- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
#49155328 #1497 üzenetére
Köszi,nem akarom keverni egyelőre.
Csak arra voltam kíváncsi igazából,lehet a gépben egyszerre őrölt és szemes kávé is.De akkor igen,sőt még kombinálni is lehet a kettőt, ha jól értem amit írsz.
Paul64 : Nem isznak többet mint eddig 1-1 expressot reggel,+én egy valami
latte-s dolgot reggel.Napi három kávé max 4. -
ToBeY
nagyúr
válasz
#49155328 #1494 üzenetére
Köszi. A másik kérdésem,hogy ha van benne szemes kávé,de én öntök bele örőlt kávét és állítom szemesről őröltre ez így rendben lessz!?/hogy értsd,az elöző géphez vettem 250g omniát amit el akarok használni!/
Meg kíváncsi vagyok,milyen teljesen "smooth" őrölt kávéból a káve,mert most 3 álláson van gép -
ToBeY
nagyúr
Mennyi kávét használ fel a 5330 as gép egy kávéhoz?Mert az az érzésem,hogy zabálja a kávét.
Nem rég vásárolt 1kg-ból már alig van! Jó,mondjuk szerintem dupla expressot isznak szüleim,mert mind a két " nyilásán" ami jön kávé,azt egy pohárba engedik bele.
-
-
törölt tag
Gondolom dupla mennyiségű kávébol csinálja, nemtudom.
Az enyémen ha duplán megnyomom akkor kettőt csinál.
De beszéltem egy szervizes komával, 9gramm a legtöbb amit tud.
Erre én meg 4 grammot tudok rátölteni, ha már 5 grammot adok hozzá megakad a tömörítés.Igazából annyira nem érdekel mer én a Gaggiával kávézom.
Ez csak a tejesital készítő.
Bár az igazat megvallva ez is finom kávét készít csak nem olyan tömény az ital. -
törölt tag
Baxameg nekem is ilyet kellett volna vennem a Philips helyett.
Látom hogy ez tud dupla kávét.
Amúgy abból lehet csak elfogadható kávét készíteni.
Gaggián is hiába a szimpla szűrő abból nem lesz olyan minőség mint duplából.
Csak ezen a feleségem meg oda van hogy fossa ki a meleg habot a gép magából. -
Pé
senior tag
válasz
gyuri860213 #1479 üzenetére
Szia. Nem vagyok szakértő, csupán tapasztalat. 2 hete vettem automata gépet (Delonghi Magnifica). A sima presszó kb 18-19 mp alatt jön le, a dupla olyan 35 körül. Mindez majdnem a legdurvább örlési finomságon. (Ha finomítom, nem jön le semmi. ) Mindazonáltal hogy gyanus a daráló, a jelenlegi beállítással majdnem hozza a karos Gaggia szintet Finom, sűrű, erős, se nem keserű, se nem savanyú, jó hőfok, ujjnyi crema ... Szóval eddig bejött.
-
törölt tag
válasz
#49155328 #1478 üzenetére
Americanot csak úgy hogy eszpresszó + forró víz, vagy van esetleg alacsony nyomású főzés a gépeden?
Én meg az automatán tesztelgettem az őrlést és 2-3 körül van az igazság Philipsnél, friss pörkölésekkel is. Úgyhogy új automatások kalandra fel és 2-re állítva lehet próbálni rövidebbre venni a lefőzött mennyiséget, ízben nem lesz rosszabb az eredmény.
-
törölt tag
Van ez a tudományos eszpresszó teória. Van róla előadás is James Hofmanntól. A szerzőtől is van hosszabb kifejtés.
A lényeg, hogy durvább őrleménnyel, rövidebbre engedve, kevesebb kávéból ugyanolyan nagy TDS érhető el, ami ugyan nem garantálja hogy finom is az elkészült kávé de azért jó támpont.
Gyakorlatilag az automaták főzési technikájáról van szó, azt mondja a szerző, nem kell félni a 7-10 másodperces lefolyásoktól.A kávé/főzet arány a lényeg, meg a megfelelő őrlésfinomság, ha az őrlemény mennyiségét már tudjuk. Sajnos automatáknál ez változik az őrlésfinomság változtatásával, de nem lehetetlen belőni kb. 1:2 arányt.
Szóval spanyol viasz, de azért több összetevős mindez, mivel ha pl. kiveszed a nyomásfokozót az automatából, alulkivonatolt lesz és pocsék a kávé ugyanannyi vízzel, a nyomás fenntartása szükséges, kb. 6 bar elegendő egyébként.
Amiért mindez előjött, hogy nagyon törekszünk a karos világban a 25 másodperces lefolyásra, de ez nehezen reprodukálható, viszont ha ugyanazt a minőséget lehet kevesebb kávéval durvább őrleménnyel rövidebb idő alatt (igen, akár 7-10 másodperc is lehet) akkor az könnyen reprodukálhatóvá válik. Ebből profitálnak az automata gépek is. Tovább javít a könnyű elkészítésen az alacsonyabb nyomás és a hosszúkásabb főzőkamra.
A legjobb lenne TDS-mérőt építeni automatákba, és írni rá algoritmust ami pár főzés után már be is állíthatná a gép optimális paramétereit.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Céges kávéfőzőt (automatát) keresünk. napi 20-30 kávé max. Tejes italt is isznak páran. Most egy Melitta van használatban de az utóbbi időben sok vele a baj. Szervizeltetjük hamarosan de szeretnénk mellé egy másikat is venni, felújított, jó állapotú gépet keresünk Pesten, szervíztől, forgalmazótól.
A lényeg hogy az eszpresszó kis jóindulattal elfogadható legyen, most 10mp alatt jön át a legfinomabb beállítással. illetve hogy tejes ital után könnyen tisztítható legyen a tejhabosító része. A melittánál rögtön felajánl egy easy clean opciót és csepptálcába kiöblíti a tejhabosító fejet egy kis gőzzel, valami hasonló megoldást keresünk az új géphez hogy ne száradjon a csőbe és a fejbe a tej.
Tudnátok pár típust ajánlani márkától függetlenül? nem kell hogy értintőképernyős legyen és 100 féle programot tudjon, csak espresso és tejhabosítás legyen, egyszerű tisztítással a tejes résznél. A daráló lehetőleg espresso közeli finomságig legyen állítható.
Köszönöm. -
törölt tag
Gyurinak szóljatok hogy rossz helyen jár.
-
-
dbius
veterán
Nincs utalás a használati utasításban arra, hogy default értéket be lehetne állítani az erősségre?
Mint pl. Presszó kávé mennyiségére? Nálam a kávé erősség állítás az manuális, tekerő gombos, de ugye azt el tudom menteni, hogy a presszó kávé mekkora mennyiségű legyen és az kikapcsolás után is megmarad. -
ToBeY
nagyúr
Belefutottam egy "hibába" a géppel kapcsolatban,amit nem tudom hogyan lehetne megoldani.
Szóval ha főzök magamnak egy kávét általában visszaveszem a kávéerősséget 4-ől 3-ra vagy 2-re,és aztán visszaállítom szüleimnek 4-5-re,de nem memózza le.Újra bekapcsolva az előző főzött erősséget állítja be a gép,szüleimnek meg néznek mi ez -
törölt tag
Előkerült a 3510, gőzöltem egyet pannarello nélkül.
[link]
Ilyen lett: -
n@p@lm
őstag
Na, pénteken megérkezett az új 3200 kávébab tető, le a kalappal a Philips előtt.
-
helgi
aktív tag
válasz
#85578752 #1453 üzenetére
Nekem ez tetszett volna így ránézésre jópofa: Saeco Talea Giro [link].
Igen, kereshetünk,bár ha már nem a szarvasit veszem 15-ért, akkor már 40 vagy 60,70max szerintem. Az az új gép ami 109+áfa ill 125+áfa bizonyára jó, de így elsőre sok most. Kérdés az, hogy ha használtan 60-70, akkor már 109+áfa-ért megéri e az a Saeco Lirika Base. Vagy inkáb 40-50 és kész.Amiket írtál a Jura C5,C7 és az F50,F90 valóban jók és tetszenek de annyim most nincs rá.
[link]
Úgy lehet, ez az oldal a legolcsóbb. -
törölt tag
A Minutok is jók, az enyém is annak felel meg belsőleg, de csak friss, jó kávéval lehet cremára meg jó állagra számítani. Az SBS sokat segít azon, hogy bolti, kissé döglött kávékból is keletkezzen crema. És hát igen, sokat számít, mire vevők a szervizesek, mihez van alkatrész.
Én a Lirika Base-t venném, mert 109e most és manuális a gőzölője, amivel ha van tejkiöntőd, automatikusan felgőzöl egy lattényi tejet. Csak instantkávé kell hozzá. Komolyan. De csak az üvege, alátétnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest