- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skizz
addikt
Fun fact, nekem sem a factory reset, sem pedig a 10x-i üresen való őrlés nem állította vissza az őrlési időt, maradt a legerősebb a 6,5 másodpercen. Folyamatosan csökken, a legerősebbet nemrég még újra kellett préselnie előáztatás után, mostmár az sem.
Kezdődik a gariztatás.
-
Dr. Szilikát
őstag
Inkább az őrlési időt kellett volna figyelni, mivel lehetséges olyan beállítás, hogy az időzést már maximumra vette, de még mindig túl kevés őrlemény jut a kamrába, csak az már nem az idő miatt.
#14790 Pá Skizz
Inkább a dugattyúfejbe épített mikrokapcsolóval operálnék. Először is vezetéken kihoznám a gépen kívülre, hogy kézzel tudjam nyomogatni. Érintésvédelemre ügyelve, nem mindegyik gép tápegysége hálózattól leválasztott.
Elindul a préselés, de nem működtetném a mikrokapcsolót, így a szoftver "azt hinné", túl kevés lett az őrlemény, vagyis nem tölti ki ütközésig a kamrát. Emiatt kénytelen lenne növelni az őrlési időt. Már, ha igaz az elmélet, de így lehet lassan rájönni, hogy mi történik.
Mindamellett, én nem is szeretem a túl finomra állított őrleményt automatánál, mert nem lesz valami jó a kávé, esetleg nem is érzem jól magam tőle, hosszan megmaradó kesernyés szájízt is okozhat, nem vált be.
-
konzumpro
lelkes újonc
Szerencsém van, nálam nem erőlködik összenyomott rugó + golyó + SBS szeleppel. Nem sokat lassít a lefolyáson de szebb a crema és az öblítések is jól működnek, tiszta a gép, ez előrelépés a Minutohoz képest. A lattego tejhabot hagyjuk, jó lenne valahogy tuningolni hogy ne legyen ennyire habos, az illesztésnél van egy kis kamra ahol beszívja a levegőt, talán azt lezárva forró tejet kapnék, kísérletezek majd vele.
-
TheProb
veterán
Ez azért mehetne összefoglalóba is.
Lidl-s vízkőoldótabletta mehet automatába szerintetek? Ilyenem van itthon:
Meg is jött a granaroma, mehet a teszt. Egyik félelmem, hogy a kijelző nagyon álmos, végülis valóban megcáfolódott, egyelőre elég használható. Kíváncsi vagyok mikor/hány főzés után fog beállni a gép a jó örlemény/víz arányra. Az első pogácsa kb egy takony lett, de múltkor írtátok, hogy "öntanul", szóval nem foglalkoztam vele különösebben.
A szivattyú (annak van böszme hangja, nem?) kurva hangos, az őrlőt nem tudom mihez viszonyítani. Meghallgatnék azért egy "silenbrew"-nak eladott philipset is. Lehet lemérem telefonnal, hogy milyen hangos, aztán ha valaki ugyan ezt megteszi a Philips-ével, azt megköszönöm.
Az őrlési finomság állítása elsőre és másodjára is elég fura nekem. Nagyon keveset tudtam csak forgatni a 2 végállás között és nem is nagyon érzem, hogy mikor ugrok 1-1 fokot, illetve nem is látom sehol, hogy mi az éppen aktuális beállítás.
Külön szabályozható a tej és maga a tejhab mennyisége. Ismertebb gyártóknak vannak saját profiljai, ami papíron az optimális beállításokat tudja ráhúzni a gépben lévő szemekre. Gyanítom, hogy ez csak parasztvakítás, de jópofa.
-
atala
addikt
-
Asszem irtam is, hogy nálam alul sötétebb penész, felül ahol a parakicsapodas volt fehér penész volt. A kép nem adja ezt vissza. Ráadásul nagyon nehéz szetszedni a kifolyót.
A delonghit riveliat még nem szedtem így szét. Picit várok a garancia miatt, aztán előbb-utóbb megprobalkozok vele. Kívülről az sem tűnik sokkal jobbnak. De a remény hal meg utoljára.
Egyébként a philips nem csak a kikapcsolasi idő lejárta után öblített hanem a manuális kikapcsolás után is. Szóval nem volt ideje a lerakodasnak beleszáradnia elvileg. -
biker
nagyúr
Képzeld el, mikor legutóbb vettl valami új, special kávét, és ízlelgetted, hmmm finomab....
brrr, én majdnem felgyújtottam bánatombanegy olyan nagy galuska, ami nálad is látszik, leesett, és az dugította el. Mert ugye nő a halom, de alulról alámossa a kávé mindig, és lesz egy ilyen sziklaperem szerű képződmény.
-
biker
nagyúr
Hát így így. kanalazni lehet ki.
Ez mennyi idős gép?Kérdem én, a tervező mi a qrva anyj@ért nem egy Y szilikoncsövet rakott ide? Senki nem mondta neki, nedves meleg környezetben szerves anyagmaradék élelmiszerügyileg milyen?
z123456z: a csövek lepattintása látszik, utána oldalt van egy 3-4mm könnyítés a fedél és a test közt, ilyen csavarhúzó rés, ott kell benyúlni és lepattan a tető
-
Nekem is a 3as pozíció vált be a legtöbb esetben. 2es pozíció esetén pl már erősebbre állítva a kávét olyan tömör pogácsát csinál, hogy nem folyik szép egyenletesen a kávé, hanem kb csak csöpög.
A gyári szűrőt viszont kivettem a víztartályból, így, hogy R0 vízzel használom. Utána olvasva a gyanta tök felesleges bele, nem tudja vissza sózni az R0 vizet, nincs benne Mg. -
-
Jenne
őstag
-
Jenne
őstag
"...találtam is kedvemre valót.."
Melyiket?Én két hete egy ilyet rendeltem [link] és egy fentebb már belinkelt Lavazzat. Ezt a Pellinit ezt egyik rokonunknál ittunk amikor vendégségben jártunk ott. Nekem és a feleségemnek is ízlett, ezért is rendeltem.
Most éppen egy ajándékba kapott Pera Dolce Aroma kávét iszunk, és már a vége felé járunk a kilós csomagnak. Ez is finom szerintem, de már nagyon várom azt a Pellinit. -
Dr. Szilikát
őstag
O-gyűrű létezik többféle, vegyszerállóság szempontjából. Elképzelhető, hogy egyik fajtát megtámadja, másikat nem.
Ha feltételezzük, hogy az Oxett A2 összetétele mindig ugyanaz. Számomra eléggé agresszív anyagnak bizonyult.
Először jött az, hogy a fémtubus műanyag kupakját lerepeszti, anyag egy része elfolyik. Teszek rá másik (Piros Arany stb.) kupakot, azt is megrepeszti. Akkor ugrott be, hogy tényleg, a Gumiám szilikonpaszta is pont ezt szokta művelni a műanyag kupakokkal. Tévesen azt hittem, én húzom meg túl erősen, de nem. Ezért annál már csak tubus hajtogatott végét szoktam megbontani, utána visszahajtogatom.
Az Oxett A2-t áttelepítettem egy műanyag flakonba, egy idő után annak felső része is megrepedt.
Utána betöltöttem ilyen fecskendőbe:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_4807-4807.html
...és akkor még azt hittem, ezzel nem lesz gond. De hosszabb idő után ennek gumiját is megtámadta és az elátkozott szilikonolajból ismét elfolyt egy jókora mennyiség.
Mire megtaláltam a módját, hogy egy gyógyszertári tégelybe töltöttem, már nem sok maradt belőle. Az akkor folyt ki, amikor a tégely felborult.
-
inf3rno
nagyúr
Köszi! Akkor megnézem ezeket.
Láttam, hogy van még ilyesmi árban vagy picit drágábban van még Gaggia Viva De Luxe (52k) [link] és Viva Prestige (60k) [link], illetve KRUPS XN510810 Essenza Plus Nespresso (57k) [link] is. Ezek jó márkák, vagy nem éri meg ilyenben gondolkodni, és a De Longhi a legjobb ár-érték arányban?Illetve még olyan kérdésem van, hogy rémlik, hogy valaki kotyogós Bialetti Mokát (17k) [link] ajánlotta régebben, hogy ezek ahhoz viszonyítva ég és föld ugye?
-
inf3rno
nagyúr
Az 50 még belefér, maximum ráfizetek egy tizest. Olyat szeretnék, amibe nem kell kapszulát, szűrőt, ilyesmit venni, csak kávét. Inni espresso-t és hosszú kávét iszom. Volt egy olcsóbb karos régebben, de elkezdte lelökni magáról a kart és beterítette az egész konyhát a kávé zacc. Azóta papír szűrőzöm, de már nagyon unom, meg sok szeméttel jár.
-
törölt tag
Nekem most az a gyanúm, hogy mivel eddig mindig üresen átfőztem, mindig nulláztam egyet a rendszeren, de legalábbis rontottam a mérési statisztikát (kivéve ha kihagyja az őrölt módú főzést a számításból). Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, kísérletezni fogok. A nyomásfokozót is kihagyom holnap, azaz visszaállítom a gyári állapotot, mivel úgy sikerülni fog az átöblítés is, üresen átfőzés nélkül.
-
törölt tag
Itt nem változott a felhasznált kávé mennyisége, ez nem nagyon figyel csak extrém terheléseket, vagy nulla közelit, amikor üresen fut az őrlő. Nincs akkora ingadozás az automata beállítás miatt mint az Xsmallnál, szerencsére. Szerintem csak jobb a tömítés, talán több víz jut át az őrleményen, legközelebb ha kezd elromlani a kenés (alig várom!), csinálok egy előtte-utána mérést mindenből, zaccpogácsa, lefőtt kávé mennyisége, őrlési idő, főzési idő.
De amúgy nem kizárt, hogy itt is van automatika, ha méri az őrlő/motor terhelését. Nem tudom a Philipsekben van-e ilyen "Saeco Adapting System" a firmware-ben.
-
törölt tag
Xsmallnál bosszantó volt az automatikus őrléshossz hangolás ami az őrlő forgásérzékelőjét használta e célra inputként. (Benne van a szervizkönyvben).
Itt nincs forgásérzékelő az őrlőmotornál, ez nem darál se kevesebbet, se többet. Csak az aroma fokozat változtat az őrlés hosszán. Több kávéval nem szokott jobb lenni az eredmény, középállásban használom.
Még mindig valami mechanikai javulás lehet a háttérben, talán jobb, egyenletesebb tömörítés, mert nem akad meg a dugattyú a főzőhengerben, nem tudom.
-
biker
nagyúr
Akkor próbáld úgy, ahogy a szerviz ajánlotta, csak épp nekem nem működött:
Az alábbi beállítás szerint tudja az automatikus kikapcsolást késleltetni
-készüléket bekapcsolni
-kávészem gombot nyomva tartani amig a jelzőfények jeleznek a gomb mellett
-max 4 gomb nyomás lehetséges ez kb. max 1 óra késleltetés. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
És van megoldás. A szerviz válaszolt, de az nem működik, viszont a papír alapú kézikönyv eltér a pdf-től, amit én eddig olvastam (fa..nak a papír, ha van pdf)
És tadam, ott a megoldás benne!a készüléket kikapcsolni
a vízkőmentesítés gombot nyomva tartani addig, amíg a kávé aroma ledek világítanak
itt beállítható 15-30-60-180 percPhilips 1200/2200/3200 series
-
biker
nagyúr
Coolabácsi: az a baj, tök feleslegesen 2x annyit tekergeti a központi egységet, mint kellene, ha minden kávéhoz egyszer bekapcsol öblít, lefőz, majd kikapcsol öblít megy. Így egy kávé 3 ciklus. nem mindegy, hogy 10 kávé az 30 ciklus, vagy 12
(egy be, 10 kávé, egy ki)
Sefter: köszi, de ez is már baromi nagy, az ep5000 még nagyobb, és pont semennyire nem használjuk a lattego részt, így nem fogok ezzel a cserével bajlódni. (plusz cégre ment, bonyolultabb az elállás is)
-
oszy
veterán
Ki kellene nekem is próbálni, de nem merek neki fogni
Nem vagyok láma a dologhoz.
---
Eszembe jutott valami tegnap este a darált kávé móddal való tisztítással kapcsolatban. Ha lefőzöm a kávékat, egyszerűen csak lekapcsolom az elosztót (amiben a kávégép van). Kb. 5 mp múlva vissza, és megvan a hosszú öblítés. Aztán kikapcsolom a gépet. Mi a véleményetek róla? Jobban árt ez neki, mint a darált kávés mód?
-
törölt tag
Rugócsere, vagy barbár széthúzása a rugónak, de csak ha van tartalék...
Én pluszban ráraktam egy membrános SBS szelepet, hogy bonyolítsuk kicsit a nyomásviszonyokat és megnöveltem a rugóerőt 1000-1100 grammra. Jobb lenne valami igazi SBS szelep de ritkán látok csak úgy külön olyat amit be lehetne építeni mondjuk egy Minuto-jellegű gépbe. Marad a kattogás és a lassabb lefolyás miatt normálisabb kávé.
Szűkítőzni se lenne rossz de nincs egyszerű helye a fúvókának ezekben a csőkígyó bojlerekben, valami köztes tag lenne jó ahol egy 0.5-ös furat megoldaná a szűkítést. -
törölt tag
Nem is igazán az idő a lényeges hanem a lefőzött mennyiség. 18-22ml körül szokott nekem jó lenni, de amúgy igen, amikor a pumpa elkezd működni, onnantól számolom az időt, de ez karosnál is így van, amikor a víz elindul.
Tegnap már egészen szürreális 25 másodperces 18ml-es valamiket főztem a nyomásfokozó buherálásával, de akkorákat kattan üresen a gép hogy már nem egészséges, kéne mellé egy üstdob meg cintányér is. Meg a kávé sem volt az az ínycsiklandó, besült, megégett, egyszerre volt alul- és túlkivonatolt. Szóval a jó az mindig valahol a határon van, a szétesés, felrobbanás, működés határán, de igyekezni kell határon innen maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Radon Cragger 29" L Trail Hardtail MTB
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest