- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
Hooper
őstag
Hehe..ilyet se láttam még gyártó honlapján (képekkel illusztrálva, miket ne tegyél a kártyával)..
Mondjuk okosabb lettem, mert nem tudtam h még az is baj ha felragasztasz süniket
Egyébként, hogy lehet azokat leszedni? vagy nem olyan erős ragacs van rajtuk?
(nemraktam még fel ieneket sehova) -
Hunter2
addikt
Crysis warhead-et próbálta valaki 4850-el?
-
SLYM
veterán
válasz
horvathkrisz #26697 üzenetére
jaja pont most néztem meg én is tüzetesebben
ha találsz valami jobbat mindenképp írj nekem légyszi. köszi
-
SLYM
veterán
válasz
horvathkrisz #26692 üzenetére
zsíííír. kiírja a hőfokot. remélem be tudom lőni a ventit is. köszi
az a baj, hogy csak 50% felett lehet a hűtőt állítani. és azt is úgy, hogy a hőfok nem változik. aztán ugye több fajtát kéne beállítani, hogy mondjuk 30-40 fok között ennyit. 40-50 között ennyit pörögjön. ezzel ezt nem tom állítani
-
Vasinger!
nagyúr
Már adtak ki új rivát? Nem is tudtam! Ezaz
Ebből is látszik, milyen rég jártam itt
Vki csinált már 4850-het riva tuner profilt? Mert az nagyon kéne!
-
Nashville
tag
Hallottatok-e már olyat, hogy az ASUS P5Q alaplap nem bírja a 4850- es kártyát? Egy ismerősöm állítása szerint Ő is majd meg őszült mire rájött, hogy egy másik alaplapban is ki kellene próbáni az állandóan fagyogató kártyát. A konfig szinte 100% ugyan az, mint az enyém, talán csak a proci volt gyengébb. Ha nem ASUS P sorozatú lapban próbálta a karit akkor minden ment rendesen, fagyás nincs egy pár hónapja, előtte meg naponta többször volt.
Vannak itt ASUS P5Q tulajok 4850- es videokarival? Most már nagyon kíváncsi lennék a véleményükre, főleg, hogy holnap rendeznem kell az ügyet.
Itt vannak az előzmények:
[A probléma leírása]
Tesztek:
[link1]
[link2] -
SLYM
veterán
na mégegyszer akkor. melyik progival lehet állítani a ventillátor fordulatszámát egy újfajta (a jobbhűtős) sapphire 4850-nek?
-
westlake
félisten
annyira nem is jo a 8.9?
-
DerStauner
senior tag
ma feltettem a call of juarezt is. minden max, kivéve AA, mert a játék menüjében nem lehetett beállítani. a gpu 80-90% között van leterhelve.
érdekes, hogy pl a gow és a grid ilyen 40-50%-on járnak. pedig ott is minden magas beállításon van (habár nem a legmagasabban)
-
Tomate
veterán
3DMark Vantage
Catalyst 8.8-al a mag 750Mhz-en ment
Catalyst 8.9-el a mag itt csak 735Mhz-en ment
A különbség látszik...
-
-
totyax
aktív tag
-
SzlobiG
félisten
válasz
pempellini #26666 üzenetére
A kéknyákos mostani kariról mentettem le és raktam fel a piros nyákosra.
De néztem 80fok fölé nem is engedi a kártyát terhelés alatt se.
Pontosan ez az a bios.
-
Gerisz
addikt
válasz
totyax #26662 üzenetére
Annyit csinál, hogy amikor nem terheli le a Vga-t akkor belassul mert visszaveszi az órajeleket. Ezt a rivatunerrel néztem, leesik majd visszaugrik. na most van olyan, hogy ha pl. fordulok akkor beszaggat, utána tökéletesen működik. A GT-vel nincs ilyen gond megnéztem, ugyan azon a felbontáson. Érdekes, keresek valami megoldást.
A tray tools nem működik (Vista64) mert nem tudja betölteni az alacsony szintű drivert. (hogy az mi a fene)
-
finest
addikt
válasz
magnum_pi #26658 üzenetére
Azért én ránéznék a "Tapasztalatok az Ipon Computerrel" c. topikra....
-
pempellini
senior tag
srácok nálatok is beugrál a kép az ATT memória húzása közben mindíg mikor húzni kezdi egy pillanarta beremeg a kép.
gpu-nál semmi gond. -
fdisk
őstag
Az új Stalker nálam 1600*1200,minden maximum<--nem szeretem ezt a szóösszetételt,de jobbat nem tok,no szóval olyan 20 fps átlagot hoz.Mennyire gázos?
Ja 8.7 csataliszttel -
Produkció
senior tag
feltettem a 8.9et és fele annyi fps-em van 3d06ba.....csak én tapasztaltam ezt? xp32bit
-
totyax
aktív tag
-
medium84
aktív tag
Az lenne a kérdésem hogy kapott-e valaki a kártyája mellé DVI-HDMI átalakítót? Ha igen milyen típusú volt?
-
Gerisz
addikt
Hogy lehet azt beállítani, hogy legyen olyan profilom amikor mindig fixen mennek az órajelek és nem veszi vissza mikor nincs kihasználva 100%-on.
Kicsit idegesít, hogy emiatt laggolok -
jorden06
senior tag
A sima IceQ4-et lehet kb. addig a szintig húzni, mint a TurboX? Mert a sima IceQ van egyenlő árban a Toxic-kal.
Erre a házbefűtős dologra nem is gondoltam eddig... IDLE alatt is sokat fűt? Terhelés alatt szerintem elbírja a plusz hőt és cpu tuningot a Xigmatek procihűtő
Próbáltad már mennyi a különbség a házba be/kifújos hűtés között? vga-nal melyik hűtő teljesítménye lehet jobb? S1 vagy IceQ4? Az IceQ-nak 2 hőcsöve van és egy nagy blokkja, az S1 meg 4 hőcső+sok borda... erről teszt esetleg?
Egy referencia kártyából ki lehetne hozni egy turboX/toxic szintű tuningot? Alkatrészek mennyivel gyengébbek mint egy gyárilag húzotton? Azok a ramsünik neked mennyire hatékonyak a vrm/mem. részen a turboX/toxic-hoz képest?
és bocsi a sok kérdésért...
-
magnum_pi
tag
És akkor az utolsó kérdés:
Lord.hu
vagy
iPon
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legjobb márka ATI 4850ből
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE 36.843
ASUS EAH4850 HTDI 512MB PCIE 37.346
GIGABYTE GV-R485-512H-B HD4850 512MB PCIE 36.500Gigabyte alaplapom van. Crossfire rendszernél lehet előnyöm ha gigabyte VGA-t veszek?
-
SzlobiG
félisten
Nah végre ma megjött a kártyám és meglepődve látom, hogy ez már kék nyákos 4870 mióta van ez? Sapphire a márka. Meg már nem kapni a pendriveos verziót? Mer egy fele akkora dobozos verzió jött mint a másik.
Nem mintha érdekes lenne, csak kíváncsi vagyok.
-
Gerisz
addikt
Feltettem a 8.9@ még a smylek is lassabban mozognak a PH!-n nem beszélve a játékokról qrva sokat töltenek nekem a 8.8-al jó volt. Még a kurzor is lassabban villog
-
Tubai90
tag
csak úgy érdekesség képpen: kicsit megugrott a gpu frekije
kép
-
rocket
nagyúr
válasz
Forrest Gump #26639 üzenetére
8.9
-
-
19870820
senior tag
az a nagy kérdés minek cserélgetnek olyan sokan hütöt a ref. 4850en?
Csendes is jol is hüt akkor mi a problém?
-
Forrest Gump
tag
Lehet kicsit bugyuta kérdés lesz, de nézzétek el nekem, ugyanis első ATI kártyám, ergo első catalyst driver cserémet csináltam meg 8.9-re.
A ccc információs központjában, a grafikus szoftvernél illesztőcsomag verzióra 8.53-t ír, catalyst verzióra 08.9-t.
Eszközkezelőben szintén 8.53 van, Everest szintúgy.
Most akkor fent van a 8.9 és mi az a 8.53?Köszi!
-
juhi07
senior tag
Jah amugy mi a helyzet az uj 8.9 driverel ?? Mgéri a 8.8 rol váltani vagy nem ???
-
nagyamte
tag
válasz
Mozso26 #26630 üzenetére
Igen, már próbáltam azzal a programmal, de semmi
Egyik haver mesélte hogy a stalkernál neki nyomot jó pár fps-t de nekem ott se sokkal jobb. De ott legalább használja mind a 2magot. Valamennyire. De itt. Nagyon durva ez a múlti programozás
Na de nem kell nagyon szidni, jó lesz azEgy két patch után.
-
19870820
senior tag
gyerekek az lehet hogy ettöl a drivertöl 45%ventivel 45fokos a kártyám?
Elég hüs lett
Mi lenne ha még a szobaventi is itt lenne?
Bár ez az uj driver eléggé megbolonditotta a gpu-z-t(már ráférne egy frissités a gpu-zre is). -
Mozso26
senior tag
-
nagyamte
tag
Helló.
Egy kis saját Crysis Warhead test.
Gép:
E8500~4050MHz
2Giga ram
4850 alapon.
1024*768 elsimítás ki.
8.8 ccc
Max Min minőség komment
33 6 Csúcs változó 20-28 fps között.
45 3 Játékos ---||--- 30-40 fps között
60 3.5 Átlagos ---||--- 45-60 fps között
És egy kis proci használat:érdekesUi. a magyar hang nagyon ott van. Szerintem jól sikerült. A játékba annyira nem merültem bele, remélem hasonlóan jó lesz, mint az előző.
Üdv Máté
-
achmed
tag
hi mindenki nekem is felmegy a 8.9 driver de ugy hogy nem egyben letöltött verzio hanem manualisan 3 fazisban egymas utan install es mukszik rendesen minden :sok sikert
-
-
zsák
tag
Csak nyugottan, én is egy korábbi lego mod után határoztam el magam, hogy nekem is kell ilyen ház majd! Amúgy hasznos lehet a "LEGO Digital Designer" nevű program, mert ha ott megcsinálod a házat, már rendelheted is a Lego-tol, persze rakat lovettáért.
Tőlled is bocs, hogy későn válaszoltam!
-
Tigryss
csendes tag
Üdvözletem!
Hát ezek az Idegenék igazán rendesek!
Kicserélték a hibás 4850 GS-t egy másikra. Szerencsére volt náluk, így nem kell 2 hetet
várnom! Este tesztüzem!
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Mozso26
senior tag
válasz
totyax #26613 üzenetére
Azért itt mintha megemlitené Barátom.
-
Tomate
veterán
2. CPU teszt után ezt kapom. Mi lehet a baj?
szerk: jobb gomb-->kép megjelenítése, sry elméreteztem
-
fdisk
őstag
válasz
totyax #26612 üzenetére
Ja,h úgy csináljam!Ez eddig eszembe se jutott.
Úgy túl könnyű lenne!
De mint fentebb már leírták,mivel nem hoz(ott) egetrengető változást a 8.9 ezért hanyagolom.(#26615) Hooper:
Kérdezz körbe ismerősednél.Zalman cpu hűtőkhöz szokták adni.Nekem van kettő is.A két szál drót meg azért kell,h össze tudd kötni a mate és a vga vent csatlakozóját,mivel a két felület nem egyforma méretű.(ellenben pl bármilyen 3 pines venti csatlakozójával)
Forrasztópáka meg es kis ón,és kész a mű! -
Hooper
őstag
nem kontárkodsz bele
Fan mate-t nem nagyon kapni sehol (ahol én néztem), meg a némi barkács, 2 szál 0,5ös vezeték nekem nem nagyon mond semmit, elektrotechnikán még az elméleten megbuktam, a gyakorlatig el se jutottamNemtudjátok a 3Dmart 06 miért nem tölt be? bejön a kis ablak, h betölti a rendszerinfokat, és ez akár 1 percet is igénybe vehet...10perc után semmi.. ctrl+alt+del >> 3dmark nemválaszol...
hátha vkinek hasonlo...
-
Vasinger!
nagyúr
Egy 4850-em van, 8.7-es catalysttal. Láttam kijött a 8.9, de nemtudom feltegyem-e? Javítana a teljesítményen? A 8.8 fps gyengülést eredményezett. Vélemény?
-
katt777
félisten
válasz
pempellini #26598 üzenetére
Nekem elküldte, úgyhogy pl. az oldalamról. De tényleg jobb a sajátodat átállítani, cikkeimben erről minden.
-
Atla
senior tag
válasz
pempellini #26602 üzenetére
Az a legjobb ha mindig a sajátodat birizgálod,vagy a saját gyártódét!
Ja és nem ártana egy PC-i-os vga-sem ami DOS-ra valo,mert ha valamit elszúrsz akkor ezzel
tudod csak helyre rakni!Na meg persze egy Floppy meghajtó is kellene + két lemez!
Az egyiken az eredeti Bios ha baj van, a másikon a moddolt!Ez a winflash dolog nem az igazi szvsz! -
fdisk
őstag
válasz
pempellini #26602 üzenetére
Dehogy szedem!Minek?
Venti vezérlésről meg annyit,h majdnem ua az mint amivel nekem is kijött a vga.
Szvsz ua olyan xarkupac.
No meg próbálgasd Te is a flashelést,hisz sosem fogsz ráérezni az ízére!(izgulás,h életre kel-e a vga flash után...stb)
Ne csak én szopjak állandóan a driver felrakással leszedéssel!(#26605) Hooper:bocs,h belekontárkodeom.Próbáld meg fan mate 2-vel szabályozni.Közvetlenül valszeg nem lehet összedugni a vga csatiját a mate-val,de némi barkácscsal(2 szál 0.5-ös vezeték)össze lehet kötni.
-
19870820
senior tag
hali valaki nem tudja mibe lehet észrevenni ezt az uj opengl 3.0 támogatást?
Vagy melyik játékba van ilyen?
-
Hooper
őstag
válasz
Geza26 #26604 üzenetére
A proci vigye a 2,6-3,0Ghz-t, meg 1 jó táp (ezt nemláttam a konfigodban - pl 400as FSP, vagy corsair vx450
)...
inkább 4850 amugy, főleg ha az árát is nézzük!(#26584) HSM -" A sima 2-eresnek is lehet kevesebb voltot adni, és máris lassabban pörög..." >> gondolom potival, vagy van más megoldás?
fentebb már kérdeztem, h a vga ventinek EZ a kicsi csatija van, ezt mire mivel hogy, lehet kötni? -
Geza26
senior tag
Hello!
Elbírkózna egy 4850/70-nel a configom? Köszönöm!
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #26548 üzenetére
Ha a Sapphire-re veszel hűtőt, akkor is 40k-nál vagy. Egyébként a HIS-be be lehet tenni az OC-t bios-moddal (ők is azt teszik
), éppen azért jó a hűtés.
gyiku: Hát, most nem tudom, lehet, hogy kevertem. De IceQ3 3870-ekből is csináltam már turbo-t!
Sőt, simából is, de azt csak a sajátomon (ref.), és Chillával.
-
pempellini
senior tag
fdisk szedd le a TECHPÓWERUP oldaláról a gyári biosok közül ezt [link]
te már úgyis kened vágod a dolgotaztán megoszthatnád velem a tapasztalataidat,venti vezérlés is elég jónak tűnik
-
TTomax
félisten
válasz
pempellini #26599 üzenetére
nekem igaz 4850-em van a 4870-röl nem tudok nyilatkozni...ezért is érdekes A CCC kép amit linkeltem,,,,
(#26600) fdisk
Ez 4850,de biztos menne ez 70nél is szerintem...
Aktív témák
- Autós topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- nVidia RTX 5060 TI - 5070 - 5080 - 5090 - Update 04.27-
- NVIDIA GTX 1660 SUPER 6G
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 3060 3070 3080 3090 Ti
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás RTX 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!