- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
Igen!
Közben rájöttem a hibára.Nem is a beállitással volt a gond.Hanem az őrlő motorja megvolt szorulva.Egy kis alkatrész bele volt esve.A statisztika szerint 1kávé és 1 tejes kávé volt vele készitve.Vagyis nem volt csak próbálkózhattak vele,de ezt is beirta a statisztikába.
-
Tiédetis
senior tag
Kettő adagot lehet kiválasztani. Itthon a jura ha kettőt szeretnék, kettőt darál és kettőt főz egyszerre.
Más
Említettem azt hogy problémás a víztartály illeszkedése. Szerviz bevinni, de most rájöttem, hogy a tartály jobb felső sarka nehezebben pattan be a helyére, így már célzottan nyomva a helyére, működik, de ez továbbra sem tűnik normál módnak. Mindegy, gari lejárta előtt, vagy kollégák sokat szenvednek vele, beküldöm. -
Gaben360
senior tag
A hordók nekem is megvannak, az egyikbe barnacukor van, a másikat az asszony elvette rizsnek
Ja nem volt olcsó, de tegnap beleolvastam a félkomoly kvtopikba, ott 22k/kg-os kv-t isznak, szóval ahhoz képest olcsó volt.
Én megkostóltam az Oro-t, de alig vártam hogy elfogyjon.
Vagy a Siemens nem szerette, vagy én voltam a béna, pedig több beállítást is próbáltam, mindig savanyú volt. -
Gaben360
senior tag
Mikor-hogy.
Van amikor kevés tejhabbal, de nagy átlagban kevés tejszínnel.
Nem tudom, de mostanában sok a savam, lehet a kávétól ami most fogyott el, vagy öregszek.
Nem tudom emlékeztek-e rá, hogy 1-2 éve volt a Lidlbe ezek a kis hordós kávéválogatások, azok jók voltak, de azóta se láttam olyat. -
this_is_why
csendes tag
Igen ez DeLonghi ECAM23.460.SB
Ezt vettem itt emagon, ez a butított, ahogy Voice24 is írja feljebb. A magyar DeLonghi márkaképviselet is megerősítette, hogy kivettek belőle bizonyos elektronikát, ezért nem tud önállóan csak tejhabot készíteni, csak kávéval együtt cappuccino-hoz. Vagy csak az emagon árult szerintem alapvetően más piacra gyártott gép nem tudta..(??) Azért gondolom ezt, mert nincs rajta főkapcsoló, nekem ez gyanús.Nekem az a véleményem, hogy a DeLonghi-nál sincsenek a helyzet magaslatán melyik gépük mit tud. (Mondjuk a Euronics-os fehéret megnézném személyesen, mert ott meg azt írják, hogy van rajta főkapcsoló, az lehet nem butított..)
Én ezért visszavittem, a DeLonghi szervízben sem tudtak mit kezdeni vele, csere utalványon adták vissza az árát.
Helyette a 350.55-t vettem, Euronicsban, de ott kibontattam előtte és megnéztem a mellékelt leírást, hogy miket tud pontosan
Ha valakinek nem kell külön tejhab funkció akkor viszont tökjó választás. -
Mohan
csendes tag
Koszi a tippet.
Kozben sikerult kiszednem.
Ez az elso ilyen gepem es megtevesztett a Philips promo videokon a holgy.. Olyan konnyedseggel vette ki...
Kis erovel sikerult is kiszednem!
Egyebkent szeretem nagyon a gepet, ajanlani tudom .Kavebab: Valaki esetleg egy jo eros del olasz espresso stilusu kavet tud ajanlani?
Most a Tchibo Sicilian Style-t iszom, finom, de szivesen kiprobalnek kicsit magasabb kategoriat is. -
arcsin
senior tag
Van Clearanceben 95ért - kupon . Filózunk kéne egy itthonra napi 4 kv-nak. A közelben lenne egy bolt is. A szerviz miatt tök jó lenne.
Nem is tudom, megragadnám az alkalmat akkor, hogy rákérdezzek már végül isSzerintetek ebben a max 85ezres árkategóriában melyik opció lenne az ideális? Tejhabosítás mindegy, az a legjobb, ha nincs, mert van tejhabosítónk külön.
-
8nemesis8
veterán
Hát ezen túl sok mindent nem kell magyarázni.
Pont ez a gondom, hogy egy normális emailt nem lehet nekik írni? Mindegy is a facebookon tökéletesen segítőkészek. Elvileg küldenek új csepptálcát így a holnapi futárt lemondjuk!
Remélem más hiva nem jön elő, láthatóan ez nem sérülés, hanem hibás darab.A store oldalán találtad azt hozzáadtam többször is remélem ér majd valamit
-
8nemesis8
veterán
Képzeld el, hogy megint azt csinálta. Alul vízes volt. Lámpával nekiláttam átvizslatni és maga a csepptálca gyárilag selejt...
konzumpro: Ezt próbáltam, köszi! Ezzel nem volt gond.
Hát az tuti, hogy nem fog kapni... De le sem megyek a csomagért, epdig le szoktam menni ne kelljen emeletre cipekedniük...Csatolok egy képet a hibáról. Le is videóztam, sérülve nincs és folyamatosan cseppen, ha már nem kevés víz van benne. Eddig azért nem jött mindig elő, mert egy külön pohárba engedte a kezdeti "rinsing" vizet és a végén lévőt is.
Ehhez mit szóltok?
-
törölt tag
Úgy is lett. Reggel is fél óra volt mire lefőtt egy adag. Olyan mint egy régi csöves rádió ami fél óráig recseg aztán ha bemelegszik akkor jó. Csak itt nem recsegés van, hanem valamelyik szenzort nem érzékeli. De hogy melyiket? Azt nem jelzi. Csak csipog hármat.
A szeviz volt oly kedves és felajánlott egy futárt.
Szóval ennyi volt a karos kaland második része, de most lehet hogy Brikkázok, nincs kedvem a Philipset kicsomagolni, úgy elraktam. -
törölt tag
Majdnem úgy lett...
Nagyon nehezen állt vissza normálisra, egy thai gyerek azt mondja a yt-n hogy korrektül be kell melegednie, szerintem a hőtágulás javít a kontakthibán, csak addig nem tud melegedni amíg fennáll a hiba ami csak 5 másodpercig engedi melegedni.
Még a vízkőtelenítés programot is eldobta eleinte.
Most úgy néz ki megjavult, az ötödik főzet már jó lett, 1:3 arány, ~20 másodperces lefolyás 7 grammból, se nem savanyú, se nem keserű, meg is lepődtem hogy cortado után iható a presszó üresen.
Remélem reggel nem azzal kezdi hogy eldobja 5 másodperc után a főzést. Kell pár üres átfőzés hogy kiderüljön. Ha nem jó, megy a szervizbe. Jó hogy nem vette meg senki, mert már visszahozta volna és az elég kellemetlen. -
-
törölt tag
Én ami a másik lapon van, azt választanám. Bár nem tudom melyiknek a legjobb a viszkozitása és csak emailben lehet rendelni, meg a szállítási költség is rohadt drága...
-
-
-
Dopii
csendes tag
Nem csinalta, most mar a fozoegyseg zsirjat is tele verte egy ideje kaveval es azota folyamatosan van hatul is meg zart ajtonal neha meg mellette is pici. Rendszeresen takaritom a orolt kave bedobos reszt is, onnan tudna meg hullani ha nem takaritanam, de az is takaritva van. :(
-
törölt tag
Természetesen nem a szavadban kételkedtem, csak ezek pl. az 5000-es széria is nagyon hasonló szerkezetileg az enyémhez, ezért nem gondolom a nagy differenciát hangban sem. Az lehetséges, hogy esetleg az anyag minősége, vagy a szigetelés már jobb és ebből adódhat csendesebb működés.
Mondjuk, el is várható, hogy javítgassanak a hibákon. A PicoBaristo annak idején 220e Ft volt, tehát, nem az alja kategória, és ahogy nézem, az 5314 is közel van a 200-hoz. Tehát, nem rossz gépek. -
-
törölt tag
Gondolom dupla mennyiségű kávébol csinálja, nemtudom.
Az enyémen ha duplán megnyomom akkor kettőt csinál.
De beszéltem egy szervizes komával, 9gramm a legtöbb amit tud.
Erre én meg 4 grammot tudok rátölteni, ha már 5 grammot adok hozzá megakad a tömörítés.Igazából annyira nem érdekel mer én a Gaggiával kávézom.
Ez csak a tejesital készítő.
Bár az igazat megvallva ez is finom kávét készít csak nem olyan tömény az ital. -
törölt tag
Másik véglet : WPM WELHOME PRO
-
törölt tag
-
törölt tag
Abszolút nem baj. Így középállásban eléggé gyengécske nálam, nem rossz, de olyan "vad" íze van.
A próba megvolt, most már nem lehet a fenti képen lévő presszót lefőzni ezzel a géppel, cserébe nem keserű a cappuccino. Nagyon tele volt kávéporral az őrlő, ami gyári beállításokkal nem fordul elő olyan könnyen.
-
Gabesz87
veterán
Köszi nektek. Igen, 5330. Gyűjtögetem a kávé ötleteket innen a topicból, majd később beszerzek valami jobb kávét, most az Auchanból rendeltem saját márkás BIO Arabica kávét (Indexen láttam anno egy kávé tesztet, és az lett a legjobb)...na helyette hoztak őrölt koffeinmentes BIO kávét, vissza is küldtem. Meg rendeltem egy DOUWE EGBERTS OMNIA BARISTA EDITIONS ESPRESSO-t, helyette meg a Barista Edition Cremoso-t hozták, szóval most ezt használjuk. De amúgy az első benyomások pozitívak. A tejhab sokkal jobbnak tűnik, mint pl. anyámék 3200-as gépén.
-
Till@
aktív tag
Jaja, csak ott még nem volt koppra betekerve, ahhoz képest még bírtam 1-2-3 centint fordítani a nagy tárcsán.Ott már az asszonynak erős volt, szerintem nem, + nem vészesen de, nagyon enyhén erőlködött a motor.Na és onnét, már a kis beállító kerékkel be lehet lőni kinek-kinek szája íze szerint.
-
törölt tag
Ööö... Hát csak ennyi:
https://sprudge.com/james-hoffmann-wants-you-to-microwave-your-coffee-148282.htmlValami történik a kávéval mikrózva. Mondjuk kigyullad, ha túl sokáig sikerül hevíteni. Nálam ha 50 grammot 50 másodpercig melegítek, éppen elkezd pattogni egy-két szem, szóval kétszersült kávé, első reccsenésig.
-
Till@
aktív tag
Jól.
A hengerfejen, amin látod a nagy ógyűrűt, annak az alján van a fémszűrő, na oda tapasztja
Az igazi megoldás egy, a gyárinál finomabb fémszűrő lenne.Én se voltam tétlen, szereztem a cremaszelepbe másik rugót, golyót.Így most van 2 fajta "szettem" de nem lett jó.Vagy gyorsabban jött le a kávé mint a gyárival, vagy olyan lassan hogy már néha átment csöpögésbe a lefolyás.Gyári szelep belsőt visszaraktam, így a legjobb.Persze a daráló tuning az maradt, az bevált.
-
Jegesmaci81
aktív tag
amúgy számomra érthetetlen a Philips számozása. Van 2200-as hávégép ami drágább mint egy 5000-es! Van 3200-as ami drágább mindkét másik modelltől. Az 5000-es 5 fokozatban állítható örléssel rendelkezik, a 3200-as 12-vel! Az 5000-es csinál sima tejhabol (mondjuk kakaóhoz) A 3200-erre nem képes pedig minden adott lenne hozzá. A 3200-asból van amin gombnyomásra állítható a hőfok, míg van amin nem. Szóval egy nagy kotyvasz a számozás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest