- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Visormail
addikt
Lehet tudni valami hivatalos infót, hogy a végleges 8.9-be ígérnek e Powerplay2.0-t?
-
slett27
addikt
válasz
Savanya
üzenetére
Én ATI Clock Tool kézi beállítás 350/350-re, így 20%-on ventiforulaton 54C idle. De a legjobb hogy 35W-ot esik az idle fogyasztás. Nesze neked PowerPlay 2.0.

audi100td: simán kihajtja azon az órajelen (a legtöbb E5200 megy is annyit sztem, bár a topicját olvasva még nincs sok tapasztalat), legegyszerűbb 3DMark06, amikor már nem, vagy csak 10-20 pontot emelkedik a pontszám, akkor tuti "kivan hajtva".
-
Savanya
addikt
válasz
slett27
üzenetére
Eredeti hütő , idleben jól levett órajelekkel és átszerkesztett ventiszabályzással nekem is maradt. Kipróbáltam TR HR-03-mal ,de az NB 10fokot ,proci 5 fokot emelkedett , igaz teljesen csönd volt a gépben . PowerColoron meg igen vacak hangos a hütő , nem beszélve 80fokot eléri zajongva és a vrm ami 100fokot eléri .
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Milyen Intel CPU a minimum (húzva) ami kihajt egy HD 4850-et?
-
slett27
addikt
válasz
Savanya
üzenetére
Ezért nem cseréltem még hűtőt a 4870-en. A gyári kifelé fújja a levegőt a házból és mivel elég melegedős fajta, ezért csak olyan alternatív hűtés jöhet szóba ami hasonlít a régi ATI Silencerhez, de olyan még nincs. Ezért fehér ember várni jó 4870 hűtésre.

Vagy, ha meg is lehet oldani, már írták nekem, hogy nagyon meleg lesz a házban.

Jah, most látom Powercolor és nem ref hűtés, akkor nem szóltam.
-
TTomax
félisten
Rakd fel a legújabb ATT-t adj neki 1,158V-t huzd fel 700 ra simán catalystböl memória 1050,betonstabil
lehet feljebb is engedi,tesztelgetni kell ... 
(#24986) ImI87
Nehogy vegyél sima s1-et...rámegy de a rev2-es jóval hatékonyabb.Persze ha adott akkor nem szóltam...a rev2 is meghajlítja a nyáko,egy nagyon kicsit...akit zavar az vissza erőltetheti a gyári crossbow-t de nem sok értelme mert nem lesz baja tőle.... -
-
ImI87
őstag
SOS kérdés !
4870-re csak a REV2-es S1 megy fel, vagy jó rá a sima is?
Gyors válasz kéne, mert mindjárt bezár a bolt......Köszi

-
hakos1987
őstag
szerintem hülyeség automata tuningal próbálkozni!
Valszeg a GPU nem megy annyit!
következőt tanácsolom:
tedd vissza alapórajelre a GPU-t és VRAM-ot is!
egyszerre cask egyet húzz, pl. kezd a GPU-val, embeld 10-esével az órajeleit és utána futtas pl. 3dmark06-ot... első teszt végigmegy, és nincs fagyás, sem felvillano poligonok, csak így tovább, és megtalálod a maxot, amit megy....
utána ha meg van a GPU max, tedd vissza alapra, aztán csináld ezt a memóval.... ott kezdheted pl. 1000-ről... ha szemetel a kép, akkor már nem bírja....mindenképp így csináld, auto tuningnak semmi értelme! A végén tedd fel mindkét órajelet maxra, és crysisezz, 3dmarkozz...
mod: használj RivaTiner 2.10-et a tuningoláshoz!
-
hakos1987
őstag
-
cotag
senior tag
A Gigabyte 4850-em ccc automata tuningal beállitja a 690-1150 órajelet , az crysis miért fagy ki egy perc után?venti fix 60% , a kari igy 80fokos. A proci 3.2Ghz-n 55-60fok , orthos és prim stabil.(E7200) 660-1050-en még stabil , ennyi lenne a max tuning?
-
ipavlidu!
tag
Hali!
Egy 3850-rol 4850-re valo atallason gondolkodok. Szerintetek az E4500-as procim eleg lenne kb. a 4850 ala?
Koszi

-
-
TTomax
félisten
válasz
hakos1987
üzenetére
Tesztelem,de nem nagyon tetszik... béta még nagyon..árnyék gondok pl Crysisben DX9 alatt... ha én ajánlhatok drivert akkor szerintem most a legjobb driver a az X-tremeG
Egyébként úgy látom lesz egy kis sebesség javulás a 8.9-el nem sok,de várható...UI:
Nem tudom mi melegszik túl a szőrös fánk futtatása alatt,de az biztos hogy nekem ilyen gondjaim nincsenek amióta felraktam az S1-et,igaz én a 3850-röl átraktam a gyári VRM hűtést.Azt én még ott levágtam és visszacsavaroztam 2 csavarral ami fogja,és mivel ugye a gyári hűtőnél az tulajdonképpen passzív hűtés (max a házban ami kavarog az hűti) így az ráfordított turbo modullal simán bírja a tuningot is...furmark alatt is... -
ImI87
őstag
Ez a led-es téma engem is érdekelne.
A 4870-em hátulján kettő van.
Bekapcsoláskor felvillan mindkettő, aztán elalszanak.
De időnként az egyik felvillan, pár percig megy, aztán újra elalszik. Ez az alaplaptól távolabbi, tehát ami a ház oldalához közelebb esik.
Mit jelent ez?
Túlmelegedés lehetséges, mivel az egész kari izzik, még idle is. -
feka007
veterán
Nem tudom hányan csináltak ventimodot a 4870-en itt, de én mindenképp ésszel csinálnám, mert nem véletlenül megy idle mindössze 10-20 fokkal hűvösebben a gpu, mint 100% load, ez a nagy hőingadozás következtében idő után gyakori tönkremenés elkerülése miatt van. Gondoljunk csak az X360 Xenos-ra, vagy újabban az nvidia latop gpukra, ezek is a hőingadozás miatt történtek. Szóval a hőingadozásra szerintem érdemes figyelni
-
A fenti HSZ-ek ítélve a FurMark mint gyilkos szőrös fánk.
Selejtezésre kerül.
-
bolcsodal
addikt
-
válasz
alien_
üzenetére
Nem, minden tökéletes volt úgy kb. délután 5-tól kb. este háromnegyed 10-ig, mert ez volt az első napja és mindenféle játékokat nyomtam néhány percig stb., ez volt az utolsó teszt a 3DMark 06, szétesett a kép kiskockákkal, a kékhalál képen csíkokat húz és alig lehet olvasni. Ez ugye kellett volna gyalulni a drivert előbb, de ez más probléma. Majd nyomtam a restartot, Néhány percig nincs kép, de megy a Vista. Átdugtam másodlagos csatlakozóra. Végre megjelenik, de a bios post is csíkozott. Akadozott a Vista betöltése, így inkább azonnal lekapcsoltam. Mert tudom, hogy ez nem stimmel. A S3 Trio64+ vagy Virge DX őrült tuningolás óta soha nem láttam a csíkozást, de nagyon mérges voltam.

-
hakos1987
őstag
Üdv!
Valaki próbálta már a 8.9-es béta drivert? változások?! Tapasztalat?
köszi előre is!
-
Tubai90
tag
vicc
ha én videokártya gyártó lennék, és egy tuningos karit dobnék piacra, akkor legalább 1 órát futtatnám a szőrös fánkot.. de most komolyan, ennyire amatőrök? rádobnak vmi hűtést aztán csoki vagy jó vagy nem? melegszik a vrm mint az állat, és nem tesznek rá semmit... és utána meg csodálkoznak h a sapphire meg asus beveri bevételbe 
-
Bagira01
veterán
Ahogy olvasgattam ez a gw dual slot-os hűtő is kb egy rakás sz@rt ér(szabályzás ugye eleve...). Azért egy normális hűtővel jó esetben nem kevés +Mhz-et lehet kisajtolni a kártyából. Azt gondolná az ember, ha egy gyártó emelt órajeles kártyát ad ki akkor azokon válogatott cucc van vagy legalább a + pénzért nem a vevőnek kell agyalnia hogy tegye stabillá a rendszert. Mindenesetre kilátásba van egy GS jó áron, úh ezektl eltekintve szerintem azt fogom venni

-
-
samfishR
senior tag
-
arn
félisten
válasz
stevve
üzenetére
honnan szeded ezt a hulyeseget? az csak egy program - es ha ez egy jatekban van? nem futtathatom le, mert "bantja" a kartyamat? hogy tortenetesen ezen bukik ki, az csak egy dolog. ha itt kifagy, mashol is kifagyhat. max nem fel perc utan, hanem lehet x naponta. nemtom te hogy vagy vele, de ez engem zavarna.
es mellesleg a referencia kartyakon kifogastalanul fut.
-
Bigfoot666
csendes tag
válasz
arsenlupin
üzenetére
Helló! CollerMaster 520M , végülis csak felvillannak az elején, gondolom akkor csak ellenörzés miatt! Aztán sikerült rájönnöm a hibára és a memória volt a ludas, P5Q PRO alaplapban nem akar menni egyszerre a 2 új kingmax 1066-os 1 gigás modul
ha kivettem a másodikat akkor elindúlt a gép, most akarom kipróbálni hogy a másik jó-e egyáltalán. Köszi a segítséget! 
-
KDavid17
aktív tag
8.9 beta
Még nem próbáltam ki, mert még csak most töltöm le. -
Szép hosszú... de mind ugyanarról szól és ahogy az első linkelted is mutatja, lehet használni.
Akárhogyis, nekem a furmark (természetesen átnevezve) előbb, vagy utóbb, de bedögleszti a gépem - tipikus példa... Egyszer és mindenkorra: a Furmark (és társai) gonosz, nem szabad használni.

De azt is említsem meg akkor, hogy a vrm-re ezeknél tényleg sokan panaszkodnak. A hűtésen állítani kell vagy aki meg is tudja csinálni, cserélje le - bár én ezt nem ajánlom.
-
-
-
poli27
veterán
Szerintetek ha a mostani alaplapomat lecserélem egy x48-as chipsetesre,amin 2x16-os módba mennek a vga-k nem 2x8-ba mint a mostanival.Akkor lehet számitani arra hogy gyorsul a game vele?Sokat számit a 8 vs 16-os sávszélesség?
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Bigfoot666
üzenetére
Két led van a hátulján az egyik akkor világít, ha a kártya túl melegszik, a másik akkor, ha kevés a táp!
Milyen tápod van? -
samfishR
senior tag
Hello
Hogy lehetne ráforcolni a 85Hz-et, mert van olyan jatek ahol kifolyik a szemem a 60Hz- miatt. Driverben hiába nyomom be, visszateszi 60Hz-re. ATT-al is próbáltam, azzal át sem állítja. Előre is kösz.
Üdv -
arn
félisten
tessek megprobaltam osszeszedni:
atla, ph
Játék csak az Ultimate Carnage volt fent,elöször azzal próbáltam ki és minden OK volt!
Majd akartam egy 3DMark06-ot futtatni,és nem sikerült végigmennie a tesztnek mert
valami oknál fogva elment a kép,a ventillátor felpörgött,majd ilyen kriksz-krakszok
jöttek be!
Arra gyanakodtam h a kártya túlmelegszik,és fogtam egy kis ventillátort és a
kártya végéhez tartottam,h fujja a VRM-részre a levegöt!És láss csodát a 3DMark lefutott!
Szóval most odakötegeltem a ventit és igy használom!Amit ebböl leszürhetünk
h a VRM-hütést elcseszte a gyártó!yany, hwsw
Akárhogyis, nekem a furmark (természetesen átnevezve) előbb, vagy utóbb, de bedögleszti a gépem. Másnál fut rendesen ítéletnapig?De a refkártyák is behalnak a furmarkba? Az előbb hívott ecsém, hogy a flatout carnage is ugyanazt művelte kb 30 perc játék után. Kezdek aggódni.
Látható, hogy törekedtem arra, hogy a házon belül nagyobb legyen a légnyomás, mint kívül, vagyis mindenféle résen igyexik ki a levegő, beleértve a VGA-nál keletkező forróságot a hátsó panel felé. Mégis mi segít még azon, hogy a VRM hűsebb legyen? Rárakni bordákat? Nekem úgy tűnik, hogy nem túl sok ott a hely erre. Ezért is kérdezem, hogy a refkártyák is megborulnak-e a furmak alatt (v8.8-as catalyst és átnevezett furmark.exe-vel), hogy most az én készülékemben van a hiba, vagy általános gond?
uchimata, hwsw
[I]Skacok. Érdekes jelenség, lehet, hogy Yany már megírta, de így legalább én is csatlakozom a társasághoz.
1. Adott egy Gainward HD 4850 GS, vagyis az 1100 / 700-as cucc.
2. Adott a 8.8-as Catalyst
3. Átneveztem a FurMark.exe-t, ahogy kell, és fél perc stability test után be-bevillant egy fekete kép, majd resetelt.
4. Flatout Ultimate Carnage: 1920x1200, 4x aniso, 4x AA, kb. fél órás játék után fekete kép be-bevillan, majd merevre fagy egy szép magentás-patternes képernyőn. Ez mi a frász? Ilyet régen akkor láttam, amikor túlhajtottam egy Savage3D-t monnyuk, aminek a RAM-jai nem bírták a tuningot. De ez gyári tuningos cucc, ráadásul rendkívül jól szellőztetett házban van. 4-5 nagy venti teker a klímáért. Mi a francot lehet tenni? Ez garanciális probléma, vagy mi a tököm? Esetleg aktuális driver gond? Másnak nem voltak ilyen tünetek? Nagyon nem örülnék, ha mindenféle hekkre volna szükség egy stabil géphez. Azt is csak remélni tudom, hogy nem Gainward-ék csináltak egy alapvetően hibás sorozatot, mert akkor életem végéig is garizhatok, meggyógyulni sosem fog icon_ohmygod.gifAdjatok reményt! [/I]
yany, hwsw
[I]hmm, kettőből kettő 4850 gs gázos. confused.gif3-ból. Egyet én azonnal visszavittem a srácnak, mert az nagyon gyorsan megdöglött, és a ventiszabályozója is furcsa volt (sosem pörgött fel 15% fölé). Ráadásul a hőmérsékletek is sokkal összevisszábbak voltak rajta, mint ezeken. Itt minden frankónak tűnik, csak 30-60 perc játék után, vagy furmark 1 percen belül fekete kép/reset. Úton is vannak felém a réz Thermaltake BGA 2-es ramhűtők, remélem passzolni fognak majd a kártyára.
Jó lenne találni a neten egy csupasz gainward GS képet, hogy azon megkérdezhessem tőletek, hogy hova érdemes tenni a bordákat, de nem találtam. [/I]
joshua, hwsw
Hehe, nálam sem tuti a cucc. biggrin_2.gif Topikot olvasva egyből ráengedtem a Fur-t, nos, kb azonnal teleszemetelte a képernyőt, mint mikor a ram túl van húzva. Néztem Flatout-ot is, ott nem találtam problémát. Majd ha lesz még idő, foglalkozom vele.
Idle egyébként ebben a melegben 55fok, teljesen kussban van. Terhelve (rthdribl) a ram a gáz (92 fok), a shader/gpu 40%-os venti mellett megáll 80-85 foknál.tessek olvasgatni

-
arn
félisten
válasz
Sárpac
üzenetére
csak a 4850gs forumos tapasztalatokat irom - en is szemeztem a kartyaval, kettot akartam belole venni. vagy a feszstabok hutese elegtelen, vagy szimplan keves az a fesz ilyen orajelhez - en csodalkoztam, hogy 20 fokkal huvosebben meg plusz egy feszstabszinttel mitol megy +100mhzet azonos feszen tuningolva.
-
Hali!
4870 X2-re melyik Catalyst tegyek fel? Elég lesz a Sapphire gyári 8.52.6 (8.7) vagy Catalyst 8.8?

A CCC 3D beállításokat hagyjak alapértelmezés szerint? Még sosem atim volt, de tegnapelőtt döglött meg a 4870 X2 váratlanul, hétfőn garis csere lesz.

-
slett27
addikt
Az ATI kártyákon, köztük a 4850/70-eseken valaha használható lesz az NVidia féle Physix segéd NVidia kártya nélkül ? Az izraeliek valamit csináltak, csak nemtudom mit.
Itt. Nem egészen értem, mi akar ez lenni.

-
butch3r
senior tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
anyám asztal terítője.de akinek kell elviheti hétvégén is ezt az egy darabot, és lefényképezheti, a gépében is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bigfoot666
csendes tag
Helló!
A 4850-es kártya hátulján mit jelent ha felvillan a piros kis led és nem indul a gép?
Köszi!
-
westlake
félisten
az nem tunik fel, hogy a nvidianak a gtx 280 a leggyorsabb vga kartyaja? hiaba van 9800 gx2 (ami ugye ketmagos), az ati 2870 x2-es kartyajat csak a gtx 280-al lehet osszehasonlitani.. vegy szerinted jelen esetben nicns olyan, hogy leggyorsabb kartya, mert az nvidia nem tudott kiadni egy uj, ketmagos vga-t? ha nem tunt volna fel, akkor a video lenyege az, hogy megmutassa melyik a jelenleg kaphato leggyorsabb vga kartya
(megneztem az adatlapodat, es nem lepodtem meg azon, hogy nvidia kartyad van).. ilyen, es ehhez hasonlo nvfan kerdesekre/velemenyekre itt senki sem vevo.. foleg nem olyan kerdesekre, amik raadasul nem is "jogosak".. -
Tubai90
tag
néha megingok, h nem toxic-ot kelett volna venni
De 1-2 napja olvastam vmi hibáról a GS-ről, itt ebben a fórumban csak nem találom 
-
Rocko66
aktív tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Köszi! Akkor A GS lesz belőle!
-
arn
félisten
-
Hunter2
addikt
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
TechPowerUp-on a Pro-k között szerepel ez is:
7.1 HDMI Audio integrated in GPUEz azt jelenti, hogy ha rádugom a DVI-HDMI átalakítót, majd összekötöm a TV-vel, akkor már nem kell a hanggal bajlódnom??
Ez egyben rossz hír is volna, mivel elég jó hangkártyám van...
-
DerStauner
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD IPS 144Hz
- UGREEN 3x1 HDMI Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Selejtezésre kerül.

ha én videokártya gyártó lennék, és egy tuningos karit dobnék piacra, akkor legalább 1 órát futtatnám a szőrös fánkot.. de most komolyan, ennyire amatőrök? rádobnak vmi hűtést aztán csoki vagy jó vagy nem? melegszik a vrm mint az állat, és nem tesznek rá semmit... és utána meg csodálkoznak h a sapphire meg asus beveri bevételbe

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)