- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
Frontiner #3948 üzenetére
Ebben az esetben próbáld meg újból felvenni a kapcsolatot a gyártóval és részletezd a szervizes tapasztalatod, valamint azt, hogy a gép működése számodra nem elfogadható és véleményed szerint hibás a készülék a szerviz kiadott véleménye ellenére is.
Szerk: Ha már itt tartunk merre laksz? Hátha lenne olyan segítőkész fórumtárs, aki tudna segíteni egy próba erejéig másik KPE egységgel.
-
dbius
veterán
válasz
Frontiner #3945 üzenetére
Én visszavinném szervizbe, ugyanoda, és ha ismét kiadnák úgy, hogy nem tapasztalják a hibát, akkor ott helyben azt mondanám, hogy semmi gond, akkor csináljunk egy próbaüzemet és mindenki a vendégem egy vagy két kávéra akár és ott helyben lefőzetnék egymás után vagy 10 adagot (ehhez persze vinnék vizet és szemes kávét is), aztán utána rákérdeznék, hogy valóban minden rendben? A próbaüzemet követő mellészóródásról pedig felvételt csinálnék, majd újból felvenném a kapcsolatot a gyártóval, de nem hagynám annyiban.
A próbaüzemet kérésedre kötelesek elvégezni, elvégre hogyan tudnál meggyőződni arról, hogy a gépet üzemképes állapotban vetted át?Szerk: Akár a szervizben is meg lehet próbálni (persze ehhez normális hozzáállás szükséges részükről), hogy másik készülék kompatibilis KPE egységével is megnézzék, vagy a Te KPE egységedet másik gépben.
-
Frontiner
aktív tag
A szerviz kiadta a papírt,hogy ez normális jelenség. Nem tapasztaltak rendellenes mellépergést.
Írtam a Philipsnek is,ezeket a képeket is elküldtem nekik. Ők javasolták, hogy küldjem szervízbe...
Ennyit válaszoltak:"Köszönjük a türelmét! Kollégáink részéről az a válasz érkezett, hogy a mellészóródás megtörténik a kávéfőzésok során, ez egy normális folyamat. További kérdéssként merült fel, hogy a készülék működésében tapasztal-e valamilyen hibát a használat során?"
Nem tudom ezután még mit tudnék tenni.
Sajnos nincs a közelemben senki, akivel "cserélhetnék".
Ennyit kaptam: -
dbius
veterán
válasz
Frontiner #3941 üzenetére
Megértelek, de mivel erre nem tértél ki az elején, ezért javasoltam a leírtakat.
Ha még van kedved kísérletezni meg lehetne próbálni - ha van ismerősi körben, vagy lakóhelyed környezetében olyan fórumos kolléga, aki hajlandó és tud is ebben segíteni -, hogy ugyanolyan, de másik KPE egységet belerakni pár főzés erejéig, vagy a jelenlegit szétszedni alkotóelemeire és újból összerakni. Az is lehet, hogy "csupán" az a gond, hogy pl. szorul a jelenlegi, vagy pontatlanul van összerakva, vagy akár gyári selejt.
Én pl. Hajdúböszörmény - Debrecen vonalon segítenék szívesen ebben, ha kompatibilisek a KPE egységeink.
Ha nincs rá lehetőség, vagy kedved, amit szintén megértenék ÉS HA valóban jótállás keretein belül vagy még, akkor meg lehet próbálkozni a vásárlástól való elállással (remélem a szerviz adott ki papírt arról, hogy szerintük problémamentes a gép), vagy a Philips ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétellel és nekik fényképekkel illusztrálva elmagyarázni, hogy ez szerk: nem biztos, hogy normális.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
jambiyya #3942 üzenetére
Ha az enyém így nézne ki egy szavam nem lenne. És erre még a szervíz válaszát is elfogadom, hogy mellépereghet.
De gondolhatjátok a képeket látva, hogy a t@köm kivan, hogy heti 2x takaritom azt a trutyit.
Milyen kávét használsz,milyen beállításokkal?
Nálam a legfinomabban van az őrlő, az erősség középen. És espressot iszunk az asszonnyal. Nagyon ritkán ha vendég kér,akkor 1-2 cappucino. De 99%-ban az említett beállításokkal. Piros, szemes Segafredot használunk. -
-
dbius
veterán
válasz
Frontiner #3939 üzenetére
Ez elég csúnyán néz ki, az igaz.
Minden fajta kávéval ugyanígy néz ki pár nap múlva?
Tapasztalatom szerint (nekem ugyan Gaggia Naviglio van, de a KPE felépítését tekintve szinte ugyanaz) kávéfajtától is függ, mennyi megy mellé, vagy, hogy milyen lesz a kávépogácsa. Bár nálam inkább a száraz, darált kávé megy mellé kávéfajtától és mennyiségtől függően, szerencsére a KPE ilyen csúnyán nem koszolódik el.
Próbáljatok meg a darálandó kávémennyiségen csökkenteni, azaz kevesebb kávéból készíteni, ill. más kávéval is kipróbálni.
Szerk: Jobban megnézve a képeket úgy tűnik, hogy túl sok kávét darál egy főzethez és azért néz ki így.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #3938 üzenetére
Nézd! A gép még garanciás, ezért küldtem szervízbe.
Nem fogok kísérletezni. Bocs, nem téged akarlak csesztetni, de nem tudom azt elfogadni, hogy egy alig 1 éves,150000 Ft-os géppel ennyit kelljen szarakodnom, ráadásul még a szerviz sem hajlandó tenni ellene, mert szerintük ez normális. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Frontiner #3931 üzenetére
Száraz szórás előfordul, amit a kávé, illetve őrlemény minősége / fajtája is befolyásolhat esetleg. De nedves nem, eltekintve a pogácsa távozási útvonalától. Úgyhogy, én megnézném a szivárgás forrását, ami más gépnél az oldalajtó biztonsági kapcsolójának kitámasztásával megoldható, de tiédnél oldalt van a víztartály is, ha jól látom, ami további akadály.
A száraz őrlemény gépben maradó része akár porszívóval is könnyen eltávolítható, a főzőegységet meg csak lezuhanyzom, másnapra megszárad. Hideg vízzel ajánlott, hogy a szilikonzsír vagy olaj jobban megmaradjon.
Bár megjegyzem az érdekesség kedvéért, egyik főzőegységem legutóbb teljesen szárazra raktam össze, ugyanis ez a fajta műanyag, illetve annak egymáson (nagyon jól) sikló felületei annyira minimálisan kopnak, hogy nehéz elképzelni, mikorra rágna be.
Tehát ez ilyen kísérlet most, de nagyon jól működik kenés nélkül is a mechanika (nyilván a gumigyűrűket viszont kenem, illetve a bemenetet).
Nem ajánlat, mivel a gyári ajánlást mások részére nem ajánlom felülbírálni, azaz csak saját szórakozás.
-
pgemil
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis útbaigazítást kérek Philips LatteGo típus beazonosítás kapcsán.
Alapvetően ezres, kétezres, háromezres (3200), négyzerzes (4300), és ötezres (5400) széria.
3200 alatt van LatteGo-val beépített és "klasszikus" tejhabosítós illetve, 2-3 italprogramos.
pl. EP2220/10 --2 ital + klasszikus tejhabosító 109.990 Ft
EP2224/10 - 2 ital + klasszikus tejhabosító 132.020 Ft
EP2236/40 - 3 ital + LatteGo rendszer 149.990 Ft
EP2230/10 - 3 ital + LatteGo rendszer 169.990 Ft
EP3249/70 - 5 ital + LatteGo rendszer 219.999 Ft....
Az ezres csoportokon belül viszont nem tudom mi a különbség a különböző (számomra beazonosíthatatlan ) számkombinációk között.
EPabcd/xy -
salapp
addikt
válasz
Frontiner #3931 üzenetére
Annak idején éppen ez a mellészemetelés volt az egyik oka annak, hogy a Philips Saeco Xsmallt száműztük. A batárságuk és az ilyen gondoktól való félelem miatt mondtam le az automata kávégépekről, aztan feleségem meglepett egy Espertoval, ami 7 hónap, 40+ liter kávé és két vízkőmentesítés után is teszi a dolgát és mindenki, aki jön, szereti a kávét, amit főz.
-
törölt tag
Egy Philips EP1224-et tesztelek, nagyon halk, jó kávét főz, de itt is az van mint a többi Philipsnél, nem szabad túl finomra őrölni a kávét mert fanyar lesz, tök jó középállásban, a Minutokhoz képest gyorsabb a mechanika, hamarabb pozícióra áll, a tejhabosítás viszont csak buborékosat tud, amit mondjuk át lehet keverni NanoFoamerrel, de nem nagy élmény ennyit vesződni vele, inkább hagyományos automata tejhab készül, amibe belefőhet a kávé.
Viszont ez azt is jelenti, hogy nem rosszabb, mint a drágább verziók. A háromféle hőfokból a gyári közepes pont jó. Őrölt kávét is le tud főzni, csak jó sokáig kell nyomni az erősség gombot.
A víztartály mögé rejtett mechanika az ennél a sorozatnál megszokott, elég sok őrlemény marad itt-ott, érdemes alaposan kitakarítani hetente. Indokolatlanul sok zsír van a főzőegységben, nekem nem tűnik higiénikusnak ez a rendszer, tele zsíros zaccal. Az előző felhasználók nem sokat törődtek a karbantartással, sima csapvízzel megy, ameddig megy. Kicsit sajnálom, de ez van. Aki hajlandó karbantartani, az elégedett lehet vele, ajánlom igényes embereknek.
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Van egy kb 2 éves Saeco Lirika (Sup041) gépünk.
Pár napja öblítéssel vannak gondok, bekapcsoláskor hol jön víz, hol nem, és gyorsan megtelik a csepptalca. A gép alatt is kisebb vízfolyás tapasztalható. Vízkőtelenítés rendszeres.
Mi lehet a hiba?
Köszi előre is! -
-
sziasztok, ma reggel megadta magát a használtan vett Jura Ena 9 Micro OTC kávéfőzőnk... Milyen kávéfőzőt lenne most érdemes venni? (Ráadásul hétvégén családi összejövetel is lesz ahol felnégyelnek ha nincs kávé
)
Olyan gépet keresek ami OTC tehát egy lépésben tud készíteni cappuccino, latte macchiato-t.
-
legendz
csendes tag
PicoBaristo Deluxe is ajanlott vagy inkabb a sima?
-
zsocy
őstag
Részben itteni tanácsokra megvettem a Jura S9-et, eddig elégedett vagyok, pont azt tudja amit akartam.
Espressot, capuccinot, lattet próbáltam, meg a gyereknek egy kakaót, mindet jóra csinálta, nagyjából egy gomb megnyomása után.
Szívesen bíbelődtem én is a kávé készítésével, Bialetti Brikka kotyogóm és Saecco karos gépem is van, de ez egy másik világ. Eddig tetszik :)
Bónusz hogy ugyanolyan színű mint a hűtőm.
-
megérkezett a lattego tejtartály.
4 verzió van, de gyakorlatilag szerintem csak 2x2. 2 kifolyó verziót lehet kombilálni 2 tejtartóval. vagy valami ilyesmi.
a német philips oldalán találtam nagy nehezen egy választót. lehetett válaztani, hogy krómozott kifolyós legyen vagy sem. és ezután a következő kérdés, hogy az újabb C vagy D jelölésű a pohár része vagy sem. 30 euró szállítással a nem krómozott. így már mindenki a saját tejesverzióját /laktózos vagy laktózmentes/ issza nálunk. -
z-csongor
csendes tag
Bocsi a kunyeralasert, valaki nem tud megdobni egy Philips kuponnal? Vennek egy PicoBaristo Deluxe-ot, es csak 15%-os kedvezmenyem van, es olcsojanos vagyok.
-
törölt tag
válasz
Palesztin994 #3901 üzenetére
Ugyanaz, csak a /22 két darabos csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- sziku69: Szólánc.
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest