- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz
TTomax #26597 üzenetére
Fesz,állított biossal Te tod CCC alól húzni a karit?
Mert nekem pont úgy nem lehet!(rivával lehet)
Értsd:ha a legkisebb mértékben is +változtatom a fesz.értéket(akár melyiket)akkor sem CCC,sem ATT alól nem lehet húzni a vga-at.Visszaugrik a csuszka mindig a biosba beállított értékre. -
pempellini
senior tag
-
TTomax
félisten
Fogalmam sincs miért nem úgy módoltok bios-t ahogy ésszerű?????Én Csak a feszt állítottam át az RBE 1.5-ös editorral,és persze azt,hogy a CCC 800/1300-ig engedje húzni a kártyát,linkeltem már többször ,de az offtengerben eltűnik,hogy utánna ilyen problémákkal legyen tele ismét a topic ha valaki bios-t buherál akkor előbb tényleg kérdezzen mert aztán csodálkozik,miért nem lehet frissíteni a drivert...
Szoval az én CCC-m most így néz ki [link]
A GPU 1.158V-t kap BIOS-ból így az ATT-t sem kell futtatnom ami ugye egy újabb hibalehetőség kiiktatása... S1 rev2-es hűtővel simán 50foka alatt marad 720/1100-on...és beton stabil,driver csere után is...(#26595) pempellini
Igen gyári biosok... -
Mozso26
senior tag
válasz
totyax #26593 üzenetére
A te szöveg értési képességeiddel is vannak problémák barátom, irta hogy moddolt , és én is irtam hogy az enyém is moddolt. De Bios modd elött is ugyancsak produkálta ezt a fajta hibát ha jol emlékszem. Amugy Peace
Szerited tényleg a bios modd kavarna be?De miért nem változott a biosban semmi lényegi , a Horváth krisz féle bios van fenn nálam. -
pempellini
senior tag
srácok a TECHPÓWERUP oldalán gyári biosok vannak?[link]
-
Terminator47
csendes tag
Helló mindenki! Most szereztem be egy Asus 4870-es vidkarit. Új vagyok az Ati klubban, úgyhogy lehet hülyeséget fogok kérdezni...
Feltelepítettem az ATITool 0.27b4et, amin elindítottam az artifact teszet. És alap órajeleken dob néha-néha egy pár pöttyöt. Ettől függetlenül megy tovább no errorral.(Nem akartam húzni csak kipróbálni.) Akkor ez most azt jelenti hogy hibázik a kártya? Vagy mennyire megbízható ez a program? Ezt az egy problémát leszámítva elégedett vagyok a kártyával. Eddig a CoD4et, a S.T.A.L.K.E.R. - Clear Skyt,a Witchert és a Bioshockot próbáltam rajta de mindegyik hibátlanul ment.
A válaszokat előre is köszi! -
fdisk
őstag
válasz
arsenlupin #26587 üzenetére
Ne vedd sértésnak,de kicsit visszaoovasol írtam,h próbáltam csak magában a display drivert feltenni,de nem ment fel.
Azért köszi a segítséget!
És peace!(#26588) luw2win :szedi a port.de nem vészesen(70-em van),csak rendszeresen kell portalanítani(havonat szoktam).Én vettem egy kompresszort.
8 bar kifúj minden xart a gépből az biztos -
luw2win
őstag
válasz
Gerisz #26569 üzenetére
Eléggé hosszú elmagyarázni
Egy HIS IceQ 4850-t szeretnénk venni namost nem tudom h mennyire fog telemenni porral meg szösszel mert az előző vga-m ugy megszette magát h elérte a 110 fokot és csak néztem h ez meg mi...
Szal azért vennénk HIS-t mert megbizható eléggé olcson hozzá tudok jutni ( kb 35k) és ha ez is tele meg porral akk kell egy olyan hűtő amit könnyen tudok takaritani -
fdisk
őstag
válasz
pempellini #26576 üzenetére
Ha jól tom a 3.vezeték(sárga) csak ford.szám jelét adja tovább,h lásd mennyivel pörög vmi.
(#26573) gyvi:próbáld meg fan mate 2-vel szabályozni.Közvetlenül valszeg nem lehet összedugni a vga csatiját a mate-val,de némi barkácscsal(2 szál 0.5-ös vezeték)össze lehet kötni.
bazz,HSM mgelőzött
(#26586) stevve:akkor hanyagolom a 8.9-et.
(#26583) Mozso26 :majd tudatom,ha jutottam vmire.De valszeg a bios mod kavar be.
-
HSM
félisten
válasz
2 vezeték a powa (feket, piros)
+1 az érzékelés (ált. sárga)
+1 a PWM-es fordulatvezérlés.A sima 2-eresnek is lehet kevesebb voltot adni, és máris lassabban pörög...
-
Mozso26
senior tag
Nekem is ugyan ez volt a problémám a kezdetektöl fogva(8.6 driver). Nekem is van bios mod , de elötte sem tudtam uj drivert telepiteni pont ugyan ugy ahogy tesem.Az okát nem tudom, de a régi drivereket mindig vissza tudtam telepiteni simán , csak épp az ujat nem tudtam felrakini.Hogy mégis eddig hogy sikerült(mert most a 8.8-nál járok) ...hát fogalmam sincs. ...de aszem kifogytam a szerencséböl és a 8.9-et már én sem probálom meg.
UI: Ha rájösz mi a megoldás légyszi ird meg priviben. -
Hooper
őstag
Nekem gainward van szintén dualslotos hűtővel, és nekem is elég hagos (pedig 6%on megy a venti).. ATTben tudsz állítani ha engedi, bát asszem egy PH tesztben 8800GTn ugyanez a hűtő volt, és írták h nemszabályozható..de ez nem 100%.
Eagl3 - mien potit lehet rákötni az ilyen vetire? nekem is lehet ez lesz a megoldás, de EZ ien pici csatis, nem olyan mint amit az alaplapra kötsz rá ház ventis csati (bocs de a csatik hivatalos neveit nemtudom
)
-
gyvi
csendes tag
válasz
2 vezetéket is lehet szabályozni - kevesebb voltot kap.
-
Szép sorozat...
Én este fogom felpakolni az újat.
Esetleg még 1: a VGA-t töröld a hardverek közül az eszközkezelőben, restart.
Amúgy érdekes újítások vannak az új verzióban:
[I]"New FeaturesCatalyst™ 8.9 introduces the following new features:
• Catalyst™ Control Center: New Display mode support
• OverDrive™ support for QUAD CrossFireX configurations
· OpenGL™ 3.0 extension support"[/I]
-
Eagl3
veterán
"A ventilátort egyenlőre nem sikerült szabályozni, viszont hangja az van. Valószínű fullon jár 2D-ben is."
Én lehúznám a kariról és rákötném egy potira vagy külső szabályozó panelra (inkább az utóbbira) feltéve ha nem rinyál a kari, h. nincs rádugva. De ha van szoftveres megoldás az jobb lehet ha magától állítja a fordulatot.
-
gyvi
csendes tag
Tegnap én is beléptem a klubba.
Vettem egy ilyet.
Idle: 47fok, load 55-60fok.
A ventilátort egyenlőre nem sikerült szabályozni, viszont hangja az van. Valószínű fullon jár 2D-ben is.
Amúgy 37k volt ufóéknál.
Ha érdekel vkit a max órajelek, megnézhetem mit megy, bár nem vagyok a vga tuning híve.
-
luw2win
őstag
Egy dualslotos 4850-re rámegy az Accelero S1?
-
fdisk
őstag
válasz
stevve #26566 üzenetére
Igen,rájöttem!
Próbálkozásaim -
Hooper
őstag
Jo, kicsit erősen fogalmaztam, MOD>> 3Ghz már mindenre elég, de amit a PH tesztben is volt 2,6-3,0 között Core 2-vel királyvilág van!
~3,6ot meg a tuningfanok, 3dmark művészek szokták mondani -
DerStauner
senior tag
mi történik akkor, ha egy 8.7-es catalyst-ra felteszem a 8.9-t úgy, hogy előtte semmi uninstallt nem hajtok végre, hanem csak simán duplaklikk, és mehet neki
(nem, nem vagyok b???m
, de érdekes lehet kipróbálni)
-
jokerone
tag
erre valaki???
-
Hooper
őstag
Erre valki? (főleg a vrmre vonatkozó része)
Más: Gainward 4850 DS gyári ventijét szerintetek lelehetne cserélni ERRE?
Ahogy nézem a felfogatás és a méret is stimmel.. ez 23db-n megy, az már egész halknak mondhato... -
luw2win
őstag
-
Nashville
tag
válasz
LicskaiJ #26480 üzenetére
Én pont egy ilyennel szívok két hete, vagyis kettővel és úgy néz ki, hogy a második is garis lesz.
Én is várok mások teszteredményére, hogy másnak ír e ki hibaüzenetet 80 mp. után a FurMark Stabitlity teszt- je, úgy mit a GPU Caps Viewer- nél ilyet: [link a képhez]
..mert nálam mindkettőnél ugyanez az eredmény. HSM kollega szerint garis a cucc, csak kellett volna egy pár teszt, hogy tudjak mivel érvelni. Főleg, ha valakinek pont ilyen Sapphire (csak jól működő) lenne az lenne a tuti: [link] -
fdisk
őstag
Nálam nem települ fel a 8.9.[link]
Minden lehetséges módon próbáltam feltenni,de nem sikerült.
1.8.7 teljes uninstall+dc futtatás+kézi registry pucolás,restart,nem megy fel
2.8.7 teljes uninstall+dc futtatás+kézi registry pucolás,restart,dc futtatás,nem megy fel
3.8.7 teljes uninstall+dc futtatás+kézi registry pucolás,restart,csökkentett mód,dc futtatás,restart,nem megy fel
4.8.7 teljes uninstall+dc futtatás+kézi registry pucolás,restart nélküli 8.9 install,nem megy fel.
5.Csak magában a display drivert is próbáltam,de így sem jó.
Próbáltam úgy is,h 8.7-re egyből fel a 8.9-t.de semmi.
Viszont a 8.7 minden esetben egyből visszament.
Nem értem.
Van 1általán értelme feltennem a 8.9-et? -
katt777
félisten
válasz
pempellini #26536 üzenetére
Azért, mert nem írod át bin-nek.
Átírhatod kukutyinnak is, tök mindegy. ATI Flash bármit átvisz, ha megfelelő a fájl, Winflash-hez persze ésszerűbb bin-t vagy rom-ot használni.
-
luw2win
őstag
Hali!
Szeptemberben végén gépet veszek.
Az a kérdés h 4850 v 8800GTS 512
Én tudom magamba h a 4850 jobb de annyira berögzött nvidiás vok h félek a váltástól
gondolok itt a szokatlan ati szoftver kezelésére meg stb.
A gép az igy nézne ki:Alaplap LGA-775 Gigabyte GA-EP45-DS3
CPU LGA-775 Core2 Duo E8500 3.16/6M/1333 BOX
DDR2 RAM 4 GB/1066 DDR2 Corsair Dominator
Tápegység Chieftec 450W GPS-450AA
VGA: VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 2 év gar: 34.990,- + S1
VGA Gigabyte GF 8800 GTS 512 DDR3 3 év gar: 34.990,-köszi a választ
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #26496 üzenetére
[link]
Nem egy blokk.
Ha egy árban van, én HIS-t vennék, a kifelé fújó hűtés nagyon sokat számít. Amúgy a toxic gyakorlatilag a TurboX, csak épp házba fűtős kivitel.
Végül amúgy azért lett Giga, mert az volt a legolcsóbb (33,5K nagyker bruttó) és adtam egy esélyt a gyári hűtésnek, hátha be lehet úgy szabályozni, hogy 90 fok fölé ne nagyon menjen. Hát ez tolerálható zajszinttel nem sikerült, úgyhogy kapott egy AC S1-et, és így is olcsóbban jött ki picivel, mint a Sapphire. Annyival jártam rosszabbul, hogy a RAM 1050 fölött sünivel sem megy, míg a Toxic jobb csipjei elvileg akár 1200 körül is tudnak menni, cserébe van +1 év garim. Amúgy gondolkozom is, hogy lecseréljem egy IceQ-ra a kártyám, mert nagyon bemelegíti a házamat, alapórajelen is, erősebb házhűtést meg nem szeretnék, mert fontos, hogy csöndes legyen..... Amúgy ezt [link] láttad?
Amúgy én nem hagynám Idle passzívan a kártyát, most van rajta egy extra halk folyadékcsapágyas 1200RPM-es 12cm-s venti, gyakorlatilag nincs hangja. -
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Kérdésem a következő lenne RBE-vel szeretném a biosom módosítani lementettem a biost kaptam egy bin file-t ha beolvastatom az RBE-vel modosítom és el akarom menteni csak rom file-nak menti el,ez miért van?
-
Hooper
őstag
vrm hőfokot keresem... Everestben találtam pár értéket, melyik lehet az?
GPU dióda (DispIO) 37 °C (99 °F) (ez a mag azt tudom)
GPU dióda (MemIO) 43 °C (109 °F) (gondolom ez a memo)
GPU dióda (árnyaló) 40 °C (104 °F) (e zlenne az?.. fentebb írták h everest kiírja, de több értéket nem találok, ez az érzékelő résznél volt..)
magnum_pi-én az Ipon-t ajánlom, jo árak vannak, nagy a választék, és másnapra megvan8,9es driver megy gubanc nélkül, felrakható srácok?
JA, és GAINWARD 4850 DS karihoz biosfrissitést szerintetek hol találok... még mindíg a túlvezérelt venti problémára keresek megoldást... -
Samanbacsii
őstag
Most beszereztem 2db két molex -> egy 6pin átalakítót. Mert azt láttam, hogy általában a kártyákhoz adott 8pines átalakítók két 6pin mamából és egy 8pin papából állnak.
Örülök ha marad szabad molexem...Egyébként volt olyan 6pin dugó amibe csak három vezeték volt bekötve, szélén egymás fölött 1sárga és 1fekete középen 1barna. Olyat választottam amin mindkét szélén bekötve a sárga és fekete középen egyhelyre két barna van. Mondjuk, örültem volna ha egyszerűbb a kábelezés, de hát a tápomon csak egy hatos van...
-
magnum_pi
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár megbízható és olcsó online boltot ahonnan vehetnék 2db 4850et?
Köszi!
-
fanti
addikt
Esetleg powerplay a 8.9-ben?
-
TTomax
félisten
Most ezt nem tudom miért gond,hogy a GPU-Z még nem kompatibilis a driverral... a8.9b-re is így reagált...
-
Atla
senior tag
Felraktam a 8.9-et + a hozzá való magyar ccc-t!
Mindjárt egy kis érdekesség!
Figyeld a GPU clock-ot,és a Bandwidth-ot!
Ki tudja h mi az és miért csökkent a felére?? -
SLYM
veterán
milyen progival nézitek meg a karitok hőmérsékletét és milyen progival állítjátok be a vidkari hűtésének a fordulatszámát?
-
TTomax
félisten
8.9-es catalyst ??? Tesztelte valaki?? vélemények???
-
SLYM
veterán
sapphire 4850 HD a kártyám. az amin az új hűtő van. nem tudom sehol se megnézni, hogy hány fokos a kártya. illetve kellene még nekem egy ventillátor fordulatszám szabályzó progi. na ezekre egyébként eddig jó volt az ati tray tools, most viszont valamirt nem működnek együtt
-
Gerisz
addikt
válasz
realmadrid #26512 üzenetére
Ja a 4850-is egy atom nagy pofon. Főleg ha minden játékban ki lesznek küszöbölve az apró problémák. De mind a 2-ő az áráért a Best Of
-
válasz
realmadrid #26512 üzenetére
Szerinted, mennyi pofont kapott nVidiának? Alig tudtam számolni.
-
realmadrid
aktív tag
Nagyon bika lett a HD4870 végre egy pofon az Nvidiának
-
poli27
veterán
Ezt láttátok már? : [link]
-
CoD2-t játszottam végig végtelen lőszerrel és halhatatlansággal, ettől a 4870 X2-től jól befűtőtte a szobámat (komolyan!), egészen kellemes kis radiátor.
Ha nem játszok, néhány perc múlva megint hűvös lett, játsszak reggelig? Neeem!
-
Henryk
aktív tag
Valamelyest már sikerült helyrerázni, mostmár elindulnak a játékok is és nem mondják azt hogy nincs videokártyám.. meg feltettem a 8.9es catalystet is, hátha. hangja maradt, de nem merem levenni mert félő hogy besül ezzel a szuper hűtéssel.
-
Darko
senior tag
válasz
Samanbacsii #26429 üzenetére
Nem. 4870x2-nek kell 1x6pin + 1x8pin, de a dobozban találsz átalakítót, ez jól jön ha a tápodon nem lenne 8pines csati.
Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest