- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #12235 üzenetére
Kb orankent jottek tisztitani (nemet luxus szalloda ahol tortent). Ranezesre ertettek is hozza. (meg azt a kis szirszar csovet is csereltek, ami ossze koti a tejtartoval.
Nem tunik szarnak, de peldaul a nem foz kavet a habra az kb mifele hiba?
Cseszet ala tettem, kijelzo melletti gombot megnyomtam (latte macchiato), majd amikor befejezte (nem figyeltem, mert beszelgettunk) a cseszevel vissza setaltam a helyemre. Utana derult ki, hogy csak tejhab van benne
-
ricogsm
őstag
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #12189 üzenetére
Én mindenhova kenek, ami mozog. Oda is, ahová nem előírás. Az utóbbi időben rendszeresen némi vizet találok a zacctároló és a tálca között. Nem látom/érzem a hátrányát, de bosszantó, hogy eddig csont száraz volt. Létezik, hogy ami gőz távozna az őrölt nyíláson, az nem mindig tud kijutni, mert csukva van, és kicsapódik?
vodrosjozsi
Már a kék Eduscho fogy. Egyelőre ízlelgetnem kell, nekem a Lavazza Gusto Forte jutott eszembe. Nem olyan, de legalább annyira erős az aromája, nem tudom, hogy ezt hívják testesnek vagy intenzívnek? Gusto Pieno -t nem sikerült még letaszítani egyiknek sem, a legjobb olcsó kávé.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
#85578752 #12188 üzenetére
Az, hogy tesóm nem vette észre h villog a calc lámpa és elindította a tisztítás funkciót, aztán kijöttem szédülve arra h nincs kávé, a karos eltömődött, én nem olvastam el rendesen a használati utasítást és nem adott semmit a gép.
Csak ki kellett várni hogy lefusson a program a kávégépen meg az agyamban is -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #12149 üzenetére
A kavezokban kb kivetel nelkul karos gepet hasznalnak.
Egyszeruen az kepes a kivant minoseget eloallitani.A balkani behatas miatt sok helyen lehet kerni Turkish Caffe-t, az ugye a vizbe bele fozott kave orlemeny (legalabbis nagyon olyba tunik szamomra). Boltban is lehet kapni direkt erre a celra szant orlemenyt - gondolom nem annyira finomra van orolve.
Talan a sivatagban ittam olyat amikor a kis kaves a forro homokon fozte a kis rez edenykejeben a kavet - nem rossz, de nem az en vilagom.Szoval foleg karos gep van, az olaszok nem isszak meg a szart.
Ezert szeretek naluk valasolni - mar csinaltunk olyat a nejemmel - aki elelmiszer ipari mernok es ISO auditor, HACCP expert, szoval latja es tudja mi hogyan keszult - hogy megvettuk a legolcsobb cuccokat az olaszoknal es megsem csalodtunk bennuk. Ott a legolcsobb elelmiszer is siman fogyaszthato - egyszeruen nem veszik meg a szart, ezert a legolcsobb is 'jo'.
De foleg minosegi cuccokert jarunk at, mert elelmiszer tekinteteben minosegileg feljebb vannak (Szlovenianal es Magyaroszagnal is).
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #12106 üzenetére
Varjal.
2 szerviznek kuldtem a Philips ugyfelszolgalat levelet.
A masodik most valaszolt.A tartaly aljan van egy A vagy B vagy C vagy D betu. Verzio szam, mert kis kulonbsegek vannak es nem ossze cserelhetok.
C es D eseten cseres az enyem.
Majd este megnezem melyik verzio. -
ricogsm
őstag
válasz
#85578752 #12098 üzenetére
Igen van mikor nem hallom az örlést. Akkor mennyire szedjem szét?
az feltűnt nekem ,hogy nem adta ki azonnal a pogácsát
Másik bajom ,hogy a tejhabosító átlatszó tartálya ahol a kör alakú domborulata van az kicsit ki van fehéredve.olyna mintha tejcukor tapadna fel oda és beleég?
Ezzel lehetne kezdeni valamit?Átnézem a gépet és vízkőtelenitem! Köszönöm FőDudu
-
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #12053 üzenetére
Hülyebiztosabb talán, meg kevesebbet gondolkozom kávévásárláskor, nem kell annyira nézni azt sem, hogy mennyire friss. Nem rossz, ha szereted, de a presszóélményt nem adja. Én megszoktam, ebből is túl sok kávét iszom (nekem nem a vérnyomásomat kergeti az égbe, hanem a pulzusomat), többször iszom tejjel, de nem hiszem, hogy megint ezt venném.
-
viktorhu
veterán
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #12036 üzenetére
Ennyit vacakolni vele? Egyszer beállítottam az őrlőt, a hőfokot és a mennyiséget, csak a kávét cserélgetem, ha elfogy. Meg is őrülnék, ha ennyit kellene foglalkozni vele. Persze megértem, ha valakinek ez a hobbija, nekem az egyszerűség a lényeg.
Más.
A philips tablettával ugyaúgy nyekereg egy darabig, mint az olcsó 100 darabos piros dobozossal, úgyhogy nem attól csinálta. Valószínűleg azzal sincs semmi baj, el is fogom használni. -
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #12017 üzenetére
Jo cucc - es az 1,69 euro per 250ml az pont az az ar amiert en mar nem allnek neki citromsavat feloldani. Beboritom, felontom, mehet a tisztitas.
Maradt 1 tartalek, meg ugye 2 zacskonyi por verzio.
Ilyen a lattego 7 honap utan. Szerviznek azert elkuldom, hatha adnak ujat.
Nem torott, nem repedezett, de csunya...Es ez nem vizko a muanyag feluleten - eloszor ramentem cillittel
-
Jenne
őstag
válasz
#85578752 #11993 üzenetére
Csak vicces akartam lenni...
Aldis Segafredo lejárati ideje 2026.02.28, ez volt az első amit azonnal megnéztem, mielőtt betettem a kosaramba, az ecofamilys kávén meg 2024.10.08 lejárati idő volt. Már felejtős számomra, túl régi csomagolású.
Azt biztos, hogy ez utóbbit nem vettem volna már meg, hiába volt olcsóbb (109 Ft-al...).
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11989 üzenetére
Néztem én is, azt az univerzális betétet alkalmazzák másik fajta kancsóhoz is, ahol alulról kell rátenni és csak a környíláson folyik be a víz. Ekkor viszont a két kis lyukat oldalt zárni kell, ezt megoldották.
Ha Brita vagy más kancsóba felülről tesszük, a két kis lyuk nyitva marad, talán azért, hogy a mellette pangó víz is lemenjen, a vízkő kiválása nélkül.
Egyébként a legjobb áron beszerezhető, jófajta betétnek néz ki. Ha lenne a szegélyen (zöld nyíl) körben futó szilikongumi tömítés, még profibb lenne, de olyanok drágábban vannak, máshol.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11928 üzenetére
Veszek egyet, akkor a 3 adagos kell, ugye?
IMS-bol milyet erdemes a kotyogosba? -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11925 üzenetére
Vegyek egyet ha arra jarok? Aztan majd valahogy eljut hozzad.
(kb evente 2x megyek Magyarorszagra - nejem kb 1 hoonapon belul megy majd M7-en at Budapestre).Megirhatnad milyen az a szuro, gondolom Amazonrol berendelheto.
Gondolom valami hasonlo. -
-
Hőguta
csendes tag
válasz
#85578752 #11887 üzenetére
Köszönöm, így már értem a működési elvét.
Forgatom kézzel a motor tengelyét,hajtja az alsó kést.A felső kést az a 3 köröm tartja fixen abban a fogaskerékben amivel állítom a kések közti távolságot.Eddig rendben van.De miért nem megy be a kávébab azt még mindig nem értem.Állítsam a lehető legnagyobbra? -
-
törölt tag
válasz
#85578752 #11866 üzenetére
Én meg közben a lustaságnak köszönhetően arra jutottam, hogy felesleges az OPV-t állítani, mert a nyomásfokozó állítja be a nyomást a rendszerben, tehát ha túl magas akkor csak csökkenteni kell a rugóerőt a nyomásfokozóban, ha túl alacsony, akkor növelni, a vízhozam meg az ULKA-tól függ, ami most pont jó (EX4), vagy ha EX5 lenne akkor szűkítő lenne a megoldás (és egyben egy plusz hibaforrás).
Szóval marad az automata ahogy van.Aki szétszedte már az őrlőt, a festett jel melyik állásban követi a beállítótengely fészek külső vonalát? Középállás? Legdurvább? Legfinomabb biztosan nem.
Nekem az vált be ha legdurvább állásban rakom össze a gépet a vonalra állított őrlővel és utána eltekerem legfinomabb őrlemény állásba. Ennél kisebbre is lehet állítani, de úgy túl fanyar, nem finom a kávé.
-
Hőguta
csendes tag
válasz
#85578752 #11865 üzenetére
Igen,énis úgy gondolom hogy a csigának be kell(ene) húzni a szemeket akkor is ha nincs erőltetve.
Hiszen ha kifogy a szem,a daráló szinte felpörög,de ha pótolom a kávészemet,behúzza magától mindenféle erőszak nélkül.Legalábbis eddig úgy működött
Tehát a forgásirány jó
-
Berecka
csendes tag
válasz
#85578752 #11850 üzenetére
Nem, ez a csap. Innen megy a cső a szelepre. Vagy jön. Inkább az utóbbi. Talán. A végén a mágneskapcsoló, ami egy tüskével zár ill. nyit ha jelet kap. Magamtól ide tenném a golyót, majd a csövecskét a kisebb átmérővel a golyó irányába. De mivel nem tudtam a működése logikáját megfejteni, nem rizikóznék egy nagy pukkanást. Pont így van levéve nekem is az Y csővel ellátott vége és ebbe a képen függőlegesen látható részbe kéne visszaraknom az alkatrészeket. Szóval ez az, amit össze kéne raknom:
-
HThomas
őstag
válasz
#85578752 #11841 üzenetére
Nekem Rivelia van. Azt nem tudom valójában mennyire népszerű, de én elégedett vagyok vele.
A kávétartály csere úgy működik, hogy amikor kitekered a régit, akkor rákérdez, hogy lefőzze-e az őrlőben lévő maradékot (ilyenkor ki tudod választani, hogy milyen kávét akarsz), vagy csak darálja bele a zacctartóba.
Egy érdekes adalék, hogy pár hete megjelent a géphez egy külön megvehető LatteCrema Cool kiegészítő, amivel már elvileg tud hideg tejhabot is csinálni (alapból van jeges kávé, espresso és americano, viszont csak a LatteCrema Hot kancsót adják).
-
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #11823 üzenetére
Ugyanannyiba kerül, mint a hasonló kategóriájú Philips gépek, nyilván ugyanazok az alkatrészek is vannak benne. Én inkább arra tippelek, hogy az új tulaj meg akarja lovagolni a Gaggia népszerűségét, és "átmatricáztak" pár Philips gépet. Mint amikor a Dacia autókat más piacokon Renault-ként adják el, vagy a Renault-kat Nissanként.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11797 üzenetére
Cserelheto? Varialhato? Tuningolhato?
Latszolag a szokasos golyo/rugo cserevel varialhato lenne. Kerdes a gep tobbi resze (csovek, pumpa, szelepek, pipacso) birna-e a megnovekedett nyomast....(amugy elsore nem ahhoz nyulnek, hanem az alatta levo fem szurot is lehetne mondjuk aprobb lukura cserelni, nem? (vagy szimplan felig eltomiteni a szuro folotti lukakat)
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11790 üzenetére
Talan azert nem tunik fel nekem, mert latte-t (vagy inkabb cappuccino-t, mert a 2240/31 csak olyat tud) iszok.
Ott eloszor jon a tejhab, aztan bele a kave - ugy atlatszo poharban is jol nez ki. Szerintem.
Az nekem is feltunik. hogy kozel sem fekete a kave - ahogyan mondjuk egy jo kotyogosbol kiontod. Inkabb barna.
Ilyen az eszpresszo.
Es ilyen a cappucciono.Csaloka kepek, mert a felso az fel korty, az also meg vagy 3dl
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11753 üzenetére
Az biztos jo cucc.
LaCimbali fentebb linkelt verzioja meg SnowMilk-et is tud - ez elvileg hideg hab.
Nekem mondjuk tok felesleges lenne - en amugy is jeghidegen szeretem az osszes italt.Ha netan a csalad kitalalja, hogy mar nem eleg a Lattego, akkor majd nezelodok feljebb - de egyelore elegnek tunik. Mar 6 honapos. Mult hetvegen probaltuk novenyi tejekkel is - azokat is jol habositja, de a kiraly az a NotMilk Barista verzioja. Az valoban tejhabhoz hasonlo lesz.
Viszont ugy tunik, hogy ketten a nejemmel megiszunk egy kilo kavet egy honap alatt. Es ebben meg benne sincs a decaf, amit ugye kulon toltunk bele kanallal. Abbol is elfogy 1-2 kockanyi (mert azt orolve vasaroljuk).
Nem gondoltam, hogy ennyit iszunk. En napi 1-2 maximalis erossegut iszom itthon.
Tegnap szolt, hogy elfogy a Lavazza, mar csak egy kilos Bellarom van a szekrenyben.
Lassan at kell menni megint az olaszokhoz egy kave beszerzo korutra. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11728 üzenetére
Működhet éppen, a citromsavnak is van bizonyos fertőtlenítő hatása. Jelen esetben a savas hatás nem kedvez az enyhén lúgos környezetet kedvelő penészgombáknak, meg általában a "rossz" baktériumoknak, amelyek rohadást, romlást okozhatnak.
De az ecet szaga is csak közelről érezhető a fiókban, nincs hatása a gépre egyébként.
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11723 üzenetére
Én még nem találkoztam penésszel, bár hetente takarítom. Ennek ellenére lehet, hogy van olyan helyen, amit nem látok. Nem foglalkoznak vele, hozza a lóvét így is. Szerintem az egész gép bekerülési költsége nem több, mint 20 ezer forint, plusz garanciális javítások és marketing. Óriási pénzt keresnek rajta így is. Pláne, hogy valószínűleg a legtöbb nem is akciós áron kel el, hanem 200k felett. Szarnak ők erre.
Nem véletlen, hogy a kis háztartási gépeket megtartották maguknak. Majd ha jönnek itt is a kínaiak a Bluetooth és wifi képes készülékekkel, ami a telefonodon értesít, hogy tegyél bele kávét vagy vizet, és reggel időre megcsinálja a cappuccino-t, akkor ezt is eladják.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11718 üzenetére
...de alkatrész szinten nem látni hogyan...
Lehet, hogy szoftveresen oldották meg, amihez minden adott, hiszen egyébként is a processzor által vezérelt triac kapcsolja ezekben a vízpumpát. Csak be kell vinni egy kis fázishasítást, a hálózati szinusz figyelése mellett, azzal szinkronban:
Itt jegyezném meg, amikor csak be-ki kapcsolásra használatos a triac, akkor is létrejön egy kis nullátmeneti kihagyás a triac sajátossága miatt. Ilyen látszólag jelentéktelen zavar viszont kellemetlen zajt generálhat a vízpumánál, amire a fülünk sokkal érzékenyebb, mint az ábra alapján gondolhatnánk:
Talán nem véletlen, hogy azoknál a karos képeknél, ahol közönséges kapcsolóval indítjuk a vízpumpát, mintha nem lenne ez a kellemetlen mellékzöngéje a vízpumpának.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11689 üzenetére
Nem fogom torolgetni, rabizom a centrifugalis erore a maradek viz kicsapatasat.
Epp eleg a havi takaritas - az valoban minimum fel ora az utan zsirzasssal es a kaveolaj oldo 15 perces procedurajaval. Legutobb 45 perc volt, mert alapos voltam (meg szurot is csereltem)De hol van ez a reggeli orleshez kepest, amikor 200-250 kort kellett tekerni az orlon, hogy pont meglegyen az 1 Bialetti kotyogosba valo mennyiseg).....
Azota az orlo a polcon, bialetti is a kamraban pihen.
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11653 üzenetére
Jo, hogy szoltal, igy legalabb a kozelebe se megyek....
Beleolvastam a Brikkas reszbe es mar ott nem ertettem egyet, hogy a kotyogost nem kell lenyomkodni....
En minding lenyomkodtam a puposan rarakott frissen orolt kavet egy teas kanallal - innen is lathato mekkora koca kaves vagyok
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11627 üzenetére
Nem nagyon veszem eszre - csak pont ide csinaltam valakinek egy videot es majdnem 2 perc volt a gombnyomastol a tisztitasig (igy megmaradt bennem).
Igaz en legerosebb/leghoszabb cappuccino-t iszok, az meg idobe telik. Maga a fozes lehet, hogy itt is kb 40 masodperc. Csak ugye vagy masfel deci tejet meggozol, stb.
Ma etteremben voltunk, kerdeztem csaladot igyunk-e kavet.
Nem, inkabb vigyunk haza Krostata-t es igyunk otthon. -
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11623 üzenetére
Nem veletlenul van a Lacimbali alatt viztartaly. Es hozzak, ahogy a soros hordot....
Amugy tevedtem, nem S30, hanem S15 amit cegnel beallitottak.
A szam a napi kavek szama. 15 az napi 150 kavera, 30 az 300 kavera kalibralt gepet jelent.
Az S15 az 40 masodperc alatt ad ki egy eszpresszot. Gombnyomastol szamitva.
Nyilvan a Philipsen azert majdnem 2 perc a latte, mert melegites, gozoles, orles, fozes - es nem parhuzamosan csinalja oket. Holott siman orolhetne mikozben a tejet gozoli.
Talan rajonnek a programozoik. Bar lehet a programjat tobbszalura atirni nem lenne tul egyszeru. Tan a procija sem birna...
-
törölt tag
válasz
#85578752 #11622 üzenetére
Nagytakarítás után Wessper helyett AquaOptima szűrő, sokkal másabb az íz, de még a lefolyás és a gőzölés is, fizikailag. Átérezni a víz alapízét a kávén, nem biztos hogy annyira finom a gyantával lágyított víz, vagy legalábbis el kéne dönteni hogy ha vízlágyító, akkor az anionos, a kationos vagy a kevertágyas a jó... Aztán lehet még BWT, meg hogy abból melyik, meg az RO szűrő is szóba jöhet lassan megint.
-
HThomas
őstag
válasz
#85578752 #11534 üzenetére
Köszi mindenkinek!
És egy ilyen ízesített kávénál mennyit számít az őrlő? Itt is igaz a klasszikus képlet, vagy ezekre jó egy alap pengés is? A kézi őrlőknél nem probléma, hogy "benne marad az íz", vagy azt könnyen kipucolom, és akkor már ok?
Más téma: a Delonghi Rivelia gépről van valakinek esetleg tapasztalata? Ahogy nézem ez egy újabb modell, és nagyjából tudja azt, mint a Dinamica, csak van hozzá két kávétartály, amik között lehet viszonylag könnyen váltani.
#11533 jjeahh: Én szeretem némelyiket, de nem úgy tekintek rájuk, mint kávéra, hanem mint koffein tartalmú tejes üdítőkre
Aztán meg van ismerős, aki odavan értük... most akkor muszáj lefőznöm valahogy, és a kérdés, hogy be merjem-e rakni az automata kávéfőzőbe, vagy vegyem ilyenkor elő a Nespresso-t és töltsem bele egy kapszulába.
#11536 Fross: Jó a szirupos tipp! Régebben vettünk cukormentes Monin-t, csak a cukormentesség eléggé behatárolt... aztán valahogy leszoktunk róla, a Frei meg maradt... de lehet, hogy ezen változtatni fogok, körbenézek újra, mi a mostani kínálat.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11513 üzenetére
Ezt vagy hasonló oldalt találtam én is régebben, ha jól rémlik, az ott említett lámpadimmer (triac-dimmer, amit a mennyezeti ventilátorokhoz is használnak), ötlete is innen jött.
Noha magam is ismerem, de azért ilyen vízpumpához alkalmazni felemás dolog és amíg nem olvastam, nem is gondoltam, hogy valakik ezt használják is a gyakorlatban.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
#85578752 #11481 üzenetére
Szal az előre vízben áztatott kávét később tejbe kell rakni és úgy fa.za a produktum?
Hát elég gusztaén azt a kávét szeretem a legjobban amikor 1 napig áztatják vízben az őrölt cuccot és utána azt a lét öntik fel tejjel. Valami cold brew a neve, zseniális ital. Kár, hogy nincs még nyár, csak ezt innám
-
-
FőDudu
veterán
válasz
#85578752 #11475 üzenetére
Lattegora csinaltak wifi-s vezerlest ami a kijelzo/gombok kabelenek a kommunikaciojat hasznalja. Mobil approl.
Ha lenne idom, megcsinalnam, ugyis ilyen iranyu a tudasom. Kis panel elfer a kezelopult mogott.
Valahol megvan a link, visszafejtettek a kommunikaciot a parancsok szintjeig.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
#85578752 #11454 üzenetére
Én egyik délután láttam, hogy az automata vízkőtlenítést kért, áá mondom majd másnap megcsinálom.
Másnap reggel hidezuhany, hogy most miattam nincs 2 embernek kávé, + még én is ingerült vagyok, egy fél óra alatt sikerült megoldani de picit kpjbfszm szitu volt.
De gondolom te nem reggel szórakoztál a muffinpapírral -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #11454 üzenetére
Ezt már a Krups automatánál is tapasztaltam, hogy az időzítés csak egy dolog, számít az őrlési finomság is.
Azonos idő alatt, durvábbra állítva jobban feltölti a főzőkamrát, vagy fordítva. Ezen belül ilyen régebbi verziók automatikus korrekciót nem tudnak, esetleg szervizmódban tudom korrigálni az időzítést, de ahhoz fixen tartja magát. Noha ez sem hátrány, ha valaki szereti jobban kézben tartani a feltöltést.
Míg a kijelző és tisztítólap nélküli "gombos" Krups igyekszik automatikusan korrigálni az időzítést, a kamra optimális feltöltését figyelve.
-
z123456z
őstag
válasz
#85578752 #11440 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy ez irónia vagy dícséret, mindenesetre rendkívűl kiábrándító ez a Philips minőség: szanaszét szóródó őrleménytől kezdve a víz jelenlétén át az újkora óta ( 2 hónap ) felerősödött rezgésig és hangerőig ( csak a darálás maradt csendes ) egészen elképesztő egy drága géptől. Nagyon szeretem az elkészült italait, de előbbiek miatt annyira undorodom tőle, hogy nem is merném ajánlani senkinek. Kívülről tip-top, aztán mikor belenézel, vagy főzől vele, pláne hajnalban...
Egyébként már tettem alá fürdőszobai gumiszőnyeg darabot, ideig-óráig csökkent a zaj, de pár nap elteltével véglegesen elhelyezkedik és megint hangos. A hátsó részét icipicit megemelem akkor jó, tehát mindenképpen egy rezgéscsillapító gumilap kellene alá, amit nem tud összenyomni. De ez akkor is egy vicc ennyi pénzért. Pedig újkorában tök jó csendes volt, írtam is.Die HaPpY :)
Neked nem lett hangosabb és rezgősebb újkorához képest?
-
Die HaPpY :)
tag
válasz
#85578752 #11438 üzenetére
Meglett a hibakeresés eredménye. A fő egység, amikor elindul a főzés, akkor valamiért elmozdul pár millimétert, és az löki ki a tartályt. Ezt kiküszöbölendő, "házi barkács" módon egy fogpiszkálóval kiékeltem, így nincs mozgása és már működik rendesen. De furcsának tartom, hogy a ez a talp rész hogy tudott kikopni 2 hónap alatt...
-
Die HaPpY :)
tag
válasz
#85578752 #11436 üzenetére
Igen, nézegettem a mechanizmust, de semmi nem ér hozzá, ami kirúghatná. A mikorkapcsoló fémlemeze nem lehet annyira erős. Lehet a tartállyal lesz a gond, nézegettem, hogy van egy kis pöcök az alján, ami nem tartja a helyén. Talán az kopott el. Egyelőre még találgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged