Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) ToBeY válasza konzumpro (#2250) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Tudnál esetleg képet betenni (nem kell saját), hogy mi a különbség a két hab között?Már ha ránézésre meg lehet ezt állapítani?

(#2252) general válasza konzumpro (#2246) üzenetére


general
addikt

köszi! az automata tejhabosító nem kell, manuál az igény, plusz van külön tejhabosítója már, amit szeret.
Gaggia automata gépek ajánlottak? tudtommal korrekt kávét készítenek, csak nem tudom mennyire guzmis a karbantartás, support.

(#2253) Voice24 válasza ToBeY (#2251) üzenetére


Voice24
őstag

Igaz, nem képek, hanem videó, de nagyjából látható: [link]
A keményebb hab esetén az automatás latte felső habos rétege vastagabb, lágyabb, tejesebb hab esetén meg vékonyabb lesz, az alsó, tejes rész lesz a vastagabb.

(#2254) konzumpro válasza ToBeY (#2251) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Fém gőzcsővel pedig valami ilyesmi a latte artra alkalmas tej gőzölése: [link]

(#2255) konzumpro válasza general (#2252) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Kb. ugyanaz mint Philipsnél, mivel most már alkatrész szinten ugyanaz a Saeco, Philips, Gaggia automata.

(#2256) egykori válasza ToBeY (#2241) üzenetére


egykori
őstag

Nem állítom, hogy ez a legjobb megoldás, de mi már több éve így szűrjük a vizet és nem vízköves a gépünk. Csak alternatívaként ajánlom, főleg, ha másra is tudod használni a vízkőmentesített vizet, mint mi.

[ Szerkesztve ]

(#2257) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Kicsit off leszek. Milyen kávét tudtok ajánlani LatteGo-s 2000-es szériás philips kávéfőzőhöz? Megrendeltem, remélem ki is küldik.

Néztem az Omnia Barista Crema-t (~3500ft/kg) ill. a Pellini Espresso Bar Cremosot (~6000ft/kg). Olyat szeretnék ami nem bika erős, de jó espressonak meg capucchinonak is.

(#2258) Toobee válasza BaLee (#2257) üzenetére


Toobee
veterán

PallYotz GetUp nagyon jól muzsikál autómacában. Ráadásul magyar kisvállalkozót támogatsz vele. Frisset vegyél mindenképp, ezeket felejtsd is el, amit írtál. Játszik még szerintem a Pacificaffe, náluk Rome Espresso, La Piazza, Pin Up, ilyesmik, tehát a keverék kávék. Találsz még jó kávét a Kapuczinernél is, de van még bőven opció. Ezek mind magyar pörkölők. AVX, Roastopus, KávéKalmár stb.

Az erős, mint olyan, elég megfoghatatlan. Nem paprika ez. Ha a koffein mennyiségét szeretnéd csökkenteni, akkor 100% Arabica vonalon nézelődj vagy vegyél koffeinmentest.

https://barbieripnk.hu/

(#2259) BaLee válasza Toobee (#2258) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Köszi! :R

(#2260) Voice24 válasza Toobee (#2258) üzenetére


Voice24
őstag

Egy hete ajánlottam itt a Caffebüro termékét, elvileg szintén hazai pörkölés. Senki nem reagált rá semmit, van valami sötét dolog a céggel vagy a kávéival kapcsolatban, amiről én nem tudok? Se pozitív, se negatív reakció nem jött, és már kezdem magam úgy érezni, mintha valami tabutémába tenyereltem volna... ;] (mielőtt kipróbáltam a kávéjukat, már kérdeztem itt róla véleményt, arra sem reagált senki) :)

(#2261) Toobee válasza Voice24 (#2260) üzenetére


Toobee
veterán

Szerintem ez valami bérpörkölés eredménye. Az se derült ki milyen arányban szerepelnek az egyes kávék a keverékben. Ettől függetlenül lehet jó.

https://barbieripnk.hu/

(#2262) Voice24 válasza Toobee (#2261) üzenetére


Voice24
őstag

Elképzelhető a bérpörkölés, nem nyomoztam utánuk. Az általam rendelt kávéknál tudható az arány, írtam is, az egyik 100% robusta, a másik 50-50%. Ez utóbbiból most fogyott el a kiló (meg voltam/voltunk vele elégedve), következik a 100% robusta.

(#2263) Toobee válasza Voice24 (#2262) üzenetére


Toobee
veterán

Mikori pörköléseket kaptál?

https://barbieripnk.hu/

(#2264) Voice24 válasza Toobee (#2263) üzenetére


Voice24
őstag

Azt nem tudom, a minőségmegőrzési idő 2021. 12. 20.
Jobban megnéztem a csomagolást, igazából a Caffé Büro (mosonmagyaróvári cég) csak a forgalmazó, a gyártó pedig a kaposvári Caffe Brando Kft. Ők állítólag 30 éve léteznek, pörkölnek, tehát ezek a kávék elvileg tényleg hazai pörkölések.

(#2265) Toobee válasza Voice24 (#2264) üzenetére


Toobee
veterán

Valahogy sejtettem. Tucat kávé. Szinte mindenki tőlük szerzi be q "saját" cuccot. Iboo, amit ajánlottam korábban, mint nagyon minimum szint, szintén tőlük van.

https://barbieripnk.hu/

(#2266) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

A pumpacsere óta halkabb lett a gép, de még mindig hajlamos volt valami rezonálni.
A tálcán lévő előlap belsö oldalán van egy fül, aminek valami lemezrugóba kéne illeszkednie, hát ezt nem teszi, mert ennél a modellnél (3510) nincs ott semmi.
Egy ikeás bútorláb alá való filckorongot ragasztottam oda, ahová a fül belóg, így minimálisan megtámaszkodik rajta betolva, nem rezonál, tök halk lett így a gép, profibb benyomást kelt.

(#2267) Voice24


Voice24
őstag

Valaki itt néhány napja firtatta, hogy a Delonghi jelzi-e, ha kifogyott a szemeskávé a tartályából. Akkor írtam rá valamit, hogy nem nagyon, de ezt tegnap konkretizáltam a gépemnél. Tehát az történik, hogy elindítok egy kávéfőzést, elkezd darálni, darálás közben kifogy a kávé, és hallhatóan már üresben forognak a kések. Miután leáll a daráló, elkezd bent dolgozni a rendszer, mintha le akarná főzni a kávét, és talán itt érzékeli a gép, hogy nincs miből főzni. Na, ekkor áll le a figyelmeztető sípolással, és kiírja, hogy töltsem fel a kávétartályt. Vizet nem enged ki, tehát nem akar 1-2 grammból kávét főzni, megvárja, amíg feltöltöm.
Vagyis, ha jól gondolom, nem a tartályban van érzékelő, hanem a főzőegység érzékeli, ha nem jut oda hozzá megfelelő mennyiségű kávé, és leállítja a főzést.

(#2268) tomy86 válasza Voice24 (#2267) üzenetére


tomy86
addikt

Nálam ilyenkor simán lefőz egy olyan "kávét", hogy sötétben is átlátok rajta.

(#2269) oszy


oszy
veterán

Nekem ez a Sage nagyon tetszik! Konzum, mi a véleményed róla? :)

Bár ennyiért (217.000) nem veszek most, de jobban tetszik, mint egy automata. :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2270) ddrom


ddrom
csendes tag

Sziasztok!
Saeco Talea Ring - mivel / hogyan lehet állítani az őrlésfinomságot ha nincs meg (nem adták hozzá) a gyári kulcsot? Óvatosan próbáltam lenyomva eltekerni egy kombinált fogóval, de nem ment - erőltetni nem akartam, nehogy eltörjem.

miért ne?

(#2271) ddrom


ddrom
csendes tag

OK ez megoldódott. (kicsit bátrabban fogtam a fogót és elfordult)...

miért ne?

(#2272) ddrom


ddrom
csendes tag

Az normális, hogy a gép (Saeco Talea Ring) kb 10 sec alatt főzi le az eszpresszót? Ügye a kávés honlapokon mindenhol 20-30 mp között mondják a szükséges időt, hogy kijöjjön a kávéból, ami benne van (íz, aroma).
Daráló már a legfinomabb őrlésen, folyási sebesség (Flow L/h) minimumom - 10 -, SBS állító a gép elején végállásban van, kávémennyiség maximumom (aroma 3, "Set aroma = 106) ezt ha feljebb állítom, nem jön le a kávé.

Közepes - 7 - pörkölésű kávé. A crema vékony, gyenge

Ötlet?

miért ne?

(#2273) konzumpro válasza ddrom (#2272) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Gyakorlatilag igen kevés az esély arra, hogy a beépített őrlővel egy automatán el lehessen érni azt az őrlésfinomságot, ahol már be tud fulladni a főzés. De nem lehetetlen. Nekem sikerült Xsmall-al és hozta is a kávéházi színvonalat, de Minutoval már nem sikerült. Az új őrlők limitálva vannak.
Talea Ringről sok jót olvastam, ha nem jön le a kávé az már közelít, ilyenkor érdemes lenne az SBS-szel visszavenni a nyomásfokozót, mert már a kávépogácsa limitálja a nyomást.
Esetleg kicsit feljebb a flow-t.

(#2274) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Van ez a 200 ml-es 4home thermo pohár:

Ebbe próbáltam pannarelloval kitapasztalni a szükséges tej mennyiséget és a gőzölés időtartamát.

30 másodpercig gőzölve 100 ml tejet 10 másodpercig beleengedve levegőt a pannarello kis lyukán, túl forró, megöli a kávé aromáit, öt percig tart meginni.
25 másodpercig gőzölve 100 ml tejet ugyanúgy 10 másodpercig levegőztetve és megégetve a kisujjamat még mindig forró, de már közelít.
20 másodpercig gőzölve 100 ml tejet mindenféle furulyázási próbálkozás nélkül kifut a tej, a hőfok kicsit alacsony, de rögtön iható, a thermo pohár végig tartja a hőt.

A következő próbálkozás 90 ml tejjel indul majd, hátha úgy nem fut ki és hátha melegebb lesz 20 másodpercen a tej a kisebb mennyiség miatt. Egy év után már csak kiderül hogy használható ez a módszer is az italkészítéshez.

A karbantartásról: van egy bambuszpoharam amibe kiengedem az első gőzt, mert olyankor még tele van vízzel a gőzcső. A gőzölés végén ebbe a pohárba kerül a pannarello és felöntöm forró vízzel. Szétszedve átöblítve, letörölve, összerakva használható újra, vagy vissza lehet rakni a fém gőzcsőre letörlés után.

A 2200-as sorozatnál, meg a többinél jó pont hogy nem süt meg a fém gőzcső és nem kell annyit tisztogatni a műanyag csővéget, mert a köztes gumira fut fel a tej, könnyű elmosni.

(#2275) konzumpro válasza konzumpro (#2274) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Hát ez nem jött be. Elképzelni sem tudom hogyan lehet úgy gőzölni, hogy végig nyitva legyen a pannarello-n a szellőző nyílás. Ha belefut a tej, lezárja, de onnantól nem működik a következő főzésnél. Marad a furulyázás, és a forró gőzcső rutinos elkerülése kb. 10 másodperc után. 20 másodperc elég, talán még kevesebb is, finomabb hidegebb tejhabbal, szinte tejszínes, a thermo pohár miatt pedig nem hűl ki a végére. Ma ennyi tapasztalat sikerült.

(#2276) T 1000


T 1000
aktív tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Krups kávéfőzőm, 1,5 éves. Nemrég vendégek jöttek hozzánk és mivel szeretik a capuccinot, arra gondoltam beüzemelem a géphez kapott tejállomást. Elvileg így kellene működnie: [link] na ehhez képest nekem így működik: [link] Tulajdonképen csak forró lesz a tej, szinte semmi hab. Több fajta UHT tejjel próbáltam, mind 3,5%-os. Szerintetek mi lehet a gond?

(#2277) konzumpro válasza T 1000 (#2276) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Kevés levegőt kever a tejhez. Kell legyen a fejen egy kis lyuk, ahol beszívná a levegőt. Lehet hogy eldugult.

(#2278) T 1000 válasza konzumpro (#2277) üzenetére


T 1000
aktív tag

Nagyon köszi! Szétszedtem az egészet, összeraktam és tökéletesen működik!

(#2279) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Café au lait-nál a kávét tudom "memózni",de a tejből kinyom egy keveset és annyi.
Miért nem tudom a tejet is szabályozni?Elvileg 11 arány lenne a kívánatos.
Most kaptam nagyon sok kávét két korty tejjel. :(((

(#2280) Peetta14


Peetta14
tag

Sziasztok, nem találok véleményt a Miele gépekről (CM 61, 63 sorozat). Erősen szemezek velük, használt automatát szeretnék venni 80-120k kerettel, töltögetős kapszulásat leváltani 2 fő részére (presszó, és capuccino). Nem tudom, mekkora nehézség (drágább) a szervízelése az elterjedtebb gépekkel szemben (Jura, Saeco, Delonghi, ...).

(#2281) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Sziasztok,

Rendeltem egy Philips automata gépet. Korábban ilyen párnás / kapszulás gépeink voltak. Tudom mindenkinek különböző az ízlése, de van kávé ami bevált, vagy szívesen ajánlanátok? Elég tanácstalan vagyok-e téren. Kérdezzem meg a kávé topikban? :R

(#2282) konzumpro válasza WaterWawe (#2281) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nekem a Lidl-ből a Bellarom Crema, meg a Bio. De csak latténak, cappuccinonak.

(#2283) coolabácsi válasza WaterWawe (#2281) üzenetére


coolabácsi
tag

Szia !

Segafredo Selezione Arabica, 4 kilót vettem múltkor a Lidl-be, annyira bejött.
A többi fajta Segafredot egyáltalán nem szeretem, de ez nagyon finom.Amit most ittam belőle, rendesen mogyorókrém íze volt :), vetekszik nálam a 8-10 ezer forintos kávékkal, amiket próbáltam eddig. 2-es aroma 2-es vízmennyiséggel iszom presszónak, kis cukor, 10g tejszín.

(#2284) nyikszi válasza WaterWawe (#2281) üzenetére


nyikszi
őstag

Szia! Igen, különböző az ízlésünk :) Nekem pl. a Pacificaffe Pin Up kávéja egyelőre verhetetlen, mondjuk nagyon drágább kávékat nem ittam eddig. Jó még tőlük a La Piazza és a házkávéja. A Rome espresso nekem nem jött be, túl erősen pörkölt. Ez is jó féle, LAVAZZA Qualitá Oro, itt ajánlották. De pl. amit sokszor ajánlanak a győri kávépörkölőtől a Velencei Gondolások kedvence, nekem egyáltalán nem jött be. Onnan az eggyel drágább viszont egész iható és még hátra van valami jó drága tőlük (ez csak 250 grammos), de még nem bontottam ki.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#2285) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Köszönöm mindenkinek! :R

(#2286) 8nemesis8


8nemesis8
veterán

Sziasztok!

Van egy 1 hetes Philips EP2231/40 kávégépünk, amit nagyon kezdünk megszeretni, viszont érdekes, hogy néha-néha 1-1 apró kicsit zaccos kb 1 cm átmérőjű tócsát látunk a csepptálca alatt, ha kivesszük vagy a kávégép előtt és valamelyik nap elárasztott a gép minket vízzel. A konyhapulton folyt le, pedig előtte kb 3 órája használtuk utoljára.
Mi lehet a gond?
(Lehet, hogy én voltam figyelmetlen és nem néztem, hogy a csepptálca tele van vízzel, amit a piros feljövő műanyag kar jelezne?)

Azt látom, ha túl gyorsan veszem ki a csepptálcát akkor a főző egységből cseppenhet a víz. A DPD futár finoman szólva egy b*zi, mert amikor hozta ledobta a lábam elég és eldurrant a csomagban 2-3 kitöltő anyag. Azt tudni kell, hogy egyszer nem akart jegyzőkönyvet felvenni az angliából érkezett csomagra, ami sérült volt (én meg megreklamáltam...) és azóta utálja a pofámat, de legalább ez kölcsönös. Akkor sérülhetett a termék? Szerencsére a Philips korrekt módon csomagolta be, így én nem láttam sérülés nyomát.

(#2287) oszy válasza 8nemesis8 (#2286) üzenetére


oszy
veterán

Ez természetes!
Valószínű tele volt vízzel. Od mindig is folyik majd víz. :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2288) konzumpro válasza 8nemesis8 (#2286) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nem valószínű hogy sérült. Érdemes megnézni a tartály talpszelepnél szivárog-e, kikapcsolt állapotban üres csepptálcával, folyik-e bele pár óra után. Tisztításkor a főzőegységből még pár csepp víz kifolyhat a tálcába, ha előtte kiveszed és csak utána húzod ki a tálcát akkor nem. Én mindig elfelejtem, foltos alatta a pult, le kell törölni néha.
A futár meg nem kap kávét ezek után. :D

(#2289) Yany


Yany
addikt

Sziasztok,

Teljesen laikus vagyok és két dolgot szeretek: kényelem és finom kávé. :DDD

Vagyis nekem azok az automata gépek tetszenek, amin van tejes tartály is. Benyomom a kedvenc kávém gombját és mindenféle kávéból megcsinálja kedvenc lattémat, és megeszi a finomabb őrlésű kézműves kávékat is.

Szóval ilyen szempontok mentén lyukadtam ki az Authentica 29.660 vagy 29.666-nál (nem tudom, hogy mi a különbség, €450~500), illetve a Philips EP2235/40 készülékeknél (~140e Ft).

Melyik a komolyabb készülék? Vagy van valami harmadik, amit ajánlanátok? Minden segítséget köszönök. :R

szerk.: van még egy jóval olcsóbb, de nekem valamiért szimpi cucc is, a Kenvell PrimaLatte II, ami egyébként már gyanúsnál is jobban hasonlít a Lidlben forgalmazott Silvercrest SEMM 1470-esre. :DDD Erről is érdekelne a véleményetek. Tényleg köszi.

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#2290) 8nemesis8 válasza oszy (#2287) üzenetére


8nemesis8
veterán

Képzeld el, hogy megint azt csinálta. Alul vízes volt. Lámpával nekiláttam átvizslatni és maga a csepptálca gyárilag selejt...

konzumpro: Ezt próbáltam, köszi! Ezzel nem volt gond.
Hát az tuti, hogy nem fog kapni... De le sem megyek a csomagért, epdig le szoktam menni ne kelljen emeletre cipekedniük...

Csatolok egy képet a hibáról. Le is videóztam, sérülve nincs és folyamatosan cseppen, ha már nem kevés víz van benne. Eddig azért nem jött mindig elő, mert egy külön pohárba engedte a kezdeti "rinsing" vizet és a végén lévőt is.

Ehhez mit szóltok? :Y

[ Szerkesztve ]

(#2291) konzumpro válasza 8nemesis8 (#2290) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Wow. Megjavítanám pillanatragasztóval. Vagy ha van türelmed megint találkozni a futárral, kérnék garanciális javítást a szerviztől, vagyis hát le kéne velük egyeztetni, olvastam már olyat hogy küldtek cseredarabot mindenféle visszaküldési macera nélkül.

(#2292) ToBeY válasza ToBeY (#2279) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Úgy trükköztem meg a rendszer,hogy ami tejet nem nyomott ki a gép a café au lait-hez kinyomattam rá tejhabnak külön - finom volt :D

(#2293) oszy válasza 8nemesis8 (#2290) üzenetére


oszy
veterán

Mindenképpen írj egy levelet képpel meg esetleg videó linkkel mellékelve. Hátha küldenek cseredarabot. Itt valakinek tetőt küldtek ha jól emlékszem.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2294) 8nemesis8 válasza konzumpro (#2291) üzenetére


8nemesis8
veterán

Hát nekem az a meglátásom, hogy egy vadonat új gépet ne kelljen javítani, véletlenül egyszer gariba kellene küldeni akkor meg kérdezik, hogy leejtettem vagy miért van ragasztva. Ettől megkímélném magam.
A szervíz azt mondta, hogy küldenek új gépet, lévén 1 hetes a termék... A gondom, hogy kérik vissza a gépet és kb 2 hét mire lemegy a csere...

oszy: Hol tudok egyébként írni nekik? Csak ezen a hülye f*cebookon tudtam kommunikálni velük... A tetőnél mi volt a gond, nem tudod véletlenül? ugyanúgy gariba?

(#2295) arni1


arni1
aktív tag

Sziasztok!

Édesapámnak vásárolnék kávégépet, egy régi szarvasit váltana. Darálósra gondoltam, presszókávé főzésére használná, 8-10 adag egy nap, max egy cappucinot tudjon(ez annyira nem is fontos) . Árban 50ig bezárólag tudtok esetleg ajánlani egy kávéfőzőt?
Előre is köszönöm a választ!

(#2296) oszy válasza 8nemesis8 (#2294) üzenetére


oszy
veterán

De! :)

WhatsApp : +36 70 375 6708

Telefon: (06 1) 700 8152

Amúgy jó a messenger is. Ott is fognak válaszolni vagy eligazítanak. :)

[ Szerkesztve ]

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2297) 8nemesis8 válasza oszy (#2296) üzenetére


8nemesis8
veterán

Hát ezen túl sok mindent nem kell magyarázni.
Pont ez a gondom, hogy egy normális emailt nem lehet nekik írni? Mindegy is a facebookon tökéletesen segítőkészek. Elvileg küldenek új csepptálcát így a holnapi futárt lemondjuk!
Remélem más hiva nem jön elő, láthatóan ez nem sérülés, hanem hibás darab.

A store oldalán találtad azt hozzáadtam többször is remélem ér majd valamit :)

[ Szerkesztve ]

(#2298) cadgers


cadgers
aktív tag

Sziasztok!

Megadta magát a Saeco Vienna kávéfőzőnk, igazából az előző szervizelés után amúgyis rosszabb lett a kávé íze, nem kívánunk vele foglalkozni, egy darabig kapszulással pótoltuk, nagyon finom, de drága, úgyhogy most ismét automata kávéfőzőt keresek.
Ha konkrét helyet tudnátok mutatni, ahol érdemes venni, azt megköszönném, nem ragaszkodunk az újhoz, inkább egy használt/felújított, de jó minőségűt keresünk, ami kijelzős, tejhabosítós, lehet vele többféle kávét csinálni, és úgy alapvetően ajánlott márka/típus.
Nálunk nagyon kemény a víz, így nem hátrány, ha van benne vízlágyító.
100 körül szánnánk rá maximum!
Köszönöm! :)

(#2299) WaterWawe


WaterWawe
őstag

Szia!

Ezek közül, konkrétan egyik géppel sincs tapasztalatom, ellenben ugyanezek az elvárások voltam nálam is. Én egy EP5330/10-es gépet választottam, hétfőn jött meg eddig nagyon szeretjük. Annyi, hogy a csepptálcát célszerű gyakran üríteni, meg néha ránézni, hogy van-e benne elég víz / kávé, de ha ezt nem kora reggelre időzíted, akkor tényleg bekapcsolod, megnyomod a gombot és finom Cappuccino vagy Latte vár 1 perc múlva. :))

A LatteGo pohár mindenképp praktikus és sokkal könnyebben tisztítható mint a csöves megoldások.

Szerk: véletlen újként írtam, de Yany számára volt válasz. :D

[ Szerkesztve ]

(#2300) Yany válasza WaterWawe (#2299) üzenetére


Yany
addikt

Köszönöm. :R

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.