Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Régóta meglévő egyszerű kis Senseo gépünket cserélnénk valami komolyabbra. Jelenleg a Philips LatteGo széria felé húz a szívünk. A cégben van egy régebbi 5000-res (Saeco) még nem a LatteGo variáns és ami nagyon tetszik, hogy egy gombonyomásra főz Cappuccino-t, nem kell külön vacakolni a tejhabosítással.
Amíg az itthoninál azzal vacakolok, hogy beteszem a párnát, kiveszem, közben lecsöpög, stb. ez reggelente vagy napközben sokkal kényelmesebb és majd ha ráveszem magam havonta (vagy két hetente) akkor kitakarítom az egész gépet.Egyik ismerősöm kávéfőzőket szerel és óva int az automata gépektől, “mert azokkal mindig csak a baj van”. Ő inkább egy (La Piccola) ESE Podos gépet ajánlana, viszont ott megint fennállnak a korábban említett macerák.
Akinek van esetleg hosszabb ideje Philips gépe, mivel voltak gondok és mennyire volt vészes a javítása?
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Vannak érdemi különbségek az egyes Series 2200-as vagy 5000-res gépek között?
Én a színén / borításán túl sok különbséget nem látok közöttünk, viszont árban jelentős különbségek vannak. A belső ugyanaz ezekben? -
WaterWawe
őstag
válasz eppzenberg #2236 üzenetére
Én kényelem szempontjából inkább a tejtartós (poharas) változatot nézném ebből. Kényelmesebb rábízni a tejhabosítást a gépre szerintem mint manuálisan gőzkarral. (De tapasztalatom nincs még velük, én is még csak nézegetem a gépeket és tervezek venni. )
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok,
Rendeltem egy Philips automata gépet. Korábban ilyen párnás / kapszulás gépeink voltak. Tudom mindenkinek különböző az ízlése, de van kávé ami bevált, vagy szívesen ajánlanátok? Elég tanácstalan vagyok-e téren. Kérdezzem meg a kávé topikban?
-
WaterWawe
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
WaterWawe
őstag
Szia!
Ezek közül, konkrétan egyik géppel sincs tapasztalatom, ellenben ugyanezek az elvárások voltam nálam is. Én egy EP5330/10-es gépet választottam, hétfőn jött meg eddig nagyon szeretjük. Annyi, hogy a csepptálcát célszerű gyakran üríteni, meg néha ránézni, hogy van-e benne elég víz / kávé, de ha ezt nem kora reggelre időzíted, akkor tényleg bekapcsolod, megnyomod a gombot és finom Cappuccino vagy Latte vár 1 perc múlva.
A LatteGo pohár mindenképp praktikus és sokkal könnyebben tisztítható mint a csöves megoldások.
Szerk: véletlen újként írtam, de Yany számára volt válasz.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
EP5330/10-es gépünket egy hete aktívan használjuk és szeretjük. Naponta kb. 2-3 alkalommal iszunk kávét (egymás után kettőt főzünk). Ezen alkalmak között ki szoktuk kapcsolni (standby módba rakni) a gépet. Ilyenkor ugye végez mindig egy tisztítást és valami a főzőegységgel is csinál a hangjából ítélve.
Kérdésem, hogy maradjunk meg ennél a használatnál, vagy inkább hagyjuk bekapcsolva az alkalmak között? Az hogy több víz fogy nem zavar, csupán állapotmegóvás céljából kérdezem.
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Miután itt a topikban, többen legfinomabb őrlésen használják a gépet, ezért gondoltam én is feljebb piszkálom kicsit. Na most tudatlanságom miatt a feljebb az lejjebb lett, ugyanis a Philips gépeken a nagyobb szám az pont a durvább őrlést jelenti. Ennek ellenére a második-harmadik kávé, nem csak nekem de a páromnak is jobban ízlett.
Ez lehetséges, hogy pont a durvább őrölésen lesz finomabb a kávé, vagy csak bebeszéljük magunknak?
(Főként Cappuccino és Latte amiket iszunk).[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Vannak ilyen kávé szirupok, gondoltuk kipróbálnánk egyet. A kérdésem, hogy a LatteGo pohárban lévő tejbe tehetek-e a szirupot, hogy a tejhab is átvegye az ízét, anélkül, hogy ezzel valami problémát okoznék gépben?
-
WaterWawe
őstag
válasz Tomi0703 #2644 üzenetére
Szia!
Ha angolul is jó akkor ez a videó leírja és megmutatja a karbantartást. [link]
Első beüzemeléskor aktiválni kell az aquaclean-t az is benne van a videóban, csak nyilván itt nem az elsőt teszi bele, de a lényeg ugyanaz.
A főzőegység öblítését hetente, a zsíroldós tisztítást és az olajozást havonta érdemes megcsinálni. -
WaterWawe
őstag
Nálunk egy PurePro víztisztító szűri a csapvizet, abból rakunk a gépbe. Egyelőre még van benne AquaClean (ami alapból járt hozzá), de lehet nem fogunk tenni bele ha ez lejár. A tesztcsík erre a vízre nem igazán szineződött el, de már bánom, hogy nem néztem meg sima csapvízzel is, mert lehet csak én szúrtam el valamit.
-
WaterWawe
őstag
-
WaterWawe
őstag
válasz nyikszi #2752 üzenetére
Szia!
Mi ezt az Ikeásat vettük, nem drága és nekünk bevállt.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz this_is_why #2768 üzenetére
Ez az én Philipsemnél is benne van, de én inkább rátölteni szoktam (persze, olyan mérőedényből amellyel nem csöpögtetem mellé). Ha kivenném és megtölteném a maxig akkor félek addig szerencsétlenkednék még valamit leöntenék vele.
Eddig még nem romlott meg a benne lévő víz, legalábbis nem tapasztaltuk, hogy rossz íze lett volna a kávénak, de szólok ha lesz változás.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok.
3 napig nem voltunk itthon. Előtte kipucoltuk a gépet, és kint hagytuk száradni a főzőegységet, csepptálcát, zacctartót, stb.
Na most mikor visszajöttünk és szereltem volna össze a gépet (Philips 5000) a csepptálca nem akart a helyére menni, olyan mintha időközben a zacctartó és a tálca magasabb lenne vagy a gépben a hely lenne alacsonyabb?!
Már amikor a zacctartó csúszna be a helyére, akkor el kezd szorulni, de a végén az elején a panel és nagyon nehezen pattan rá.Korábban egyáltalán nem volt ilyen, simán jól beillett a helyére. Lehet, hogy valami meghajlott időközben, vagy valamit rosszul raktam volna össze?
Kávét így is főzött, de hát így hogy szorul a csepptálca a víz ki fog lötyögni belőle, mielőtt kiönthetném...
-
WaterWawe
őstag
Nos igazad volt, átraktam a konyhapultra és ott semmi baja nincs.
Ezek szerint az a polc ami van az lejt hátrafelé annyit, hogy ez pont gondot okozott. Valószínűleg mikor takarítottuk elmozgattuk a helyéről és ezért történt ez a dolog, csak a frászt kaptam, hogy most mi van hirtelen.Mindegy, megoldódott.
-
WaterWawe
őstag
válasz Motion_Blur #2849 üzenetére
Ha fontos, hogy könnyen tisztítható legyen, ajánlom figyelmedbe a LatteGo poharas Philips gépeket. Nekünk egy 5000-res LatteGo van és nagyon kényelmes, hogy a tejtartó poharat teljesen szét lehet szedni, nincsen cső, illetve ha van mosogatógéped, akkor abban is moshatod.
Emellett nagyon finom cappuccinot főz, de persze ez szubjektív vélemény.
Például a 2200-assal megúsznád 150k alatt.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy kiló Lucaffe Espresso Bar kávét. Bár tudom nem olcsó, de nekünk nagyon bejött, jó szívvel tudom ajánlani.
-
WaterWawe
őstag
válasz jambiyya #3072 üzenetére
Szia!
- Az Aquaclean mellé azért lehet érdemes külön szűrni a vizet, hogy a tartály se vízkövesedjen, de egyébként elég így is.
- 8 filter után kell citromsavas vízkő mentesítést csinálni. Ez papíron 5000 kávé után esedékes, ellenben ha ilyen kemény a víz biztosan nem fog ennyit kibírni.
- A vízkőtlenítés az előzőek szerint kéri, ellenben a kávéolaj eltávolítást külön nem fogja kérni, ezt neked kell havonta.
- A főzések között illetve be és kikapcsoláskor is nyom vizet a csepptálcába, ez így oké, én kb 2-3 naponta ki szoktam borítani, igaz nem várok addig amíg nagyon megtelik, mert félek, hogy ügyetlenségemmel kilötyögtetem.
- Én azon a vélemény vagyok hogy a víz nem romlik meg (legalábbis biztosan nem 2 nap után), de erről nem mindenki így vélekedik. Azért talán ha hetekig áll benne a víz célszerű lecserélni, de szerintem 2 napos még bőven használható.
- Igen, az őrlés az ilyen.Upsz, lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Korábban kérdeztem, hogy lehet-e kávé szirupot önteni a tejhabosítóba. Nos jelentem lehet, sem a gépet, sem a habosított tej állagát nem befolyásolja (nem meglepő módon). Ellenben nekem nem igazán jött, be az egész cappuccino édesítőszer ízű lesz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz dethroner #3111 üzenetére
Papíron az EU-ban betiltották az ólom csövek ivóvíz szállításra való használatát is. Ehhez képest gyakorlatilag a mi 110 éves társasházunkban (és még sok másikban a városban) még azokon kapjuk a vizet. Bár konkrét koncentrátumot nem mértem, de volt egy felmérés egy ólommérgezés veszélyesség térképpel, ahol a legpirosabb zónába tartozunk.
Természetesen van komoly víztisztítónk (nem kancsó) és annak a vizét használjuk a minden fogyasztásra szánt dologhoz.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Elképzelhető, hogy a csésze befolyásolja a hab minőségét?
Végre beszereztem rendes (18 cl-es) Cappuccino csészét és mintha egy pár lépcsőfokot feljebb ugrott volna minőségben a hab. Értem ezalatt, hogy nagyobb / több, keményebb lett. Lehet csak beképzelem ezért kérdezem, hogy ez lehet simán a csésze érdeme? Más nem változott azóta.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz dethroner #3133 üzenetére
Kisebb az oldalfala és keskenyebb a szája. Az előző is hasonló alakú volt de az 35cl-es (kb. Dupla ekkora). Kissé magasabb, de jóval szélesebb volt.
Arra tudok gondolni, hogy mivel szélesebb volt, ugyanaz a habmennyiség nagyobb felületen terült el. Most pedig a kisebb felület miatt jobban betömörül. (Sosem voltam jó fizikából ).
-
WaterWawe
őstag
válasz Palesztin994 #3137 üzenetére
Igen, minden részét érheti víz, csak szárazon tedd vissza. Nincs benne elektronikus alkatrész. Miután elöblítetted érdemes lehet megforgatni rendesen, hogy mindenhonnan kicsorogjon belőle a víz.
Az én Saecomon, ha hosszan nyomod pl a Cappucino gombot, akkor elkezdi enegedni a tejet és ahol leokézod, azt a mennyiséget eltárolja és legközelebb annyit fog (Cappuccino esetén) engedni tejből. Utána nyilván ugyanez a kávénál.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz rigoberto #3162 üzenetére
Hányasra van állítva? Így tudod megnézni. Én megmértem első beállításkor a vízkeménységet és 0-ra állítottam. Még 40%-on van az Aquaclean és november eleje óta megy a gép, napi 4 kávéval átlagban.
-
WaterWawe
őstag
Egy tapasztalat / gondolat a "nem elég forró az első kávé Philips gépeknél" témához. Ugye értem, az őrölt kávé módban átöblítés gondolatát, viszont ezzel még több víz megy a csepptálcába, illetve a zacctartó is hamarabb "telik meg" (vagyis a gép gondolja azt).
Azzal próbálkozom, hogy őrölt kávéfőzés helyett engedek ki egy kis extra forróvizet a főzés előtt. Most az első két próbálkozás után érezhető volt némi javulás, de majd szeretném konkrétan a második kávéval összehasonlítani, hogy mennyire áll közel / távol tőle. Meg azzal is próbálok még játszani, hogy mennyi vizet kell kiengednem a kávé előtt.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz jambiyya #3170 üzenetére
Az nálam is olyan, viszont az szerintem nem rozsda, hanem a pipa cső tömítésének színe / maradványa. Ha megnézed ahova becsúszik a tölcsér a gépben ott lesz egy piros színű tömítéssel ellátott cső.
Dr. Szilikát: Wow, hát ez elég profinak hangzik.
Nekem annyi szerencsém van, hogy a barátnőmnek jobban ízlik az elsőnek főzött kávé, szóval próbálom úgy időzíteni a kávézásaimat amikor ő is kér, és ő kapja mindig az elsőt.
A gond csak akkor van, ha egyedül vagyok otthon és szeretnék kávézni, de próbálok még ezzel játszani, hátha. Egyelőre mindenféle ilyen moddolástól elzárkózom, de ki tudja idővel még mi lehet.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Ha már úgyis előkerült a vízszűrős téma a napokban kérnék egy kis tanácsot ilyen témában.
Láttam, hogy 3 havonta ajánlott cserélni az Aquaclean-t. Az én gépem most kezdte a 4. hónapot és még 40%-os a filter. Egy PurePro vízszűrőnk van (hálózatra kötve külön csappal) ebből kapja a vizet a gép (0-s vízkeménység).
Az a helyzet, hogy ha már szűrt, lágy vizet kap akkor nem vennék még 3 havonta egy aquaclean-t is bele, szerintem nem tesz hozzá már sokat. Viszont akkor érdemes lehet a most benne lévőt kivenni és anélkül használni? Ha megtelepszenek benne a bacik akkor ilyen helyzetbe talán többet árt mint használ?
Illetve ha esetleg innentől az Aquaclean nélkül használnám, akkor tartanom kell magam a szűrő nélküli vízkötlenítési ciklusokhoz? -
WaterWawe
őstag
válasz Dr. Szilikát #3217 üzenetére
Köszi. Szerintem az EC105 RO van nekünk.
-
WaterWawe
őstag
válasz Palesztin994 #3282 üzenetére
Én miután megtudtam, hogy 3 havonta mindenképp ajánlott az Aquaclean cseréje (baktériumok elszaporodása miatt), inkább kivettem. Én is szűrt vizet használok bele, bár én RO szűrő vizét, de ha csak nem cseréled 3 havonta az Aquacleant (nem olyan olcsó azért) akkor szerintem több gondot okoz mint amennyit megold.
Azért érdemes lehet lemérned a kancsó által szűrt víz keményését és ezt beállítani a gépen is (ahogy előttem írták). És arra is figyelj, hogy a kancsóban mindig időben cserélj betétet az előírtaknak megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Tchibo Barista Caffe Crema-t nem ajánlom senkinek.
Van egy szörnyű mellékíze, ami még sok tejjel és cukorral is jelentkezik egy utóízként, natúrban még kortyolás közben is érezhető. A Bellerom és a Lucaffe után egyenesen szörnyű.Szerencsére ajándékba kaptuk, szóval nem okoz akkora bosszúságot ha a kukában végzi, mint ha magunk vettünk volna.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Bár nekem Philips van, nem DeLonghi, szerintem ne akard megjavítani ami jól működik.
Az enyémnél a főzőegységet kell néha takarítani és megolajozni. Hetente átöblítem langyos vízzel a főzőegységet. Havonta kávéolaj eltávolító tablettát is kap a procedúra előtt. Két havonta pedig megolajozom a főzőegységet.
Szerintem a többi alkatrész amivel gond lehet (örlő, szivattyú stb.) esetén nem nagyon tudod "megelőzni" a bajt, legfeljebb ha kiválogatod a kavicsokat a kávébabok közül.
-
WaterWawe
őstag
Egy újfajta kávét használok és nagyon finom, viszont elég keveset ad a gép, az előzőhöz képest, ez mitől lehet? Nem állítottam át semmit.
Van valami bevállt módszer, arra, hogy mondjuk emeljek kicsit a tej mennyiségén, úgy hogy a kávé mennyiségét ne változtassam (Philips 5000 gép)? Tudom, hogy ha hosszan nyomom, majd utána megállítom akkor elmenti a mennyiséget, de erre az esetre nem tudok jobbat, minthogy stopperrel megmérem mennyi ideig folyik a kávé most, és utána ugyanennyit csinálok a memonál.
-
WaterWawe
őstag
válasz #85578752 #3404 üzenetére
Hát fél éves a gép, kenni pedig szoktam, szóval remélem nem ez a gond.
Az őrlemény mondjuk ilyen 1.5-ön van, szóval lehet az túl finom neki, bár nem nyúltam hozzá a kávécsere alatt, de gondolom különböző fajta kávébabokból különböző finomságú örlemény lesz.[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz WaterWawe #3403 üzenetére
Na csináltam egy mérést (nem műszereset, csak időt és mennyiséget régi adat alapján). Úgy tűnik nem kávéből, hanem tejből ad kevesebbet mint korábban. A tejtartót (lattego poharat), sima csapvízzel szoktuk elmosogatni. Elképzelhető, hogy a kis csőbe belefolyt víz miatt vízköves lett? Vajon lehet értelme beáztatni citromsavba? (Ezért most a teljes gépet nem vízkőtleníteném).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Társasjáték topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest