Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
válasz
Osynho
üzenetére
Most csak ezt tudom mutatni, mert nem vagyok otthon. Crysis közben nekem 64 vagy 65 fokra ment fel, ha jól emlékszem. Nekem nem hangos, bár ez szubjektív, nem mértem, de nem egy porszívó. Nagyon szépen szabályozza a ventijét.
aginor: Köszi, bár ez nekem már magas, sajnos nem értek hozzá. Gyártó szerint 1.8V-ot kéne kapjanak, nem? Nem sok az a 2.1V? Én így már nem merném használni
fdisk:Neked is köszi. A procimat csak 3280-on használom, mert 1680*1050-ben szűrőkkel kihajtja a VGA-mat. Csak azért kérdeztem, mert nem akarom, hogy meghaljanak a ramjaim és nem tudom, hogy mi a jobb, ha van 1066-os memóriám, de nincs kihasználva teljesen(ami mehetne alapfeszen jobb időzítésekkel), vagy van 800-as memóriám, de túlfeszelve. -
Vasinger!
nagyúr
Valaki válasz?
: #27232 -
CsorvaGep
csendes tag
Üdv segítség kéne, azt írták itt már találkoztak a problémával. Asus eah4850 galciator hűtéssel (memórián nincs borda de furmakkal nem megy 80 felé bár nem hiszem hogy köze van hozzá) Szóval xp sp3-n és vista 32, 64-en nem jó a kártya, 8.7-8.9 ig próbáltam és néhány gyári driverrel is. Xp-n csak minden 3. 4. indulásnál boot után kékhalál: ati2dvag.dll végtelen ciklusba került, vistánál minden indulásnál. xp 8.6-os driverrel ment volna csak nem volt olyan felbontás ami kellett volna... A kártya lehet a hibás vagy egy újabb driverre várjak? Légyszives segítsetek!
-
marinea2
addikt
Egy 4870 kb mennyivel jobb mint a 3870X2 ?
Előre is köszi!

-
Loituma69
őstag
válasz
rocket
üzenetére
Vista ultimate 32 bites tisztán lett telepítve az új 4870 kártya miatt a 8.9 catalyis van most fent, de előtte a 88 volt azzal is ugyan így akadat a game. Nem folyamatos az akadás vam amikor tökéletes és amikor fordlok vagy új területre ékzek akor megakad 1-2 secre. Egyszerűen őrjítő. CCC megnézem. Este azért bepakolok még 1gb ramot hátha jobb lesz.
-
RiddleR
aktív tag
Elsősorban 4870PCS+ tulajokat kérdezném, hogy tudna valaki VDDC#1-4 hőmérsékleteket mondani nekem? Screen is jó.
Illetve akinek 4870-e van (nem X2), ott mennyi szokott ez lenni? (gyári hűtés, modolt hűtés, víz, akármi).Köszi.
ps.: ja és amúgy ez a VDDC hőmérséklet ez minek a hőmérséklete? A PVM-emé?
-
aginor
veterán
-
M@nH.
aktív tag
Valaki megtudná mondani hogy miért van a 4850-es vga-n led? Vagy annak mi a szerepe? Ha jól láttam 2 vagy 3 van.
-
_Toka_
senior tag
-
fdisk
őstag
válasz
johnny82
üzenetére
Bocs,h el felejtettem válaszolni
Igen kipróbáltam.
High quality-ről átálítottam high performance-ra.Semmi változás.Továbbra is el van vhol "veszve" 10-12 fps-em.
A ram kérdésedre.Ha nem akarsz pistát,felesleges a 4 giga ram.Ha nem tuningolsz(mondjuk a 800-as ramokat nem járatod 1000 felett,akkor szintén felesleges az 1066.(Én nekem a 800-as kingstonjaim 1000 is vígan mennek)
szóval kis tuning belefér mindenképp.Új RBE
Ebben már mintha lenne powerplay állítási lehetőség.H működik-e még nem tom.Nem próbáltam. -
Zin
őstag
valakinek van ilyen karija?HIS PCIE HD4850 IceQ4 512MB 256bit ?
Kivancsi vagyok,mert ez tetszik
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Igazad van semmire nem megyek vele, de nem is azért írtam! Hanem azért, hogy valakinek segíteni próbáljak! Ez a teszt a pontszámokról szól, aki futtat ilyet, tudomásul veszi! Teljesen igazad van abban a tekintetben, hogy egy ilyen karit inkább 1680*1050-ben kéne tesztelni szűrők mellett, de akkor nem tudnád összehasonlítani a többi kártyával az eredményidet, akik feltették a listára az eredményeiket. Nyugodj meg, amúgy játszani az előbb említett beálításokkal szoktam, azért vettem ilyen kártyát, mert az előző karim már nem bírta ezt!
-
DigitXT
félisten
válasz
Loituma69
üzenetére
Én tegnap vettem meg, és kipróbáltam (persze lehet, hogy az elején ez is kevésbé teljesítményéhes, bár ezt cáfolja, hogy itt "instant action" volt a kezdés, mondhatni még inkább in medias res, mint a Crysisben
): "Játékos" beállításokat választ alapból (ez talán a High-nak felel meg?), és teljesen jól megy. FPS-t most nem mértem, de 30 körül meglehet ránézésre. Mondjuk nálam 4GB RAM, bár az XP csak 3,5-et lát... Szerk: viszont csak 4850. Viszont Quad@3GHz. Mondjuk nem tudom, mennyire használja ki.
Szerk: ja igen: ez AA nélkül, 1024-ben.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
johnny82
üzenetére
És mire mész a sok 3Dmark ponttal?
Beváltod Futurmemark-os esernyőre?
Btw. ha két kari közötti teljesítménykülönbséget szeretnél megmérni, akkor nem a legjobb ötlet mindent lebutítani, mert akkor inkább a procit fogod "mérni", ha egyáltalán... Bár így, hogy a legtöbb 3Dmark (05/03/01
) 1024-ben mér, amúgyis azt (is) méred... Ezesetben viszont inkább a beállítások feljavítása után (adott esetben nagyobb felbontás, bár ezt az ingyenes verziók nem tudják) közelítenél majd a valós teljesítménykülönbséghez... (Amúgy tanulságos lenne megnézned, hogy mennyit számít pl. a 16xAF egy 4850-nek 1024-ben pl. 3Dmark05-ben: meglepően keveset: persze ha lenne alatt a 4GHz-es procim, jobban ki lehetne mutatni, de AF nélkül meg amúgysem játszok semmit, szóval nyugodtan lehet úgy mérni.
) -
Loituma69
őstag
ati 4870, 2gb ram E6300 proci 2.8 ghz és majd meg hal úgy akad a Crysis Warhead game.
Legmagasabb beállításon, de közepesen is szaggat rendesen. Iszonyatosan bosszant!
Ladtek 7900 gs nvidia kártyámat azért cseréltem le, hogy a Crysis rendesen tudjam nyomni, de ez a 4870 halott ezzel a játékkal miért! catalist 8.9 van fent! a 7900 gs simán futott közepes beállításon a 4870 meg akad játszhatatlan. Kidobom a francba ezt a gagyi kártyát és veszek egy nvidia 280. Vagy csak valami beállítzási gond van nálam? help! -
fdisk
őstag
Milyen esély van arra,h a bios miatt állt elő ez a jelenség?
Asus TOP biost használok a zafír karin. -
Én teljesítmény beállításon futtatok mondjuk 3DMarkot, úgy több a pont, nem kevéssel!
Viszont, ha játszok, én is felnyomom a szűrőket, de általában alkalmazásból. Mondjuk érdekes, ha én Catalystban rakok fel minden szűrőt maxra, akkor a GRID rettentően csúnya. Nem tudom miért van ez?!
Mod: Nekem sose lesz annyi pontom, a procim miatt. De a SM2 és SM3 pontjaim nem rosszak! -
Eagl3
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A 4870 hűtésével soha nem voltak gondok... csak a 4850-el.
-
Lecseréltem a 2Db 4870-est egy 4870X2-re halkabbnak halkabb, de mellé nagyon forró, van valamilye módosított bios hozzá? Vagy egyáltalán érdemes foglalkozni vele?
Gyiku: Tudom, de akkor minek van benne a topik nevébe az X2?

-
diegho
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
jól szellőző házban ventillátor nélkül nálam nem ment 60 fök fölé májusban. A titok nyitja a valóban jó szellőzés, az én házamban az egyik 12-es gyári venti pont oda fúj a kártyára, így minden probléma nélkül használható és hogy mennyit számít az oldalsó venti? Alaplap déli híd -7 fok, ha 500rpm-re be van kötve az oldalsó venti, szerintem a 4850 se menne 80 fok fölé normális szellőzéssel.
-
HSM
félisten
válasz
johnny82
üzenetére
Nekem nem kellettek ilyesmik, nálam minden magas minőségen, vagy alkalmazásfüggőn voltak, és így lett meg a 13700 illetve a 14500 pont....
Amúgy mikor egyszer véletlen (? ATT telepítés után) lecsúszott minden teljesítmény-beállításra, valami hihetetlen ronda lett minden, amúgy én elvből nem kapcsolnám le.... Nem azért vettem ilyen kártyát, hogy szar képe legyen, ha játszok! (Eddig sose volt szükség ilyesmire, még a régi 9700-asommal se...
) -
Eagl3
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Látom vacilálsz a GTX 280 meg a 4870-között.
Nem nagyon éri meg a 280, akkor már 4870X2-re érdemesebb rádobni.
De a 4870 a legjobb választás most szerintem. -
válasz
Kissjeno
üzenetére
Vegyél olyat, mint amilyen nekem van! HIS IceQ4. Szerintem tökéletes, nagyon jó teljesítmény, alacsony hőfok és nincs hangzavar. De valaki írta előttem, hogy általában az ember akkor ír ide, ha valami baja, kérdése van, nem akkor, ha minden flottul működik! Szerintem!
-
gyiku
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
csak adnak ra 3 ev garit, nem? akkor meg kit erdekel. nyilvan ugy vallaljak a garit, hogy tudjak mit csinalnak, es akar 1 zart dobozban venti nelkul is kibirja addig. elobb csereled le, mint 3 ev.
szvsz mubalhe, amit csinalsz

amint meglesz a penz ra, en ilyet veszek, mert tokos gyerek vagyok
valoszinu bocicsoki beeloz, mert o burzsuj. szal a tapasztalatokat elobb tudjatok meg tole 
-
fdisk
őstag
válasz
foreveryoung
üzenetére
Igen le,de nem ez a problema.

(#27319) Eagl3:nem babráltam hozzá.Ahhoz én túl gyáva vok.

-
Milka 78
nagyúr
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Eggyet tisztázzunk.A passziv Gigára is kell kig hűté(egy 8cm extrahalk kb.1200ft).Muért,az s1-re nem rek senki?Nézzetek úgy a karira mint ha gyárilag S1 lenne rajta.Készitek pár képet a házamról ami kicsi és zsúfolt is és mégis megy benne a levegő 4 vezérelt ventive hangtalanul...Most alakitom a kábeleket és Du.ra lessz eredmény.A 9600Gt passzívról csak annyit,hogy érdemes elolvasni a topickját(én azt tettem).Egy szaros kigészitő venti 40 fokot jelentett.A saját szememmel láttam.A másik...A Giga szerintetek olyan hülye,hogy 3 év garit ad egy olyan karira ami mindenki szerint 10 perc mulva megsül???Meredek lenne.Egyszó mint száz.Ha jön a kari meglátjátok.Én beválalom(mert férfiból vagyok)!

-
Pollux66
tag
Hi all!
2 napja vettem meg 1 Gainward dual slotos, egyedi hűtéses 4850-t!
Happy minden:
- nagy teljesítmény
- hűs kártya [link]DE iszonyatosan hangos!!!
Pedig csak 25%-on pörög!
Milyen progival tudnám lejebb szabályozni a fordulatot? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha tudsz egy kicsit várni kb.1héten belül jön a passzív Giga és tartok egy kis élménybeszámolót.Nekem csak a tápot lehet hallani pedig 4 ventim van a házba.A 4870-4850est(ref hűtős) is be tudod úgy állitani,hogy ne legyen hangos,max egy kicsit meleg lessz,de bírják.
-
HSM
félisten
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Én se bíznám rá a 4850-em egy passzív hűtőre, pláne nem akkorára, amit a Giga tett rá....
De attól még kíváncsi lennék, mit tud pl ha direkt ráfúj egy 12cm-s, vagy hasonlók.... -
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Stabil és halk kártyát akarsz? Vegyél akkó ilyet: [link]
A 4870 hűtője szerintem teljesen jó, bár üresjáratban az 50-es ref picit halkabb.... Stabilitással nekem nem volt gondom....
Mondjuk a Giga passzív 4850-e egy érdekes próbálkozás... Jó lenne, ha valaki venne, és beszámolna, milyen, mennyire meleg, stb.... Kíváncsi lennék.... -
Eagl3
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
4870-en nem kell hűtést cserélned, jól beállítva hűvösen tartja a kártyát viszonylag csendben. De az biztos, h. még így is ez a leg hangosabb a gépemben pedig van bent pár venti. Amúgy GTX-ek sem halkabbak szerintem...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Milka 78
üzenetére
pont mostanra sikerült elérnem, hogy kuss van a házban, és nem szeretném megtörni a csendet
4870-en már nem kell hűtést cserélnem? Sapphire-t tudnék venni. Mert ha cserélnem kell, akkor semmi értelme az egésznek, mert veszek egy GTX 280-at majdnem ugyanazért az árért. Stabil és halk kártyát akarok. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szeva!Bár nekem nincs ilyen karim sokat olvastam róla...Aginor mesélte,hogy a haverjának ilyenje van és melbevágó élmény volt a hangja(feljebb olvashatsz róla)viszon nagyon nagy tuning potenciál van benne...ha nem zavar a hang akkor szerintem nem rossz vétel!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Kissjeno
üzenetére
hát ez lol.... ezért kár volt ide benézned, ha nem tetszik ne vedd meg és maradj csöndben
aginor - de nem is készült 5évig
pribi nekem is ilyen vgam van, de ha használsz ATT-t (ATI Tray Tools), beállitod a venti szabályozást és lása csodát kb 60fokos lesz a vgad 2Dban 32%os venti forulattal ami halk

[link] -
-
Brumi˘
addikt
Nesze neked vmod, meg hűtő csere bere, erre meg az a karim döglik meg amit nem is nagyon basztattam. Ki érti ezt?
Lehet jobban jártam volna ha arra teszem az s1-et és ezen maradt volna a gyári cool, csak pár fokkal lett volna melegebb de most talán még mind2 karim élne. 
-
_Toka_
senior tag
-
HSM
félisten
A GPU hőmérsékletét a Catalyst Control Center is kiírja az OverDrive fülön, de a GPU-Z is megteszi.
Amúgy a 3DMARK06 egy fos, gondolom azzal teszteltél.... Nekem egy tuningos 3870-re 13700 pontot dobott, tuningolt 4850-re (720/1050) pedig 14400-at... Nevetséges...
Amúgy nagyon procifüggő a pontszám, én nem foglalkoznék vele.
(#27309) DigitXT :
Nálam amúgy a SM pontszámok sem nőttek nagyon, pedig érezhetően gyorsabb a kártya... Pl Crysis +40% sebesség, 3dmark +6-8%
Azt meg sem merem nézni, tuning nélkül mit adna, mikor utoljára próbáltam 10 000 pont alá lepontozta a zsír új 3870-em, elég sokkoló volt. -
DigitXT
félisten
A gpu hőmérsékletét melyik progarmmal lehet megmérni?
Pl. a GPU-Z jó erre a célra is.jobbak az eredményeim a 3dMarkban
Nem írtad, melyik 3DMark, de ha 06-nál korábbi, akkor procilimitált az összes. (A 06 a legkevésbé, ott viszont a prociteszt eredményének az összpontszámba való beszámítása torzítja rendesen az eredményeket, így az összehasonlíthatóság csak adott procival lehetséges, vagy az SM2/SM3 pontszámok alapján.) Ha a pontszám érdekel, húzd meg a procit (C2D-kben egy csomó tartalék van), de amúgy élsimitással és nem 1024-ben jobban kijönne a 4850 előnye (mert van neki, nem kevés
). Szerk: játékokban is számíthat a procituning.
-
Poiro7
senior tag
Többen jelezték, hogy Call Of Duty 4 illetve más játékok alatt akadozik a játék, rájöttem a hibára. Kevés a memória, én 1Gb-ról 2Gb-ra váltottam és láss csodát megszüntek az akadozások.

-
totyax
aktív tag
válasz
alien_
üzenetére
Azért nem olyan kicsik azok mivel 3-4 van egy kupacba abból a kis fekete izékből. A nagyobb kocka alakú izé nem tudom micsoda, kell-e hűteni egyáltalán. Aki tudja ne fogja vissza magát

Viszont van két lyuk legalábbis az én kártyámon, tehát oda lehet fogatni valami bordát csavarral is. Nem tudom hogy hőre rögzülnek-e, erre szerintem felhívnák a figyelmet az összeszerelési útmutatóban, hogy amíg a kártya be nem fűti addig nem 100%-os- -
totyax
aktív tag
válasz
Kissjeno
üzenetére
1. Ez nem főzelék, nem baj neki. Így tervezték, nekem 3 év gari van rá. 3 év múlva pedig ez a kártya szerintem szart se ér majd, tehát olyan mindegy hogy megpusztul-e 3 év múlva vagy nem.
2. lásd 1. De ilyet hogy a memória forró 4850-nél itt nem olvastam.
3. Nem olvastam ilyesmit csak a szériahibásan kiadott Gainwardnál, aminél egy srác írta hogy ha egy kis ventit odatett a kártya hátuljához az működött. A Gainward az pedig csak egy gyártó, és nem keverendő az ATI-val.
4. Nem hangos ahogy én olvastam itt a refkártyákról. Azoknak hangos akik ld. a te 1. és 2. pontod miatt feljebb rakták a fordulatot.
Nekem az Asus nem hangos, igaz felmegy 90 fokig is a gpu. Az egyedi kialakítású vga kártyákra nem attól függően raknak rá ventit hogy az ATI vagy nvidia, hanem a kártya gyártója tervezi rá, tehát rajtuk kell elverni a port és nem az ATI-n. Alaplapra is tesznek olyan hangerejű chipsethűtőt hogy kimenekülsz a világból és annak a vga-hoz köze nincs.
Sőt többnyire nvidia chipet rejt ;)
5. Új (fejlesztésű) hardvert nem muszáj rögtön venni, általában el kell telni jó pár hónapnak (évnek!!!) mire kiforr egy driver, és ez az összes hardverre igaz. A nyomtatóktól kezdve az alaplap bios-áig és még lehetne sorolni. És ugyanez a szoftverekre is igaz, mire egy szoftver (itt játék...) kiforr, azaz megkapja az 5-6 pach-ét addigra évek is eltelhetnek.
6. A 4850-esem 625/1003Mhz-el érkezett. Felnyomtam 675/1050-re és nincs vele gond.
7. Nekem nem fagyott még le.Ahogy mondtam az előbb is, nvidiát is vehetsz nyugodtan, senki se erőlteti rád az atit. A választás szabad

-
Motion_Blur
félisten
Hali!
A Gigabyte által kiadott, Zalman hűtéses 4850-ről mi az általános vélekedés? Még ennek is kevés a hűtése? Nézzek inkább dual slotos Gainwardokat?
Pontos típus: GV-R485ZL-512H
-
Milka 78
nagyúr
válasz
stevve
üzenetére
Az a röhely,hogy én 4 nap alatt 3 szor olvastam végig az egész topickot+több nálam sokkal tapasztaltabb kollégát is megkérdeztem,hogy mi a véleménye eről,mit tud,milyen hangos,milyen meleg,millió hazai és külföldi tesztet olvastam el és ebből megpróbáltam összerakni egy képet.Nekem nem jött le ilyen negatív kép erröl a szériáról,de lehet hogy csak idősebb lettem.
Eggyetlen parám van és az sem a kari hibálya.A játékfejlesztők leálhatnának az Nv optimalizálásról és elkezdhetnének számolni,hogy a földön hány Nv és ATI kártya van.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

szóval kis tuning belefér mindenképp.

): "Játékos" beállításokat választ alapból (ez talán a High-nak felel meg?), és teljesen jól megy. FPS-t most nem mértem, de 30 körül meglehet ránézésre. Mondjuk nálam 4GB RAM, bár az XP csak 3,5-et lát... Szerk: viszont csak 4850. Viszont Quad@3GHz. Mondjuk nem tudom, mennyire használja ki.

)
Én is a Toxickot akartam passzívra,de ha valamit elbxok(már volt rá példa)ugrik a gari és ilyen hibára most nincs kreditem.Ilyen a ház szóval semmi extra...
De ez már OFF sry

Részvétem, Remélem sikerül gariztatni