-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daver88
aktív tag
Üdv!
Philips kávéfőzőhökhöz:
Philips CA6903/22 AquaClean vízkő- és vízszűrő, 2 db - 5790 Ft
ennyiért bestbuy...
-
salapp
addikt
válasz
this_is_why #2697 üzenetére
Hát igen, valamit valamiért. Ja, és végre a drága feleségem is örül. No-mess coffee, csak egy letisztult kis gép, ami még neki is tetszik.
-
salapp
addikt
válasz
mastodon #2688 üzenetére
Nálunk Sencor márkanév alatt futnak, azokról is sok (nagyrészt rendkívül pozitív) véleményt lehet olvasni ÁK-n.
Karácsony óta folyamatosan iszogatom. Elfogadtam, hogy nem egy karos presszó kávé, de nagyon finom és baromi könnyű végigszórni a vendégséget (mint pl. ma). Volt Gaggia karosom, kiváló 24-26 mp-es eszpresszókat tudtam csapolni, egy szermélyre. Na itt volt a gond. Meg hogy mennyit kell pepecselni vele. Hifinél még elpepecselek, de ennyit nem akartam szarozni a kávézással (is). 70K-ért szerintem nagyon rendben van. Saeco Xsmall sem darált kellően finomra, egy fórumtárs beállította, akkor három hónapig elég jó eszpresszókat csinált, majd teljesen elszaródott a minősége, nem bírta a ráerőltetett nyomást. -
this_is_why
csendes tag
Megjött a gép a sparból. Ez egy 2018-as gyártás [link] , szóval tényleg egy megmaradt készletből lehet. 70k-ért Viszont jobb is, mert ezen van még americano gomb, az újak csak espresso és crema gombot kaptak.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
mastodon #2690 üzenetére
Én csak jókat olvastam róla. Ez már ráadásul az 1.1-es változat ha jól tudom, szóval egy széria kifutott. Nem hiszem hogy szabadulni akarnak a készlettől. Létezik nem csak Severin hanem Beko, ETA, Koenig, Sencor, Grundig márkajelzésekkel is. 85-nél olcsóbban általában nem kapni.
A spar-os rendelésemet törölték készlethiány miatt... Viszont utána felhívtak hogy mégis tudnak hozni a pesterzsébeti depo-ból.. hát várom most ezt -
törölt tag
válasz
claire78 #2687 üzenetére
Tökéletes, viszont annak a pH-ja savasabb, szóval ha arról is lenne teszt videó, nem lenne különbség az "other brand" és e között. Vagyis olcsóbban is megúszható, utángyártott patronnal. Persze volt már olyan utángyártott ami két hétig sem bírta, pedig két hónapot ígért, de ez az aqua optima úgy tűnik jó is meg olcsó is. Online nem kerestem még, de boltban szoktak lenni akciók.
Laicából csak magnéziumosat használtunk, inni, de mostanában jobbnak tűnik a csapvíz, többféle ásványi anyag van benne, télen egészen tiszta, nyáron van gond a társasház vízrendszerével amikor le se tud hűlni a csőben a víz. -
n00n
őstag
Shellnél van kettő Philips kávéfőzőre 40% kedvezmény (ha azt kaparod le a sorsjegyen). Az egyik gép egy 5064/10-es 250 helyett 150-ért. Szerintetek megéri? Árukeresőn 2 helyen látom, egy helyen tényleg 250, az Emagnál akciósan 200. Szóval még igy is 50nel olcsóbb.
-
Köszi! Kiegészítés: a Spar-ban árult Tchibo Esperto Caffe egy átmárkázott Severin KV8090. Itt egy német kávékedvelő beszél erről.
Láthatóan alulárazta a Tshibo és most a Sparban még ez alá mentek. A tesztelő szerint a gép egyszerű, megbízhatónak tűnik. Az őrlemény kissé nagy szemcseméretű, ezért hiába a nagy nyomás, nem lesz igazán testes az espresso.
Árérték arányban kiváló. Most veszünk egyet. -
törölt tag
válasz
bbsofficial #2685 üzenetére
Ha sokat gőzölsz, hamarabb kicsapódik a vízkő. Azt hiszem én az Xsmall óta nem próbáltam csapvízzel, de akkoriban hetente kellett vízkőmentesíteni 27-es nk víznél.
-
törölt tag
válasz
claire78 #2683 üzenetére
Mineral balance visszasózós Laica patronnal ugyanúgy vízkövesedik a kávégép mint csapvízzel. Sőt, a szódabikarbóna miatt a barista víztől is. A barista víz nem ivóvíz, arra való hogy elősegítse az optimális kioldódást a kávéőrleményből. A lágy víz is segít hogy ne legyen vízköves a gép és a főzet is jobb egy fokkal, mint csapvízzel, kevésbé testes.
Nem szoktam Brita vizet inni, csak a kávégép kapja, tökéletes lágy víz, havonta patroncsere és a kancsó alapos tisztítása szokott lenni a karbantartás. -
törölt tag
Ahol csak 12 körüli a vízkeménység, elég kb 2-3 hetente vízkőmentesíteni citromsavval vagy bolti előre kevert vízkőmentesítővel. Az AquaClean hasznos, gyantás vízlágyító. A Brita még hasznosabb, nem lesz vízköves a víztartály. Csak szénporos...
Régebben próbálkoztam Oscar gyantás vízlágyító tasakkal is, de az kevésnek bizonyult az itteni kemény víznél. Lehet hogy az AquaClean-nél is olyan gyanta van mint az Oscarban és nem olyan mint a Brita filterben, nem olvastam utána.
Itt van egy cikk ami nem ajánlja a Brita szűrőt, az acél thermoblokkhoz nálam bevált, alumíniumnál nem használnám. -
n00n
őstag
Egyébként mennyire árt a kemény víz a gépnek? És mennyit ér az AquaClean?
-
WaterWawe
őstag
Nálunk egy PurePro víztisztító szűri a csapvizet, abból rakunk a gépbe. Egyelőre még van benne AquaClean (ami alapból járt hozzá), de lehet nem fogunk tenni bele ha ez lejár. A tesztcsík erre a vízre nem igazán szineződött el, de már bánom, hogy nem néztem meg sima csapvízzel is, mert lehet csak én szúrtam el valamit.
-
claire78
senior tag
Ma teszteltem a Laica kávés szűrőjét. A 4-es (Philips teszt csík) csapvízből csinál 1-est. Az nem rossz szerintem.
Időnként fogom tesztelni, kiváncsi vagyok mikor kezd romlani a vízkeménység.
Philips szűrőjét így be sem üzemeltem. -
törölt tag
válasz
Metalaim #2673 üzenetére
Nem a desztvíz, hanem a csapvíz tartalmazhat baktériumokat, amivel kevered...
Ha ingyen van, sózd vissza keserűsóval esetleg szódabikarbónával, receptek a kávés topikban vannak hozzá. Jobb mint csapvízzel keverni, kontrollálhatóbb, bevált barista vízzel még az automata is.
-
törölt tag
válasz
Metalaim #2670 üzenetére
Nem ajánlom a desztvizet, nekem csak poshadt vizet sikerült csapvízzel keverni belőle.
Nem túlzottan bízom abban a vízben ami szabvány szerint akkumulátorokhoz megfelelő, mert nem vagyok robot.
Én inkább RO vízből kevernék barista vizet, ez olyan 50e forintos játék, évente 10-15e karbantartási költséggel.
Vagy Brita kancsóval, Tesco AquaOptima szűrőbetéttel szintén 10-15e-re jön ki évente.
Az AquaClean itt nem bírná három hónapig, 27 nk°-os a vízkeménység (Szfvár). -
Metalaim
újonc
válasz
#85578752 #2669 üzenetére
Hálás köszönet, konzumpro! Tudtam, hogy neked lesz ötleted rá.
Valószínűleg az őrlő aljára nem került vissza, ugyanis kiszedtük az őrlőt, mert furcsa hangja volt. Valószínűleg vizes lett a takarítás közben, megszárítottuk, mostmár normális hangja van. Holnap akkor újfent szétszedjük, és megkeressük az alkatrész helyét. Remélem nem lesz baj abból, hogy pár napig enélkül használtuk.
Más kérdés: eddig AquaCleannel használtuk, most kellene benne másodszor cserélni. Mennyi értelme van, ha úgy használjuk, hogy 2 dl csapvíz kb. 1,6 l milliq (3x desztillált) vízhez? -
ToBeY
nagyúr
Lesz majd a Lidl-ben "Bellarom crema" kávé akcióban 100% arabica,valaki esetleg próbálta már?
-
válasz
this_is_why #2660 üzenetére
köszi!
-
Till@
aktív tag
[MOL Food Grease 2 360gr] 2400 Ft + posta , jó lehet Philips-be ?
-
válasz
this_is_why #2656 üzenetére
Hát igen, 2 év garanciával csábító, de ezt honnan lehet tudni?
-
claire78
senior tag
Van egy jan.31-ig felhasználható -25% Philips kuponom.
PM -
salapp
addikt
válasz
this_is_why #2653 üzenetére
Kis családom meglepett egy ilyen Intersparos árú Esperto Caffé-val. Azt kell mondjam, nagyon szerethető. Sokkal jobban tetszik, mint a négy évvel ezelőtt használt Saeco Xsmall, amit el is adtam. És - bár nem hittem volna - sikerült a mérete miatt helyet csinálni neki a pulton. Szóval ajánlom a kis gépet annak, aki nem akar sokat szarozni, de szeretne gyorsan kávét vagy néha jön vendégsereg, akiket megszórna 8-10 kávéval gyors egymásutánban.
-
this_is_why
csendes tag
válasz
mastodon #2655 üzenetére
Ezzel egy kávét lehet főzni egyidőben, mert csak egy kifolyócsöve van. Nincs rajta gőzkar tejhab készítéshez, sem csészemelegítő. Kisebb bab- és víztartály. Nagyjából ezek a különbségek hagyományos automatákhoz képest. Ebből el lehet dönteni, hogy melyek hátrányok is egyben. Részemről a gőzkar hiànya az csak max. Mondjuk egy indukciós tejhabosítóval együtt már a tejes italok sem jelentenek problémát. Van rá viszont 2 év garancia, ami a felújított gépeken nincs. A kompakt méret, érintős gombok, a design , és LED csészevilágítás menők. Rendeltem is egyet szüleimnek ( nekem ott a DeLonghi ECAM350.55
)
-
válasz
this_is_why #2653 üzenetére
Köszi, nagyon tetszik, főleg a méret. Mi ennek az esetleges hátránya hasonló árú egy felújított Jura, Krups vagy delonghi-hoz képest? Oh, jól látom, hogy ez csak szemes kávét fogad?
-
this_is_why
csendes tag
ha valakit érdekel esetleg, itt van Tchibo Esperto automata gép elég jó áron
-
n00n
őstag
Sziasztok! Karácsonyra kaptunk egy Philips EP5365/10 kávéfőzőt. Eddig kapszulás Nespresso gépet használtunk, szóval elég nagy előrelépés :) Milyen kávét ajánlotok hozzá? :) Valami jobb fajta érdekel, napi 4-5 kávét iszunk szóval nem baj ha húzósabb a kiló ára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest