Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Párom vett egy 1 éves Philipset, ami szép allapotban van, de ecettel vízkőtelenitették... ( talan nem gyakran).
Ami feltűnő talan, hogy a darált kávé nyílásán viszonylag sok gőz jön fel bekapcsoláskor.
Hogyan tudnám visszanyerni az eredeti állapotát?
A főzőegység tömítése nem tűnik megdagadtnak és szépen jár az egész. Még egy évig garanciás.Köszi
-
gyvince
senior tag
válasz
Szabikaa20 #2888 üzenetére
nekem ugyan ilyen ment tönkre nem kel?? az a baja hogy a kávét bele nyomja a zacc tartályba de forró vizet kiadja ahol ki kell
-
gyvince
senior tag
válasz
Studiossrác #2897 üzenetére
nekem is sikerült csak az OTP szivatott..... köszönöm!! ennyiért nagyon fasza gép
-
gyvince
senior tag
válasz
Studiossrác #2895 üzenetére
Neked sikerült kifizetni én kínlódok vele egy órája??
-
gyvince
senior tag
válasz
Studiossrác #2893 üzenetére
Nekem nincs meg le írnak vagy egyedi?
-
Studiossrác
aktív tag
válasz
this_is_why #2892 üzenetére
Szia!
Milyen kuponnal 145k a saeco?
Szerk: nagy eszemmel nem rákerestem a kuponra, hanem rákérdeztem. Oké, meg van a kód, köszönöm szépen az infót -
gyvince
senior tag
Sziasztok milyen kávé gépet ajánlatok 150ezer forintig ?
-
bendi007
tag
Sziasztok!
Ez milyen?
https://euronics.hu/termekek/delonghi-ecam370-95-t-dinamica-plus-automata-kavefozo/p/227126 -
Szabikaa20
őstag
válasz
nyikszi #2885 üzenetére
Szó szerint hozzám vágták!
Rögtön 2-őt is...Mindkettőt megjavítottam.
Az egyiket egy éve a másikat most.Jó áron vettem,de kellett rá költeni,de így is megérte.
Egyik EQ6 s300 a másik s700 ezt most javítottam meg.Másikat majd kipucolom és megy fel netre.Megvagyok velük elégedve,nagyon finom kávét csinálnak. -
nyikszi
őstag
válasz
Illesvik #2884 üzenetére
Nagy tapasztalatom nincs, de itthon Delonghi van (4 éve), a melóhelyen Philips. A Philips egy jobb gép a miénknél, de sajnos a kávé amit vesznek bele, az a "sárga csíbó" kategória. Egyszer tényleg ki fogom próbálni, amikor kevés kávé van benne, viszek itthonról egy kicsit és kipróbálom az milyen
Szabikaa20, egyszer hozzám is vághatnának egy ilyen Siemens kávéfőzőt
-
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Delonghi 22.360 vagy Philips EP2230 a jobb választás?Köszönöm
-
dethroner
veterán
válasz
this_is_why #2878 üzenetére
Ó, ez rossz hír, ennyit nem szánok rá
De azért köszönöm a magyarázatokat mindenkinek. Ha rám esik egyszer egy kamionról egy ilyen doboz, már tudom legalább milyen terméket keressek benne
-
Szabikaa20
őstag
válasz
dethroner #2873 üzenetére
Ugyan azt a minőségű kávét kapod mondjuk....Olcsóbb és drágább között olyan különbségek vannak,hogy: -egyik 15bar-al nyomja ki a kávét a másik többel,vagy nagyobb a kávé választék,kijejző neadj isten szines erintős,mililiterre tudod állitani mennyi kávé legyen mennyi tej,először a tejet rakja utána a kávét vagy forditva,kivan világitva vagy nincs stb...
De ha megiszod úgy akkora nagy különbség nincs,ha ugyan abból a KV fajtából főzöl.
-
dethroner
veterán
Nem tudom mennyi idő alatt jön most le a kávé, nyomásfokozós a mi főzőnk is. Korábban javasolta valaki a fórumon, hogy szedjük ki belőle a nyomásfokozót, de nem babráltam vele. Szóval nem tudom mennyire jó az a végeredmény, ami most lejön, crema az van rajta azért
Igazából pár dolog miatt gondolkodtam el a cserén. Először is, nem lehet kétszer ugyanolyan kávét főzni, mivel addig folyik, amíg nyomva tartom a gombot. Másrészt amikor elengedem a gombot, még sok másodpercig csöpög, ha a csésze még alatta van, akkor túl híg lesz, ha meg kiveszem, akkor csöpög gusztustalan módon. A kávéfőző és a daráló helyett elegánsabb lenne egy gép szerintem. És nem utolsó sorban jó volna ha egy gombnyomással cappuccinot is lehetne csinálni. Szóval ezek miatt gondolkodom a cserén. Én kevés kávét iszok, és csak annyit tudok, hogy ízlik vagy sem
Csajom aki inkább többet iszik, ő azt mondja a jelenlegi gép is finomat főz, ezért az lenne a lényeg, hogy legalább ezt a minőséget tudja majd az új gép.
-
salapp
addikt
válasz
dethroner #2873 üzenetére
Szerintem az automata gépek ára nagyjából attól függ, hogy mennyi bizgentyű meg pukkantyú van rajta, tejes italokat tud-e, stb., de a kibugyogó nedű nem tér el jelentősen az olcsóbb és drágább masinák esetében. Mindenesetre ne számíts olyan eszpresszóra, amit megszoktál. (22-25 mp lefolyású, krémes nedű, amely a kávéra és a pörkölésre jellemző karakterjegyeket felvonultatja.) Lehet, neked, nektek nem lesz megfelelő a kávé, ami kifolyik. Én és fiam nagyon elégedettek vagyunk, figyelembe véve, hogy másfél percenként kapunk frissen őrölt kávéból egy-egy kávét.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Jelenleg egy Gaggia Gran Style kávéfőzőt és egy Nuova Simonelli Grinta őrlőt használunk. Felmerült a gondolat, hogy ezek helyett vegyünk egy automata gépet. Az volna a kérdés, hogy olyan 100 ezer környékén, kicsivel felette érdemes-e nézelődni, vagy csak jóval drágábban lehet minőségi gépet találni? -
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Philips LatteGo 2200-as géppel van valakinek tapasztalata növényi tej habosítással kapcsolatban? Lehetséges vajon?
Köszönöm.
-
Voice24
őstag
Ha valakit érdekel, Delonghi kávéfőzők akcióban az Euronicsnál: [link]
-
Szabikaa20
őstag
Igen!
Közben rájöttem a hibára.Nem is a beállitással volt a gond.Hanem az őrlő motorja megvolt szorulva.Egy kis alkatrész bele volt esve.A statisztika szerint 1kávé és 1 tejes kávé volt vele készitve.Vagyis nem volt csak próbálkózhattak vele,de ezt is beirta a statisztikába.
-
6030D
addikt
Mi a laktózmentes joghurtot még 2 héttel a lejártat után is megesszük, semmi baja.
Most vettem egy karton aldis tejet, mert akciós volt, szintén semmi baja nem volt az elmúlt években.
-
oszy
veterán
Mi a Lidlben 3x jártunk úgy. hogy sima dobozos tejet vettünk, de a lejárat előtt 3-5 nappal megromlott! Ezt már visszavittem, mert zavart. Visszavették azt az egyet és kész. Mondom kösz.
Azt mondta az üzletvezető, hogy higgyem el, még senki nem szólt. Gondolom miért. 200 Ft és leszarják. Mert engem sem érdekelt az elsőnél.
-
ToBeY
nagyúr
Ismét sikerült a reggeli latte macchiato-t romlott tejből elkészíteni!
(kitöltve nem látszik, gőzölve szétválik,túrós lesz) Többet biztosan nem veszek az Aldiban laktózmentes tejet.
(bármennyire is jó hab van belőle)
-
oszy
veterán
válasz
Szabikaa20 #2861 üzenetére
Lehet hiba miatt volt szétszedett állapotban?
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Van egy Siemens EQ.6 S700 kávéfőzőm.A helyzet az,hogy hozzám úgy került,hogy szét volt szedve.Ma összeraktam,de nem tudtam milyen pozicióba állitsam a darálót.Teszek egy képet,hogy lássátok miről is beszélek.A gép tiszta új, 2kávé volt vele lefőzve.Ezt nem én fotóztam,de ugyan ilyen a daráló benne.Már 100videót megnéztem meg összekerestem mindent még a Siemens-nek is irtam,de nem tudom jól e raktam össze.Ez szerint a videó (6:40-nél van a lényeg)szerint állitottam be én is.Meg ahogy a képen is van ugyan igy van nekem is.
Na szóval a helyzet az,hogy nem darál.Hallom,hogy erölködik,de aztán nem darálja le a kávét.Jól raktam össze vagy mi lehet még a gond? -
salapp
addikt
válasz
this_is_why #2859 üzenetére
Ja, értem, Emag (házasságuk miatt már Edigital is) tiltólistás nálam is drágább készülékek esetén.
-
this_is_why
csendes tag
Nem gondolom jobbnak a LatteGo-t a DeLonghinál. Én konkrétan az emag miatt írtam hogy azt a gépet nem ajánlom, amit a kérdező linkelt. Ugyanis én megjártam velük már egy DeLonghi géppel, ami nem azt tudta, amit tudnia kellett volna....hosszú sztori, korábbi hsz-kban leírtam.
A DeLonghi LatteCrema system igenis nagyon jó, állítható a habsűrűség is. Elmosogatni is kb. 1 percbe telik a tejtartályt és a rendszert magát. Viszont <=150k-ért nem kapható jelenleg. -
Motion_Blur
félisten
Nagyon köszönöm az ajánlásokat, a Philips EP2235/40 típus tökéletesnek tűnik!
Fordított ozmózisos víztisztítóm van, gondolom azzal érdemes használni.
-
arcsin
senior tag
Ide is beteszem
Laica F4M Bi-flux szűrőbetét 4db 3790 Ft Mall.hu - személyesen is átvehető
(ÁK: 5500 Ft) -
salapp
addikt
válasz
this_is_why #2855 üzenetére
Miben jobb amúgy egy ilyen alap lattego, mint az a delonghi? Van valami tapasztalat?
-
this_is_why
csendes tag
válasz
Motion_Blur #2849 üzenetére
Ezt az Emag-os DeLonghi-t nem ajánlom, amúgy a DeLonghi LatteCrema-s rendszerű gépeket igen, csak nem innen (saját negatív tapasztalat alapján).
A Tchibo Esperto Latte verziórol több helyen olvastam, hogy gyenge a gőzölője.Ami jó lehet árban is, az most tényleg egy LatteGo-s Philips 140 körül pl most itt. Vagy a Philips honlapon a fentebb már említett kuponnal vagy amit WaterWave fórumtárs linkelt.
-
oszy
veterán
válasz
A lLatteGo-t én is javaslom! A 2200-ás sorozat nagyon jó!
-
salapp
addikt
válasz
Én is a DeRongyi-t javaslom az igényeidre (ECAM 22.360). Amúgy a Tchibo/Sencor tejes kombi gépei szerintem ár/érték arányban jók. Nekünk két hónapja van egy tejezés nélküli (pikk-pakk megcsinálom magam a macchiatot is, nem kell egy gombnyomásra) Tchibo Esperto Café és teljesen korrekt (ami volt nekünk, Phlips Saeco Xsmall, azt veri, takarításban meg pláne)
-
WaterWawe
őstag
válasz
Ha fontos, hogy könnyen tisztítható legyen, ajánlom figyelmedbe a LatteGo poharas Philips gépeket. Nekünk egy 5000-res LatteGo van és nagyon kényelmes, hogy a tejtartó poharat teljesen szét lehet szedni, nincsen cső, illetve ha van mosogatógéped, akkor abban is moshatod.
Emellett nagyon finom cappuccinot főz, de persze ez szubjektív vélemény.
Például a 2200-assal megúsznád 150k alatt.
-
törölt tag
Az újabb cuccokat inkább karbantarthatósági illetve szervizelési szempontok alapján készítik, vagyis bár úgy készítenék. De jóval kisebb az állíthatósága az őrlőknek, a nyomásfokozó is kisebb nyomást állít elő, cserébe nem lehet elállítani, nem fullad be, kevesebb vízzel is átöblíti a gépet (vagyishát nem).
Automata a kényelem miatt jó, tejes italoknál ha a minőség is fontos a kényelem mellett, még mindig a DeLongikat ajánlom, de ha a tejes rész minél könnyebb tisztántarthatósága szempont akkor talán a LatteGo is jó, viszont ott a főzőegység tisztítása macerásabb, amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon. Xelsisnél amúgy tetszik a tejcső tisztítása, akár az is jó vásár lehet ha fussa.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest