyenek a Tchibo automata kávéfőzők?
Ma nagyon jó áron vannak, érdemes egy ilyet venni mondjuk az ajánlott Philips szériával szemben?
Köszi! -
xerobyte
aktív tag
Nyitott vagyok elmozdulni, csak elsőre nem akarok fejest beleugrani
Meg látva a témákat, ez egy külön hobby...és még a mostanijaimra sincs időm
nemhogy erre a macerára napi 2 kávéért. Tudom tudom...városi ember meg a lsutasága.
Mindenestre még szétnézek a karos használtpiacon.Nespresso vonalon pl. a Krups által gyártott Atelier megfelelhet a célomra vagy a Lattissima vonalat kellene nézni?
-
Toobee
veterán
válasz
xerobyte #2314 üzenetére
Biztosan furán néznek majd. Gépet tuti találsz ismerősök között. Teljesen más a Colonna, nem lesz Nespresso íze. De ha van motiváció, akkor a másik tippem irányába mozdulj el. Melósabb, de jobb is. Esetleg filter, az említett helyeken tudsz inni jókat. Az eszköz nem drága, a kávék viszont horror.
-
xerobyte
aktív tag
Köszi a választ, a tejjel nem is mernék vitatkozni egy kávés fórumon
Barátkozok a Nespresso-val, amit eddig ittam (munkahelyek, szolgáltatók, allee stand), azok mind szörnyűek voltak, bármilyen kapszulát is raktak bele (nem tudom milyen szintűek voltak a kapszulák, nem ismerem a palettát). Vajh valahol egy Colonna kapszula kipróbálható? Neadjisten' vég esetén ha rendelek egy 10-es packot, majd belibegek egy nespresso shopba és megkérem őket, hogy ezt dobják már be a minta adó promó gépbe, akkor nagyon furán néznének rám? -
Peetta14
tag
Sziasztok, automata gépek karbantartása. Úgy néz ki, egy Melitta Barista TS lesz a befutó, és hamarosan át is tudom venni. Mik a bevált karbantartó szerek, és honnan szerzitek be (vízkőtelenítő folyadék és tabletta, tejes rész tisztító szer). Köszi szépen
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
EP5330/10-es gépünket egy hete aktívan használjuk és szeretjük. Naponta kb. 2-3 alkalommal iszunk kávét (egymás után kettőt főzünk). Ezen alkalmak között ki szoktuk kapcsolni (standby módba rakni) a gépet. Ilyenkor ugye végez mindig egy tisztítást és valami a főzőegységgel is csinál a hangjából ítélve.
Kérdésem, hogy maradjunk meg ennél a használatnál, vagy inkább hagyjuk bekapcsolva az alkalmak között? Az hogy több víz fogy nem zavar, csupán állapotmegóvás céljából kérdezem.
-
Toobee
veterán
válasz
xerobyte #2310 üzenetére
Speciality vonalon értelmezhetetlen az automata. Ahogy a tej is a kávéba, de ebbe nem is szeretnék belemenni. Ha tényleg a specialityt szeretitek, akkor én egy Nespresso + Colonna kapszula vonalat mondanék. De 150-200k-ból tudtok vásárolni egy jó kézi őrlőt (Comandante C40, Timemore Chestnut, 1Z Presso) + használt gép karos gép.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Végigolvastam ennek és a hardcore topicnak is az összefoglalóját és jó néhány ajánlást. Az eredeti terv az volt, hogy a hozzáértést (soha nem volt még itthon kávéfőzőnk) pénzzel pótoljuk
(150-200K keret), de elbizonytalanodtam, hogy van-e egyáltalán értelme belevágni, segítsetek kérlek!
Napi 2 (max 4) csésze cappuchino, amit fogyasztunk és ízvilágban, minőségben igazából csak a speciality jellegű (könnyed, nem karcos, citrusos), amit szeretünk. Eddig kizárólag kávézóból szereztük ezeket be (my little Melbourne, Fekete, Monochrome, Kelet, Addicted stb.), de most az állandó home office és a további lockdown arra sarkall, hogy legyen egy itthoni masina.Az első rövid kérdésem az az lenne, hogy egy szubjektív 0-10 skálán, ahol 0 = nespresso kapszulás borzalom, 10 = speciality kávézók szintje, ott kb. mit lehet elérni/elvárni egy automata géptől (értelmes szemes kávével)? Természetesen azt tudom, hogy a fenti skálán itthon automatával nem közelíthető meg a 10, el is fogadom, de magát az élményt kicsiben elő lehet állítani 'egyszerűen'?
A második pedig az, hogy alapvetően van-e olyan gép, amivel egyáltalán érdemes ilyen kv fajtáknak nekimenni vagy kezdjek el barátkozni a hardcore topic gépeivel, tuningjával, külön darálóval? A latte art stb. egyáltalán nem szempont, tejtartályos is simán jó.
Köszönöm, ha válaszolsz. -
cadgers
aktív tag
Üdvözletem! Többnyire espressohoz, néha lattéhoz melyiket ajánlanátok, Philips, vagy Delonghi? A víz nagyon kemény nálunk, szóval vízszűrős kéne.
-
törölt tag
Egyszer már talán írtam, hogy nagyon szimpatikus (némelyik) Krupsnál hogy milliliterre meg lehet adni az adagolás pontosságát, meg hogy jó kávét főz. Jobbat mint a Philipsek gyári alap beállításokkal. Valahol a Jura környékén van az őrlő és főzőmű minősége, csak a tartóssága és az általános megbízhatósága nem.
-
8nemesis8
veterán
Azt lehet tudni, hogy ezek a modern Philips gépek melyik kávémennyiség beállítás mellett kb. hány gramm kávét őrölt le?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest