Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73651) G.Zs. válasza Bazzzs (#73650) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Nem, elore komponens szett kell.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#73652) Bazzzs válasza G.Zs. (#73651) üzenetére


Bazzzs
senior tag

Köszönöm! Az a baj, hogy eddig nem foglalkoztam a témával, de így látatlanban - pár fórumot elolvasva - nekem is furcsa volt a koaxiális előre. Viszont, ha már be van kötve most is az erősítő, meg a csipogó, akkor hogyan működne egy ilyen komponens szett? Ez a crossover szükséges ilyenkor egyáltalán, vagy elég betennem a hangszórót az ajtóba, és akár magasnak meghagyni a jelenlegi HK tweetert?

Battlelog: theSaint87 | BattleTag: theSaint#2596

(#73653) troll81 válasza Alu (#73649) üzenetére


troll81
addikt

Egyiket sem venném meg... Várj inkább és gyűjtsd meg a pénzt erre a projektre..
Vagy használtan egy monoblock ami terhelhető is és megvagy. :R
Kis 2 csatis előre elég soundstream steg vagy barmi jobb régi minőségi. Úgy se csapod neki mindig. Hátra meg valami kis d osztály
Vagy egy rendes 4 csatis d osztaly erő és mindent visz egyben. :R

[ Szerkesztve ]

(#73654) tompibest2 válasza szvoboda (#73646) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Szia, mik az aktív beállításaid? A levegős széles színpadot sarokba tett magassal nehéz megcsinálni, az oszlop kitakarja a magas elől az oldalüvegeket? 4 cm-nél távolabb van az üvegtől a magas? Merre néznek ?

(#73655) szvoboda válasza tompibest2 (#73654) üzenetére


szvoboda
tag

Üdv!
Magas 4kHz 18db/oct
Közép fent 3.15kHz 6db/oct
Közép lent 63Hz 18db/oct
Mély 50Hz 18db/oct
minden egyenesen van, nincs fordítva semelyik fázisa.
Egyedül a bal közép van megfordítva, de az erősítőnél.
A magasok a gömbben a hátsó szélvédő közepére vannak irányítva, picit felfelé néznek, nem fülre. A gömb miatt nem tudom teljesen a tövébe rakni, a magas kb ott van, ahol a pici hosszúkás szellőző szélvédő felöli része kezdődik.

(#73656) szvoboda válasza tompibest2 (#73654) üzenetére


szvoboda
tag

Egész pontosan így.

(#73657) Lite válasza szvoboda (#73655) üzenetére


Lite
őstag

Hűha,ez aztán szépen forgatja a fázisokat... Meg kiolt, ezért tűnik monónak. Amit hallasz, hogy minden középen szól, az részben ennek a következménye. Illetve ez az a pillanat, amikor az időkorrekcióval széthúzhatod a teret.

Viszont, ha tényleg az egyik mélyközép van csak megfordítva, akkor azért nem tetszik, mert eléggé kiolt a rendszer. Általában az jön be, ha a szub és a magas azonos (de fordított) polaritáson van, a mélyközép stimmel. Az SL-C esetén azt nagyon helyesen tetted, hogy hagytál egy kis távolságot a közép és a magas között, de jelenleg az egyik oldalad esetén a két sugárzó azonos, míg a fordított mélyközepes oldalon ellentétes fázisban lesznek. Ebből jó nem fog kisülni...!
Nekem is SL-C-m van, ha szabad javasolnom, a két magas polaritását fordítsd meg, a két közép viszont azonosan, normál polaritással legyen bekötve. Ebben az esetben a vágási frekik a magasnál 4 kHz/12 dB, a közép tetejénél 3.15 kHz/12 dB, a közép aljánál 63 Hz/12 db legyen, bár ezt felviheted 80 Hz/12 dB-re is.

Most rakd össze a hangot, színpadot. Így középen lesz, ami középen kell, hogy legyen, de ki kell nyílnia a térnek (időkorrekció!).

Ha tetszik, amit hallasz, akkor alá kell illeszteni a szubot (eddig az be sem legyen kapcsolva!), amihez a javaslatom, hogy szintén fordított polaritással menjen, 12 dB meredekséggel. Ha a szettet 63 Hz-ig leengeded, akkor is engedd fel a szubot 63 Hz-ig, 80 Hz esetén pedig mindenképp 63 Hz legyen. Így próbáld az időkorrekcióval aláilleszteni a szettnek. Megpróbálhatod a 24 dB-es vágást, ha az tetszik jobban (bár az becsapós, mert a mély jobban el fog különülni a szettől, ha nem pontos az időkorr, akkor elég hangosnak fog tűnni). Viszont a 18 dB-es vágás mindenképpen fázistolást eredményez a többiekhez képest, meglepődnék, ha azzal jó lenne...
Van Focal mélyem is, remek tulajdonságuk, hogy igen lassan halkulnak a nagyon mély frekik, zárt ládában. Elsőre nagyon dögös hangnak tűnik, hogy igazi szubbasszus hangok szólnak, aztán kiderül, hogy az a pontatlanságból fakadt. Amikor jól be van állítva, akkor viszont... :)

[ Szerkesztve ]

(#73658) szvoboda válasza Lite (#73657) üzenetére


szvoboda
tag

Köszönöm, megpróbálom, bár 12db/oct vágáson eléggé lapos a hangzás. Legalábbis az én fülemnek.
A bal közép, pedig azért van megfordítva, mert így van a két közép fázisban.Hangzásra is hallani, test cd-n is kidobja, hogy így a jó. Ha visszafordítom, az időkorral hozzam fázisba?

(#73659) troll81 válasza szvoboda (#73658) üzenetére


troll81
addikt

Teszt cd? :F mérés van mikrofonos?valami diagram?van sok lehetőség de inkább menj el keress egy műhelyt és be állítják neked az a legegyszerűbb.

(#73660) szvoboda válasza troll81 (#73659) üzenetére


szvoboda
tag

Ok. Nagy értékű hozzászólás volt.
Ezzel sokat segítettél. Így tovább...

(#73661) troll81 válasza szvoboda (#73660) üzenetére


troll81
addikt

Nem szégyen,nekem a mai napig ha kell kérek segítséget,és közben el is mondjak mi miért van,mi mit csinál.a leg egyszerűbb megoldás t javasoltam neked.
A másik meg hogy komolyan kérdeztem amit kérdeztem.

Az emberek 90szazaleka úgy is a saját feje után megy.hiaba mondasz írsz bármit bárkinek.pedig te segítő szándékú ember lennél alapból.

[ Szerkesztve ]

(#73662) fojtviki válasza szvoboda (#73660) üzenetére


fojtviki
senior tag

De miert igy kell lereagalni? O eleg regen itt van es segit is. Azert javasolta, hogy vidd el hozzaertohoz, mert amig nem hallottal olyat ami jo addig te nem fogod jol beallitani az is biztos. A teszt cd is jo dolog, segit sokat. Nekunk is egy hozzaerto allitotta innen a forumrol, es honapok voltak mire osszeallt. Ez nem egy ket nap, az ilyen stilust pedig itt nem nagyon szeretik, teljesen jogosan!

(#73663) szvoboda válasza troll81 (#73661) üzenetére


szvoboda
tag

Elnézésed kérem hozzászólásomért.

(#73664) troll81 válasza szvoboda (#73663) üzenetére


troll81
addikt

Semmiért ne kérj elnézést,ez csak egy fórum.itt vagy megfogadod amit javasolnak vagy nem ilyen egyszerű.
Saját tapasztalat ha a legelső ladam tervét hozzá értő készíti,akkor kb 5 hónap szivast megspórolok.nem beszélve a stressztől...semmi rossz indulat nem volt bennem

(#73665) szvoboda válasza troll81 (#73664) üzenetére


szvoboda
tag

Műhelyben volt már beállításon. Nagyon nem volt jó. Láda 400cm-en, közép 125Hz-en vágva. Látszott, hogy a mikrofonnal állították be. De azért kedvesek voltak...
Ezért nem vinném műhelybe.

(#73666) tompibest2 válasza szvoboda (#73665) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Én azt tanácsolom próbáld meg a tükörháromszög környékét, fél marék bitumen gyurma próbára odanyomni a gömböt(a műanyaghoz) ,ha engedi a kábel odáig.Láda ki, mélyközép alja full-ba.Mélykötép teteje 6-al 2.5 khz ,magas 12 -vel 4 khz Ez nem ideális a sound line alu membránjához,de próbára jó lesz,szimetrikus szűrők nem mindig engedik hogy a magas ne függőlegesen fölötte legyen.Hangerőket időkorrekciót beállítani.Ha ez kész forgasd a magasakat.És mindenképp meg kellene hallgatni bi-amp-ban.

(#73667) troll81 válasza szvoboda (#73665) üzenetére


troll81
addikt

Melyik műhelyt kerested fel? A közepét én is 100 110hz vágom most. :D nekem így kell jelenleg. Mekkora az auto h 4 méter a lada beállítása? :F

(#73668) tompibest2 válasza szvoboda (#73665) üzenetére


tompibest2
csendes tag

A végén rakd hozzá a ládát,a 80 prs beállításai lehet nem lesz elég a tökéletes végeredményhez.

(#73669) szvoboda válasza troll81 (#73667) üzenetére


szvoboda
tag

Köszönöm uraim, megpróbálom.
Budán egy beszerelő műhely, de nem akarom fikázni, mert végtelenül kedvesek voltak.
A4 sedan, de a mérőmikrofon állította oda.
Ha nem kísérletezem tovább, tudtok ajánlani egy jó műhelyt, ahol beállítják nekem? Vagy egy hozzáértő személyt.

(#73670) Alu válasza troll81 (#73653) üzenetére


Alu
senior tag

Vagy használtan egy monoblock ami terhelhető is és megvagy. :R
Ezt most nem teljesen értem. Már van egy Gladen RC1200 hátul, ami ugye egy d osztályú monoblock. Már csak az első szettnek kéne egy 2ch -s erő, vagy rosszul gondolom? :F
Mint márka Audio System esetleg? Abból is az M széria?

λŁƯ™

(#73671) troll81 válasza Alu (#73670) üzenetére


troll81
addikt

Össze keveredtem bocsánat.. Audio system f 2 széria ha olcsón meg usznad annak a hangja is jo meg az ára is általában m széria nem volt soha nekem. Facebook talasz sok 2 csatis erőt akadnak jó áron jó minőségű cuccok méretben is lehet jók ülés alá. Ezzel van meló mire jó ár érték arányt össze hozol.

szvoboda: paradox autohifi ok is segítő készek.

(#73672) Lite válasza szvoboda (#73665) üzenetére


Lite
őstag

A számok alapján ezek a 80 PRS saját beállításai, amikor mikrofonnal kalibrálja magát. Az viszi fel a mélyközepet 125 Hz-re, a szubot meg ki a kocsiból (és 400 cm a max). Valszeg ráküldték a saját mikrofonos mérését, max azon állítgattak kicsit, ha.

Az autó meglehetősen rossz akusztikai környezet, de azért nagyon nehezen képzelhető el, hogy egy hangszórópár egymásnak ellentétes polaritással legyen bekötve, mert úgy jön ki a fázis. Szerintem az (is, de főként) lesz a hunyó, hogy nem tetszik a kapott eredmény. A 18 dB-es vágások, meg össze-vissza eltolják a fázisokat. Nekem is sedan-om van (Chevrolet Epica), ott is sokáig játszottam a beállításokkal, míg meglett a nekem tesző hang (és színpad). A Te rendszeredhez képest nekem Mosconi és Eton erősítők dolgoznak, de SL-C és Focal zárt szub, 80PRS fej a többi. A szub pl. fordított polaritás mellett 280-290 cm körüli "távolságnál"szól jól (szubja válogatja, azért tartományt írtam).

A teszt cd nem ördögtől való, de... Keress vissza itt a fórumon, valaki tett fel (és értekeztek is róla) teszt hangokat, ami különböző frekiken, a színpad meghatározott pontjain szólalt meg (valami hajókolomp is volt benne). Ha azt nem tudod összerakni, nem sikerül beállítani, akkor a polaritás tuti rossz. Ez a teszt az időkorrekció beállítására szolgál.

Még valami: nem kérdeztem, de hangszórók milyen hangerőkülönbségre vannak állítva? (Azt hiszem, a Network 2 alatt van, a dB beállítások).

(#73673) Alu válasza troll81 (#73671) üzenetére


Alu
senior tag

Köszönöm! Teljesítményre mit mondanál, minimum mekkorát nézzek? A hsz. szett 125/250W 4ohm.

A beszereléshez kérhetnék még egy-két tanácsot? Vettem kiemelő keretet a gyári hsz. helyére. Van valami fekete, gyurma szerű tömítőanyagom, gondolom abból érdemes a hsz. pereme és a kiemelő keret közé tenni. Mélyközép értelemszerűen az ajtóba. A magasat szerinted hova lenne érdemes tennem? Vagy az ajtóban a gyári helyére vagy az A oszlop mögé gondoltam, ahogy szvoboda fórumtárs is elhelyezte. Netes kép a belsőről.

λŁƯ™

(#73674) troll81 válasza Alu (#73673) üzenetére


troll81
addikt

120.2 körüli az bőven elégséges. Például én 105.4 hajtom az összes első szettet 2 ohmon. Ha nem hangnyomas a cel 120 elegendő csak ne mac audio muckfaun és társai legyenek

(#73675) szvoboda válasza Lite (#73672) üzenetére


szvoboda
tag

Igen, én is csináltam mikrofonnal, szinte ugyan azokat az értékeket állította be.
Visszafordítottam a fejen a bal közepet, a mély hangok eltűntek, csak puffognak, letompult a hangzás.
Középen a jobb oldalból -4db
Magason a bal oldalon -2db.

(#73676) tompibest2 válasza szvoboda (#73675) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Erre csak az lehet a magyarázat hogy a mélyközép hangszóródra fordítva lett rákötve a kábel elől az egyik oldalon, vagy az időkorr. el lett írva. :(

(#73677) szvoboda válasza tompibest2 (#73676) üzenetére


szvoboda
tag

Tehát, ha jól gondolom, most a fejen megfordítva a próba kedvéért, kioltják egymást a mély hangok.
És, ha visszafordítom, ahogy eddig volt akkor van azonos polaritáson a két közép?

[ Szerkesztve ]

(#73678) tucsok.


tucsok.
senior tag

Hello kedves topiklakó fórumtársak!
Kérlek mondjatok meg nekem, hogy a sok Aliexpressről rendelhető 2din android hangkeltő "fejegység" közül melyik vehető? Mennyi ram / belső memória az elégséges?
Köszönöm szépen a segítséget!

"So say we all"

(#73679) tompibest2 válasza szvoboda (#73677) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Szerintem igen erről lehet szó, jobb lenne a dróton beforgatni azonos polaritásba... :K

(#73680) szvoboda válasza tompibest2 (#73679) üzenetére


szvoboda
tag

Megtörtént, köszönöm!

(#73681) Lite válasza szvoboda (#73675) üzenetére


Lite
őstag

Az is lehet, hogy most a szub oltja ki a mélyközepet.
Ami tuti, hogy a polaritásokat / bekötéseket ellenőrizd. A mélyközepet a legkönnyebb egy 9V-os elemmel... ;)
Viszont a hangerők bellítása furcsa. Ezek elég nagy eltérések, ráadásul a közép a jobb oldalon sokkal halkabb, mint bal???
A magas reális, de kb. határeset.
Hagyd a mikrofont. Mérd meg a hallgatási pozícióhoz a hangszórók távolságait, azt állítsd be az időkorrba. Ez alapján a már említett vágásokkal állítsd be a hangerőket. A 80 PRS-es lehet állítani a polaritásokat, próbáld végig őket (de borítékolom, hogy a szub és a magas fordítottan fog jól szólni), ha tetszik a hang és meghatározható pozícióból hallod a zenét, akkor kezdj el játszani az időkorrekcióval. A szub beállítása pedig ezután, hasonlóan.

Ha vmikor Székesfehérvár felé jársz, szívesen segítek.

(#73682) Alu válasza troll81 (#73674) üzenetére


Alu
senior tag

Köszönöm!
A magas elhelyezésével kapcsolatban még kikérhetném a véleményed? :R

λŁƯ™

(#73683) troll81 válasza Alu (#73682) üzenetére


troll81
addikt

Fent van a szélvédő oszlopon majdnem fül magasságban egymással szembe fordítva kicsit lefelé is. Így jött be nekem eddig. 1.5 mm kabellel bekotve.

(#73684) medica


medica
senior tag

Hi! Van valakinek tapasztalata ezzel a fejjel? [link] Porsche kompatibilis elvileg (most a gyári bose van benne), erre cserélném de nincs tapasztalatom a gyártóval.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#73685) szvoboda válasza Lite (#73681) üzenetére


szvoboda
tag

Megnézek mindent. Kezdem nulláról az egészet.
Köszönöm, lehet, hogy élek a lehetőséggel...

(#73686) fojtviki válasza szvoboda (#73685) üzenetére


fojtviki
senior tag

Aki nekunk csinalta anno /Peter Steinbacher/ mondta, hogy Magyarorszagon Kiss Laszlo nagyon jo ebben. Bar nem tudom, hol lakik itthon, de auto hifi forumokon elvileg megtalalod. Rodolpho-hoz Bajara viszont semmikepp ne vidd, vele egy jo ismeros nagyon megjarta.

(#73687) PiciPeti válasza fojtviki (#73686) üzenetére


PiciPeti
őstag

Sopronban dolgozik Laci, én is ajánlom, a legzeneibb rendszert nála hallottam évekkel ezelőtt SQpa versenyen.
Azóta is a fülemben van az a hangzás. :K

(#73688) fojtviki válasza PiciPeti (#73687) üzenetére


fojtviki
senior tag

Fuu de regen lattalak erre :)

(#73689) Lite válasza fojtviki (#73688) üzenetére


Lite
őstag

:C

(#73690) PiciPeti válasza fojtviki (#73688) üzenetére


PiciPeti
őstag

Sajnos az utóbbi időben nem nagyon van időm erre a hobbimra, de azért a fórumot szoktam olvasgatni. :K

Kevés az olyan kérdés amire szívesen válaszolok, vagy úgy érzem hogy hozzá tudok tenni. A mit vegyek a MediaMarktból, milyen lehet ez vagy az, stb kérdésekre nem nagyon tudok időt szánni. Szakmai/technikai dologról pedig sajnos egyre kevésbé van szó. :(
Dehát ez van, mások lettek az igények. :)

(#73691) sToOrm01umbb


sToOrm01umbb
csendes tag

Sziasztok,

Úgy gondoltam megvenném első picit komolyabb fejegységemet, és ehhez kérnék segítséget.
Erősítőre lesz kötve, amit kinéztem: [Alpine UTE-92BT] , viszont van róla egy 4éves videó a neten ,hogy elég korán elkezd torzítani:
[link]

Megvehetem bátran, vagy esetleg tudtok valami mást ajánlani helyette?

[ Szerkesztve ]

(#73692) Ear001 válasza sToOrm01umbb (#73691) üzenetére


Ear001
addikt

Ha erősítőre kötöd, akkor tök mindegy mikor kezd torzítani a beépített erősítője, amúgy sem az működik. Ha tetszik, vedd meg nyugodtan.

Amúgy a videó készítőjét is megkérdezném, hogy mire gondolt csutkára emelt EQ mellett , mégis mi fog történni?

[ Szerkesztve ]

(#73693) tompibest2 válasza sToOrm01umbb (#73691) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Ennyi a jelszintje.Ha a hangerő skála zavar ott a forrásonkénti kiegyenlítő, le kell tekerni és felmegy 30-ra a torzításhatár.Nézd meg a Kenwood KMM 356 bt-t Az papíron 5 voltos.És az időkorrekciója is sokkal finomabb és olcsóbb,ha mindent hallgatsz, ajánlom neked.

(#73694) Ear001 válasza szvoboda (#73685) üzenetére


Ear001
addikt

Én egy hosszabb távú módszert javasolnék. Minden fázisfordítást visszacsinálnék, akár fizikai, akár a programban van. Szubot kikötném. A távolságokat se nem bíznám mikrofonra, se mérőszalagra, mindkettő marhaság, hagynám nullán. Elsőként csak a mélyközepek és a magasak integrációját csinálnám, de finoman. Legyen meg a vágási frekvencia, meredekség, derüljön ki elsőnek, hogy a mélyközép mehet-e alul vágás nélkül, vagy kell neki az is, ne halld a váltás helyét, ne legyen kemény éles a hangzás, többféle zenén, többféle hőmérsékleten legyen viszonylag egységes és stabil színpad, ne négy hangszórót hallj négy helyről. Ha ez majdnem jó, akkor lehet az időkkel finoman játszani. Ha egy hangszórót nem tudsz a DSP-vel megfelelőe helyre hozni, csak akkor fordíts fázist fizikailag, de akkor ki kell nullázni minden addigi beállítást és előröl kezdeni. Ha az eleje megvan, akkor jöhet a szub integráció.

Tudom ez napok, akár hetek mókája lehet, ráadásul párszor tuti, hogy vissza is kell lépni benne, folyamatosan változik a hang amúgy is, ahogy bejáratódnak, összeérnek a cuccok, de egyszerre több helyen, gyakorlatilag ötletszerűen forgatott fázissal rögtön teljes frekisávban szubbal kiegészítve kábé lehetetlen beállítani egy rendszert.

(#73695) szvoboda válasza Ear001 (#73694) üzenetére


szvoboda
tag

Köszönöm a tanácsokat!
Próbálgatom.Minden visszaállítva, minden nullán, időkorr. kikapcsolva, sub kikapcsolva.
Keresek egy olyan beállítást, amiket írtatok, nem ész nélkül.
Jövő hét pénteken kaptam időpontot a Piton car audio műhelybe. Meglátjuk, mit hallok majd akkor az enyémhez képest.
Nagyon segítőkész volt a mókus, kérdezte milyen komponensek vannak, aztán megbeszéltük az időpontot.

(#73696) tomazin


tomazin
veterán

Sziasztok!
Lehet teljesen rossz helyen járok, de azért megpróbálom, max elhajtotok :)
Szóval meghalt a gyári hangszóró a kocsiban (vsz megszakadt a membrán), úgyhogy ki kellene cserélnem és gondoltam egy kérdést megér, hogy ne az árukereső mondja meg mi a jó nekem. Mivel a gyári cucc van benne, így nagy igényeim nincsenek.
• Milyen autóba szeretnél építkezni ? Astra G
• Milyen zenét hallgatsz ? főképp Liquid dnb
• Mennyit szánsz a dologra? ahogy néztem 20kért kapom meg az árukereső által előre soroltat, úgyhogy legyen ennyi
Ha jól sikerült a net alapján belőnöm, akkor 165mm-es hangszóróra van szükségem.
Előre is köszönöm az ajánlást!

(#73697) dmad válasza tomazin (#73696) üzenetére


dmad
aktív tag

Számold még hozzá a beépítőkeret árát is, vagy belefaragod a gyáriba az új hangszórót..Gyári fejhez lehet jobban járnál gyári hangszóróval, azok egymáshoz vannak "gyártva", nem biztos, hogy javulást fogsz tapasztalni.Ha csak a hiba miatt akarod a cserét, akkor pl. a Gladen ár-értékben jó választás.

Élj úgy, hogy.......

(#73698) tomazin válasza dmad (#73697) üzenetére


tomazin
veterán

Fejegyseg alatt ha a "radiot" kell erteni akkor az egy sony cdx-gt200s. Ehhez is azt erdemes amit linkeltel?

(#73699) dmad válasza tomazin (#73698) üzenetére


dmad
aktív tag

Igen.

Élj úgy, hogy.......

(#73700) Lajos1966 válasza tomazin (#73696) üzenetére


Lajos1966
tag

Amennyiben a gyári hangszóróval alapvetően elégedett vagy,akkor keress gyári bontottat.A FB tele van Opel-es csoportokkal és kb.2-4000 Ft/db áron lehet jó állapotú gyári hangszórókat kapni.Másik járható út,hogy Opel bontóknál érdeklődsz,de ott szerintem kicsit drágább.

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.