- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Ha két DVI csatis kártyád van, akkor próbáld meg a másik aljzatba... ha jól tudom csak az egyiken megyen hang. Ha display-hdmi-dvi kimenetes kártyád van, akkor bukó, de akkor meg a hdmi kimenetet használtad volna... szóval első eset, másik csatiba dugd át és próba.
Illesztőprogit tedd fel, ha ismeretlen hangeszközt látsz az eszközkezelőben. -
Kroni1
veterán
15méter az elég drága lesz, de elvileg simán műxik majd.. nekem egy 5m + egy 2m van összekötve. régebben (amikor még volt olyan bolt) a mistralban vettem az 5m-est 1500FT-ért, máshol 5-10k körül adják pofátlanul, de most mintha az alienbe láttam volna a legolcsóbban. 15 m-est még nem láttam, de HDMI toldóval össze tudsz kötni több kábelt is, én 1500-ért vettem vhol a neten rákeresve, asszem több helyen is van.
-
Kroni1
veterán
Megy a fullHD, de clon nem jó. Csinálsz CCC-ben egy profilt amiben a monitor az elsődleges, és a monitor felbontására, ezt elmented és csinálhatsz hozzá hotkey-t vagy parancsikont, meg csinálsz egy másik profilt a FullHD TV beállításaival, és a kettő közt egy kattintással tudsz majd váltogatni.
-
katt777
félisten
Én meg nem telepítek gyári vírust a gépemre.
Marci93: Mindenképpen a HIS-t.
Vasinger!: 10-ére ígérték a véglegest, szóval a Mikulás nem hozza, hiába piros.
Gaboman: Ez példánytól függ, nem gyártótól. Az egyik bírja, a másik nem. HIS-ek jobban húzhatóak, de azokon meg eleve jó a hűtés (IceQ). Ref. karik közül is a HIS-em volt a legjobban húzható.
-
hakos1987
őstag
hát jah, ebben az 1 gigás hülyeségben is ,,egyedi" ez a szutyok... ráadásul GX2 vagy 3870X2 tulajok is szívnak, mert SLI-t, crossfire-t nem támogatja, és azon ugye 1 giga van, csakhogy 2X512, így azzal sem mennek semmire.... egyébként vki írta, hogy tűzfal kivételei közül törlöm a gtat, meg mikor felugrik az ablak, tiltom, akkor jó.... kipróbáltam, minden okés volt, erre jött egy videó, utána megint xar....
lehet, hogy megoldódik normális crack-el, de akkor is rengeteg nevetséges dolog van ebben a játékban, pl. a játékvezérlőt leste vki, hogy annyira xbox-ról kódolták az egészet, hogy azok a beállítások vannak?! (a, x, b...) mellékesen a tört verzióval egy nv-s haverom sem szív... érdekes....
viszont srác aki 20%-nál jár, mondta, hogy már nagyon bugos.... pl. chopperrel egyszer csak egy épület 1. emeletén találta magát....vicc az egész... -
ez_meg_emaz
őstag
Ahogy a teszteket nézem (nem csak a ph-sat) 4870 gtx260-at mindegyikbe lehagyja a crysis-nál(igaz nem nagyon de lehagyja). Szal maradjunk annyiban hogy ha crysis és 1 kari akkor 4870, mert a gtx260 drágább is és ezesetben lassabb is.
(#28578) totyax: Nem akarok szolni a modik-nak. Komolyan kérlek 5.x-re hogy használd a mod gombot pls.
-
Tigryss
csendes tag
Aham!
Szóval ezé' küldözgetek Bios-t! Nah, szép!
Ha már itt tartunk, mi volt a leghosszabb idô amit futott a kártya mondjuk játék alatt?
Nekem 4 óra Witcher után, kiléptem a játék fômenüjébe, majd elmentem kisdolgomra, mire visszaértem, a gépem ki volt kapcsolva!Persze semmi baja, de azé' kissé túlmelegedett szerintem.
-
totyax
aktív tag
4850 egy középkategóriás kártya, nem érzel ellentmondást eközött és a "csúcs" beállítások között?
Hogy kérnének vagyonokat szerinted drága videókártyákért ha egy holmi 4850-en csúcs beállításokkal játszható lenne?
Átlagos beállításokkal jól fut a játék, és még így is szép.
-
Tigryss
csendes tag
Oké! Este ránézek!
Nem futtattam még semmi ilyesmit, én játszani szeretnék!
De lehet, hogy egy 3d marktot nézek.
Mûködik, bár csak COD4 alatt ment. Viszont írtam, hogy a GoW fagy, valószínû beállítottam a grafikánál valami Nvidia only feature-t, másra nem tudok gondolni ...
Azért még megnézem egy-két demoval, vagy valami ... -
Tigryss
csendes tag
Rendben, a héten megpróbálom bevinni.
A táp nem lehet, másoknak simán visz 4870-et vagy bármely nagyobb étvágyú NVidia-t is.
A GPU-Z 50%-ot mutat idle-ben, úgyhogy ez sem lehet baj, valamint hallható amikor 3D-ben felpörög a ventillátor.Nekem is megy fél órát a Gears of War! (Ha szerencsém van!)
Pedig pont a föld alatt vagyok a póknál ...
-
-
szinesz.bob
senior tag
"Egy kis OFF:
Adott egy radeon 9800pro és egy LG flatron crt tv!
S-video kimenet a kártyán egy kompozit S-video/Rca átalakito ami négy tüs!
Majd egy rca kábel ami bemegy a tv-be! A probléma h fekete-fehér a kép!
Próbáltam már mindenta ccc-ben állitani NTSC-töl kezdve mindent,kisérleteztem
Scart-al is aminek rca volt a vége,de semmi söt összekötöttem már a scart 15-ös és 20-as
ágait egy dróttal de semmi változás!"Ugye a sárgába van dugva és nem a zöldbe?(RCA)
-
gesa
tag
Megpróbálnád ezzel fixen belőni a ventit 50-60%-ra? Hátha ez segít. [link]
Megnéztem pár külföldi fórumot, olyat is, ahol a Gainward egyik disztributora is jelen volt. Azt írta, hogy több ezer ilyen kártyát adtak el, kevés panasszal. Ezek szerint kishazánkba pont egy rossz széria került be.
Annyit még említettek, hogy a tápegység 12V-os ágának tudnia kellene 30A-t leadni a tuti működéshez,de ezt a témát én nem vágom.
-
-
westlake
félisten
szerintem is el lett kurva a vrm huteses.. mondjuk nem egyszeru megfelelo segedeszkozok nelkul kimerni a vrm homersekletet, de igy latatlanban is megallapithato, hogy az a ludas.. a bios file-nak elmeletileg 128k-snak kellene lennie.. legalabbis az en 4870 x2-mnek ekkora a bios-a.. a techpowerup fele radeon bios editor valahol irja is, hogy a 64k-s bios-ok eleve hibasan kiolvasott adatok (mivel csak a bios elso felet olvassak ki a progik).. az az erdekes, hogy en az atiwinflash-es mentettem el a bios-t, de hibas lett, mert nekem is csak 64k-t olvasott ki.. aztan pont a gpu-z-vel mentettem ki a jo bios-t.. egyebkent nekem ugy remlik, hogy egyik bios editalo progi sem irja ki a vrm feszultseget (de meg a memoria feszultseget sem)
-
Dead_slow
tag
Köszönöm a tesztet már vártam...de ha tényleg ilyen gáz a VRM-ek hűtése akkor nem hiszem, hogy ilyet veszek..illetve te megbántad a vásárlást?
Most, hogy okosabb lettél még mindíg megvennéd?
Ha vkinek ilyen kártyája van megtenné nekem, hogy megpróbál egy 3Dmarkot, hogy neki lefut-e rendesen. -
Dead_slow
tag
Gratula remélem gyorsan megkapod(nem teljesen önzetlenül
--várom a tesztet)
If your PSU doesn’t have an 8-pin PCI Express connector, don’t worry, as Gainward will provide you with an appropriate adapter.
Ezt az előzőleg linkelt tesztben írják tehát, ha tápodon nincs 8 pines csati nem kell vergődni a Gainward "ellát" téged egy "alkalmas" átalakítóval. Gondolom 6-ból csinál 8 pinest...de az a lényeg, hogy adnak mellé
Osynho:Kösz az infót. Sztem ez a hőfok már tökéletesen megfelel, igaz a chilla ill. az S1 jobban lehűti a karit, de: gari elveszik, drágább, és ugye a válogatott chippek -
Dead_slow
tag
Kösz, akkor megvárom a véleményed
eseteleg tesztet láthatunk róla?
[link] itt találtam képeket amikor nincs a kártyán a borítás csak a hűtő és tényleg látszik, hogy nem hűti a VRM-eket, remélem ebből nem lesz probléma nagyon tetszik a kártya, amúgy a tesztben írják, hogy adnak 6-8 pines átalakítót. -
Ezért nem kellene ész nélkül mindenkinek ajánlgatni az egyedi hűtést. Fel kell mérni annak is, aki ajánlgatja és annak is, aki venni akarja, hogy fel tudja-e rakni a kártyára. Tessék, itt az eredmény, gondolom, itt hallottad, hogy fel kell tenni. A gyárit beszabályozod, lehet, hogy sokak szerint hangos, de legalább garancia is marad és kártyád is van.
Nagyon sajnálom az esetet és remélem, hogy gariba cserélik, bár azért ha figyelmes szervizesekkel akdsz össze, akkor nem biztos, hogy sikerül. -
VinoRosso
veterán
GFX chillát nyugodtan rakhatsz a 4850re nekem is az van rajta és én az eredeti ram bordákat használom, és tökéletesen működnek, 10°C-al alacsonyabbak a hőmérsékletek mint nálad, legalábbi nekem idle 44-46°C körül mozog a MEMIO. Pontosan nem tudom mit mér, de szerintem a memória hőmérsékletet, vagy a memória vezérlő hőmérsékletet. Én leszedtem róla a ragadós gányt, amivel fel lehet ragasztani őket, és szilkonpasztával pótoltam, aminek nem sok ragadós hatása van, csak a felületi feszültség tartja fennt a bordákat. most néztem és volt amelyik nem maradt fenn rendesen, mert kiszáradt alatta a paszta, és leesett mikor kivettem, de ha nincs basztatva, akkor fenntmarad. Még kenytem alá, hogy tutkó jó legyen, de nem tudok nyilatkokzni, hogy ez tényleg hatásos e, mindenesetre annyi tutkó, hogy jobban vezeti a hőt mint at a csiríz amit rámajszoltak a gyárba, és ezt ezek szerint a ghőmérsékletek is igazolják. Meg raktam még egy 40es ventit a vramekre is, egyszerűen fogtam a szigszalagot és feltekeretem a sünikre, azóta is ott van, jó helyen. Szőri fánkot nem eresztettem a cuccra, mert minek nyarjam ilyenekkel, de lehet most egy fél percre megteszem csak kiviből, hogy milyenek a sünik a vga-n.
-
VinoRosso
veterán
nah erre én is kivi lennék hogy van e szenzor, bár ha lenne akkor szerintem már tudnánk róla. Max multival ki tudod mérni...de tényleg, valaki mérje már ki hogy mennyi valós feszt kap ATTben beállítotthoz képest a cucc. Én most megadtam neki a maxot, de remélem nem ugrasztotta jóval efölé. Bár azt talán jobban kijött volna a hőmérsékleteken.
-
TTomax
félisten
-
szegi2
csendes tag
Nekem is csak 975MHz-re megy fel a ram bios frissítés után. Gainward 4850-re raktam Sapphire biost. A biosban 993MHz van beállítva. De legalább jobban visszaveszi az órajelet idle-ben: GPU 150MHz - RAM 500MHz
medium load: 500MHz - 750MHz
heavy load: 625MHz - 975MHzNem tudom miért csak ennyin megy a ram ha egyszer más van beállítva, de nemigazán zavar mivel semmi nem akad.
-
Vasinger!
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
olyan volt nálam is hogy kiírta hogy a kata nem támogatja a gpumat.
nekem elötte nvidia volt a gépben és bármit csináltam nem akart működni a 4850.
xp reinstal megoldotta a problémát.
félek hogy minden drivercserénél ez lesz ugyhogy a 8.6+hotfix föntvan és kész. amíg nincs gond én nem cserélem mert nem szeretnék újra telepítgetni.mi van ha megprobálsz advanced-re váltani?
-
HSM
félisten
Szerintem azt elég neccesen lehetne 4850 kompatibilissé tenni...
Csipszet/P2 procihűtő az tuti....
Vagy elég a Zalman memóriasüni is, ha jól van összerakva, és van felette légmozgás.
+megcsináltam paint-be, kb hogy néz ki most a cuccom. A kék Thermaltake sünit nem forgattam el, túl sokat kellett volna esztergálni rajta, hogy beférjen, de ott a szélen szerintem nem gáz, hogy úgy van. [kép]
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest