Hirdetés
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
TTomax
félisten
Megvan az új processzorom... blindre 3,6ghz... mennek azért ezek a Radeonok....
[link](#26199) noncsika
Nem,nem kell hotfix,viszont az X64-es azaz a 64bites XP drivert kell letöltened... amugy telepíteni se fogsz tudni mást,szóval nem lehet elszúrni...
-
noncsika
tag
egy gyors butus kerdes, ami valszeg fel volt mar teve...
xp 64bit ala, ha letoltom a 8.8as catalystot kell nekem a hotfix is? thx -
DerStauner
senior tag
válasz
Calibos #26193 üzenetére
az xp manager szerintem nem fog működni vista64-en (bár nem próbáltam)
viszont mindent helyesen csináltam, szerintem: vezérlőpultból ati le, csökkentett módban driver sweeper szépen kisöpört mindent, majd normál módban feltettem a driver-t, majd restart. nem volt közben semmi probléma.
-
yodee_
őstag
srácok az lehetséges, hogy tegyük fel szar a tápom, és az tönkre Qrja a vga-m? vagy ha tápot cserélek akkor megoldódik a gond?
-
Calibos
addikt
válasz
DerStauner #26191 üzenetére
driver sweeper-el takarítsd le a drivert és utána a "xp manager" progival csinálj +1 takarítást.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner #26186 üzenetére
A catalyst a display driver, ezt általában havonta frissíti az ati. Az egyébb drivereket nem frissíti ilyen sűrűséggel( TV, VIVO, hydravision, MMC.........etc)
Láthatod a saját képeden, hogy a 2D, a direct 3D, az OpenGL driverek verzió számai sem azonosak.#26191#
szvsz ilyen nincs, ott valami hiba volt a telepítéskor vagy előtte nem volt teljes az uninstal és maradt valami az előző verzióból.
Ilyen gondok nálam béta catalyst használata után voltak......... -
DerStauner
senior tag
emlékszem rá, valaki írta ebben a topicban, hogy miután felrakta a 8.8-at, kell néhány restart, míg az új driver teljesen "bejátszódik" a rendszerbe.
ez tényleg így van?
mert nálam eddig egy restart után (installálás után) rendszertelen időközönként kidob a gears of war-ból hibával (display driver leállt, zárja be az alkalmazást).
-
Anubis_9
addikt
Erre esetleg valaki?
-
DerStauner
senior tag
válasz
arsenlupin #26185 üzenetére
ismerem a válasz gombot, köszi.
azonban nem értem a dolgot. van egyszer verziószáma a catalyst-nek is, meg van az ati drivereknek is?
amiről ti itt mindig beszéltek, hogy 8.8 meg 8.9 béta, az a catalyst verziója? de hát az nem a driver, vagy igen?
miután feltettem a 8.8-at, ez a kép fogadott
driver verziónak itt is 8.5 van feltüntetve.
miért nem lehet ezt az egészet egységesen kezelni? vagy csak szerintem nincs így?
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner #26184 üzenetére
A képen 8.7 verziójú catalyst van.
Használd a "válasz" gombot így tudjuk kinek írsz..........
-
DerStauner
senior tag
és valóban, tényleg 8.5-ös driver van fenn
megnéztem a kártyához adott cd-t is, azon is 8.5-ös felirat szerepel
remélem, hogy a 8.8-ra történő frissítésssel megoldódik a probléma
-
Hooper
őstag
válasz
bluespirit #26171 üzenetére
A refhűtéses kártyák között szerintem a matricán, dobozon kívül nemnagyon van külömbség.. refesböl, és a legolcsóbbat választanám, aztán S1et rá
SKYROB - hangban mien?
-
Hooper
őstag
válasz
Calibos #26135 üzenetére
"4800 szériát igazából Vistával kéne futtatni. " - miért?
egyébként én mostraktam össze a gépemet, 1napom ráment a vistaval valo sz*rakodásra, most megint XPvan, azt elsőre pöccre hibátlanul belőttem, mindent felraktam...(#26147) Tigryss - A sapphire dualslot hűtős verzióról eddig jókat hallottam, mind hőtésben, mind hangban: ő az
-
SKYROB
tag
Uraim.
Most vettem meg Saphhire HD 4850 DS-os karimat.
Cod4 alatt mondhatni fúlra állítva 56-60 fok alapon 45 fokos.
Szerintem elég ez így. -
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner #26160 üzenetére
Az nvidia gyárt alalplapi chipsetet is azt is lelehet pucolni vele nem csak a disply drivert.
-
szerintetek nagy a különbség a sima pci-e és a pci-e2.0 között?
mármint látható különbség
mert p35 ds3-asom van és csak sima pci-e foglalatos megérné egy csere p45-ösre? -
bluespirit
tag
Szerintetek jó minőség a Gainward 4850-es. Miért olyen olcsó mondjuk a Sapphire-hez képest?A Hűtése jó?
-
fdisk
őstag
válasz
pempellini #26166 üzenetére
ment a pü
-
Hideyoshi
tag
Hi!
Adva van: Gigabyte MA-770 DS3, 2x1Gb Ram Dual, Athlon 64 x2 5400+ @3,2Ghz
Ebbe szeretnék egy 4850-et. Érdemes, vagy nem bírja kihajtani?
-
fdisk
őstag
válasz
pempellini #26161 üzenetére
Én csináltam magamnak egyet.Egy asus top biost flasheltem fel a sapphire karimra.Persze módosított frekikkel.2D/3D 300/815
De RBE-vel Te is át tudod írni az értékeket.Nem nagy kunszt. -
Tigryss
csendes tag
válasz
pempellini #26162 üzenetére
Na igen! Csupán most gondoltam bele, hogy garanciánál csere van, kvázi más gyártó termékét már nem tudom megvenni. Szóval reménykedem, hogy kapok egy mûködô GS-t.
-
pempellini
senior tag
sziasztok
esetleg nem tud valaki sapphire 4870-hez biost ami 2d-ben visszaveszi az órajeleket és a feszültségeket jobban mint a gyári és működik is.
-
DerStauner
senior tag
a driver sweeper az nvidia esetében display-t és chipset-et is leszed, az ati esetében csak display-t.
ez mit is jelent pontosan?
-
Tigryss
csendes tag
válasz
Calibos #26152 üzenetére
Értem köszi! IceQ még nincs boltban, legalábbis Budapesten még nem láttam.
Meg kell várnom mi a betû a kártyámmal, aztán kiderül. Valamint úgy vagyok vele,
ha veszek valamit, ne keljen még hozzányúlnom külön.
Ez a garanciás megoldás meg kész dzsihád, most három hétig szopacs ...
Szerencse, hogy van alaplapi kártyám ... -
fdisk
őstag
[link]
Talán még nem volt! -
Calibos
addikt
válasz
Tigryss #26147 üzenetére
IceQ?
Egyébként az a baj az összes nem referencia hűtéssel hogy csak a GPU-t hűtik le jobban, a memóriákat továbbra sem. Azok is extrémül melegednek.Szerintem van olyan bolt hogy lecserélik neked egy ezresért ha ennyire félsz hogy saját magad nyúlj hozzá.Vagy itt a PH-án biztosan találsz olyat aki megcsinálja neked. -
Tigryss
csendes tag
Milyen segédprogram tudja a háttérben monitorozni a hômérsékleteket a videókártyán?
-
Tigryss
csendes tag
Mi lehet még alternatíva 4850 GS helyett?
Jó a tuning nélküli is, a lényeg hogy nem szeretnék házi hûtési megoldást.
Csütörtökön derül ki, hogy megy-e a kártya garanciába a nagykerbe, majd utána két hét! -
totyax
aktív tag
válasz
DerStauner #26101 üzenetére
Hát ha ennyire nem tudnám akkor fognám és uninstallálnám, aztán feltennék egy olyat, amiről biztosan tudom mi a verziója!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Mr. Teddy #26098 üzenetére
Te teljesen leszedted a bordát is róla ?
Én gonodoltam, hogy csak a ventit cserelem valami nagyobbra, de mint kideült azt a muanyag felete izet csak ugy lehet leszedni ha lekapom az egesz bordat is. Hacsak nincs valami elkefelt kicsit csavarhuzom ami elfer a borda es a nyák között (kb 1cm) -
Casoli
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Itt van a kezemben két darab Sapphire 4850. Az egyik az első generációs egy slotos hűtésű piros nyákos, a másik pedig a két slotos hűtővel megáldott Sapphire. A nyák színe is más. A legfontosabb hogy a nyák is teljesen más, a gpu hátrébb van a dupla hűtésűn. Melyiket érdemes megtartani? Az az igazság nekem a sima sem volt hangos.
-
nepszter1
addikt
az lehetséges hogy havernak van egy 400 w os tápa és nem megy neki 4850-en kikapcsol újra indul a gép
jah és a táp noname
-
west
őstag
4870x2 t latja rendessen a 32bites oprendszer?
ha nem ,van valami modja a dolognak hogy kihajtsa? -
horvathkrisz
addikt
Vista alatt hogy tudom fixálni 3D-ben 75Hz-re a frissítési frekvenciát?
DX 10 alatt csak akkor engedi beállítani a monitor natív, azzaz 1440*900-as felbontását, ha 59Hz-en fut, ami mellesleg nagyon zavaró mert a kép vibrál tőle. Csak analóg D-Sub bemenetem van. -
gyiku
nagyúr
van mar vmi teszt, vagy akarmi info a passziv giga 4850-rol? mikor lesz itthon, mennyiert, utobbi kerdesek a his iceq4 turbo x-re is fennalnak.
-
Tigryss
csendes tag
válasz
horvathkrisz #26106 üzenetére
Idegenéknél, épp onnan jövök, most adtam le ...
-
kavicssli
addikt
ezeknek a tipusú kártyáknak mennyire rossz a hűtése! Csak 1 slotos hűtésű kártyában gondolkozok a mATX lap+házam miatt!
-
Muton
addikt
hello!
egy 4850x2-es milyen hosszú? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
deicide #26123 üzenetére
Köszi. A 16x10 egyébként nem az arányokra utal, hanem rövidítettem az 1680x1050-es felbontást.
Most akkor úgy kérdem, hogy nem okoz minőségi romlást ha nem max felbontáson játszik (1920x1080), hanem 1680x1050-ben?
Mert ezen a felbontáson viszont már elég lenne a kari teljesítménye, ráadásul nem ütközne még véletlenül sem procilimitbe.
-
deicide
veterán
válasz
tzsolesz #26118 üzenetére
azon sehogy nem néz ki a 16:10, mert a TV-k 16:9esek, 1920x1080at tudnak, a 16:10-es monitorok 1920x1200at tudnak...ami a teljesítményt illeti és 9800GX2-vel játszom 1920x1080ban vagy 1920x1200ban mikor milyen kedvem van, és a Grid megy végig konstans 60fps-el, a többiről nem tudok nyilatkozni, de szerintem egy db 4850es kevés lesz ekkora felbontáshoz.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Calibos #26119 üzenetére
Melyik tulajdonságai kevesek a CPU-nak. A 3Ghz? Mert akkor föltoljuk 3.2 Ghz-re, úgy tudom ez nem okoz gondot egy giga p35-ös lapban, ráadásul állítólag elég tuningosak ezek az E5200-asok. Vagy az L2 cache mérete kevés?
A proci alapon 2.5 Ghz, szerintem a 3.4Ghz sem elképzelhetetlen.
-
Chiller
őstag
Miért ne hajtaná ki?
3Ghz C2D mindent kihajt -
tzsolesz
nagyúr
Na most ez a srác a közelgő GTA4el, NFS-el és valószínű a GRID-el fog nyomulni. Ahhoz elég lesz a 4850 16x10, vagy 1920-as felbontáson? Vagy vegyen erősebb procit, és 3870?
Mégegyszer megkérdem: Egy full HD-s 107cm-es LCD-én, hogyan néz ki a 16x10-es felbontás? Nem fog kicsit rondán kinézni, vagy szétesni?
Mert ha ez a VGA 16x10-ben elég(4850), akkor már mehet is a rendelés.
Ja fontos: Milyen tápcsatik mennek a 4850-re, és mennyi? A táp miatt is kérdezem, nehogy ne legyen elég, vagy kompatibilis, és legyen időm, a rendelésbe berántani egy két átalakítót.
-
yodee_
őstag
a gondom lehet amiatt hogy a "táp"-ból nem jön ki 8as vga tápfesz csak 6os, és átalakítval használom?!
-
RiddleR
aktív tag
Erre esetleg valakinek ötlete?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
pempellini #26110 üzenetére
Értem. De sajnos nincs több kess. 16x10 az okoz még minőségromlást egy full HD TV-én? Tehát ha nem natívban nyomja, akkor ilyen belbontáson szétesik egy kicsit a kép?
gyiku: A 400W-os is FSP, csak akkora teljesítménye van mint egy 350W-os PNF-nek.
A 102cm-ert ő mondta, nem én találtam ki.Privi meg nem sokára megy.
-
Svájcinéger
őstag
válasz
pempellini #26105 üzenetére
Thx. Akkor legalább a tápcserét megúsztam.
-
tzsolesz
nagyúr
Na gyerekek a következő a kérdésem.
A következő konfigot állítom össze havernak.
Gigabyte GA-P35-S3G
Asus EAH4850 512 MB DDR3
Intel P4 Dual Core LGA775 Box (E5200)
2Gb DDR2 800Mhz Apacer RAMNa most, a kérdések:
1. Ehhez elég egy FSP 350W-os PNF, illetve 400W-os CRG?
2. A processzor 3 Ghz-en elegendő lesz a 4850 kihajtásához?
3. Ez a konfig elég 1920-as illetve 1650-es felbontáshoz? Mivel egy 102cm-es full HD LCD TV-én szeretne játszani. A videókari már az ő általa szabott értékhatáron így is túl van, úgyhogy azon már végül is nem sokat tudok variálni sajnos. Így is át kellett térítenem egy 9600GT-ről, mivel tudom, hogy az biztosan nem lett volna elég ezen a felbontáson....
A válaszok gyorsan kellenének, mert egy 20 percen belül le kellene adni a rendelést.
-
pempellini
senior tag
válasz
Svájcinéger #26104 üzenetére
hali
cheaftech 450-es tápom van simán viszi a sapphire 4870-et .húzott proci 3 vinyó ,rendszerventik 3 db.dvd író,
-
Svájcinéger
őstag
Hello ! Le akarom cserélni a 8800 320 MB-os GTS-em és egy 4850-et vagy 4870-et néztem ki. Egy coolermaster 450-es tápom van, ami úgy 3 éves lehet. A sapphire oldalát néztem, ott a 4850-nek elég a 450-es táp, de a 4870-nek már 550-est ír. Ha 4870-et veszek, akkor szerintetek muszáj lesz tápot is cserélnem ? Néha a specek túlzóak. Van két hdd-m, két íróm, meg egy két usb kütyü.
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
DerStauner #26101 üzenetére
-
DerStauner
senior tag
tudom, hogy már kérdeztem, de akkor ezek alapján nekem 8.7-esem van?
a 8 jelenti a 2008-at, a 7 meg a júliust?
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- EAFC 26
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest