Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2401) AttiMM


AttiMM
csendes tag

Sziasztok! Úgy tűnik, most mindenki automata kávégépet akar vásárolni! :-)
this_is_why kollégához hasonlóan GC + Graef vonalról szeretnék váltani, mert már belefáradtam a reggeli/délutáni cappucino-gyártásba :-)
Páromnak tehát cappuccino az igénye lágy kávéízzel és azzal a microfoam-mal, amit én gőzölök neki - míg jómagam napközben inkább erős eszpresszót iszom.
Most meg tudtuk kóstolni egy Philips LatteGo 2200-zal készült italt: az eszpresszó OK, de párom túl buborékosnak találta a tejhabot a cappuccinója tetején (a mennyiség OK).
Olvasom, hogy erre a célra a Delonghi LatteCrema alkalmasabb - ugyanakkor a Philips LatteGo rendszere a könnyű tisztíthatóságával szerez előnyt. Mennyire nehézkes a Delonghi LatteCrema tisztítása? Naponta, vagy minden tejes főzés után kell tisztítani?
Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket!

(#2402) konzumpro válasza ToBeY (#2400) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Delonghiknál láttam olyat, hogy korrekt sorrendben főzik a lattét. Először kávét, aztán arra tejhabot. Ráadásul jó minőségű tejhabot, épp csak latte artot nem önt.

AttiMM - A kérdésben benne a válasz, ha microfoam kell, a LatteCrema jobb. Akármennyivel macerásabb is a karbantartása, egyébként nem túlzottan macerás mert átöblíti, be lehet rakni hűtőbe.

[ Szerkesztve ]

(#2403) this_is_why válasza konzumpro (#2398) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

igen, pont ezt a használatit néztem meg vásárlás előtt, és utána döntöttem, hogy ha ezt is tudja akkor megveszem a gépet.

(#2404) ToBeY válasza konzumpro (#2402) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Elég szomorú, hogy a philips nem tudja korrekt sorrendben főzni a cappuccino-t és nem ad olyan jó habot mint a Delonghi. :(((
Pedig a philips se olyan olcsó gép azért...
Ha ezt előre tudom lehet Delonghi veszek a Philips helyett

(#2405) this_is_why válasza ToBeY (#2400) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

Nekem a DeLonghi ECAM23.460 a tejhabot küldi elsőnek és utána a kávét. Simán tejhabot meg nem is tud, de én valami butított verziót kaptam úgy néz ki.

(#2406) konzumpro válasza ToBeY (#2404) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Manuális gépen nem gond. Amúgy meg többen szokták meg automatákkal kapcsolatban a rétegzett cappuccinokat duplafalú pohárban.
Sokszor leírtam itt hogy latte arthoz finomabb gőzölt tej kell, amit manuális gőzcsővel lehet legkönnyebben előállítani, vagy a LatteCremás gépekkel. Bár lehet, hogy LatteGo kancsót is lehet tuningolni, kevesebb levegő beengedésével, végülis a LatteCrema is ezt csinálja a csappal.

(#2407) this_is_why válasza Voice24 (#2397) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

NA ezt az enyém nem csinálja, ha 2x megnyomom a Cappuccino gombot. Nem történik ilyenkor semmi, úgy veszi, mintha megszakítottam volna az egészet. Ha megnyomom 1x és várok, akkor elkezdi őrölni a kávét, utána tolja a tejet - persze ott leállíthatom, csak akkor már feleslegesen leőrölt egy adag kávét.. Írtam emag-nak, várok egyelőre mit reagálnak (gondolom küldenek majd a gyártóhoz, és vissza..) Ez van konkrétan a nyomtatott manualban amit adtak a géphez:

(#2408) konzumpro válasza this_is_why (#2407) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Na ezek is elkezdtek trükközni mint a Philips az alsó limitekkel, meg az olcsó modellekkel amik nem tudnak őrölt kávéból főzni, pedig semmi akadálya nem lenne...

(#2409) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Szóval utálom, amikor fejlesztői órákat fektetnek abba, hogy valamit lerontsanak piacgazdasági megfontolásokból, ráadásul aki megveszi az is elégedetlen, mert rosszul tájékoztatnak, nem gyengén rombolják a saját imidzsüket is... Tripla bukta.

(#2410) Voice24 válasza this_is_why (#2407) üzenetére


Voice24
őstag

Érthetetlen számomra ez a történet, ugyanarról a típusról van szó, csak színben van (elvileg) eltérés. Szerintem mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a Delonghi magyarországi ügyfélszolgálatával. Az emagnak vissza tudod küldeni, csak nyilván máshol ennyiért már nem kapod meg.

(#2411) this_is_why válasza Voice24 (#2410) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

Számomra is teljesen érthetetlen. Holnap írni fogok Delonghi-nak is mindenképp. Abban reménykedem még, hogy talán valami szervíz menüt valahogy elő lehetne hozni a gépen és ott bekapcsolni. Nem hiszem, hogy hardveres limitáció lenne a gépemben, ott a LatteCrema rendszer benne.. Igen, ha az emagnak vissza is tudom küldeni, akkor sem kapok semmi hasonlót most ennyi pénzért - viszont ha tudtam volna BF idején, hogy ezt nem tudja a gép, akkor meg hasonló áron találtam volna olyat ami tudja, pl. Euronics-ban volt 135-ért fehérben (persze lehet az is butított volt)
@konzumpro: igen ez egy olyan filléres dolog, és nem tudom milyen régiókra osztják a piacukat, és mi melyikbe esünk, de ezt kiiktatni egy működő rendszerből, ez indokolatlan. Olyannyira unszimpatikus, hogy ha nem sikerül megoldani, de mondjuk a pénzem visszakapom, akkor lehet más gyártó terméke felé indulok..

(#2412) konzumpro válasza this_is_why (#2411) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Én is így vagyok a bizalommal, viszont így alig marad gyártó, aki ne játszana ilyen játékot. Sok sikert!

(#2413) konzumpro


konzumpro
Topikgazda

Időközben végigzongoráztam a lehetőségeket (Philips EP3510) és visszaálltam középre az őrlővel, eltűnt az indokolatlan keserűség, aromákban gazdag, kiegyensúlyozott íz maradt, 7 grammból a megfelelő mennyiség, kb. 26 gramm főzet. Már nem savas annyira, tejjel is jó cortadot ad.
Szóval ez a gép nem az a tuningolós fajta, amiből 10-ből egyszer sikerül jó presszót főzni. Viszont az automata-optimumon teljesen jó tejes italokat biztosít. Kár hogy nem öblít elég vízzel be-ki kapcsoláskor.

[ Szerkesztve ]

(#2414) this_is_why válasza konzumpro (#2412) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

update: a DeLonghi live chat és a DeLonghi magyar szervíz is azt állítja, hogy a gépnek tudnia kell ezt a funkciót. Azt mondták, hogy vigyem be a gépet és megnézik.

(#2415) z-csongor


z-csongor
csendes tag

Egy gyors kerdes a vizzel kapcsolatban mielott megjon a gepem:
- A BWT szuro nem savasitja a vizet? Nem teszi tonkre a kazant, mint pl a Gaggia Classicnal?
- Ha a BWT szuro nem jo, mit hasznaljak? Ioncserelt vizet?

(#2416) oszy válasza konzumpro (#2406) üzenetére


oszy
veterán

Csinálj már egy "finomabb gőzölt tejes" videót! ;) Hátha nekem is sikerül. Csináltam már french press-el (60 fokos tejjel), de az hosszadalmas és még többet kell mosogatni utána. :D

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2417) 8nemesis8 válasza AttiMM (#2401) üzenetére


8nemesis8
veterán

Én is GC + Graefről váltottam és eddig nem bántam meg. Philipset vettünk a legkisebb latte go-at, mondjuk lehet kár volt a latte, mert heti 1nél többször nem használjuk.

(#2418) oszy válasza 8nemesis8 (#2417) üzenetére


oszy
veterán

Cseréljünk! ;) :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2419) konzumpro válasza oszy (#2416) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

OK, igyekezni fogok :)

(#2420) arcsin válasza PlüssMajom (#49) üzenetére


arcsin
senior tag

nabaz... :Dén vagyok a napirégész

[ Szerkesztve ]

(#2421) oszy válasza arcsin (#2420) üzenetére


oszy
veterán

Ráadásul már 130 :D

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#2422) arcsin válasza oszy (#2421) üzenetére


arcsin
senior tag

Van Clearanceben 95ért - kupon . Filózunk kéne egy itthonra napi 4 kv-nak. A közelben lenne egy bolt is. A szerviz miatt tök jó lenne.
Nem is tudom, megragadnám az alkalmat akkor, hogy rákérdezzek már végül is :D Szerintetek ebben a max 85ezres árkategóriában melyik opció lenne az ideális? Tejhabosítás mindegy, az a legjobb, ha nincs, mert van tejhabosítónk külön.

[ Szerkesztve ]

(#2423) z-csongor válasza konzumpro (#2393) üzenetére


z-csongor
csendes tag

Sajnos eleg nagy csalodas lett az ESAM5400 Perfecta, legfinomabb orlo fokozaton durvabbat orol mint ahogy kezzel oroltem az aeropressbe a kavet, es hig lottyot keszit. (Kave: frissen vasarolt pacificaffe haz kaveja). Lefozes utan a pogacsa viszont szepen osszeall, tehat nem tudom mi lehet a gond. A kave 10mp alatt kiomlik a gepbol.

Mas Delonghi tulajok: Nektek is ennyire durvara orli az orlo a kavet? Vagy csak nekem jutott hibas orlo?

[ Szerkesztve ]

(#2424) Voice24 válasza z-csongor (#2423) üzenetére


Voice24
őstag

Nekünk Ecam 23.460 van, a legkisebbtől felfelé a 3. pöttynél van most a daráló (12 fokozat van, ha jól rémlik). Nem tűnik durvának az őrlemény, bár nem tudom, kézi őrléssel te milyen finomságot értél el.

(#2425) konzumpro válasza z-csongor (#2423) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Szomorú. Akkor megy vissza?

(#2426) konzumpro válasza z-csongor (#2423) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Youtubeon egész jó lefolyásokat látni.
[link]
Valami hiba lesz ott a nyomásfokozónál.

(#2427) z-csongor válasza Voice24 (#2424) üzenetére


z-csongor
csendes tag

Tudnal csinalni esetleg egy videot a lefolyasrol?
En is csinalok egyet holnap es ossze tudjuk hasonlitani.

konzumpro: ez valoban szep, ehhez kepest az enyem vizet ad :D

(#2428) this_is_why válasza z-csongor (#2427) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

itt egy espresso az enyémmel készítve. Részleteket beírtam a video-hoz.
[link]

(#2429) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Múltkor a Rossmanban vettem valami vízkő ellen port,gondolom ezt a víztartályba kell szórni?! :F És utána hogyan kell átmosni a rendszert?Vagy ez hülyeség,mivel amúgy is van benne aquafilter? :U

(#2430) Voice24 válasza z-csongor (#2427) üzenetére


Voice24
őstag

Készítettem én is egy videót , bár a pár napja ajánlott Corcovado kávéval ennél is szebb a lefolyás, és finomabb a végeredmény.

(#2431) sz_abika


sz_abika
addikt

Ezekkel az itthon pörkölt kávékkal mi a tapasztalat? Megérik a 200%os kézműves felárat? No nem rendszeres fogyasztásra, de így decemberre jótékony hangulatba jöttem

PSN: xszabikax

(#2432) konzumpro válasza sz_abika (#2431) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Egy-egy kóstolót mindenképpen. Akár saját pörköléssel is lehet játszani, bár az alapanyagfüggő.

(#2433) sz_abika válasza konzumpro (#2432) üzenetére


sz_abika
addikt

Végül Beanlightból rendeltem be egy válogatást - múltkor interjút hallgattam a pörköldésekkel a rádióban és ez a hétfőn pörkölik, péntekre nálad legkésőbb ez ígéretesen hangzott :)

PSN: xszabikax

(#2434) AttiMM válasza AttiMM (#2401) üzenetére


AttiMM
csendes tag

konzumpro : köszönöm a válaszod. Ezek után már csak Delonghi LatteCrema-t nézek, mivel páromnál csak a tejhabos finomságok jöhetnek szóba.
Van a 23.460-as típus, ami 150e körül kapható sok helyen, illetve nekem jobban tetszik az utódja a 350.55, főleg azért, mert az újnál minden italt egyesével testre lehet szabni ráadásul két felhasználó részére is külön-külön. Cserébe ez 200 körül van legolcsóbban, ami az olcsóbbik 1/3-ával több.
Hacsak valaki rá nem beszél, hogy a 23.460 is tökéletesen megfelelő lesz nekem. :)

Ha valakit még érdekel a DeLonghi Dinamica sorozat egyes tagja közötti különbségek, itt egy alapos összehasonlítás.

(#2435) konzumpro válasza AttiMM (#2434) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Igen, én is a 350.55-öt nézegetem már lassan egy éve, a Philips EP3510-t meg használom :D

Eddig 170e körül volt, lehet hogy kifutó lesz, meg minden drágul hirtelen, nem tudom, szerintem indokolatlanul drágítottak rajta.

Én várnék, de ha karácsonyra kell...

(#2436) this_is_why válasza AttiMM (#2434) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

Kiírtam pár gépnek az árát a nov. 20-i black friday előtti napon. A 350.55 160k volt az emagon akkor, 20-án 200k+ volt már :D
Eredetileg azt vettem volna, de ugyanakkor leárazták a 23.460-ast 120k-ra és így azt vettem. Nagyon jó kis gép, valóban finom kávét főz, most AVX Brazil Santos-t próbálom, és legfinomabb őrlési beállításon 30 ml szép lassan jön (időt nem mértem, de azért nem karos szint, de automatához képest meglepően szépen).
Az egyetlen gondom a géppel, hogy nem tudja a külön csak tejhab funkciót, amit a gyártó szerint is kéne neki.. (Voice24 gépe tudja pl.) Még várom az emag reakcióját az ügyben, és attól függően eldöntöm, hogy DeLonghi szervíz vagy idegből visszaküldöm és veszek egy másik fajtát (pl. ugye az ECAM350.55 vagy ESAM420.40.B vagy ECAM353.75.W vagy ECAM44.660.B) ráfizetéssel vagy ugyanezt máshol..

(#2437) AttiMM válasza konzumpro (#2435) üzenetére


AttiMM
csendes tag

170-ért meg is vettem volna... :-) Most nézem, hogy 2016-ban jelentek meg ezek az "új" modellek, lehet, hogy tényleg lesznek újak? De akkor inkább lefelé kellene mennie a régiek árának, hogy azokat is megvegyék.
Csak magunknak lesz, tudunk várni (már kaptunk magunktól egy hasonló árú soundbar 5.1 szettet... :) )

(#2438) AttiMM válasza this_is_why (#2436) üzenetére


AttiMM
csendes tag

Szóval black friday-re FELárazták 160-ról 200-ra??? Milyen kis ügyesek! :) (szerintem akár meg is lehetne támadni ezt az eljárást valahol...) No, ha elmúlnak a BF-napok/hetek, akkor lehet, hogy visszaesik 160-ra! (amúgy meg azért hülyék, mert 160-on elvittük volna a teljes raktárkészletet, így meg rajtuk maradt a nagyja).
Mi a különbség az ECAM és ESAM-ok között?

Kávé: nekünk a GC-ben nagyon bejött a Pellini n 82 Vivace - még ha nem is 100% arabika, de intenzív, testes, aromás, keserűségtől mentes kávé. Próbáltad?

(#2439) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Kapszulás kávégépet szeretnék venni.
Eddig három féle kapszulafajtát láttam boltokban; Nespresso, Nescafe, Tschibo.

Nem nagyon foglalkoztam még ilyennel, de ezek egyáltalán nem kompatibilisek egymással?
Van több fajta is? Sok webáruházban semmi infót nem találok arról, hogy egy adott gép miylen fajta kapszulával megy.

Valaki tud valami doksit, vagy leírást linkelni erről?

Köszi! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#2440) this_is_why válasza AttiMM (#2438) üzenetére


this_is_why
csendes újonc

Úgy láttam valaki itt korábban már írta a fórumon, hogy elvileg egy szinttel feljebb pozicionált termékvonal az ESAM (ECAM<ESAM<ETAM) - de nem vagyok ebben biztos.

Nem próbáltam még Pellinit, GC-ben nálam csak a frissen pörköltek mentek. Automatába viszont teszek vele egy próbát, köszi a tippet.

(#2441) Mohan


Mohan
csendes tag

Sziasztok,

vissza olvasva a fórumot, beruháztam egy Phillips Series 2200-ra, sima tejhabosítóval.
Kérdésem az lenne, hogy az természetes, hogy kb. az első két kávé lefőzésekor, mielőtt a kávé konkrétan megindul a csőbe, pár csepp víz folyik ki a csészébe.
Ez kb. harmadik főzés után megszűnik.

Szerkesztve: Hasonlóan mint itt: https://youtu.be/ayGuy4qyfXU?t=375

Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#2442) roti86 válasza Mohan (#2441) üzenetére


roti86
őstag

Nekem is így működik az EP3510 modell.

(#2443) Mohan válasza Bici (#2439) üzenetére


Mohan
csendes tag

Szia, tudtommal nem kompatibilisek.

Talan a Nespresso a legelterjedtebb, sok utantoltott verzioval lehet talalkozni vele (Starbucks, Costa Coffee stb) a boltokban. Kapszulasban nekem az jott be, igaz a Tschibo-t nem probaltam.

[ Szerkesztve ]

(#2444) Mohan válasza roti86 (#2442) üzenetére


Mohan
csendes tag

Köszi a választ. :R

Egyébként a zacc miért esik szét, amit kiad a gép? Kicsit vizesnek tűnik nekem. A gyári beállításokat használom egyenlőre.
Állítanom kellene a darálón valamit?



(#2445) Voice24 válasza AttiMM (#2434) üzenetére


Voice24
őstag

Nyilván újabb modell a 350.55, kicsit modernebb kinézettel és több funkcióval, természetesen drágábban. Nekem is tetszik, de már tavaly ősszel is nagyjából megvolt ez az árkülönbség, amikor én a 23.460-at vettem (143 ezerért), és nálunk (sajnos) ez is számított. Ha fontos a több funkció, és ki is használnátok azokat, akkor egyértelműen az újabb modellt válaszd. Mi teljesen meg vagyunk elégedve a 23.460-nal, nekünk bőven elég az a variálhatóság, amit ez tud.
De esetleg nézz rá még erre is, ez már két kazános, szintén többféle itallal. [link]

[ Szerkesztve ]

(#2446) konzumpro válasza Mohan (#2444) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Nálam most nem esik szét a zaccpogácsa, mert minimumra állítottam az őrleményfinomságot, viszont így a Bellarom Crema gyógyszeres, vegyszeres beütést kapott, nem finom. Inkább legyen finom a kávé, mint hokikorong állagú a zaccpogácsa.

(#2447) Mohan válasza konzumpro (#2446) üzenetére


Mohan
csendes tag

Köszi az infót. Legyen finom inkább, mint tankönyvszerű :D

Még csak most tapasztalom a gépet. Első főzésekkor elég vizes volt a kávé sajnos, de utána olvastam, hogy kell vagy 5 ciklus a gépnek amire be tudja magát állítani. (ezt mondjuk pontosan nem értem miért van így..)
De így már jobb a kávé, h a gép bekalibrálta magát.

(#2448) konzumpro válasza Mohan (#2447) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Philips őrlőnél kell annyi, hogy telítődjön kávéval és eljusson a megfelelő mennyiség a főzőegységbe. Elég sok a pangó őrlemény, de az ott elvan, nem zavar. Kivéve ha Frei aromás bab kerül bele, mert az még nyolc-tíz tiszta főzés után is érezhető marad. Jobb szétszedni, kikefélni, kifújni, persze ez garivesztéssel jár.

[ Szerkesztve ]

(#2449) Bici válasza Mohan (#2443) üzenetére


Bici
félisten

Köszi!

:R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#2450) Mohan válasza Bici (#2449) üzenetére


Mohan
csendes tag

Érdemes bemenni MediaMarkt, BestByte stb, ahol meg lehet kóstolni (legalábbis a Nespresso-t). De egy Tschibo boltban (plázákban szokott lenni) is meg lehet kóstolni szerintem a Tschibo gépet. Csak játszani kell a potenciális vásárlót. :D

A dolce Gusto (Nescafé) annyira nem ajánlom, valahogy nem olyan finom a kávé.

@konzumpro: Köszi az infókat, nagyon hasznosak :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.