- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
jorden06
senior tag
XoZ: Ez a 3 fázis mennyivel jobb mint a 2? Esetleges extra tuningnál stabilan nyújtja az extra feszt.? Kevésbé melegszik? Mert eddig annyit látok, hogy 8PIN-es tápcsati van GS-en, ami nekem eddig = volt a több fogyasztással, de a TweakTown teszt szerint még kevesebbet is fogyaszt?
Egyébként S1Rev.2-őm van (nemtudom annak a gyárilag mellékelt bordái közül egyik sem jó 4850 vrm-re?
)
Dual Slotos refet nem akarok venni, mert ha úgy is S1 megy rá, akkor felesleges a felár a gyárilag moddolt hűtésért.
-
jorden06
senior tag
HSM: Nekem a ~700Mhz GPU bőven elég, egyrészt nem is akarom túlhúzni, másrészt ugye többet fogyaszt. Erre az áttervezett VRM részre milyen bordát tudok felfogatni? Tényleg eléggé szét vannak szórva ott a dolgok, így gondolom a Thermalright borda-szett kilőve...
katt777: megnéztem az ASUS Matrix-os 4850-esét, egész korrekt. (gondolom az ára is). Én egyébként már az első héten azt mondtam vna, hogy hajjaj, jöjjön a fogyasztóvédelem? Lássuk csak azt a könyvelést, stb... Próbáld ki, hatásos
-
jorden06
senior tag
válasz
katt777 #38081 üzenetére
Neked mi történt a Sapphire-rel? Az ref. kártya volt?
"Nem, azok csak gyártanak, és a válogatott alkatrészekből készülnek a tuningos darabok"
Ezt most a Gainward-ea vagy Sapphire kártyára írtad?
A GS-en egyébként van kiegészítő VRm borda? Csak mert ha AC megy rá, a VRM jó ha ottvan gyárilag.
-
jorden06
senior tag
Akkor a Pixmania kilőve
Már csak az maradt kérdésnek, hogy melyiket szeressem?
Sapphire 4850 referencia
Sapphire 4850 Toxic
Gainward 4850 GSA hang és hűtés nem számít, a GPU-ra mindenféle esetben AC megy rá, a gyárilag húzottal csak azért szemezek, hogy a VRM is jól legyen hűtve alapból és nehogy nálam szálljon el OC közben...
-
jorden06
senior tag
Hali!
Elnézést ha off, de nem találtam neki témát: a PIXMania.hu-ról érdemes VGA-t rendelni? A 4850-es ott a legolcsóbb.
-
jorden06
senior tag
Hali!
4850-es hogy viszi a GTA IV-et egy 3,2Ghz-re húzott C2D-vel, 1280x1024-ben? Tudom, hogy nagyok az erőforrás igényei, de úgy nagyjából mit várhatók tőle
Szeretnék új kártyát venni és nem tudom, hogy 4850/70-es legyen?
-
jorden06
senior tag
válasz
p3rgam3nt #30051 üzenetére
Nekem a régebbi (8600GT, 1950XT) 256MB-os karikra is írtak programok 512MB-ot. Ha a rendszermemóriából a gép elkülönít valamennyit a VGA-nak, akkor azt egyes programok hajlamosak úgy mutatni, hogy a nyákon van annyi fizikailag. Nézd meg BIOS postban mit mutat, ott mindig jól írja ki.
-
jorden06
senior tag
válasz
Tomate #29977 üzenetére
Igen, az nem gond, csak én arra is gondoltam, hogy a GS/Toxic gyárilag az a szint, így a vrm bordákat is úgy tervezték, hogy kellően hűtse a tápáramkört. Gondolom ha a ref.et húzom, a vrm is forróbb lesz, így a házi öntapadós bordáimmal is baj lesz, és barkácsolni meg sajnos nem tudok komolyabb bordát.
Vagy ha húzom nem forrósodik a vrm, elbírják az öntapadós bordák? Mert akkor nem probléma.
-
jorden06
senior tag
Hali! Kérdeztem már egyszer, csak nem kaptam rá választ...
Mit ajánlanátok most leginkább?Sapphire 4850 Toxic + AC S1
Gainward 4850 GS + AC S1
Referencia kártya húzva + AC S1.Az S1 miatt a gyári hűtés/hang nem számít, az első kettőre azért gondoltam mert gyári tuningosak és a vrm/memória hűtés jól megvan oldva, a gpu-ra meg úgyis AC megy. Azt még nem tudom, a ref. kártyánál jól meg lehet oldani a vrm/mem. hűtést?
Vagy van esetleg egyéb alternatíva?
-
jorden06
senior tag
Mit ajánlanátok most leginkább?
Sapphire 4850 Toxic + AC S1
Gainward 4850 GS + AC S1
Referencia kártya húzva + AC S1.Az S1 miatt a hang nem számít, az első kettőre azért gondoltam mert gyári tuningosak és a vrm/memória hűtés jól megvan oldva, a gpu-ra meg úgyis AC megy. Azt még nem tudom, a ref. kártyánál jól meg lehet oldani a vrm/mem. hűtést?
Vagy van esetleg egyéb alternatíva?
-
jorden06
senior tag
Házad mennyire szellőzik jól? Mert ha mániád a 70 fok alatti hőmérséklet, akkor szerintem egy jól szellőző ház is hozzájárulna jó pár mínusz fokkal a hőmérsékletekhez..
P4 chipset hűtőhöz mit szólt? Láttam már pár helyen, hogy a NYÁK hátuljára is ragasztottak bordát, azt még nem próbáltad ki? Most nézem el akarod adni, mi történt?
-
jorden06
senior tag
Jaaa, hogy neked eddig nem volt első házhűtőd?
De akkor, hogy van légáram a házadban ami a házbafűtős kártyák hőjét kivezeti? Én most arra gondoltam még, hogy ha az S1 a házba fűt majd és nagy forróságot csinál, akkor rakok egy kifelé fújó ventit az oldallapra is a kártya mellé, első, hátsó és oldalsó házhűtőkkel 5V-on tuti halk és hatékony is, load alatt meg max megy 12V-on.
Memóriák mennyire vannak húzva neked, hogy ilyen forróak? Ezért akarok én gyári vrm/memória hűtőset, nem bízok túlságosan a házi megoldásokban
Főleg amit már linkeltek is, hogy a gyártók tiltják a későbbi rászerelést. Bár láttam már nem egy tökéletes megoldást...
-
jorden06
senior tag
Játékokban mennyire lehet megérezni azt a 150mhz-es különbséget amennyivel a ramok másként járnak? Nekem a gépben lévő ramok is csak 800mhz-esek, éreznék vmit 1066-nál? csak 2GB van és 1280x1024-ben játszok. 300 felett? dehát annyi a Q6600 alap értéke nem? aimnt húznád már gáz van?
Házhűtő ventik?
Nekem 2db 1000RPM-es AC van bent házhűtőnek, lehet erősebb kell ha a házba fűt a kártya
Nekem is Corsair van, csak VX450-es, de ha csak játék alatt terheli még elviselném... De azt már nem ha mondjuk 24 óra idle után olyan meleg van bent, hogy felkapcsolna a ventije. Annak ellenére, hogy a 7900GT-m is házba fűt, teljesen csendes a rendszer, de az alaplapi chipsetnek nagyon rossz a hűtése ezen a P5K-n is
Egyelőre úgy tűnik a Toxic mellett szavazok S1-el kombinálva, igaz, hogy házba fűtene, de a 0,8ns ramok, gyárilag húzott gpu (ezt simán fesz. emeléssel érték el vagy válogatott gpu-s?) plusz vrm/mem. hűtés jónak tűnik, plusz olcsóbb mint a TurboX, a sima IceQ4 tuningja meg még kétséges ugyebár.
Ez amúgy mi, hogy a Gainward azt írja tilos memsüniket ragasztani? Mit tehet az tönkre
-
jorden06
senior tag
A sima IceQ4-et lehet kb. addig a szintig húzni, mint a TurboX? Mert a sima IceQ van egyenlő árban a Toxic-kal.
Erre a házbefűtős dologra nem is gondoltam eddig... IDLE alatt is sokat fűt? Terhelés alatt szerintem elbírja a plusz hőt és cpu tuningot a Xigmatek procihűtő
Próbáltad már mennyi a különbség a házba be/kifújos hűtés között? vga-nal melyik hűtő teljesítménye lehet jobb? S1 vagy IceQ4? Az IceQ-nak 2 hőcsöve van és egy nagy blokkja, az S1 meg 4 hőcső+sok borda... erről teszt esetleg?
Egy referencia kártyából ki lehetne hozni egy turboX/toxic szintű tuningot? Alkatrészek mennyivel gyengébbek mint egy gyárilag húzotton? Azok a ramsünik neked mennyire hatékonyak a vrm/mem. részen a turboX/toxic-hoz képest?
és bocsi a sok kérdésért...
-
jorden06
senior tag
És végül miért döntöttél a ref. Gigabyte mellett? hmm, most, hogy belegondolok, arról még nem írt senki rosszat, de nem is nagyon láttam, hogy sok embernek lenne.
"A Sapphire Toxic furcsa jószág, gyakorlatilag referenciakártya, jobb ramokkal, meg alternatív hűtéssel."
Ha jól tudom a mhz-eken is rántottak egy jókorát, de javítsatok ki ha tévedek. Ezt írtam már, de azért szimpatikus nekem mert a vrm és memória is hűtve van, a gpu-ra meg S1 kerülne, így a 2D/3D hűtés is jobb lenne.
Most néztem egy oldalt, a HIS IceQ4 és Sapph. Toxic egy árban van szinte. Viszont ha a toxicról lecserélem a gpu hűtőjét a mem/vrm hűtve marad, a HIS-nél meg az egész egy komplett blokk, így a vrm/mem. hűtés is megy vele és nekem kell gondoskodni róla.
Próbáltad már ilde passzívban a kártyád?
-
jorden06
senior tag
A Sapphire 4850 Toxic-ról mint gondolsz? Ezt néztem ki, mert a VRM és memória is hűtve van plusz gyárilag tuningolva (nem nekem kell szenvedni vele) és ha felrakom rá az S1-et akkor annak sem kell a ragacs nélküli bordáival kínlódni.
Elbizonytalanít ez a sok negatív beszámoló, egy márkát sem tudok, amivel ne lenne tömegesen probléma. Lehet ezt csak én vettem észre, de szerintem a ref. karikról még több a hibajelenség leírási hsz...
Vagy tévedek? Jó, lehet, hogy hűtve van mindene a refnek, na de mennyire?
-
jorden06
senior tag
Olvastam itt egyik hsz-ben, hogy "a kártyám első szériás". Ez mit jelent? Van már több széria is 4850-en belül?
Ahhoz, hogy le tudjam cserélni a hűtőt S1-re melyik gyártó termékét vegyem? A nem referenciákon nem lehet hűtőt cserélni?
És még egy: a GS verziót miért szidják sok helyen
-
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987 #25683 üzenetére
Az elég neki? Csak mert néztem olyan karikat, hogy az új venti mellé a VRM-re is extra lapokat (hűtést) pakoltak, ha olyat veszek és egészítem ki S1 GPU hűtővel bentebb leszek, vagy csak felesleges extra kiadás?
A gyári hűtés VRM lapját nem lehet valahogy ráoperálni az S1 mellé?
-
jorden06
senior tag
válasz
hakos1987 #25666 üzenetére
Bordából melyikre gondolsz? Amit az AC ad a csomaghoz alaból (jobb szélen és bal fent), vagy a nagy borda légáramlata amit a GPU-ra rakok?
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
Valaki a 25641-re vmit?
-
jorden06
senior tag
Hali!
4850/70-et szeretnék venni, de azt, hogy melyiket és milyen gyártótól nem.
1280*1024 a max felbontás, a proci 3,2Ghz-en jár, a legutóbbi CPU-VGA páros tesztből úgy láttam, ennyi Ghz elég mindkét kártyának.
A legfontosabb szempont, hogy AC Accelero S1-el szeretném használni, ha lehet idle passzív, legfeljebb minimális 5V-os fentivel.Van már olyan 70-es, amin megoldható a GDDR5-ös ramok hűtése nem gyári hűtővel, vagy ha ragaszkodok az S1-hez csak az 50-es jöhet szóba?
Aktív témák
- Óra topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs