Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11001) Voice24 válasza Jenne (#10995) üzenetére


Voice24
őstag

Mi is az éves csomagot szoktuk vásárolni.

mrThomi: Ha még tök üres, oda tekerheted, ahova akarod szerintem, nincs ami megszoruljon.

(#11002) lala666 válasza mrThomi (#11000) üzenetére


lala666
senior tag

Nem lesz üresen baja most, nagyobbra lehet állítani bármikor viszont majd kissebb őrlésre csak darálás közben a későbbiekben.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#11003) mrThomi


mrThomi
addikt

Köszönöm a válaszokat. Kicsit haragszok magamra, mert mindig mindennek utánna járok mielőtt valaminek nekikezdek amihez még nem volt dolgom, ezért nem is értem magam miért tekerek rá valamire amit nem tudom mire jó. Ha jól emlékszem talán felet vagy 1-et tekerhettem balra-jobbra, tehát nem dj-ztem rajta az biztos, maga a tekerés érzetére voltam talán kíváncsi.

Sajnos nem tudom a mechanikai működését magának az örlőnek, hogy a kések vagy maga ott a rendszer, hogy tud sérülni, az esetembe úgy, hogy nem volt még használva és teljesen üres volt, vagy ha már használva volt és úgy teker rá az ember, vagy ha rendeltetés szerűen örlés közben teker fél-1 fokozatot. Most az összefoglalóba is azt olvasom hogy sérülhet a kés és a műanyag, de azt hogy milyen esetben pontosan és miért nincs részletezve sehol. Talán más a kés állása örlés közbe vagy kikapcsolt állapotban, vagy ténylegesen a kávészemek károsíthatják az éleket ? Mi ennek a valódi oka ?

[ Szerkesztve ]

Nothing Phone (2a)

(#11004) Dr. Szilikát válasza mrThomi (#11003) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Üresen csak a légrés van az őrlőfelületek között, semmi akadálya a tekergetéseknek. Amikor a rés már telement őrleménnyel, logikus módon nem akarjuk összébb nyomni, mert nem engedi, esetleg meg is szorulhat.

Tágítani lehet állóhelyzetben is. Forgás közben sem csak 1 fokozatot szabad, inkább csak ne akarjuk hirtelen, hanem lépésenként, kíméletesen, hogy legyen ideje beőrölni a maradványokat.

Igazság szerint annyira nem érzékeny, hogy egy kis feszülést nem viselne el, főleg a fémkéses. A kerámia veszélyesebb lehet, amikor beindul és megpattan netán.

De természetes, hogy a gyártó igyekszik szigorúbban fenyegetni, voltaképpen így korrekt a használat, de azért nem olyan gyenge szerkezetek ezek. Gyakorlatilag állóhelyzetben is bevesz 1 fokozat szűkítést a fémkéses, nem lesz baja, de attól még én sem ajánlom. Saját gépeimen (Saeco, Krups) simán megtettem már, nem egyszer.

(#11005) mrThomi válasza Dr. Szilikát (#11004) üzenetére


mrThomi
addikt

Köszi neked is a kimerítő választ. Megnyugodtam, hogy így üresben nem lett akkor semmi baja :R

Nothing Phone (2a)

(#11006) mrThomi válasza Dr. Szilikát (#11004) üzenetére


mrThomi
addikt

"Üresen csak a légrés van az őrlőfelületek között"

Igen, ezt mondjuk gondolhattam volna, hogy ha nincs ott semmi nem tud mit összenyomni vagy kárt tenni, de aki nem jártas ebbe nem tudhatja, hogy vannak a kések elrendezése stb.

"ne akarjuk hirtelen, hanem lépésenként, kíméletesen, hogy legyen ideje beőrölni a maradványokat."

Ez is fontos info köszi, odafigyelek erre is majd a jövőben használat közbe.

"annyira nem érzékeny, hogy egy kis feszülést nem viselne el, főleg a fémkéses"

Igen azt olvastam, hogy ennél a Delonghi modellnél amim van fémből van a kés, nem kerámia. Pont egy kerámiás Siemensel hasonlították össze egy youtube tesztben, ott azt mondta a srác, hogy a kerámia halkabb egy picivel, de az írásodból gondolom, hogy akkor a fém viszont ellenálóbb.

"De természetes, hogy a gyártó igyekszik szigorúbban fenyegetni, voltaképpen így korrekt a használat"

Igen, erre gondoltam én is először, hogy inkább odaírják, hogy biztosra menjenek és ne legyen baj, de talán oda írhatták volna, hogy mint pl az én esetemben is, összerakás közben nem baj ha teljesen üresen, akár véletlenül is ráteker az ember, mert aki nem ért hozzá könnyen a szívéhez kaphat, főleg úgy hogy nem olcsó gépek ezek. De ezért van a fórum, hogy mindennek jobban utánna tudjon kérdezni az ember :U

[ Szerkesztve ]

Nothing Phone (2a)

(#11007) GeryFlash


GeryFlash
veterán

Sziasztok!

Lenne par gyors kerdesem :)

- 5400-as Philips Latte-gom van, az Aqua clean szuro az amit adtak hozza, 13 honapos es jelenleg 1/8-at ir a menuben (nem eskuszom meg ra de szerintem irt mar korabban 2/8-at is). Mindenesetre a fomuneuben Aquaclean-re 60%ot ir.
1.) Ettol fuggetlenul csereljem ki?
2.) Az utangyartott Wessper AquacleaR szuro ugyanolyan jo mint az eredeti Philips?
3.) Az elhasznalodott szurot hova dobjam?

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#11008) mathgery válasza mathgery (#10997) üzenetére


mathgery
aktív tag

Annyit még ehhez, hogy ez a gép ajánlottnak számít-e?

(#11009) Dr. Szilikát válasza GeryFlash (#11007) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Nincs ilyen szűrőbetét, ebben a kategóriában (kancsók, konyhai kávégépek), ami ilyen sokáig bírná. Még a reverz ozmózis víztisztítók betéteit is 1 év után cserélni ajánlatos, noha a membrán nem engedi át a baktériumokat, de az előszűrők elhasználódnak, illetve az aktív szén maga is befertőződhet, ha olyan a csapvíz.

Ezekben a kis betétekben pedig az ioncserélő gyanta is kimerül és akkor már nem veszi ki a vízkövet.

AquaClean leírásában olvastam valahol, hogy 3 hónap vagy 95 liter után javasolják cserélni akkor is, ha a gép nem jelezne. Ha a gép jelez, de valaki nem cseréli, később már vízkőmentesítést is fog kérni.

Meg most ugrott be, hogy régebben szó volt az alábbiról is:

8 db patron x 625 csésze = 5000

https://www.philips.hu/c-m-ho/kave/aquaclean-filter

AKÁR 5000 CSÉSZÉIG NINCS SZÜKSÉG VÍZKŐMENTESÍTÉSRE*

Élvezzen akár 625 csésze* igazán zamatos kávét minden egyes AquaClean szűrő segítségével!

A Saeco szabadalmaztatott AquaClean vízszűrője segítségével akár 5000 csészéig* nem kell foglalkoznia eszpresszógépe vízkőmentesítésével. Akár 625 csésze* kávé, tiszta vízből, minden egyes szűrővel.

*A csészék tényleges száma függ a kiválasztott kávétípusoktól, illetve az öblítési és tisztítási szokásoktól.

[ Szerkesztve ]

(#11010) GeryFlash válasza Dr. Szilikát (#11009) üzenetére


GeryFlash
veterán

Koszi!
Ez mondjuk elegge ellentmondo adatok. Megneztem osszesen a 13 honap alatt 700 csesze kavet foztem le. Az 5000 csesze meg a 95 liter jo parositas foleg hogy bekapcsolasnal+kikapcsolasnal mennyit folyat at...
Persze a Philips azt ajanlja hogy 3 havonta csereljem, csak az erdekel hogy valosagban milyen gyakran kell. Olajtablettara meg a vizkovetlenitesre is valami irrealis adatot adott meg (mikozben vizkovetlenites alapbol ugye kerdeses hogy mennyire szukseges ha mar vki 3 havonta cserel Aquacleant aminek pont az az ertelme hogy ne kelljen).
Tudom hogy a Philips szeretne 3 ezer Ft-ert 6dbos olajtabletettat meg szinten 3 ezres vizkooldot eladni (ez talan az osszes termekuk kozul a legpofatlanabb), csak a kerdesem az hogy ha nem jelez a gep, es a sajat kalkulacioja szerint is 60%os a szuro akkor evente azert erdemes-e ennek ellenere. Amit irtal hogy a membran eltomodese miatt valoszinuleg igen az alapjan hajlok ra hogy igen :)

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#11011) Dr. Szilikát válasza GeryFlash (#11010) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Arra gondoltam, hogy amit kijelzett (1/8, 2/8) ez a 8 darabos készletre vonatkozik. Régebben szóba került, hogy valamelyik gép szoftvere ezt így mutatja, ha jól rémlik.

RO témát csak röviden érintettem, talán emiatt félreérthető, szerencsére a membrán több évet is kibír, éves karbantartásnál a többi filtert szokás cserélni.

(#11012) vodrosjozsi válasza mathgery (#10999) üzenetére


vodrosjozsi
őstag

Jaj bocsi, én ezt tudom ajánlani, moat jóval olcsóbban van az oldalon. De a philips-hez képest is olcsóbb
[link]

Samsung Galaxy A52s/Samsung Watch 4

(#11013) GeryFlash válasza Dr. Szilikát (#11011) üzenetére


GeryFlash
veterán

Ja értem :R

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#11014) atala válasza GeryFlash (#11010) üzenetére


atala
addikt

Nekem 4 hónap után kellett cserélnem.
Én megmértem a gyári Aqua Clen szűrőn átfolyó víz keménységét 100, 50, és 0%-nál. (Az 5400-as széria kijelzi)
Nálunk a csapvíz kb 16 fokos. Az új 100%-os szűrőn a víz keménysége 0-1 fok, 50%-nál 8-9 fok körül, 0%-nál 16 fok. Tehát lehet rá mondani, hogy az idő folyamán arányosan változik a vízlágyító képessége.
Most egy Wessper szűrőt tettem bele amire 250 litert írnak a 95 helyett. Kíváncsi leszek hogy ez hogy fogja bírni, de mivel ugyan akkora a szűrő, csodát nem várok tőle.
Egyébként a baktériumok elszaporodása miatt írják, hogy 3 havonta ki kell cserélni, de ugyanakkor nekünk va egy mosogató alatti vízszűrő, és azt évente kell cserélni.
Szerintem akár mit is ír ki a gép, évente azért cseréld ki a szűrőt.

(#11015) atala válasza mathgery (#10997) üzenetére


atala
addikt

Én a LatteGo-s Philipset ajánlom, mert a tejhabosítóját nagyon könyű elmosni. Két darabból áll az egész.

[ Szerkesztve ]

(#11016) apholyon válasza atala (#11015) üzenetére


apholyon
aktív tag

+1 a LatteGo-ra.

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#11017) FőDudu válasza atala (#11014) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekem ma harom honapos a Lattego.
Szoval ma tabletta plusz szuro csere es zsirzas is lesz.

Van 6db Wessper szuro, a vizunk is kokemeny, szoval nem fog artani, meg akkor sem ha nem keri a cseret jelenleg.

FőDudu

(#11018) mathgery


mathgery
aktív tag

Köszönöm az eddigi válaszokat. A LatteGo valamiért jobban tetszik, illetve a javasolt Delonghi jelenleg nincs raktáron.
Olyan kérdésem lenne, hogy a Philips gépeknél a típusszám után a "per" jel utáni szám csak a színeket jelöli? (pl 3343/50; 3343/70; 3343/90)

(#11019) FőDudu válasza mathgery (#11018) üzenetére


FőDudu
addikt

Erre szerintem senki nem tudja a valaszt. Legalabbis en sem talaltam meg, pedig eleg jo vagyok a keresesekben. Ugyanis letezik /50/70/90 es mindegyikben lattam mar ezust szint. Van amikor feheret takar, van amikor mast.

Valosziuleg valami felszereltsegi szintet takar es nem csak a szint tartalmazza.

Mindketto feher, megsem egyezik a per jel utani szam. Egyik /40 a masik meg /70.
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#11020) z123456z válasza FőDudu (#11019) üzenetére


z123456z
senior tag

Szerintem nem csak egy színt, hanem a színek kombinációját. Pl fehér ház antracit előlap az egyik, míg a másik fehér ház és titán előlap. Vagy ilyesmi, de szerintem tök ugyan az mind.

(#11021) atala válasza mathgery (#11018) üzenetére


atala
addikt

Csak a szín a különbség.

(#11022) mathgery


mathgery
aktív tag

Közben ráírtam a Philips-re és ezt a választ kaptam (hátha másnak is hasznos):
"Kedves Gergő! A / jel utáni szám a készülék kávékifolyó mögötti panel színét jelöli, a / jel előtti kettő számjegy pedig a ház színét. Tehát az azonos szériájú gépek technikai jellemzőikben megegyeznek, csak a színükben van különbség. Illetve a tejhab készítő van ahol LatteGo, van ahol klasszikus tejhabosító, de ez a számban nem mutatkozik meg. Üdvözlettel, Dóri Philips Social Care csapat"

(#11023) apholyon válasza mathgery (#11022) üzenetére


apholyon
aktív tag

Mondjuk ezt már leírtam nem olyan régen, miután felhívtam a Philips üfsz-ot... :U

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#11024) Beni2360


Beni2360
félisten

Mennyi garanciát ad automata főzőre Philips ha nála vásárolok?

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11025) mathgery válasza Beni2360 (#11024) üzenetére


mathgery
aktív tag

2 év. 250.00ft felett 3 év

(#11026) Beni2360 válasza mathgery (#11025) üzenetére


Beni2360
félisten

:R, nem találom a számlát és a fiókomban sincs semmi nyoma a két vasarlasomnak. Vagy rossz helyen keresem. :U igen rossz helyen kerestem, meg van minden.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11027) z123456z válasza Beni2360 (#11024) üzenetére


z123456z
senior tag

Regisztráció után+1 év, összesen 3 év, ha tart még a kampány.

(#11028) mathgery válasza z123456z (#11027) üzenetére


mathgery
aktív tag

Nincs már ilyen akció.

(#11029) z123456z válasza mathgery (#11028) üzenetére


z123456z
senior tag

Én két ünnep között regisztráltam, még volt. Akkor ennyi.

(#11030) apholyon válasza mathgery (#11025) üzenetére


apholyon
aktív tag

Ez sem teljesen igaz, mert vannak bizonyos modellek, amire - hiába értékhatár alatt vannak - szintén 3 év jár (honlapon is tévesen van feltüntetve). Ezt mondjuk max az üfsz tudja megmondani (nekem ők mondták, hogy random, modell függő). Egyébként nekem is adta a +1 évet regisztrációval, nem tudom most hogy áll.

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#11031) mathgery válasza apholyon (#11030) üzenetére


mathgery
aktív tag

Nekem ezt írta ma az ügyfélszolgálat:

"Kedves Gergő!

Készülékeinkre alapvetpően 2 év garancia jár, azonban amennyiben azok értéke meghaladja a 250.000 Forintot, 3 év.
Ezeknek a termékeknek a listáját az alábbi linken tekintheti meg:
http://to.philips/6189rgKfh
Ehhez nem szükséges a készüléket külön regisztrálni. A regisztrációval nem jár kiegészítő garancia az alábbi kávéfőzők esetében, azonban esetleges garanciális szervízelés esetén könnyebé teszi a folyamatot"

(#11032) apholyon válasza mathgery (#11031) üzenetére


apholyon
aktív tag

Az jó... Nekem novemberben telefonon teljesen mást mondtak... :DDD

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#11033) z123456z válasza mathgery (#11031) üzenetére


z123456z
senior tag

Azért regisztráld be, semmit sem vesztesz. Én ezt kaptam a reg után:

(#11034) z123456z válasza mathgery (#11031) üzenetére


z123456z
senior tag

Egyébként ezt írja a philips weboldal, nem látom, hogy vége lenne:
https://www.philips.hu/c-w/promotions/haztartasi-kisgep-garancia.html

(#11035) szente


szente
addikt

Sziasztok!

Egy használt Saeco kávéfőző 12.000 főzettel a háta mögött, mennyire számít használtnak?

(#11036) FőDudu válasza szente (#11035) üzenetére


FőDudu
addikt

Az napi 8 kaveval is vagy 4 ev aktiv hasznalat. Nekem soknak tunik, de en nem ertek hozza.

FőDudu

(#11037) GeryFlash válasza szente (#11035) üzenetére


GeryFlash
veterán

Hat nem szarra hasznalt de azert sok km-es, nalunk a mi temponkkal ez kb 10 ev alatt jonne ossze, biztos vagyok benne hogy addig lesz motorcsere meg mas is talan.

Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?

(#11038) szente


szente
addikt

Oksa, akkor skippelem, köszi! :R

(#11039) Frankie50 válasza szente (#11035) üzenetére


Frankie50
tag

Üdv!
Nekem Lirika OTC van, novemberben múlt 1 éves, 5500 adagnál járunk. Nem nagyon látszanak a használat nyomai. Ha nem is hetente, de rendszeresen tisztítom. Havi 4 kg kv megy el vele. Előtte egy odea go volt, most az egy szivattyú csere után a hegyen főz :)
Még nem volt itt szó róla, én meg nem akartam reklámozni semmit. Mi a lorenzo kv-t vesszük, [link]
a gold változatot. Nekem a red jobban bejött, testesebb, markánsabb, de a családi tanács leszavazta.

(#11040) Beni2360 válasza Frankie50 (#11039) üzenetére


Beni2360
félisten

Na igen a rot-ban 50% Robusta van és ezért testesebb. Az Arany meg 100% Arabica.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11041) Frankie50 válasza Beni2360 (#11040) üzenetére


Frankie50
tag

A női részlegnek jobban bejött a selymesebb íz :)

(#11042) Beni2360 válasza Frankie50 (#11041) üzenetére


Beni2360
félisten

Én is azt szeretem, habár most 80/20%-s keveréket Pellini 82 iszunk, most kezd be állni a gép rá. Már napról napra jobban érzem az utó ízeket. Na meg a covid is lassan végképen távozik belőlem. Pont egy hónapja kaptam el.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11043) Frankie50 válasza Beni2360 (#11042) üzenetére


Frankie50
tag

Én szeretem a karcos, kávé ízt, de ez is finom. Egy pár napig ilyet
ittunk. Ez nagyon jó volt! Frissen darálva, presszó géppel.

(#11044) gergo5991


gergo5991
őstag

Sziasztok a paciens egy delonghi 350.55
ahogy bekapcsolom a gepet a kijelzon “auto” a kave erossege
eddig 3/5 ot mutatott, ha elkezdem nyomni a kijelzon a kave erosseg allitasat be lehet tenni 3/5 re, de par masodperc utan vissza ugrik autora..
Csak akkor tunt fel, mikor lattam hogy nagyon gyengen folyik a kave, aztan nezem a pogacsat es dupla vastagsagu..

az a kerdes, miert állt át automatára?
settingben az ital programokban betettem 3/5 re lefozott egy kavet majd a vegen kiirta hogy nem kerult mentesre.

(#11045) z123456z


z123456z
senior tag

Valóban sokat számít a kávé csomagolási dátuma? Automatában is, ami azért nem olyan, mint egy barista karos? Csak mert Aldiban megint van a Pellini olcsója, az Espresso Intenso, 3990 forintért, de 2023 5. havi a gyártás. Most is pont egy ilyet iszunk, már nincs sok belőle, nagyon bejön, de még van két bontatlan másfajta. Nem tudom, érdemes e betárazni. Ez jobban ízlik, mint a Lavazza Forte.

(#11046) Beni2360


Beni2360
félisten

Sziasztok egy kósza ötlet és kérdés, lehet a tejet edesiteni cukorral vagy mézzel habisítás előtt a tartályba lattego készítésenél ? Philis 2200 gép.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#11047) Szabász válasza z123456z (#11045) üzenetére


Szabász
csendes tag

Szia! Ha tejel, cukorral isszátok mindegy. Akkor van jelentősége ha valaki eszpresszózik cukor, tej nélkül. Mint én is, ott viszont nagyon kiérezhető a különbség.

(#11048) Szabász


Szabász
csendes tag

Ha valaki szereti a gyümölcsösebb vonalat, Kávékalmár Colombia-t érdemes kipróbálni. Automatában sem citrom íz a végeredmény. Igaz kell egy jó kézi őrlő, 8,5g -27-30g főzet a recept. Múlthét szerdai pörkölés, mai bontás. [kép] [kép]

(#11049) Dr. Szilikát válasza Beni2360 (#11046) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Nem ízlés szempontjából közelítem meg, hőre károsodik a méz, már 40 °C felett is. Ez nem csak "hiszti", ifjabb koromban rászoktam a teában túlhevített mézre (vagyis még túl forró állapotában pakoltam bele), egy idő után szinte beteg lettem tőle.

Normál meleg teába mehet éppen.

https://www.google.com/search?q=méz+hő

[ Szerkesztve ]

(#11050) Szabász válasza Szabász (#11048) üzenetére


Szabász
csendes tag

Lefolyásról videó is itt van ha valaki szeret kísérletezni, az előbb lemaradt. [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.