Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helgi
aktív tag
válasz
#85578752 #1448 üzenetére
Igen értem, köszönöm. Felhívtam 3 üzletet. Egyikben azt mondják, hogy az Odea Giro-t ne, inkább a Go-t, mert van benne egy drága alkatrész. Na pont azon lehet állítani a darálást.. A másikban meg azt, hogy mindkettő jó, de inkább a Minuto-kat, mert újabbak és a Giro-khoz már van amit nem lehet kapni alkatrészben.. De hogy melyik milyen kávét készít minőségben azt nem tudják..
Ez a 4. bolt, : [link] [link] [link] .
Ez pedig újban ajánlották hogy nagyon viszik: [link] .
Szavaiddal élve, igen, elég ha jó presszót tud és gőzöl. De ha jó áron ki lehet fogni ami többet tud, az is beleférhet.
Mi a véleményed a gépekről? -
helgi
aktív tag
Ja, és lenne még valami. Sok cég ad ki hasonló kávégépeket. Delonghi Magnifica.. stb.. Ezek a Saeco-hoz és Jura-hoz képest milyenek?
-
helgi
aktív tag
válasz
#49155328 #1431 üzenetére
Az első filteres? Úgy érted az őrlésen kívül nem lehet beletenni darált kávét csak filterben ami a gép része. ?
Azt majd a linkelt oldalon szereplő "kávéfőző" véleményezése alá kellene írnod..
A másodikhoz igen, kell őrlő, viszont ezt el is dobom, mert a frissen őrölt kávé jobb választás mintha egy gombnyomásra csinálna 3 féle bármit.. Azt én magam is ki keverem. Jól néz ki pedig.
Mi a gond a használt Saeco-kkal? És Jura-ban melyik lenne értelmes ami őröl is és kávé változatokat készít? Ez inkább a kérdés. -
andrasferenc
tag
A klasszikus "Americano":
A világ leghosszabb kávéja az amerikai kávé. Van aki egész nap folyamatosan, többszöri utántöltéssel fogyasztja. Az Americano szárazanyagtartalma 1-2 %, tehát a víztartalom 98-99 %. Egy espressonál ugyanez 3-4%, egy ristrettonál 4-5 %. A klasszikus Americano, itt Európában: egy adag espresso felöntve tetszőleges – ízlés szerint – vízzel, tehát ugyanannyi koffein tartalmú mint egy espresso. A valódi Americano kávé, hazájában filteres eljárással készül.
II. világháború alatt Európában állomásozó amerikai katonák nehezen tudták elfogadni az öreg kontinens kávézási szokásait. Az eszpresszó, és az eszpresszó típusú kávék túl erősek voltak számukra, így leleményesen forró vízzel hígították a helyiek által készített markáns feketét.
Ebből született az Americano, amely ízében mégis az eszpresszóhoz közelít.
A klasszikus Americanohoz nem adnak tejet vagy tejszínt, csupán cukorral ízesítik.
A név onnan ered, hogy ez az amerikaiak kedvence, a “gyenge kávé", ugyanis a hosszú kávénak egy változatáról van szó. Az espressót felöntik körülbelül fél deciliternyi forró vízzel, ami valamennyire így is megőrzi az eredeti ízét. A fő különbség az espresso lungóhoz, vagyis a hosszú kávéhoz képest, hogy az Americanóbban fele-fele arányban van a kávé és a víz, előbbinél pedig az arány 1/3 és 2/3, a víz javára. Általában nagyobb csészében vagy magasabb pohárban szolgálják fel. -
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Ilyesmi gépeken gondolkodunk párommal. Saeco vagy jura, de nézegettünk mást is. Vagy más szóba sem jöhet?
Lenne ez a márka: Klarstein Aromatica II Duo kávéfőző. [link]
BellaVita [link]
Ezekről van vélemény?Saeco-ban ezt találtam: Saeco Odea Giro (Orange) [link]
Egyenlőre ezek tetszenek. Amire használnánk, az a napi 3-4 kávé lefőzése lenne általában.
Mit tanácsolnátok még amik szóba jöhetnek? 60 ezer körül gondoltuk egyelőre, amint látszik felújított is szóba jöhet.
Amint látom egy termékből több változat is van, ezt sem értem... minek. -
törölt tag
Rosszul tudtad.
De a matek egyszerű, arabica kávé 1,2-1,8 % koffeint tartalmaz.
Robusta kávé 2,4-2,7 % koffeint tartalmaz.
Az automata kVgép kB 5-9 gramm őrölt kávéval dolgozik.
Ez az aroma erősség beállítástól függ.
Ezt én amúgy nem babrálnám, mert így is híg levet főz a káros géphez képest.
Szóval 9 grammon hiába engedsz át egy liter vizet abból maximum 250 mg koffein fog kioldódni. Bár valamennyi biztos marad benne. -
ToBeY
nagyúr
válasz
#49155328 #1419 üzenetére
"Minél több víz megy át a pogácsán annál több koffein oldódik ki."
E gondolat meneten haladva,akkor egy americano vagy hosszúkávé erősebb mint egy expresso
Lehet hogy így van,de én azt hittem expresso a legerősebb fajta kávé.
Én az örlőt nem szoktam babrálni,egyszer beálítottam középállásb és ennyi. -
sz_abika
addikt
Távollét esetén - 10nap - ti kiöntitek a gepbol a vizet? Aquaclean filter nem szárad ki?
-
törölt tag
Nem, ahogy be van állítva a gép annyi kávét darál és abból készül az ital.
Minél több víz megy át a pogácsán annál több koffein oldódik ki.
Sőt ha minél több víz megy át a kávén annál több mellékíz jelenek meg a kávéban.
Ezért a hosszú kávét egy espressó + víz kombinációból kell készíteni.
Illetve ha hosszú kávét akarsz csapolni akkor durvábbra kell állítani az őrlőt! -
ToBeY
nagyúr
Köszi ezt én is megtaláltam,de nem derült ki számomra ebből melyik az erősebb meg ilyenek.
De az előző link ből igen.
Most olyat szeretnék,hogy csinálok egy habosított tejet és nyomok bele egy expresso-t.
(ez nem tudom melyikhez áll közel flat white?)
btw:Az Aldis kávé nekem jobban ízlik mint a fekete csomagolású segafredo,de most vettem egy piros segafredot is próbának.
-
Voice24
őstag
Hali!
Van egy kis gondom a Delonghival. Napok óta azt csinálja, hogy amikor készenlétben van (tehát a kijelző sötét, de a főkapcsoló nincs kikapcsolva), és délután-este ki akarnám üríteni a tálcát és a zacctartót, a tálca nem jön ki a helyéről. Fixen, mereven bent van, tehát nem szorul, hanem inkább olyan érzésem van, mintha valami belső retesz nem engedné. Ilyenkor kicsit erőltetem, ki-be próbálom mozgatni, és egy kis idő után végre enged, ki lehet húzni a tálcát.
Jól sejtem, hogy bent van valami retesz-féle? Mert ha szorulna, az másképp érződne, ez keményen, mereven bent van, amikor nem engedi kivenni a tálcát. Mi a fene gondja lehet? Főzéssel, öblítéssel nincs semmi gond. -
b4zsi-
őstag
Sziasztok!
Philips EP2210/10 kávégépnél Play gomb megnyomását követően minden lámpa ég és villog.
kézikönyv szerint
-csatlakozó kihúz/ visszadug (megvolt)
-darált kávé tartó tisztítás (megvolt)
-aqua szűrő kivét (megvolt)
-30 perc várakozás túlmelegedés esetén (megvolt)
-főzőegység takarítás (megvolt)
Nektek volt ilyen problémátok? A darálás nem indul el, mert forró vizet tud adni, gőzt tud adni és az öblítés is működik.Nincs ötletetek akkor marad a garanciális ügyintézés.
Üdv: Balázs -
válasz
#85578752 #1407 üzenetére
Bevallom nekem is, amit eddig ittam inkább esztétikai élményt nyújtott, mert a vége az lett, hogy összekevertem én is.
A 3 fogást pedig nem egy darab tányérba kapjuk, mint itt egy pohárban
Tehát, hogyan "kellene" inni, hogy rendes élvezeti értéke lehessen a dolognak
?
-
Pé
senior tag
Delonghi Magnifica lett, felújított 1 év garival, csilivili 47 pénzért.
Első próba nem lett rossz, de még lehet rajta finomhangolni.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest