- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Van v.kinek tapasztalata megbizhato hasznalt kavegepekkel foglalkozo (web)shoppal?
-
energy78
csendes tag
Sziasztok!
Automata gépet keresek, e-kettő közt "őrlődök":
[link] Delonghi Magnifica és
[link] Philips S 3200
(Napi egy-két presszókávé és két capuccino készülne vele. Mindenképp automata tejhabosítósban gondolkozunk.)Szempont a tejhab minősége és a gép zajossága illetve a megbízhatóság.
Ha valaki tanáccsal szolgál, hogy melyik miért lehet megfelelőbb, azt megköszönöm.
Üdv. -
törölt tag
válasz
KaksziLajos #1537 üzenetére
Nálam is ezt csinálja fél év után bekapcsoláskor pár csepp, kikapcsoláskor annyi se. Az a megoldás, hogy főzés előtt és után üresen, őrölt módban átfőzöm. Szervizben nem tudom tudnak-e rajta javítani, talán pumpacsere és hengerfej zsírozás javíthat rajta.
-
törölt tag
válasz
KaksziLajos #1535 üzenetére
Az mindig folyik ott is, átöblíti a gép a főzőegységet és a tálcába csöpög a víz. Teljesen normális.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
KaksziLajos #1531 üzenetére
Jó kérdés, nálam a bekapcsoláskor nem épül fel annyi nyomás, amennyi kéne, és jóval kevesebb vizet présel át mint kávéfőzéskor.
Plusz amikor kávét főzünk, a kávé valamennyire tömít is a hengerfejnél, jobban átpréseli a vizet mint üresen, amikor a tömítés mellett kifolyhat a víz a főzőtérbe.
Megnyúlnak egy idő után a tömítések, eltűnik róluk a szilikonzsír, ha meg adok neki eleget, akkor egy idő után kávéporral kevelt szilikonragaccsal van tele a főzőegység. -
Pé
senior tag
Egyébként mennyire könnyen lehet az automata gépekben lévő örlőt állítani ? Most az enyémben maxra van tekerve (legnagyobb szemcseméret) és így is elég nehezen folyik ki a kávé. Szinte csak csöpög. Lehet ezen tuningolni? Vagy próbáljak a kávé mennyiségével játszani ?
-
törölt tag
válasz
KaksziLajos #1529 üzenetére
Dugulás lehet. Sajnos kevés az a vízmennyiség amivel kikapcsoláskor öblít, így a bennmaradt kávé lerakódik egy idő után. Kávézsíroldó tablettával oldható, de ilyenkor már jobb szétszedni és áttisztítani a kifolyót, vannak ilyen célra kis kefés drótok, karbantartó szettekben. Esetleg a főzőegység hengerfej tömítését kenni ha ereszt, hogy fel tudjon épülni a nyomás. Végülis szerviz javasolt, főleg ha garis. Bár ott meg mondhatják hogy nem volt megfelelően karbantartva, de a szavaidból az derül ki, hogy nem ez a helyzet.
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips Series 5000 EP5311/10 kávégépem. Fél éve vettem.
Amikor az első aqua clean szűrőm cserélni kellett, csináltam rajta egy vízkőmentesítést (a gép még nem kérte). Mindent a leírás szerint csináltam.Azóta a következő hibajelenség áll fenn:
Amikor automatikusan öblít (bekapcsolás után ill. automata kikapcsolás előtt), akkor a víz nem a kávé kifolyón távozik, mint korábban, hanem valahol belül folyik le a tálcába, meg mellé is, és maga a gép alatt is víz van egy idő után.
Találkozott már valaki ezzel a hibával? Házi megoldás esetleg, mielőtt garanciába küldöm?
Köszönöm a segítséget!
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Latte machiato napi 4-8db-ra, ti mit választanátok. Szempont a könnyű tisztíthatóság, halk működés.
Elsőre valami philips lattego tetszett meg.
Keret 150-200 max -
törölt tag
A néni mutatja helyesen, sajnos adagonként kell adagolni.
Ahogy a többiek is javasolják porszívózd ki, majd vedd ki a főző egységet is mosd el, ha a tálca alatta van a belsejét is ki lehet lögybölni vízzel.Amúgy én három naponta fullra elmosok mindent, így nem rakódik le a kávézsír.
-
törölt tag
Igen, ez ilyen, nem tud adagolni, ez a betöltőnyílás csak egy jól kialakított cső a főzőegység felé, ha belenézel látni fogod, félúton látszik a beépített őrlő kijárata is. A billenő fedél igazán marhaság, én ki szoktam venni ha használom (kiskanál nyelének végével ki lehet pattintani, ott feszítve, ahol van egy ék alakú bevágás a fedél tengelyénél jobb oldalon) mert lecsapódik a pára a cső falán és feltapad rá az őrölt kávé. Ezen is segít karbantartáskor a fogkefe és porszívó.
-
ToBeY
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
válasz
#49155328 #1514 üzenetére
Miért nem oda kellett volna, ne idegesíts?!A kézikönyv és a videók is azt mutatták,hogy oda kell! Át is állítottam szemesről egy ilyen kanál ikonra az aroma strengh-nél
íde raktam az őrölt kávét ahová mutatja. [link]
Annyi,hogy én nem egy kanállal tettem bele,hanem teli mivel hárman ittunk kávét. -
ToBeY
nagyúr
"Jó ötlet" volt beletenni az őrölt kávét eldugítta a francba a főzőt!Az egész belseje tiszta kávé lett!Hogyan tudnám kiszedni a gépből az őrölt kávét tartályból és elfelejteni az őrölt kávét?!
Nem értem amúgy miért sima negyed kilós omnia volt.
Amikor bekapcsoltam egy fogaskerék fogadott és csak megvizet adott a gép!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Opel topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest